Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Επειδή το άκουσα κι εγώ ότι ζητάνε και για αυτα χώρις αποκοπή . Που αναφέρει η νομοθεσία ότι απαιτείται εεδμκ ; Ή ζητάνε μόνο μελέτη θέρμανσης; Η μελέτη θέρμανσης αποζημιώνεται από το πρόγραμμα όπως η μικρής κλιυ;

Προσωπικά πιστεύω, ότι ο μόνος λόγος που το ζητάνε οι ελεγκτές είναι για να καθυστερήσουν τις πληρωμές.

Υπάρχει μια ασάφεια στους ορισμούς της νομοθεσίας. Οπότε εκεί πατάνε.

Εάν τη μελέτη θέρμανσης την κάνεις στα πλαίσια του προγράμματος την κάνεις καλού κακου. Στις περισσότερες αιτήσεις τις πληρώνανε, σε άλλες όχι. 

Επεξ/σία από Maknight
  • Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελειωνει η προθεσμια για εκδοση των ΗΤΚ σε λιγες μερες ..Αναρωτιεμαι αν εχουν αφησει φραγκο για το εξοικονομω ή τα ριξαν στα επιδοματα και μας κοροίδευουν..

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, energy52 είπε

Τελειωνει η προθεσμια για εκδοση των ΗΤΚ σε λιγες μερες ..Αναρωτιεμαι αν εχουν αφησει φραγκο για το εξοικονομω ή τα ριξαν στα επιδοματα και μας κοροίδευουν..

τρια απλήρωμα εξοικονομώ έχω 2020.

Βγάλε συμπέρασμα.

• Sad 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πότε καταθέσατε 'φάκελο' ?

ΜΗΠΩΣ αργήσατε?

τι παει να πει νωρις και αργα; 

Οταν δεν εχουν λεφτα, ΔΕΝ πληρώνουν και ζητάνε οτι ναναι δικαιολογητικα. 

Γνωστά πράγματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kanesaxo είπε

τι παει να πει νωρις και αργα; 

Οταν δεν εχουν λεφτα, ΔΕΝ πληρώνουν και ζητάνε οτι ναναι δικαιολογητικα. 

Γνωστά πράγματα.

Ναι, αλλά έχει σημασία ΠΟΣΟ καιρό είναι η καθυστέρηση.

Στην δικιά μου περίπτωση: 1' κατάθεση Απρίλιο με εν γνώση μας ατέλειες (για κόψιμο).

Είχαμε 1' κόψιμο σε 30 ημέρες,

2' κόψιμο 

3' κόψιμο στο οποίο απαντήσαμε αυθημερόν και έγινε δεκτό.

Οριστική έγκριση Αυγούστο και πληρωμή Σεπτεμβρίο.

Μεγάλο ποσό.

Δημοσ.

Καλησπερα σας παιδια 

Εχω εγκριθει κι εγω στο εξοικονομω 2021 με ιδια κεφαλαια κι εχω μια απορια, ενω ειχα ζητησει απο τον μηχανικο να βαλει 2 τεμαχια κλιματιστικα, ειδα στην αιτηση οτι εχει 1 τεμαχιο πιο συγκεκριμενα γραφει "3.Ζ(I) αντλιες θερμοτητας αερα -αερα διαιρουμενου τυπου (split) για θερμανση ψυξη χωρου P<=3.8)" συνολικου ποσου 805 ευρω +φπα

Αν εγω αγορασω 2 κλιματιστικα χαμηλοτερης αξιας θα εχω προβλημα ;

Επισης με την αγορα των κλιματιστικων καλυπτεται το ποσο των 805 ευρω , θα πρέπει να καταθέσω και επιπροσθετο τιμολογιο εγκατάστασης ή δεν είναι απαραίτητο ; 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Ioannoula_ είπε

