mannick Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Έπειτα απο επικοινωνία με το help desk του εξοικονομώ μου είπαν τα εξής: Άπαξ και λεει επιλέξιμη η αιτηση εχει εγκριθεί για το προγραμμα και μπορείς να ξεκινησεις εργασιες εφοσον το επιθυμείς . Πληρώνεις του προμηθευτες μονο το ποσοστό που σου αναλογει και κόβεις τιμολογια επι πίστωση μεχρι να ανοιξει η πλατφόρμα για να δεχετε τα τιμολόγια και να πληρωθουν το υπόλοιπο ποσοστο οι προμηθευτες. Η πλατφόρμα αυτη την στιγμη ΔΕΝ δεχεται τιμολόγια και αποδείξεις. Γνώμη μου ,εφοσον καποιος εχει κανει εργασιες οπως στην δικη μου περίπτωση, καλο ειναι να κοψουμε τα τιμολογια οταν θα ειναι ετοιμη η πλατφορμα για να τα δεχτει και οχι τωρα για να ειμαστε πιο σιγουροι. 1
Maknight Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, mannick είπε Έπειτα απο επικοινωνία με το help desk του εξοικονομώ μου είπαν τα εξής: Άπαξ και λεει επιλέξιμη η αιτηση εχει εγκριθεί για το προγραμμα και μπορείς να ξεκινησεις εργασιες εφοσον το επιθυμείς . Πληρώνεις του προμηθευτες μονο το ποσοστό που σου αναλογει και κόβεις τιμολογια επι πίστωση μεχρι να ανοιξει η πλατφόρμα για να δεχετε τα τιμολόγια και να πληρωθουν το υπόλοιπο ποσοστο οι προμηθευτες. Η πλατφόρμα αυτη την στιγμη ΔΕΝ δεχεται τιμολόγια και αποδείξεις. Γνώμη μου ,εφοσον καποιος εχει κανει εργασιες οπως στην δικη μου περίπτωση, καλο ειναι να κοψουμε τα τιμολογια οταν θα ειναι ετοιμη η πλατφορμα για να τα δεχτει και οχι τωρα για να ειμαστε πιο σιγουροι. Ακριβώς. Το ίδιο λέμε. Μια λεπτομέρεια μόνο. Δεν κόβονται τιμολόγια. Μόνο αποδείξεις με την επισήμανση "ιδιώτης". Μήπως ρώτησες πότε πάμε σε αποφάσεις υπαγωγής; Εμένα μου ανέφεραν, ίσως μέσα στον Οκτώβριο. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι όποιος κάνει εργασίες πιο νωρίς μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα ίδια κεφάλαια. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από Maknight 2
mannick Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Maknight είπε Ακριβώς. Το ίδιο λέμε. Μια λεπτομέρεια μόνο. Δεν κόβονται τιμολόγια. Μόνο αποδείξεις με την επισήμανση "ιδιώτης". Μήπως ρώτησες πότε πάμε σε αποφάσεις υπαγωγής; Εμένα μου ανέφεραν, ίσως μέσα στον Οκτώβριο. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι όποιος κάνει εργασίες πιο νωρίς μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα ίδια κεφάλαια. Σωστα, αποδείξεις και οχι τιμολόγια. Για αποφασεις υπαγωγης δεν ρωτησα , θα ηταν καλο αν μπορουσε και καποιος αλλος να καλεσει ετσι ωστε να σιγουρέψουμε ολα οσα ξερουμε. Το τηλ ειναι 210 329 1291 για οποίον ενδιαφέρεται . 1
hf77 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα,έχω και εγώ κάνει αίτηση για το εξοικονομω και η αίτηση μου είναι επιλέξιμη. Το κουφό είμαι ότι σε όσους έχω απευθυνθεί για να κάνω μόνωση ταράτσας μου ζητάνε όλο τ πόσο μπροστά και μετά όταν μπουν τα χρήματα θα μου γυρίσουν πίσω τα λεφτά. Ξεφτιλικη λέμε μεγάλο η κατάσταση!
