Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Αυτό είναι θέμα των μαστόρων που επέλεξες και όχι του προγράμματος.

Εγώ ότι έβαλα, μου έδωσαν τις ίδιες τιμές εκτός προγράμματος (είχα πάρει ίδιες προσφορές και πριν 1 έτος, χωρίς πρόγραμμα, απο τους ίδιους)

μπορεις να γραψεις ενα παραδειγμα?

πχ εβαλες κουφωματα ταδε προδιαγραφων και σου ειπαν μαυρα η ασπρα οτι θες, σου ειπαν τοσα.

η πηρες προσφορα για τον ηλιακο ταδε ολα κομπλε τοσα ευρω.

Αλλιως αμα μιλαμε γενικα και αοριστα, δεν βγαινει νοημα στη συζητηση.

Να δωσω εγω παραδειγμα

εβαλα το παρακατω κλιματιστικο

https://www.skroutz.gr/s/12834249/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-12WiFi-N2VO32-12.html?from=sku_spec_variations

μου το υπερτιμολογησαν (με εγκατασταση μεσα ομως) στα 750 ευρω.

Με το προγραμμα  πληρωσα 263 ευρω σαν δικη μου συμμετοχη.

Να υποθεσουμε τωρα οτι εσυ θα μπορουσες να παζαρεψεις με καποιον, να στο βαλει εστω με 300 ευρω

με την προυποθεση οτι θα το παρεις μαυρο?

Αυτο λες στο περιπου?

Επεξ/σία από tornado
  • Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παράδειγμα είχα προσφορά αλουμινίων 5000€ με ΦΠΑ το 2017, όπου ήταν και η καλύτερη της αγοράς και παράλληλα δεν δεχόταν να δουλέψει χωρίς απόδειξη ο επαγγελματίας. Το 2018 με εξοικονομώ ΙΙ, ο ίδιος επαγγελματίας, μου έφτιαξε τα αλουμίνια με τα ίδια χρήματα. Εγώ πλήρωσα 2000€ - (με 60% επιδότηση. ) Μόνος μου θα πλήρωνα 5000€

Το ίδιο με το παραπάνω ισχύει και για το ηλιακό. Η τιμή του ηλιακού ήταν η ίδια πάντα. Στην εργασία με μαυρα, απλά δεν πληρώνεις ΦΠΑ.

Κλιματιστικά. Χωρίς ΦΠΑ προφανώς δεν μπορείς να πάρεις. Εσύ πήρες κλιματιστικό που στο Skroutz έχει 640-735. Η νόμιμη εγκατάσταση έχει από 100€ με ΦΠΑ. Εσένα στο έδωσαν 750 μαζί με εγκατασταση. Που είναι η υπερτιμολόγηση που σου έκαναν? Κανονικότατη χρέωση σου έκαναν με τιμές αγορές.

Δημοσ.
Στις 1/2/2019 στις 12:46 ΠΜ, chris_k21 είπε

Καλησπέρα. Η αίτηση μου απορρίφθηκε από ειδική περίπτωση ακυρώθηκε δηλαδή με αυτή την αιτιολογία  Από τα δηλούμενα στοιχεία της αίτησής σας προκύπτει ότι δεν έχετε δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή/και επικαρπίας επί του πρόσφατα αποκτηθέντος ακινήτου για το οποίο υποβάλατε αίτηση. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κεφ. 2.2 καθώς και στο κεφ. 5.2 του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ, η αίτησή σας απορρίπτεται. Ωστόσο στο ακίνητο έχω την ψιλή κυριότητα από.Το 2018 Ιανουάριο και έχω παραθέσει όλα τα σχετικά δικαιολογητικά.  Στο τηλέφωνο μη σας.πω καλύτερα πως μιλάνε εν τέλει λένε ότι στα νεοαποκτηθεντα δικαιούνται μόνο όσοι έχουν πλήρη κυριότητα. Το ακίνητο δεν είναι νεοαποκτηθεντο απλώς εγώ πήρα την υψηλή κυριότητα τον Ιανουάριο. Τι πιστευετε

Μπορείς να μου πεις ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση. Απερρίψαν την αίτηση και μου είπαν να βάλω (να πληρώσω από την τσέπη μου δηλαδή) δικηγόρο για να μου λύσει τις απορίες. Από την εξυπηρέτηση του εξοικονομώ και το ΕΤΕΑΝ μόνο λοιδωρία λες και είναι τσιφλίκι τους το πρόγραμμα. Έστειλα μνμ στο Υπουργείο και για καταγγελία του ΕΤΕΑΝ. Δεν μπορώ να καταλάβω αφού την ψιλή κυριότητα τη δέχονται στο πρόγραμμα, γιατί στο πρόσφατα αποκτηθέν ακίνητο την απορρίπτουν. Σαν να μην είναι τίτλος. Είναι παράλογο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Παράδειγμα είχα προσφορά αλουμινίων 5000€ με ΦΠΑ το 2017, όπου ήταν και η καλύτερη της αγοράς και παράλληλα δεν δεχόταν να δουλέψει χωρίς απόδειξη ο επαγγελματίας. Το 2018 με εξοικονομώ ΙΙ, ο ίδιος επαγγελματίας, μου έφτιαξε τα αλουμίνια με τα ίδια χρήματα. Εγώ πλήρωσα 2000€ - (με 60% επιδότηση. ) Μόνος μου θα πλήρωνα 5000€

Το ίδιο με το παραπάνω ισχύει και για το ηλιακό. Η τιμή του ηλιακού ήταν η ίδια πάντα. Στην εργασία με μαυρα, απλά δεν πληρώνεις ΦΠΑ.

Κλιματιστικά. Χωρίς ΦΠΑ προφανώς δεν μπορείς να πάρεις. Εσύ πήρες κλιματιστικό που στο Skroutz έχει 640-735. Η νόμιμη εγκατάσταση έχει από 100€ με ΦΠΑ. Εσένα στο έδωσαν 750 μαζί με εγκατασταση. Που είναι η υπερτιμολόγηση που σου έκαναν? Κανονικότατη χρέωση σου έκαναν με τιμές αγορές.

Ακριβώς αυτό που αναφέρεται εδώ. Και σ' εμένα οι τιμές που έδωσαν ήταν συγκεκριμένες. Τα ποσά δίνονται χωρίς ΦΠΑ και εσύ τον υπολογιζεις. Αν πας να τα δώσεις μαύρα, πρακτικά προσαρμόζουν το ποσό των εργατικών που δεν κόβουν και απόδειξη. Δε γίνεται να κόψουν από υλικά, μηχανήματα, εξαρτήματα κλπ.

Κι εγώ είχα πάρει προσφορές πολλούς μήνες πριν μπω στο πρόγραμμα και δεν άλλαξε κάτι μετά, πέρα από το ότι κάποιοι επαγγελματίες δεν ήθελαν να μπουν στη διαδικασία του εξοικονομώ

Δημοσ.

Ερώτηση μιλησαμε με τον μηχανικό για να βγάλουμε άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για την εξωτερική μόνωση, ζήτησε 300ευρω για την έκδοση της. Αν έβγαλε κάποιος άλλος τέτοια άδεια μπορεί να μου πει πόσα πλήρωσε? 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, solton57010 είπε

Ερώτηση μιλησαμε με τον μηχανικό για να βγάλουμε άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για την εξωτερική μόνωση, ζήτησε 300ευρω για την έκδοση της. Αν έβγαλε κάποιος άλλος τέτοια άδεια μπορεί να μου πει πόσα πλήρωσε? 

μην το πεις ουτε του παπα, πες 330 να εισαι μεσα.

Η πατατα ειναινοτι μερικοι το ξερανε και το εβαλαν στο προγραμμα σαν εργασια και επιδοτηθηκε,

οι υπολοιποι την πατησαμε και τα ακουμπησαμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, solton57010 είπε

Απο 300€ έως 500€ είναι το κόστος. Όπως είπε και ο tornado όσοι το ηξεραν την επιδοτήθηκαν. Οι υπόλοιποι τα βάζουν απο την τσέπη για να μην χάσουν το πρόγραμμα.

Την άδεια Μηχανικός τη βγάζει. Μίλα πρώτα με τον ενεργειακό σου ή τον σύμβουλο έργου μήπως μπορούν εκείνοι να στην βγάλουν.

*Κανονικά ο σύμβουλος έργου ή ο ενεργειακός θα έπρεπε να το είχε προβλέψει, αλλά είναι τόσο δύσκολες οι υποπεριπτώσεις που δύσκολα τις ξέρει κάποιος. Επειδή δεν τις ξέρουν, δυστυχώς πληρώνεις επιπλέον χρήματα - τα οποία μπορείς να πάρεις πίσω με μια μικρή υπερκοστολόγηση στις υπόλοιπες εργασίες. Η άδεια θα σου κόστιζε δηλαδή με επιδότηση 140€. Αν μπορείς να τα βάλεις κάπου αλλού, ίσως κάνεις κάτι

Επεξ/σία από sphinxgr
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, από τι βλέπω υπάρχει αρκετός κόσμος που ασχολείται με το εξοικονομω... Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος με επιδότηση μέσω δανείου γιατί μου φαινεται λίγο περίεργο το δικό μου σκηνικό... Έχω πάρει επιδότηση με αξία έργου κάπου στις 18000 ευρώ και δανειοδότηση 6800... Λοιπόν για κουφοματα, μόνωση, κλιματιστικά, ηλιακό θερμοσίφωνα... Στο δάνειο πριν κάτι μην μου βάλανε πακου στα 3000+ για την προκαταβολή για τα αλουμίνια και του ηλιακού... Έχει έρθει ο μάστορας για την μόνωση σχεδόν τελειώνει και μένει κ ο τεχνικός για τα κλιματιστικά... Δε θα έπρεπε να μ έχει βάλει η τράπεζα κ τις υπόλοιπες 2 προκαταβολες? Αυτό που φοβάμαι είναι μην τυχόν και περάσει ο καιρός κ δεν μπουν έγκαιρα κ χάσω την επιδότηση... Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ.

Ακόμα δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του... Δευτέρα θα τους πάρω τηλέφωνο απλά ήθελα πρώτα να δω αν κάποιος είναι στην ίδια κατάσταση.... 

Δημοσ.

Αν δεν έχεις μιλήσει με την τράπεζά σου ,μην ασχολείσαι με τι λεει ο ένας και ο άλλος,η καθε περιπτωση είναι διαφορετική.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Θα τρέξει άλλο εξοικονομώ; Επίσης ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια;

Ναι θα βγουν και άλλα εξοικονομω. 

Να τα εισοδήματατικα κριτήρια 

https://www.b2green.gr/el/runmyproject/blog_post/54664/ypegrafi-i-kya-tou-exoikonomisi-kat-oikon-ii-•-aftos-einai-o-odigos-efarmogis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...