Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cbamak είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Η αίτησή μου είναι σε κατάσταση " υπό έλεγχο ". Επειδή μου τρύπησε ο παλιός ηλιακός, θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω τώρα ;

Θα μιλήσεις με τον μηχανικό σου. Λογικά όχι διότι έχει ήδη καταγραφεί στο α πεα. 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ikucic είπε

Θα μιλήσεις με τον μηχανικό σου. Λογικά όχι διότι έχει ήδη καταγραφεί στο α πεα. 

Μίλησα με τον μηχανικό μου και μου είπε ότι μπορώ σε αυτή την φάση που είναι η αίτησή μου να αντικαταστήσω τον παλιό και χαλασμένο ηλιακό. Αυτό μου το επιβεβαίωσαν  και το Help Desk ( Τ.Ε.Ε. ) του "εξοικονομώ" .

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Maknight είπε

Γίνεται εκταμίευση στην αρχή αλλά το 70% του δανείου πάει στα συνεργεία ως προκαταβολή.. το άλλο 30% στο τέλος.

Δεν είναι ακριβώς όπως λέτε..

Πρώτον, Με το εξοικονομώ γλυτώνει χρήματα, οπότε μπορεί να ζητήσει με ελάχιστα χρήματα παραπάνω, καλύτερο υλικό. Επίσης δεν μπορείς να βάλεις κινέζικα κ.α. υλικά. Αυτόματα ξέρεις ότι σου βάζουν ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Δεύτερον, στο τιμολόγιο και στην υπεύθυνη δήλωση γράφονται όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Ενώ μαύρα, δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ούτε υπογράφει κανείς τίποτα.. άρα σε κακή ποιότητα κατασκευής κ.α. δεν μπορείς να κυνηγήσεις κανέναν.

Τρίτον, ο εγκαταστάτης υπογράφει ότι το σύστημα τοποθετήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αλλιώς δεν επιδοτείται από το πρόγραμμα. 

Αυτά βέβαια, μόνο σε περίπτωση ελέγχου.

Κάποιο μπέρδεμα έχει γίνει..

Είτε αντλία θερμότητας βάλετε, είτε φυσικό αέριο, εγκατάσταση σωληνώσεων καλοριφέρ, πρέπει να γίνει. 

Από κει και πέρα, οι εργασίες που θα επιλέξετε να κάνετε, αλλάζουν.. όλες..

Αρκεί το μέγεθος της εξοικονόμησης ενέργειας να είναι ίδια ή καλύτερη, από αυτήν που δηλώσατε στην αίτηση σας. Φαίνεται στο Α ΠΕΑ. 

Σε περίπτωση που δεν κάνετε όλες τις εργασίες, ή επιλέξετε συνδιασμό εργασιών που έχει ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ εξοικονόμηση ενέργειας, τότε μειώνεται η επιδότηση σας.. ο οδηγός στην σελ 84 αναφέρει:

- Σε περίπτωση όπου η επιτευχθείσα εξοικονόμηση ενέργειας είναι μικρότερη από το ενενήντα τοις εκατό (90%) από την εκτιμώμενη εξοικονόμησης ενέργειας του Α’ ΠΕΑ,τότε για κάθε ποσοστιαία μονάδα και μέχρι και το εβδομήντα τοις εκατό (70%) από την εκτιμώμενη εξοικονόμησης ενέργειας του Α’ ΠΕΑ, το ποσοστό επιχορήγησης θα μειώνεται αντίστοιχα κατά μισή (0,5) ποσοστιαία μονάδα, και το ποσό που προκύπτει θα αντιστοιχεί σε ίδια κεφάλαια του ωφελουμένου.

- Αν η επιτευχθείσα εξοικονόμηση ενέργειας είναι μικρότερη από το εβδομήντα τοις εκατό (70%) από την εκτιμώμενη εξοικονόμησης ενέργειας του Α’ ΠΕΑ, τότε δεν θα γίνεται η υποβολή δήλωσης πιστοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου. Στην περίπτωση αυτή ο ωφελούμενος διατηρεί τη δυνατότητα για επιπλέον παρεμβάσεις εξοικονόμησης και να καταχωρήσει Β’ ΠΕΑ με επιτευχθείσα εξοικονόμηση ενέργειας που θα εντάσσεται στα άνω ενεργειακά όρια. 

