Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω πάντως ήμουν μεταξύ α/θ και λέβητα πέλλετ καθως δε ξέρεις που θα παει το ρευμα σε 1,2...x χρόνια. Ενω να κάψεις παντα θα βρίσκεις κατι και σιγουρα πιο οικονομικα. Γιαυτο το λογο ενω θα βαλω α/θ η ξυλοσομπα που χρησιμοποιω εδω και σχεδον 15 χρονια και με εχει σωσει δε προκειται να καταργηθει.

• Like 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitris_sal είπε

Εγω πάντως ήμουν μεταξύ α/θ και λέβητα πέλλετ καθως δε ξέρεις που θα παει το ρευμα σε 1,2...x χρόνια. Ενω να κάψεις παντα θα βρίσκεις κατι και σιγουρα πιο οικονομικα. Γιαυτο το λογο ενω θα βαλω α/θ η ξυλοσομπα που χρησιμοποιω εδω και σχεδον 15 χρονια και με εχει σωσει δε προκειται να καταργηθει.

Με την ξυλόσομπα την οποία έχω δουλέψει πολλά χρόνια το μόνο που έχεις να κερδίσεις είναι καπνό μέσα στο σπίτι τον οποίο εισπνέεις (Καρκίνο) και μαυρίσουν οι τοίχοι άρα έξτρα έξοδα για βάψιμο. Και δεν μιλάω για την απίστευτη κούραση να πας να κόψεις κουβαλήσεις στο αμάξι να πας στο σπίτι να τα ξανακατεβασεις να τα τεμαχισεις να τα ντανιασεις σε χώρο στεγανό και να τα κουβαλάς κάθε μέρα στο σπίτι,στάχτες, σκούπισμα ,ζουζούνια που παίρνεις μέσα στο σπίτι τα οποία είναι κρυμμένα στα ξύλα κλπ. Άσε φίλε δεν ξαναβάζω ξύλο μέσα στο σπίτι μου για κανένα λόγο. Έχω αλλάξει πόσα αλυσοπρίονα και συν τον φόβο του Δασαρχείου. Αν είναι να κάνουμε βήματα πίσω άστο δεν θα πάρω. Το ρεύμα δεν θα πάει πουθενά μην σε ανχωνει σε 2 χρόνια θα είμαστε σε πλήρη επάρκεια σαν χώρα.

Δημοσ.

Εγω τα αγοραζω ετοιμα τα ξυλα.Δεν κοβω μονος μου.

Περα απο αυτο, εχω φτιαξει τον χωρο τους και καθε τελος σεζον γεμιζω για την επομενη.

Ναι,εχει κουβαλημα, εχει κουραση, εχει και λιγο καπνα (παντως εγω μολις φετος θα βαψω μετα απο 10 χρονια) αλλα την οικονομια που μου εχουν προσφερει καθως και το οτι και να πεσει το ρευμα εγω θα εχω ζεστη κ φαγητο δεν το αλλαζω με τιποτα! Οι ευκολιες που μας εχουν προσφερθει (μεσα απο την τεχνολογια κλπ) καλες είναι αλλα δεν πρέπει να στηριζομαστε μονο σε αυτες γιατι δεν ξερεις πως τα φερνει ο καιρος.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, dimitris_sal είπε

Εγω τα αγοραζω ετοιμα τα ξυλα.Δεν κοβω μονος μου.

Περα απο αυτο, εχω φτιαξει τον χωρο τους και καθε τελος σεζον γεμιζω για την επομενη.

Ναι,εχει κουβαλημα, εχει κουραση, εχει και λιγο καπνα (παντως εγω μολις φετος θα βαψω μετα απο 10 χρονια) αλλα την οικονομια που μου εχουν προσφερει καθως και το οτι και να πεσει το ρευμα εγω θα εχω ζεστη κ φαγητο δεν το αλλαζω με τιποτα! Οι ευκολιες που μας εχουν προσφερθει (μεσα απο την τεχνολογια κλπ) καλες είναι αλλα δεν πρέπει να στηριζομαστε μονο σε αυτες γιατι δεν ξερεις πως τα φερνει ο καιρος.

Η εναλλακτική λύση ναι καλή είναι. Και εγώ έχω τζάκι αλλά το να βάζεις τον θερμοστάτη στο 21 και να μην ξαναασχολεισαι δεν αλλάζεται. Βάλε έναν σωστό τρόπο και ξεκούραστο θέρμανσης και τα εναλλακτικά αν έχεις την δυνατότητα να τα βάλεις καλά είναι.