ikucic Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hf77 είπε Καλημέρα,έχω και εγώ κάνει αίτηση για το εξοικονομω και η αίτηση μου είναι επιλέξιμη. Το κουφό είμαι ότι σε όσους έχω απευθυνθεί για να κάνω μόνωση ταράτσας μου ζητάνε όλο τ πόσο μπροστά και μετά όταν μπουν τα χρήματα θα μου γυρίσουν πίσω τα λεφτά. Ξεφτιλικη λέμε μεγάλο η κατάσταση! Προφανώς αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό. Εξαιτίας ανεπάρκειας των εξαγγελιών (βλέπουν ότι το εξοικονομώ 21 θα αρχίσει να πληρωνει το 3021 ) μεταφερουν την ευθύνη στους ωφελουμενους. Όπως είχα γράψει πριν 8 μήνες σε αυτό το φόρουμ το εξοικονομώ 21 είναι το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία των εξοικονομώ. Επιλέξιμος χωρίς απόφαση υπαγωγής και χωρίς ανοιχτό σύστημα να περάσουν παραστατικά και β πεα σημαίνει ότι δεν υπάρχει καν χρονικός σχεδιασμός για το πότε θα ξεκινήσουν τυπικά τα έργα. Και όταν λέω τυπικά εννοώ ποτε θα αρχίσει να πληρωνει . Όσο για τους επιλαχόντες που έγιναν επιλέξιμοι (το είπε και ο Αυτιας και ο Παπαδάκης χα Χα ...) Έχετε κάποια εξέλιξη ή απλά την εξαγγελία; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από ikucic
JohnnySilverhand Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, ikucic είπε Όσο για τους επιλαχόντες που έγιναν επιλέξιμοι (το είπε και ο Αυτιας και ο Παπαδάκης χα Χα ...) Έχετε κάποια εξέλιξη ή απλά την εξαγγελία; χτες μπηκα να τα τσεκαρω την αιτηση ακομη επιλαχουσα λεει
hf77 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Αν κάποιος αποφασίσει να δώσει τα χρήματα όλα για κάποια εργασία που κάνει ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος ώστε να διασφαλιστεί ότι όταν θα αρχίσουν οι πληρωμές θα τα πάρει πισω?
mannick Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, hf77 είπε Καλημέρα,έχω και εγώ κάνει αίτηση για το εξοικονομω και η αίτηση μου είναι επιλέξιμη. Το κουφό είμαι ότι σε όσους έχω απευθυνθεί για να κάνω μόνωση ταράτσας μου ζητάνε όλο τ πόσο μπροστά και μετά όταν μπουν τα χρήματα θα μου γυρίσουν πίσω τα λεφτά. Ξεφτιλικη λέμε μεγάλο η κατάσταση! Και στην δικη μου περίπτωση αυτο εγινε. Τους πλήρωσα ολο το ποσο με δικα μου χρήματα. Το προβλημα μετα βέβαια ειναι το να τους κυνηγας να σου επιστρεψουν τα χρηματα πισω οταν και εαν πληρωθουν.
hf77 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, mannick είπε Και στην δικη μου περίπτωση αυτο εγινε. Τους πλήρωσα ολο το ποσο με δικα μου χρήματα. Το προβλημα μετα βέβαια ειναι το να τους κυνηγας να σου επιστρεψουν τα χρηματα πισω οταν και εαν πληρωθουν. Τό πληρωθούν θα γίνει κάποια στιγμή ...το θέμα είναι να εσύ να τα πάρεις 1
cbamak1 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο δικός μου ο μηχανικός είναι της άποψης να περιμένουμε και να πάμε με βάση την εξέλιξη της διαδικασίας βήμα-βήμα και όχι πιο νωρίς. Το θέμα που προκύπτει είναι ότι μάλλον χάνω και αυτόν τον χειμώνα, κάτι που δεν ήθελα, δεδομένης και της γενικότερης κατάστασης. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από cbamak1
Myname55555 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ότι μερικοί αναγκαστικά βάλαμε εργασίες που δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε, μόνο και μόνο για να πιάσουμε τα μόρια και ανεβάσαμε κατά πολύ το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων και τώρα μπήκαν έτσι οι επιλαχόντες είναι τραγικό, ας το έλεγαν από την αρχή... και για να μην παρεξηγηθω.. καλά έκαναν και τους έβαλαν, αλλά ας μας άφηναν και εμάς να έχουμε την δυνατότητα να τροποποιήσουμε την αρχική αίτηση μας, η έστω να γινόταν αύξηση της χρηματοδότησης σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Όπως έχουν ανέβει πλέον τα πάντα, δεν σκέφτομαι απλώς αν συμφέρει, αλλά και αν μπορώ να προχωρήσω οικονομικά. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2022 από Myname55555 3 1