Καλησπερα σας παιδια 

Εχω εγκριθει κι εγω στο εξοικονομω 2021 με ιδια κεφαλαια κι εχω μια απορια, ενω ειχα ζητησει απο τον μηχανικο να βαλει 2 τεμαχια κλιματιστικα, ειδα στην αιτηση οτι εχει 1 τεμαχιο πιο συγκεκριμενα γραφει "3.Ζ(I) αντλιες θερμοτητας αερα -αερα διαιρουμενου τυπου (split) για θερμανση ψυξη χωρου P<=3.8)" συνολικου ποσου 805 ευρω +φπα

Επισης με την αγορα των κλιματιστικων καλυπτεται το ποσο των 805 ευρω , θα πρέπει να καταθέσω και επιπροσθετο τιμολογιο εγκατάστασης ή δεν είναι απαραίτητο ; 

Σύμβουλο έργου δεν έχεις; Το λέω γιατί είναι κάπως πιο περίπλοκα τα πράγματα και θέλει διάφορα δικαιολογητικά πέρα από τα παραστατικά όπως ce, energy labels κα. Καλύτερα να σε συμβουλέψει απευθείας ο μηχανικός μην κάνεις κάνα λάθος και σε τρέχουν να κάνεις 100 υπεύθυνες δηλώσεις μετά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Ioannoula_ είπε

Καλησπερα σας παιδια 

Η συμφωνία είναι να προμηθευτείτε και να εγκαταστήσετε εσείς τα κλιματιστικά; Ή έχει αναλάβει κάποιος τις εργασίες του εξοικονομώ;

Έχουν περισσέψει χρήματα από άλλη παρέμβαση; Εάν όχι, μια ιδέα είναι να αγοράσετε ένα κλιματιστικό για τις ανάγκες του εξοικονομώ και να το εγκαταστήσετε. Στην απόδειξη θα είναι η προμήθεια του κλιματιστικου και η εγκατάσταση. Το 2ο βάλτε το εκτός προγράμματος .

Επεξ/σία από Maknight
Δημοσ.

Δεν εχουμε ξεκινησει ακομα τις παρεμβασεις θελαμε να ξεκινησουμε με τα κλιματιστικα και να βαλουμε 2 9αρια στα υπνοδωματια, ρωτησα τον μηχανικο γιατι εβαλε 1 αντι για 2 που ειχαμε πει και μου ειπε πως δεν δεν θα υπαρξει προβλημα αλλα επειδη δεν τον ακουσα και πολυ σιγουρο (πιστευω πως εκανε λαθος και πως δεν ηξερε να μου απαντησει ) γιαυτο ειπα να ρωτησω κι εδω μηπως γνωριζει κάποιος  

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Ioannoula_ είπε

Δεν εχουμε ξεκινησει ακομα τις παρεμβασεις θελαμε να ξεκινησουμε με τα κλιματιστικα και να βαλουμε 2 9αρια στα υπνοδωματια, ρωτησα τον μηχανικο γιατι εβαλε 1 αντι για 2 που ειχαμε πει και μου ειπε πως δεν δεν θα υπαρξει προβλημα αλλα επειδη δεν τον ακουσα και πολυ σιγουρο (πιστευω πως εκανε λαθος και πως δεν ηξερε να μου απαντησει ) γιαυτο ειπα να ρωτησω κι εδω μηπως γνωριζει κάποιος  

Όπως σου είπαν και πριν αν περισσεύουν χρήματα από άλλη παρέμβαση μπορεί να μπει και δεύτερο κλιματιστικό εντός προγράμματος. Αν όχι θα πρέπει να το αγοράσεις με δικά σου έξοδα. Τώρα έχεις ήδη εγκεκριμένο max προϋπολογισμό. Λιγότερα μπορείς να χρησιμοποιήσεις από αυτά που σου έχουν εγκριθεί. Περισσότερα όχι. Τότε το υπόλοιπο το βάζεις μόνη ή αγοράζεις το κλιματιστικό το δεύτερο (η όσα άλλα κλιματιστικά θες) με δικά σου έξοδα εκτός προγράμματος.

