Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, cbamak1 είπε

Αντι να αυξηθεί η επιδότηση για τις παρεμβάσεις ( περισσότερα χρήματα ανά δικαιούχο ) , για να είναι πιο κοντά με τις τρέχουσες τιμές  λόγω ακρίβειας, προτίμησαν να τους βάλουν όλους μέσα.

αφου μπηκές εσυ, να μην μπει αλλος

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

αφου μπηκές εσυ, να μην μπει αλλος

Ναι να μπούνε όλοι αλλά η ερώτηση είναι άλλη . Έχει μπει κανείς; Έχει βγει καποια υπαγωγή ; Ακόμη και των πρώτων που έγιναν δεκτοί χωρίς περαιτέρω έλεγχο. 

Δημοσ.
Στις 26/9/2022 στις 2:49 ΜΜ, ikucic είπε

Ναι να μπούνε όλοι αλλά η ερώτηση είναι άλλη . Έχει μπει κανείς; Έχει βγει καποια υπαγωγή ; Ακόμη και των πρώτων που έγιναν δεκτοί χωρίς περαιτέρω έλεγχο. 

Τίποτα, δεν έχει πάρει κανείς οκ..

Όσοι ήταν έτοιμοι, από τον Ιούλιο είναι στο περίμενε με την ΗΤΚ.

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

ήμουν στις επιλέξιμες αιτήσεις για το εξοικονομω του 21 και μολις ολοκληρώσα ολες τις εργασίες.

Ξερει καποιος να μου πει αν πρεπει να μου κοψουν τωρα οι προμηθευτες τιμολογιο η΄ απλη  απόδειξη ?

Θα πρεπει να ειναι επι πίστωση ή οχι? 

Μπορω να αρχισω να καταθετω τα τιμολογια η' τις αποδειξεις?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, mannick είπε

Καλησπερα σε ολους,

ήμουν στις επιλέξιμες αιτήσεις για το εξοικονομω του 21 και μολις ολοκληρώσα ολες τις εργασίες.

Ξερει καποιος να μου πει αν πρεπει να μου κοψουν τωρα οι προμηθευτες τιμολογιο η΄ απλη  απόδειξη ?

δηλ έχεις πάρει το οκ. έχεις απόφαση υπαγωγής;

ο μηχανικός σου τι λέει;

έχω μπερδευτεί με το εξοικονομώ 21 . όλοι έχουν μπει κανείς δεν έχει οριστικά εγκριθεί. ή μου ξεφεύγει κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mannick είπε

Καλησπερα σε ολους,

Άρα, έχεις κάνει όλες τις εργασίες με δικά σου χρήματα. 

Απόφαση υπαγωγής δεν έχεις πάρει ακόμη. Άρα έχει ρίσκο αυτό που έκανες..

Όχι, μην κόψεις τίποτα ακόμη. Μόλις βγει ο νέος οδηγός, θα κόψεις απόδειξη σε ιδιώτη, πρώτα, μόνο τα ίδια κεφάλαια. Μετά θα πάρεις το 70% της επιδότησης και θα κόψεις και αυτό το ποσό. Και τα υπόλοιπα επί πιστώσει.

Να σε ρωτήσω, βοηθό σύμβουλο δεν έχεις; Από τις ερωτήσεις φαίνεται ότι δεν το έχεις μελετήσει καλά και ρισκάρεις πολύ. Γιατί δεν έβαλες βοηθό σύμβουλο; Το πρόγραμμα τον πληρώνει με 250€.

Πρόσεχε με την ημερομηνία της άδειας μικρής κλίμακας, να συμπίπτει με την απόδειξη των εργασιών.

Αφού δεν έχεις πάρει απόφαση υπαγωγής, δηλ. ακόμη δεν έχεις μπει στο πρόγραμμα, απλά είσαι υποψήφιος για να μπεις, άρα δεν υπάρχει να ανεβάσεις κάπου αποδείξεις κλπ. 

Επεξ/σία από Maknight
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Maknight είπε

Άρα, έχεις κάνει όλες τις εργασίες με δικά σου χρήματα. 

Απόφαση υπαγωγής δεν έχεις πάρει ακόμη. Άρα έχει ρίσκο αυτό που έκανες..

Όχι, μην κόψεις τίποτα ακόμη. Μόλις βγει ο νέος οδηγός, θα κόψεις απόδειξη σε ιδιώτη, πρώτα, μόνο τα ίδια κεφάλαια. Μετά θα πάρεις το 70% της επιδότησης και θα κόψεις και αυτό το ποσό. Και τα υπόλοιπα επί πιστώσει.