Όντως, η αίτηση σου είναι μαγειρεμένη ώστε να έχεις μόρια και να μπεις.. τα κλιματιστικά ίσως δεν τα δήλωσε επειδή "τρώνε πολλά λεφτά" από τον προϋπολογισμό και δίνουν μικρή εξοικονόμηση.

Τι μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα;

Βασικό ερώτημα: τις εργασίες που έχεις επιλέξει θα τις έκανες ούτως η άλλως; Εάν ναι, τότε καλά έκανε (αν και πονηρά) και τα έβαλε έτσι στην αίτηση. 

Οπότε θα κάνεις τις εργασίες και θα επιβαρυνθείς τα παραπάνω χρήματα.

Εάν όμως, δεν σε ενδιαφέρουν κάποιες παρεμβάσεις ή δεν έχεις χρήματα, τότε μπορείς να τις κόψεις και τα χρήματα που θα περισσέψουν, να τα ρίξεις σε άλλες παρεμβάσεις που σου λείπουν χρήματα. 

Βασικός παράγοντας είναι να γίνει ένα σενάριο εξοικονόμησης ενέργειας με τις παρεμβάσεις που αποφάσισες να κάνεις. Ώστε να δεις, πόσο λιγότερη εξοικονόμηση ενέργειας θα πετύχεις, καθώς όπως γράφω στο προηγούμενο μηνύματα μου, θα μειώνεται η επιδότηση σου..

Επέλεξε να κάνεις παρεμβάσεις με μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Πχ κλιματιστικά και τέντες δεν εξοικονομούν πολλά.

μαλιστα!για αντλια δεν ηξερα οτι θελει οπωσδηποτε εγκατασταη καλοριφερ αρα δε τη γλιτωνω..υπαρχουν αλλες επιλογες για θερμανση η μονο αντλια και φυσικο αεριο?για αθηνα μιλαμε..επισης αμα εγω βαλω ενεργειακο τζακι με δικα μου λεφτα δεν θα ανεβει ενεργειακα το σπιτι για το ΠΕΑ και τα λεφτα του φυσικου αεριου(1800 + ΦΠΑ) να τα χρησιμοποιησηω για τεντες πχ?μπορεις να τα μαγειρεψεις ετσι?επισης αν  οντως μπορεις να παρεις ποσα απο το ενα για κατι αλλο δε θα ηταν προτιμομοτερο να βαλουμε στην αιτηση αντλια που θα επιδοτουσε περισσοτερα χρηματα(ειναι πιο ακριβη η αντλια) η δεν το εκανε επειδη η αντλια θα ανεβαζε πολυ ενεργειακα το σπιτι και μετα αν δεν τις βαζαμε δε θα πιαναμε τον στοχο του ΠΕΑ?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, leloslosle1313 είπε

μαλιστα!για αντλια δεν ηξερα οτι θελει οπωσδηποτε εγκατασταη καλοριφερ αρα δε τη γλιτωνω..υπαρχουν αλλες επιλογες για θερμανση η μονο αντλια και φυσικο αεριο?για αθηνα μιλαμε..επισης αμα εγω βαλω ενεργειακο τζακι με δικα μου λεφτα δεν θα ανεβει ενεργειακα το σπιτι για το ΠΕΑ και τα λεφτα του φυσικου αεριου(1800 + ΦΠΑ) να τα χρησιμοποιησηω για τεντες πχ?μπορεις να τα μαγειρεψεις ετσι?επισης αν  οντως μπορεις να παρεις ποσα απο το ενα για κατι αλλο δε θα ηταν προτιμομοτερο να βαλουμε στην αιτηση αντλια που θα επιδοτουσε περισσοτερα χρηματα(ειναι πιο ακριβη η αντλια) η δεν το εκανε επειδη η αντλια θα ανεβαζε πολυ ενεργειακα το σπιτι και μετα αν δεν τις βαζαμε δε θα πιαναμε τον στοχο του ΠΕΑ?

Τόσα πολύπλοκα ερωτήματα που το ένα εξαρτάται από το άλλο μάλλον δεν λύνονται σε ένα φόρουμ. Πρέπει να κάνεις κουβέντα σοβαρή με τον μηχανικό σου. 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, ikucic είπε

Τόσα πολύπλοκα ερωτήματα που το ένα εξαρτάται από το άλλο μάλλον δεν λύνονται σε ένα φόρουμ. Πρέπει να κάνεις κουβέντα σοβαρή με τον μηχανικό σου. 

εχεις δικιο φιλε..εκανα κουβεντα και πλεον εχω καταλαβει καποια πραγματα..παντως αποτι φαινεται το φετινο προγραμμα ειναι φιασκο..μας τριβιλιζαν τα αυτια για 75 τοις εκατο επιδοτησεις και εν τελη με το ζορι θα επωφεληθουμε κιολας...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.. ο οδηγος αναφερει πουθενα πως  οσοι ζητουν πιο λιγα χρηματα θα εχουν πλεονεκτημα να μπουν?ΤΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..?υποτιθεται επιδοτουμαι με 70 τοις εκατο και οι εργασιες του εξοικονομω  χοντρικα θα κοστισουν 20000 ευρω και εγω θα παρω 10000 απο το κρατος αρα μιλαμε για ΚΟΡΟΙΔΙΑ γιατι και ιδιωτικα καπου εκει θα εβγαινε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leloslosle1313 είπε

εχεις δικιο φιλε..εκανα κουβεντα και πλεον εχω καταλαβει καποια πραγματα..παντως αποτι φαινεται το φετινο προγραμμα ειναι φιασκο..μας τριβιλιζαν τα αυτια για 75 τοις εκατο επιδοτησεις και εν τελη με το ζορι θα επωφεληθουμε κιολας...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.. ο οδηγος αναφερει πουθενα πως  οσοι ζητουν πιο λιγα χρηματα θα εχουν πλεονεκτημα να μπουν?ΤΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..?υποτιθεται επιδοτουμαι με 70 τοις εκατο και οι εργασιες του εξοικονομω  χοντρικα θα κοστισουν 20000 ευρω και εγω θα παρω 10000 απο το κρατος αρα μιλαμε για ΚΟΡΟΙΔΙΑ γιατι και ιδιωτικα καπου εκει θα εβγαινε 

Πριν 4 μήνες χρησιμοποίησα στο παρόν φόρουμ αυτή ακριβώς τη λέξη ... Φιάσκο. Για το μόνο που πανηγύριζαν στο υπουργείο ήταν ότι είχε ρεκόρ συμμετοχής. Τώρα να δούμε που πολλοί που μπήκαν ίσως τελικά δεν το τρέξουν για πολλούς λόγους .

Δημοσ.

Ακουγα σημερα τον Σκρεκα στο ραδιοφωνο του Σκαι να καυχιεται για τις φοβερες αλλαγες στο νεο εξοικονομω με τη μοριοδοτηση και πως θα αυξηθουν οι δικαιουχοι επιλαχοντες με αυξηση κονδυλιων..Κι ο γνωστος δημοσιογραφος δεν του κανε ουτε μια ερωτηση σχετικα με τις  αντικειμενικες δυσκολιες υλοποιησης που πολλοι θα κανουν πισω..

Εντωμεταξυ παρουσιαζε κατι νουμερα μελλοντικης εξοικονομησης ενεργειας απ τα επιδοτουμενα προγραμματα που..το ρευμα θα γινει παμφτηνο😄!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια εγω ειχα μπει στο εξοικονομω 2020 και εχω τελειωσει με τις εργασιες και απο 27/5 ειμαι σε κατασταση

08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης. Ποσο καιρο παιρνει να κανουν τον ελεγχο συνήθως?

Επισης εκανα 7αρα μονωση (εχω ηδη μονωμενη ταρατσα) και αλλαξα και τα κουφωματα με ενεργειακα αλλα παλι μεσα στο σπιτι βαραει 29 βαθμους (Αιγαλεω). Αν και ειχα 5 χρονια να μεινω σε αυτο το σπιτι και δεν μπορω να συγκρινω αλλα και παλι μου φαινεται πως δεν εκανε και πολλα πραγματα η μονωση στο θεμα ζεστης. Πιστευω οτι εγινε τσαπατσοδουλεια απο το συνεργειο και λογο απειριας που ειχα με τετοιες δουλειες επεσε αρκετο κλεψιμο. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να "τεσταρω" την μονωση η περιμενω για το χειμωνα να δω τι ψαρια πιανω με το κρυο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, spocky είπε

Ρε παιδια εγω ειχα μπει στο εξοικονομω 2020 και εχω τελειωσει με τις εργασιες και απο 27/5 ειμαι σε κατασταση

08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης. Ποσο καιρο παιρνει να κανουν τον ελεγχο συνήθως?

