Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την υπευθυνη δηλωση de minimis πρεπει να την κανω υποχρεωτικα; μου το βγαζει σαν εκκρεμες δικαιολογητικο. μενω μεσα, δε νοικιαζω, δεν παραχωρω, δεν εχω παρει ενισχυση ξανα.το παραρτημα Ι γραφει Σε περίπτωση που η κατοικία ενοικι άζεται/παραχωρείται δωρεάν, υποβάλλεται από
τον αιτούντα (πλήρη κύριο/ επικαρπωτή) δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό
De Minimis, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΧ. οποτε δε θα επρεπε να χρειαζεται

τελος παντων θα κανω και την υπευθυνη δηλωση να τελειωνουμε δε σηκωνει κανεις τηλεφωνα στο help desk

Επεξ/σία από JohnnySilverhand
  • Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημερα,ξερει καποιος ποτε ληγει το προγραμμα?

Θελω να αλλαξω κατι κουφωματα και ac,προλαβαινω να κανω τις διαδικασιες?

Δημοσ.

Σε κάτι διαφημίσεις που έχω πετύχει στην τηλεόραση έλεγε ότι πήραν παράταση οι αιτήσεις μέχρι αύριο 15/3.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, azuli είπε

Καλημερα,ξερει καποιος ποτε ληγει το προγραμμα?

Θελω να αλλαξω κατι κουφωματα και ac,προλαβαινω να κανω τις διαδικασιες?

Μόνο με κουφώματα και κλιματισμό σίγουρα δεν μπαίνεις στο νέο εξοικονομω (ούτε στο παλιό). Οι αιτήσεις κλείνουν αύριο αλλά για να υποβάλεις αίτηση θέλει αρκετά γραφειοκρατικά (πχ α πεα, πρόταση παρεμβάσεων δηλ θες σίγουρα συνεργασία με μηχανικό). 

• Like 1
Δημοσ.
35 minutes ago, ikucic said:

Μόνο με κουφώματα και κλιματισμό σίγουρα δεν μπαίνεις στο νέο εξοικονομω (ούτε στο παλιό). Οι αιτήσεις κλείνουν αύριο αλλά για να υποβάλεις αίτηση θέλει αρκετά γραφειοκρατικά (πχ α πεα, πρόταση παρεμβάσεων δηλ θες σίγουρα συνεργασία με μηχανικό). 

δεν το ηξερα αυτο..

λογω χαμηλου κοστους αυτο?Η κατι αλλο?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, azuli είπε

δεν το ηξερα αυτο..

λογω χαμηλου κοστους αυτο?Η κατι αλλο?

πρεπει να ανεβεις τουλαχιστον τρεις ενεργειακες κατηγοριες και μονο με κουφωματα και κλιματισμο μαλλον δε γινεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, JohnnySilverhand είπε

την υπευθυνη δηλωση de minimis πρεπει να την κανω υποχρεωτικα; μου το βγαζει σαν εκκρεμες δικαιολογητικο. μενω μεσα, δε νοικιαζω, δεν παραχωρω, δεν εχω παρει ενισχυση ξανα.το παραρτημα Ι γραφει Σε περίπτωση που η κατοικία ενοικι άζεται/παραχωρείται δωρεάν, υποβάλλεται από
τον αιτούντα (πλήρη κύριο/ επικαρπωτή) δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό
De Minimis, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΧ. οποτε δε θα επρεπε να χρειαζεται

τελος παντων θα κανω και την υπευθυνη δηλωση να τελειωνουμε δε σηκωνει κανεις τηλεφωνα στο help desk

Όχι δεν χρειάζεται.. έλεγξε την πρώτη σελίδα στην πλατφόρμα που έκανες την αίτηση, που σε ρωτάει εάν έχεις πάρει άλλη επιδότηση κλπ.. που έκανες τικ στα κουτάκια.

Λογικά έχεις επιλέξει λάθος κουτάκι.. διόρθωσε το.. 

Επειδή εάν έχεις βάλει τα σωστά κουτάκια, δεν το ζητάει..

Επεξ/σία από Maknight
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Maknight είπε

Όχι δεν χρειάζεται.. έλεγξε την πρώτη σελίδα στην πλατφόρμα που έκανες την αίτηση, που σε ρωτάει εάν έχεις πάρει άλλη επιδότηση κλπ.. που έκανες τικ στα κουτάκια.

Λογικά έχεις επιλέξει λάθος κουτάκι.. διόρθωσε το.. 

Επειδή εάν έχεις βάλει τα σωστά κουτάκια, δεν το ζητάει..