Να σε ρωτήσω, βοηθό σύμβουλο δεν έχεις; Από τις ερωτήσεις φαίνεται ότι δεν το έχεις μελετήσει καλά και ρισκάρεις πολύ. Γιατί δεν έβαλες βοηθό σύμβουλο; Το πρόγραμμα τον πληρώνει με 250€.

Πρόσεχε με την ημερομηνία της άδειας μικρής κλίμακας, να συμπίπτει με την απόδειξη των εργασιών.

Αφού δεν έχεις πάρει απόφαση υπαγωγής, δηλ. ακόμη δεν έχεις μπει στο πρόγραμμα, απλά είσαι υποψήφιος για να μπεις, άρα δεν υπάρχει να ανεβάσεις κάπου αποδείξεις κλπ. 

Εχω βαλει μηχανικο αλλα δεν μου δινει ξεκαθαρες απαντησεις σχετικα.

Η αιτηση μου ειναι στην κατασταση "ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ" και ο μηχανικος απο την πρωτη μερα μου ειπε ξεκινα και προχθεσ μου ειπε να του παω τις απόδειξεις να τις καταθεσει για να ολοκληρωσουμε και να πληρωθουμε.

Νιωθω ομως μια μη σιγουρια για αυτα που μου λεει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, mannick είπε

Η αιτηση μου ειναι στην κατασταση "ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ" και ο μηχανικος απο την πρωτη μερα μου ειπε ξεκινα και προχθεσ μου ειπε να του παω τις απόδειξεις να τις καταθεσει για να ολοκληρωσουμε και να πληρωθουμε.

Τι παρεμβάσεις έκανες ;

Επίσης αν τον βλέπεις ότι δεν είναι σίγουρος μην κάνεις τίποτα ακομη. Ειδικά πρόσεξε αυτό την μικρής κλίμακας (αν απαιτείται στην περίπτωση σου). Γι αυτό σε ρωτάω τι παρεμβάσεις έκανες ;

Επειδή και γω (για το σπίτι της μάνας μου) επιλέξιμος είμαι δεν νομίζω ότι είμαστε στη φάση που σου λέει ο μηχανικός σου. Εδώ δεν εχουμ καν απόφαση υπαγωγής. 

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mannick είπε

Έτσι για πλάκα, πες του ότι αύριο σου φέρνω τις αποδείξεις αλλά θα τις ανεβάσουμε παρέα. Για να δούμε που θα τις ανεβάσει. Αφού δεν υπάρχει καν πλατφόρμα έτοιμη.

Μην κάνεις το λάθος και κόψεις τίποτα. Μόλις μπεις στο πρόγραμμα, θα κόψεις τις αποδείξεις.

Ανεπίσημα: εάν είχες τα χρήματα καλά έκανες και προχωρησες, μην τρέχεις μέσα στον χειμώνα. Αλλά μην σου κόψουν ακόμη τις αποδείξεις..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ikucic είπε

Τι παρεμβάσεις έκανες ;

Επίσης αν τον βλέπεις ότι δεν είναι σίγουρος μην κάνεις τίποτα ακομη. Ειδικά πρόσεξε αυτό την μικρής κλίμακας (αν απαιτείται στην περίπτωση σου). Γι αυτό σε ρωτάω τι παρεμβάσεις έκανες ;

Επειδή και γω (για το σπίτι της μάνας μου) επιλέξιμος είμαι δεν νομίζω ότι είμαστε στη φάση που σου λέει ο μηχανικός σου. Εδώ δεν εχουμ καν απόφαση υπαγωγής. 

Αλουμίνια , ηλιακο θερμοσίφωνα , αντλια θερμότητας και θερμομόνωση κεραμοσκεπής η οποια ομως εγινε εσωτερικά και δεν χρειάστηκε αδεια.  Δεν έγιναν νεα ανοιγματα οποτε αδεια δεν εβγαλα.

Δηλαδη το οτι λεει "επιλέξιμη" δεν σημαινει οτι μπορουμε να προχωρησουμε σε παρεμβασεις???

Οσο αφορα το σχόλιο του Maknight τον πηρα τηλ πριν λιγο και τον ρωτησα κόβω αποδείξεις μπορουμε να καταθεσουμε? μου λεει ναι μην καθυστερείς να παρουμε σειρά για πληρωμη.

Λογικα ο άνθρωπος δεν εχει ιδεα και δεν ξερω πως και αν μπορω να τον αλλαξω.

Αυριο θα παρω στο Help desp του εξοικονομώ και θα ενημερώσω σχετικα.

Δημοσ.

Ρε παιδια, αφου ο ανθρωπος ειναι στην κατασταση ¨επιλεξιμος¨, ποια αποφαση υπαγωγης να βγει, μου διαφευγει κατι;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Ρε παιδια, αφου ο ανθρωπος ειναι στην κατασταση ¨επιλεξιμος¨, ποια αποφαση υπαγωγης να βγει, μου διαφευγει κατι;

Στο εξοικονομώ 20 πάντως κάναμε αποδεκτούς τους όρους υπαγωγής μας αποδεχόμενοι τη σύμβαση με την αναπτυξιακή τράπεζα. 