2 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Η εναλλακτική λύση ναι καλή είναι. Και εγώ έχω τζάκι αλλά το να βάζεις τον θερμοστάτη στο 21 και να μην ξαναασχολεισαι δεν αλλάζεται. Βάλε έναν σωστό τρόπο και ξεκούραστο θέρμανσης και τα εναλλακτικά αν έχεις την δυνατότητα να τα βάλεις καλά είναι.

Και το σημαντικότερο ξέχασα. Είμαστε άνθρωποι σήμερα μπορούμε να τα κουβαλήσουμε αύριο ίσως να μην μπορούμε το οποίο απευχομαι σε όλους. Το εξοικονομώ είναι μια τεράστια ευκαιρία να σωθεί κόσμος αλλά δυστυχώς το μυαλό δύσκολα ξεκολλάει. Τα ίδια μου έλεγε και ο πατέρας μου και φέτος που πρώτη χρονιά έχει σπίτι σωστό και αυτός μέσω του εξοικονομώ δεν ξαναακουμπησε ξύλο. Άσε που όταν κόλλησε κορονοιο 15 μέρες δεν μπορούσε ούτε τσάι να φτιάξει όχι να βάλει ξύλα στο τζάκι.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, vaggooss είπε

Και το σημαντικότερο ξέχασα. Είμαστε άνθρωποι σήμερα μπορούμε να τα κουβαλήσουμε αύριο ίσως να μην μπορούμε το οποίο απευχομαι σε όλους. Το εξοικονομώ είναι μια τεράστια ευκαιρία να σωθεί κόσμος αλλά δυστυχώς το μυαλό δύσκολα ξεκολλάει. 

Συμφωνω απολυτα! Και σιγουρα η εναλλακτικη θερμανση επιβαλλεται που δεν ξερουμε αυριο τι θα ναι πιο φτηνο ετσι οπως τα εχουν κανει..

Οσο για το προγραμμα, περισσοτερο για  διαφημιση κανει...θα ηταν οντως μια τεραστια ευκαιρια αν δεν εβαζε εμποδια το ιδιο το κρατος ειτε με χαζα δικαιολογητικα που ζητα, (βλεπε ΗΤΚ) ειτε με το ρυθμο χελωνας που τρεχει κι ακομη περιμενουμε αποφασεις υπαγωγης καλο καλοκαιρι...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, energy52 είπε

Συμφωνω απολυτα! Και σιγουρα η εναλλακτικη θερμανση επιβαλλεται που δεν ξερουμε αυριο τι θα ναι πιο φτηνο ετσι οπως τα εχουν κανει..

Οσο για το προγραμμα, περισσοτερο για  διαφημιση κανει...θα ηταν οντως μια τεραστια ευκαιρια αν δεν εβαζε εμποδια το ιδιο το κρατος ειτε με χαζα δικαιολογητικα που ζητα, (βλεπε ΗΤΚ) ειτε με το ρυθμο χελωνας που τρεχει κι ακομη περιμενουμε αποφασεις υπαγωγης καλο καλοκαιρι...

Εγώ το προηγούμενο έκανα δεν ξέρω τώρα τι παίζει σε αυτό. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Εγώ το προηγούμενο έκανα δεν ξέρω τώρα τι παίζει σε αυτό. 

εισαι τυχερος που προλαβες το προηγουμενο ειχε και 10% εξτρα επιδοτηση λογω κοβιντ αν θυμαμαι καλα και δεν ειχε ΗΤΚ..Στο τωρινο για να το τελειωσει καποιος θα πρεπει να χει στην ακρη τουλαχιστον ενα χιλιοδιακοσαρι για επιθεωρησεις, ητκ κι αμοιβη μηχανικου που κι αυτοι πλεον ζητανε πιο πολλα..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, energy52 είπε

εισαι τυχερος που προλαβες το προηγουμενο ειχε και 10% εξτρα επιδοτηση λογω κοβιντ αν θυμαμαι καλα και δεν ειχε ΗΤΚ..Στο τωρινο για να το τελειωσει καποιος θα πρεπει να χει στην ακρη τουλαχιστον ενα χιλιοδιακοσαρι για επιθεωρησεις, ητκ κι αμοιβη μηχανικου που κι αυτοι πλεον ζητανε πιο πολλα..

Ναι τα έμαθα από φίλους. Όχι εμείς μόνο 350 είχαμε δώσει και τα πήραμε μετά πίσω. Ναι εμείς σωθηκαμε στο προηγούμενο πήραμε μεγάλο ποσοστό και παρά τις ανατιμήσεις κάτι βάλαμε και έξτρα. Τζάμπα κυριολεκτικά μας βγήκε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, energy52 είπε

.Στο τωρινο για να το τελειωσει καποιος θα πρεπει να χει στην ακρη τουλαχιστον ενα χιλιοδιακοσαρι για επιθεωρησεις, ητκ κι αμοιβη μηχανικου που κι αυτοι πλεον ζητανε πιο πολλα..

Η ΗΤΚ θα είναι υποχρεωτική στο μέλλον. Ενώ τώρα στην επιδοτούν 100%. Οπότε την κάνεις τζάμπα τώρα και την έχεις..

Τα ΠΕΑ είναι ίδια λεφτά.

Και ο βοηθός σύμβουλος μειώθηκε κατά 100€. Πήγε στα 250€. Δεν θα το έλεγα ότι περνούν πιο πολλά σε αυτό.

Τα αρνητικά του είναι ότι έχει χαμηλά κόφτη 200€/τμ.

Έχει καθυστερήσει πολύ.

Έχουν ανέβει πολύ τα υλικά.

Και ο β επιθεωρητής θα είναι με κλήρωση.

Μεγάλα θετικά.

Εισαγωγή αιτήσεων χωρίς ταχύτητα, και μεγάλο θετικό η προκαταβολή επιδότησης. 

Επεξ/σία από Maknight
  • Like 1
Δημοσ.

Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα περάσει τροπολογία στη βουλή με θέμα μετονομασία του προγράμματος 'εξοικονόμω 2021' σε ....

'εξοικονομω 2121'

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τελειώσει με το εξοικονομώ εδώ και έναν χρόνο. Β κύκλος προγράμματος. 

Σήμερα μου έρχεται ειδοποιήση για πίστωση ποσού στο λογαριασμού μου με την αιτιολογία  "τόκοι προκάτ. ΕΚΟ ΙΙ". Καμία ιδέα τι σκατα είναι; 240 ευρώ περίπου. 

Είχα πάρει πίσω τα χρήματα του μηχανικού. Δεν περίμενα κάτι. 

Επεξ/σία από chill
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chill είπε

Σήμερα μου έρχεται ειδοποιήσει για πίστωση ποσού στο λογαριασμού μου με την αιτιολογία  "τόκοι προκάτ. ΕΚΟ ΙΙ". Καμία ιδέα τι σκατα είναι; 240 ευρώ περίπου. 

Ήσουν με δάνειο ?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, chill είπε

Σήμερα μου έρχεται ειδοποιήσει για πίστωση ποσού στο λογαριασμού μου με την αιτιολογία  "τόκοι προκάτ. ΕΚΟ ΙΙ". Καμία ιδέα τι σκατα είναι; 240 ευρώ περίπου. 

Είσαι με δάνειο..

Όσο καιρό πλήρωνες, πλήρωνες και τόκους. Μόλις κλείσει ο φάκελος και γίνει εκκαθάριση με την τράπεζα, σου επιστρέφουν τους τόκους.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Maknight είπε

Είσαι με δάνειο..

Όσο καιρό πλήρωνες, πλήρωνες και τόκους. Μόλις κλείσει ο φάκελος και γίνει εκκαθάριση με την τράπεζα, σου επιστρέφουν τους τόκους.

Ναι με δάνειο. 

Ευχαριστώ. 

Να σημειώσω ότι έχω ακόμα δάνειο εν ενέργεια για το πρόγραμμα. Έχω πληρώσει λίγο λιγότερο από το μισό. 

Φυσικά on time πάντα αν παίζει κάποιον ρόλο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maknight είπε

Δηλαδη για να καταλαβω, αν ζητησω δανειο πχ 5000 οι τοκοι ειναι μεσα ή υπολογιζονται επιπλεον και μετα βγαινει η δοση; 

2 ώρες πριν, Maknight είπε

Και ο βοηθός σύμβουλος μειώθηκε κατά 100€. Πήγε στα 250€. Δεν θα το έλεγα ότι περνούν πιο πολλά σε αυτό.

Ναι αλλα δεν παιρνουν μονο αυτα οι πιο πολλοι χρεωνουν εξτρα αμοιβη για την διεκπεραιωση (και καλα κανουν δε λεω!) ομως επειδη μειωθηκε ο συμβουλος εργου σ αυτο το προγραμμα ζητανε πιο πολλα..ο δικος μου, μου το πε ξεκαθαρα κι επιπλεον η χασουρα απ το 2ο ΠΕΑ που παει αλλου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...