μαλλον εσωσες την κατασταση, οχι οτι θα μπω με 39,372 βαθμολογια Θεσσαλονικη :) ο δυσκολος τροπος να το διαπιστωσω ηταν οτι ο ενεργειακος επιθεωρητης δεν μπορουσε να περασει για καποιο λογο την προταση παρεμβασεων και εκανα την αιτηση απο την αρχη και δε μου το ζητησε το de minimis.

Επεξ/σία από JohnnySilverhand
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Ξέρει κανείς ποτέ βγαίνουν τα αποτελέσματα του εξοικονομώ 2021? Μέχρι εχθές ήταν οι αιτήσεις , σε πόσο διάστημα θα υπάρχει ενημέρωση?

Δημοσ.

Υποθέτω μέσα στις επόμενες ημέρες τα προσωρινά.

Μετά θα χρειαστεί χρόνος (κάτι είχα ακούσει για ενα μήνα) για τις ενστάσεις κλπ μέχρι να βγουν τα οριστικά.

Στη συνέχεια ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου κλπ

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχω μια μάλλον χαζη ερωτηση, συγχωρεστε με αν εχει απαντηθει αλλα στις 367 σελιδες εψαξα οσο μπορουσα.

Ήρθε στην κατοχη μου ακίνητο 30 χρονια ακατοικητο αλλα πολυ καλη κατασκευή που με το εξοικονομω θα γλιτωνα το 50% της ανακαινισης. Τι κάνω τωρα που εληξε? Περιμένω για το επόμενο? Αν ναι , πως ξέρει κανείς πότε θα βγει το επόμενο?

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεκινήσω τις εργασίες και να τις εντάξω στο πρόγραμμα οταν προκυρηχθεί ξανά;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostantine87 είπε

Καλησπέρα σε όλους, έχω μια μάλλον χαζη ερωτηση, συγχωρεστε με αν εχει απαντηθει αλλα στις 367 σελιδες εψαξα οσο μπορουσα.

Ήρθε στην κατοχη μου ακίνητο 30 χρονια ακατοικητο αλλα πολυ καλη κατασκευή που με το εξοικονομω θα γλιτωνα το 50% της ανακαινισης. Τι κάνω τωρα που εληξε? Περιμένω για το επόμενο? Αν ναι , πως ξέρει κανείς πότε θα βγει το επόμενο?

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεκινήσω τις εργασίες και να τις εντάξω στο πρόγραμμα οταν προκυρηχθεί ξανά;

Έχει μια προεργασία για να ενταχθεί στο εξοικονομώ . Βασικά θα πρέπει να είναι Κύρια κατοικία , και να μη έχει αυθαιρεσίες (ή να έχουν τακτοποιηθεί) και να είναι ηλεκτροδοτουμενο , και να είναι εντάξει σε Ε9, Ε1.

Μετά πρέπει να βρεις κάποιο μηχανικό , να κάνει αυτοψία και να σου βγάλει ένα ΠΕΑ( Πιστοποιητικό Ενεργειακής απόδοσης) , πως έχει η κατάσταση τώρα . Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα πρέπει να ανέβει τουλάχιστον 3 ενεργειακά επίπεδα. Οπότε εκεί συζητάτε τι παρεμβάσεις θα βάλετε. .

Οπότε περιμένεις για του χρόνου που θα ξανά τρέξει το προγραμμα

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτά που μου περιγράφεις είναι στην χειρότερη 2 μήνες υπόθεση. Αυτό το "του χρονου που θα τρέξει ξανά" ξέρουμε ποτε θα είναι? Δηλαδή το 2023?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kostantine87 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτά που μου περιγράφεις είναι στην χειρότερη 2 μήνες υπόθεση. Αυτό το "του χρονου που θα τρέξει ξανά" ξέρουμε ποτε θα είναι? Δηλαδή το 2023?

Κοίτα το εξοικονομω 2021 ήδη έχει πάει 2022 και απ ότι φαίνεται θα τρέξει καλοκαίρι του 2022 στην καλύτερη περίπτωση (μετα δηλ τις εντάξεις τις ενστάσεις και τις οριστικές εντάξεις). Εχουν εξαγγείλει ότι θα κάνουν και άλλο εξοικονομω.  Ισως το 2023 ίσως το 2024 κάνεις δεν ξέρει αυτή τη στιγμή. 

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, kostantine87 είπε

Κανείς δε γνωρίζει . Μπορεί το 2023 . Τώρα με τη όλη κατάσταση , και το τρεχον εξοικονομώ πήγε πίσω ,πήρε παράταση .

Εσύ πρέπει να δεις αρχικά αυτά που σου ανέφερα , εάν αποφασίσεις να το εντάξεις στο πρόγραμμα . Άλλωστε και ΠΕΑ να βγάλεις λήγει εντός 10 ετών . 

Εσύ τι ακριβώς ήθελες να αλλάξεις και πως έχει η τώρα κατάσταση του σπιτιού ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...