Επισης εκανα 7αρα μονωση (εχω ηδη μονωμενη ταρατσα) και αλλαξα και τα κουφωματα με ενεργειακα αλλα παλι μεσα στο σπιτι βαραει 29 βαθμους (Αιγαλεω). Αν και ειχα 5 χρονια να μεινω σε αυτο το σπιτι και δεν μπορω να συγκρινω αλλα και παλι μου φαινεται πως δεν εκανε και πολλα πραγματα η μονωση στο θεμα ζεστης. Πιστευω οτι εγινε τσαπατσοδουλεια απο το συνεργειο και λογο απειριας που ειχα με τετοιες δουλειες επεσε αρκετο κλεψιμο. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να "τεσταρω" την μονωση η περιμενω για το χειμωνα να δω τι ψαρια πιανω με το κρυο?

Είχες ήδη μόνωση; Την έβγαλες και τοποθέτησες άλλη; 

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Ακουγα σημερα τον Σκρεκα στο ραδιοφωνο του Σκαι να καυχιεται για τις φοβερες αλλαγες στο νεο εξοικονομω με τη μοριοδοτηση και πως θα αυξηθουν οι δικαιουχοι επιλαχοντες με αυξηση κονδυλιων..Κι ο γνωστος δημοσιογραφος δεν του κανε ουτε μια ερωτηση σχετικα με τις  αντικειμενικες δυσκολιες υλοποιησης που πολλοι θα κανουν πισω..

Εντωμεταξυ παρουσιαζε κατι νουμερα μελλοντικης εξοικονομησης ενεργειας απ τα επιδοτουμενα προγραμματα που..το ρευμα θα γινει παμφτηνο😄!!!

Εδώ το επιδότηση συσκευών το διαφημίζουν εδώ και 6 μήνες ότι αρχιζει. Το τουρισμός για όλους ομοίως. Το εξοικονομώ 2021 πάει για εξοικονομώ 2024. Στο εξοικονομώ 2020 οι μισοί ωφελουμενοι είναι στο 8α έχοντας κλείσει έργα εδώ και κάνα 6μηνο.

Και σε όλα αυτά κανένας δημοσιογράφος μα κανένας από τα ΜΜΕ τους δεν τους έχει κάνει την παραμικρή νύξη.

1 λεπτό πριν, spocky είπε

Οχι δεν ειχα τπτ απο μονωση..Κατι μονα κουφωματα και μονο μονωση στην ταρατσαα

Αν είχες ήδη μόνωση στην ταράτσα και έβαλες καινούργια πόση διαφορά να δείξει;

Επεξ/σία από ikucic
  • Like 1
Δημοσ.

Ειχα μονωση μονο στην ταρατσα..Με το εξοικονομω εβαλα καινουργια κουφωματα και 7cm θερμομονωση στο 90% του σπιτιου.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spocky είπε

Ειχα μονωση μονο στην ταρατσα..Με το εξοικονομω εβαλα καινουργια κουφωματα και 7cm θερμομονωση στο 90% του σπιτιου.

Η μόνωση στην ταράτσα που είχες είναι το Α μη σου πω το Ω της δροσιάς το καλοκαίρι. Τα άλλα είναι πιο δευτερεύοντα. Το χειμώνα θεωρώ ότι θα δεις πιο ευδιάκριτα αποτελέσματα στην διατηρηση της ζέστης αν και εκεί η μόνωση της ταράτσας είναι η πιο σημαντική 

• Thanks 1
Δημοσ.

Την εχω ακομα την μονωση της ταρατσας δεν βγηκε..Νομιζω Ηρακλειτης λεγεται το υλικο (το ειχαν βαλει οι γονεις μου). Και παλι ομως το σπιτι μεσα να εχει  29 βαθμους χωρις ακομα να εχουμε πιασει 40αρια εξωτερικα, μου φαινεται υπερβολικα ψηλο.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, spocky είπε

Την εχω ακομα την μονωση της ταρατσας δεν βγηκε..Νομιζω Ηρακλειτης λεγεται το υλικο (το ειχαν βαλει οι γονεις μου). Και παλι ομως το σπιτι μεσα να εχει  29 βαθμους χωρις ακομα να εχουμε πιασει 40αρια εξωτερικα, μου φαινεται υπερβολικα ψηλο.

Ναι αλλά δεν ξέρεις πόσο είχε πέρσι σε αντίστοιχες θερμοκρασιακές συνθήκες. Άρα μην αγχώνεσαι τόσο . Λογικά αν δεν είχες καθόλου μόνωση τώρα θα είχες 34 μέσα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...