ikucic Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Εγώ όπως έχω πει είχα μπει στο εξοικονομώ 20. Τώρα έβαλα και τη μάνα μου στο εξοικονομώ 21. Η γυναίκα είναι ΑΜΕΑ όχι σε καλή κατάσταση (η υγεία της ). Και ρωτώ : εστω ότι προχωράω στα έργα (λέω προχωράω διότι εγώ θα πάρω τις αποφάσεις εγώ θα συνενοηθω με μαστόρους , μια γυναίκα 81 δύσκολο να το κάνει) τι γίνεται αν (χτύπα ξύλο που λένε) πάθει κατι; Είναι μεγάλη παράλειψη να 'τρεχει' το πρόγραμμα έναν χρόνο και να μην γίνονται οι οριστικές υπαγωγες. Άρα προσωπικά θα περιμένω να ανοίξει το σύστημα κανονικά και μετά θα κάνω παρεμβάσεις. Η σύσταση του εξοικονομώ: 'όσοι έχετε καταθέσει ηκτ μπορείτε να αρχίσετε τα έργα ' δεν με καλύπτει. 1
cbamak1 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, Myname55555 είπε Το ότι μερικοί αναγκαστικά βάλαμε εργασίες που δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε, μόνο και μόνο για να πιάσουμε τα μόρια και ανεβάσαμε κατά πολύ το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων και τώρα μπήκαν έτσι οι επιλαχόντες είναι τραγικό, ας το έλεγαν από την αρχή... και για να μην παρεξηγηθω.. καλά έκαναν και τους έβαλαν, αλλά ας μας άφηναν και εμάς να έχουμε την δυνατότητα να τροποποιήσουμε την αρχική αίτηση μας, η έστω να γινόταν αύξηση της χρηματοδότησης σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Όπως έχουν ανέβει πλέον τα πάντα, δεν σκέφτομαι απλώς αν συμφέρει, αλλά και αν μπορώ να προχωρήσω οικονομικά. Συμφωνώ απόλυτα, έπρεπε να είχαν αυξήσει τα κονδύλια. Καμιά σχέση οι τιμές πέρισυ με φέτος και ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει. Όσοι έχουν επιδότηση 40% είναι πραγματικά αμφίβολο εάν πρέπει να προχωρήσουν με το πρόγραμμα. Εαν είχαν κάνει τις εργασίες π.χ. έως και πέρισυ, σίγουρα θα τους έβγαινε πιο οικονομικά ( και χωρίς αυτή την γραφειοκρατία και αναμονή ). 2
energy52 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Myname55555 είπε Το ότι μερικοί αναγκαστικά βάλαμε εργασίες που δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε, μόνο και μόνο για να πιάσουμε τα μόρια και ανεβάσαμε κατά πολύ το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων και τώρα μπήκαν έτσι οι επιλαχόντες είναι τραγικό, ας το έλεγαν από την αρχή... και για να μην παρεξηγηθω.. καλά έκαναν και τους έβαλαν, αλλά ας μας άφηναν και εμάς να έχουμε την δυνατότητα να τροποποιήσουμε την αρχική αίτηση μας, η έστω να γινόταν αύξηση της χρηματοδότησης σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Όπως έχουν ανέβει πλέον τα πάντα, δεν σκέφτομαι απλώς αν συμφέρει, αλλά και αν μπορώ να προχωρήσω οικονομικά. Ισχυει και το αλλο..για να πιασουμε τα μορια συμπιεσαμε πολλοι τις δαπανες των παρεμβασεων σε οριακο σημειο που με τις σημερινες τιμες απλα δεν βγαινει και θα πρεπει στο τελος να βαλουμε χρηματα απ την τσεπη μας πλεον του ποσοστου συμμετοχης..Πολυ σωστη επισημανση, θα επρεπε πλεον να δινει τη δυνατοτητα σε ολους για τροποποιηση της αιτησης με τα σημερινα δεδομενα, για ενα προγραμμα του 21 που ακομα δεν εχει ξεκινησει.. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2022 από energy52 1 2
janus5555 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 εκδόθηκαν χθες οι νέοι πίνακες όπου συμπεριλαμβάνονται και οι επιλαχόντες ως καταρχήν επιλέξιμοι, είτε για έλεγχο δικαιολογητικών είτε για καταχώρηση ΗΤΚ. από όσους είχαν ήδη καταθέσει ΗΤΚ, μπορεί να μας πει κάποιος αν τώρα μπορεί να προχωρήσει; ολοκληρώνεται δλδ σιγά σιγά ο έλεγχος των ΗΤΚ ή και αυτό θα έχει αναμονή κανά χρόνο ακόμα ας πούμε; Ομολογώ ότι αυτή η "ταχύτατη" καταχώρηση των επιλαχόντων με εξέπληξε, όλους φαντάζομαι τους εξέπληξε... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα