Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, member92 είπε

Καλημέρα ! Ευχαριστώ πολύ , όποτε όπως αντιλαμβάνομαι θα πρέπει όλες οι εργασίες να γίνουν σωστά και όπως προβλέπεται διαφορετικά θα υπάρχουν κυρώσεις . Είναι κάπως αγχωτικό γενικά το ότι οι εμπλέκονται δύο διαφορετικοί επιθεωρητές 🙁

Αν ο μηχανικός του α πεα είναι σοβαρός επαγγελματίας και διαβασμένος δεν θα έχεις θέμα.

• Like 1
  • Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, member92 είπε

Καλημέρα ! Ευχαριστώ πολύ , όποτε όπως αντιλαμβάνομαι θα πρέπει όλες οι εργασίες να γίνουν σωστά και όπως προβλέπεται διαφορετικά θα υπάρχουν κυρώσεις . Είναι κάπως αγχωτικό γενικά το ότι οι εμπλέκονται δύο διαφορετικοί επιθεωρητές 🙁

Συνήθως οι επιθεωρητές γνωρίζονται μεταξύ τους και ανταλλάζουν δεύτερα πεα. Το έχω ακούσει τρεις φορές μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω στην δική σου περίπτωση τι συμβαίνει. Καλό όμως είναι να κρατήσεις επαφή με τον/την αρχική επιθεωρήτρια ώστε να ξέρεις (ή/και αυτός που θα αναλάβει τις εργασίες) τι πρέπει να γίνει και πως.

24 λεπτά πριν, ikucic είπε

Αν ο μηχανικός του α πεα είναι σοβαρός επαγγελματίας και διαβασμένος δεν θα έχεις θέμα.

Απ'οτι καταλαβαίνω εγώ απ'αυτά που έχω ζήσει οι περισσότεροι αναλαμβάνουν ένα κάρο υποθέσεις ταυτόχρονα για να βγάλουν όσο περισσότερα $$ μπορούν. Επίσης το θέμα είναι πολύ σύνθετο (σε κάποια σημεία θολό!) και μπορεί να ασχολούνται και με άσχετα πράγματα ταυτόχρονα που έχουν τις δικές τους λεπτομέρειες, να έχουν και οικογένεια κλπ. Άσε που τους πιέζουν και τους τρελαίνουν ένα κάρο άτομα ταυτόχρονα για τα πάντα, άλλες φορές με το δίκιο τους άλλες φορές όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Συνήθως οι επιθεωρητές γνωρίζονται μεταξύ τους και ανταλλάζουν δεύτερα πεα. Το έχω ακούσει τρεις φορές μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω στην δική σου περίπτωση τι συμβαίνει. Καλό όμως είναι να κρατήσεις επαφή με τον/την αρχική επιθεωρήτρια ώστε να ξέρεις (ή/και αυτός που θα αναλάβει τις εργασίες) τι πρέπει να γίνει και πως.

Απ'οτι καταλαβαίνω εγώ απ'αυτά που έχω ζήσει οι περισσότεροι αναλαμβάνουν ένα κάρο υποθέσεις ταυτόχρονα για να βγάλουν όσο περισσότερα $$ μπορούν. Επίσης το θέμα είναι πολύ σύνθετο (σε κάποια σημεία θολό!) και μπορεί να ασχολούνται και με άσχετα πράγματα ταυτόχρονα που έχουν τις δικές τους λεπτομέρειες, να έχουν και οικογένεια κλπ. Άσε που τους πιέζουν και τους τρελαίνουν ένα κάρο άτομα ταυτόχρονα για τα πάντα, άλλες φορές με το δίκιο τους άλλες φορές όχι.

Κοίτα εδώ που μένω εγώ επαρχία και σε μικρό νομο ναι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Αλλά στην Αθήνα ποια η πιθανότητα να γνωρίζει ο α πεα τον β που θα βγει από κληρωση; μικρή σίγουρα αυτή η πιθανότητα . Από την άλλη επαναλαμβάνω: όχι κόλπα στο α πεα. Αποκλείεται ο β (ο κληρωτος) να πάρει το Ρίσκο να συγχωρέσει αμαρτίες του α. Η θα σε κάψει ή θα παραιτηθεί αν δει ότι το α πεα και οι παρεμβάσεις είναι ότι να ναι. 

Επεξ/σία από ikucic
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ikucic είπε

Κοίτα εδώ που μένω εγώ επαρχία και σε μικρό νόμο ναι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Αλλά στην Αθήνα ποια η πιθανότητα να γνωρίζει ο α πεα τον β που θα βγει από κληρωση. Από την άλλη επαναλαμβάνω: όχι κόλπα στο α πεα. Αποκλείεται ο β (ο κληρωτος) να πάρει το Ρίσκο να συγχωρέσει αμαρτίες του α. Η θα σε κάψει ή θα παραιτηθεί αν δει ότι το α πεα και οι παρεμβάσεις είναι ότι να ναι. 

Α, στο φετινό είναι με κλήρωση;; Δεν το ήξερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/3/2022 στις 6:06 ΜΜ, Ntinaras είπε

Καλησπερα, εβγαλες ακρη τελικα?

Τι προυποθεσεις εχει για επιδοτηση φβ net metering?

τρεχει ακομα η μπα?

Δεν επιδοτείται το φωτοβολταϊκό πλέον στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Για αυτό έχω στεναχωρηθεί πολύ και κοντεύω να βγάλω καρκίνο από την ατυχία μου να έχω ενταχθεί στον μοναδικο κύκλο εξοικονομώ που αποτελούσε επιλέξιμη παρέμβαση του φωτοβολταϊκό.

Ο ένας βουλευτής μου απάντησε ότι θα το κυνηγήσει το θέμα και ο μηχανικός μου σχεδιάζει να τους ζορισει πάρα πολυ παραθέτοντας παραδείγματα άλλων πελατών που δέχθηκαν να συνδέσουν το φωτοβολταϊκό χωρίς έγχυση ενέργειας.

Δίνουμε σκληρή μάχη να μη χάσουμε 17.000 ευρώ

Επεξ/σία από glenngould
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, glenngould είπε

Δεν επιδοτείται το φωτοβολταϊκό πλέον στο πρόγραμμα εξοικονομώ. Για αυτό έχω στεναχωρηθεί πολύ και κοντεύω να βγάλω καρκίνο από την ατυχία μου να έχω ενταχθεί στον μοναδικο κύκλο εξοικονομώ που αποτελούσε επιλέξιμη παρέμβαση του φωτοβολταϊκό.

Ο ένας βουλευτής μου απάντησε ότι θα το κυνηγήσει το θέμα και ο μηχανικός μου σχεδιάζει να τους ζορισει πάρα πολυ παραθέτοντας παραδείγματα άλλων πελατών που δέχθηκαν να συνδέσουν το φωτοβολταϊκό χωρίς έγχυση ενέργειας.

Δίνουμε σκληρή μάχη να μη χάσουμε 17.000 ευρώ

Έχω και γω περίπτωση με κολλητό μου που έχει μπει στο πρόγραμμα του Εξοικονομώ-Αυτονομώ για Φ/Β σύστημα στη Λάρισα, άλλα δεν έβγαλε άκρη. Όλοι οι εγκαταστάτες τον έριχναν άκυρο με το που άκουγαν για Φ/Β σε σπίτι. Γενικά ασχολούνται μόνο σε χωράφια και μάλιστα έχω μάθει ότι δίνονται άδειες σε μεγάλες εταιρίες τοπικές ή και μεγαλοεπενδυτές που προέρχονται ακόμα και από Αθήνα. Αγοράζουν χωράφια και βάζουν κατά κόρον Φ/Β με ταχείες διαδικασίες!!

Στις 3/2/2022 στις 7:10 ΠΜ, ikucic είπε

Η ταράτσα είναι (στις συντριπτικές περιπτώσεις) κοινόχρηστος χώρος όποτε, αν είναι κοινόχρηστη θέλεις συναίνεση κανονικά. Γιατι δεν τι βάζεις στο μπαλκόνι;

Εγώ είμαι 8α από αρχές Σεπτεμβρίου.  3 φορές μου τα έχουν στείλει πίσω με ελλιπή στοιχεία.  Την τελευταία φορά μου ζήτησαν μόνο 2 έξτρα δικαιολογητικά. Ισως είναι η τελευταία αν και έχω ακούσει και ωφελουμενους που τους τα έχουν γυρίσει και 4 φορές πίσω.