Δημοσ.

Άνοιξαν οι αιτήσεις για δανειοδότηση.

Από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου θα είναι δυνατή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δανειοδότησης για τις εισοδηματικές κατηγορίες 2-5.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δανειοδότησης για την 1η εισοδηματική κατηγορία θα ενεργοποιηθεί άμεσα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής εγγύησης στους ωφελούμενους που ανήκουν σε αυτή την εισοδηματική κατηγορία.

Δημοσ.

Καλησπέρα , μιας και έχει εγκριθεί η αίτησή μου πήρα τιμές για θερμοπρόσοψη.

Για θερμοπρόσοψη 7cm μου έδωσαν τιμές 22ε/τμ για τα υλικά και 15+φπα/τμ για το συνεργείο + 5 ευρώ/τμ , δηλαδή σύνολο 46-47ε/τμ και αυτήν την τιμή υπολογίζοντας όλη την επιφάνεια σαν να μην είχε πουθενά παράθυρα κτλ και έτσι σίγουρα θα πληρώσω 30-40τμ από την τσέπη μου καθαρά χωρίς συμμετοχή του προγράμματος. 

Θεωρείτε ότι είναι πολύ φουσκωμένες οι τιμές και να ψάξω αλλού; ειδικά για το συνεργείο μιας και 24ε/τμ μου φαίνονται και εμένα πάρα πολλά. 
Να πω ότι μπρος πίσω έχει μπαλκόνια και από δίπλα κενά οικόπεδα για την τοποθέτηση σκαλωσιάς(1ος οροφος).

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tomtsir είπε

Για θερμοπρόσοψη 7cm μου έδωσαν τιμές 22ε/τμ για τα υλικά και 15+φπα/τμ για το συνεργείο + 5 ευρώ/τμ , δηλαδή σύνολο 46-47ε/τμ και αυτήν την τιμή υπολογίζοντας όλη την επιφάνεια σαν να μην είχε πουθενά παράθυρα κτλ και έτσι σίγουρα θα πληρώσω 30-40τμ από την τσέπη μου καθαρά χωρίς συμμετοχή του προγράμματος. 

Θεωρείτε ότι είναι πολύ φουσκωμένες οι τιμές και να ψάξω αλλού; ειδικά για το συνεργείο μιας και 24ε/τμ μου φαίνονται και εμένα πάρα πολλά. 
Να πω ότι μπρος πίσω έχει μπαλκόνια και από δίπλα κενά οικόπεδα για την τοποθέτηση σκαλωσιάς(1ος οροφος).

Φυσικά να πάρεις και άλλες προσφορές. Αλλά το κριτήριο σου να είναι η ποιότητα της δουλειάς. Ξέρεις η θερμοπροσοψη δεν είναι και καμία μεγάλη τέχνη αλλά έχουμε δει δουλειές ότι να ναι σε πολλές περιπτώσεις. Ζητά να δεις δουλειές τους και αν είναι καλοί μην λυπηθείς τα παραπάνω χρήματα . Θα τα βγάλεις τα λεφτά σου και από την έξτρα εξοικονόμηση ενέργειας και από μελλοντικές δαπάνες λόγω κακοτεχνιών. Και φρόντισε να κάνουν καλή δουλειά στους λαμπάδες . Τσεκαρε τα υλικά να είναι πιστοποιημένα και επώνυμα. Καλό θα ήταν βέβαια αυτά να τα επιμεληθεί μηχανικος.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tomtsir είπε

Οι τιμές είναι πολύ λογικές.

Ανέλυσε μας τι υλικά περιλαμβάνουν τα 22ε/τμ.

Ενα ΣΟΒΑΡΟ συνεργείο, ναι παίρνει 15ε+. Το θεμα ειναι να ειναι οντως σοβαρό.

Μεσα στις τιμές και οι σκαλωσιές εκατέρωθεν;

30-40τμ απ'τη τσέπη σου; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχεις τόσα ανοίγματα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...