1η ερώτηση Στο εξοικονομώ 21 γίνεται αυτόματα αυτό; Το ξέρει κανείς σίγουρα; 

2η ερώτηση δηλ το σύστημα είναι ανοικτό και δέχεται δήλωση προμηθευτών , παραστατικά και β πεα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, energy52 είπε

Επιλέξιμες είναι οι αιτήσεις που με βάση τα μόρια τους, θα μπουν στο πρόγραμμα. Αλλά όπως λέει ο οδηγός, οι εργασίες που θα γίνουν πριν από την απόφαση υπαγωγής γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη. Με άλλα λόγια, δεν έχεις υπαχθεί οριστικά εάν είσαι επιλέξιμος. Για αυτό τα κάνεις με δική σου ευθύνη. Εάν ακυρωθεί το πρόγραμμα, αλλάξουν όρους κλπ. είσαι εκτεθημενος.

Μόλις βγει η απόφαση υπαγωγής παίρνεις το οκ να ξεκινήσεις τις εργασίες κλπ. Αφού αποδεχτείς την υπαγωγή με τους όρους που θα ισχύσουν κατά την έκδοση απόφασης υπαγωγής. 

Για του λόγου το αληθές:Screenshot_2022-09-28-23-51-03-574_com.android.chrome.jpg.6e7f6ddf22466013130786830562a71f.jpg

Όπως αναφέρει και η πλατφόρμα που είναι εντελώς κλειδωμένη για οποιαδήποτε ενέργεια, "στην τρέχουσα κατάσταση της αίτησης δεν προβλέπονται ενέργειες". 

Τώρα πού θα τα ανεβάσει ο μηχανικός, με κλειδωμένη πλατφόρμα, ένας θεός ξέρει. 

Τέλος πάντων. Μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν ξέρω; Δεν θέλω να είμαι απόλυτος. Αλλά τι να πω;

Στην εικόνα, βλέπεις πουθενά καρτέλα με προμηθευτές; Με τιμολόγια; Έχεις επιλέξει κατάστημα τραπέζης; Έχεις διαλέξει με ίδια κεφάλαια ή με δανεισμό; Που θα τα γράψεις όλα αυτά; Αφού είναι σε επόμενα βήματα τις πλατφόρμας.

Μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα όμως. Όταν πάρεις απόφαση υπαγωγής, τα ανεβάζεις.

Εάν πάρεις στο help desk, πιο καλά να ρωτήσεις πότε βγαίνουν οι αποφάσεις υπαγωγής. Ενημερωνε μας για τις εξελίξεις σε παρακαλώ.

Επεξ/σία από Maknight
  • Like 1
Δημοσ.

@Maknight εφοσον εχουν ετσι τα πραγματα, εμενα αυτο που μου ρχεται στο μυαλο γι αυτη την καθυστερηση( κοροϊδια ουσιαστικα ειναι, σε σχεση με τις εξαγγελιες..) ειναι πως δεν εχουν φραγκα, φευγουν ολα στις επιδοτησεις και το πανε οσο πιο αργα γινεται..Μα συγνωμη τωρα δε θα πρεπε να βιαζονται, να προχωρησει ταχιστα το προγραμμα να μονωθουν τα σπιτια εν οψη δυσκολου χειμωνα, να γλυτωσουμε ενεργεια; κοινη λογικη λεγεται!Και μετα σου λεει ερχεται και επιδοτηση για ηλιακους, ε δεν ειναι να γελας..?  

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, energy52 είπε

@Maknight εφοσον εχουν ετσι τα πραγματα, εμενα αυτο που μου ρχεται στο μυαλο γι αυτη την καθυστερηση( κοροϊδια ουσιαστικα ειναι, σε σχεση με τις εξαγγελιες..) ειναι πως δεν εχουν φραγκα, φευγουν ολα στις επιδοτησεις και το πανε οσο πιο αργα γινεται..Μα συγνωμη τωρα δε θα πρεπε να βιαζονται, να προχωρησει ταχιστα το προγραμμα να μονωθουν τα σπιτια εν οψη δυσκολου χειμωνα, να γλυτωσουμε ενεργεια; κοινη λογικη λεγεται!Και μετα σου λεει ερχεται και επιδοτηση για ηλιακους, ε δεν ειναι να γελας..?  

οχι, το προβλημα ειναι η  ηλεκτρονικη ταυτοτητα ... οι φακελοι δηλαδη ολοκληρωθηκαν πριν 20 μερες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...