Την πρώτη φορά που μου τα έστειλαν έκαναν 50 μέρες να τα ελέγξουν. 

Την δεύτερη 35 μέρες.  Την Τρίτη ήδη είμαι στη μια βδομάδα. 

Μπορείς να μας πεις με δυο κουβέντες τι είδους παρατηρήσεις σου έβγαλαν για τα ελλιπή στοιχεία που λες;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xalex88 είπε

Έχω και γω περίπτωση με κολλητό μου που έχει μπει στο πρόγραμμα του Εξοικονομώ-Αυτονομώ για Φ/Β σύστημα στη Λάρισα, άλλα δεν έβγαλε άκρη. Όλοι οι εγκαταστάτες τον έριχναν άκυρο με το που άκουγαν για Φ/Β σε σπίτι. Γενικά ασχολούνται μόνο σε χωράφια και μάλιστα έχω μάθει ότι δίνονται άδειες σε μεγάλες εταιρίες τοπικές ή και μεγαλοεπενδυτές που προέρχονται ακόμα και από Αθήνα. Αγοράζουν χωράφια και βάζουν κατά κόρον Φ/Β με ταχείες διαδικασίες!!

Μπορείς να μας πεις με δυο κουβέντες τι είδους παρατηρήσεις σου έβγαλαν για τα ελλιπή στοιχεία που λες;

Ευχαριστώ.

Τα ce που έλλειπαν.

Κάτι ce που τα είχα στείλει και τα ξαναζητησαν.

Κάτι energy label.

Κάτι υπεύθυνες δηλώσεις.

Και μια τεχνική έκθεση από τον εγκαταστατη του φβ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ikucic είπε

Τα ce που έλλειπαν.

Κάτι ce που τα είχα στείλει και τα ξαναζητησαν.

Κάτι energy label.

Κάτι υπεύθυνες δηλώσεις.

Και μια τεχνική έκθεση από τον εγκαταστατη του φβ.

Φ/Β;; Εισαι πολυ τυχερός!!

Σου ζήτησε Υ/Δ περι ασυμβίβαστου των ενεργ. επιθεωρήτων μήπως ;

Την κάνει ο ιδιοκτήτης ή οι μηχανικοί ;..αν ξέρεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, kax54638 είπε

Παιδιά να κάνω μια χαζή ερώτηση.

Μου ήρθε το e-mail πως "Ο έλεγχος παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών ήταν επιτυχής. Η αίτησή σας βρίσκεται προς Τελική Εκταμίευση". Είμαι χωρίς δάνειο, με δικά μου δηλαδή κεφάλαια οι προκαταβολές. Μπήκα στην αίτηση μου και πάτησα ελεγχο πληρώτητας στοιχείων και εξουσιωδότηση τράπεζας για εκταμίευση κινήτρων. Όλα Οκ.

Στο παραγώμενο Έντυπο Εξουσιοδότησης Τελικής Εκταμίευσης αναφέρει "Η εξόφληση των παραστατικών δέχομαι να γίνει σε πίστωση των καταθετικών λογαριασμών των προμηθευτών/αναδόχων και του συμβούλου έργου ή/και του μελετητή (εφόσον υπάρχουν) , μέσω της χρέωσης του λογαριασμού μου ΧΧΧ αφού ληφθούν υπόψη και τυχόν προκαταβολές που έχουν καταβληθεί από την Τράπεζα Eurobank μετά από προγενέστερη σχετική εξουσιοδότησή μου".

Αυτό τι σημαίνει; Ότι τα χρήματα θα μπουν στον δικό μου λογαριασμό και μετά η Eurobank θα τα μεταφέρει αυτόματα στους προμηθευτές/σύμβουλο έργου;

ΝΑΙ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, xalex88 είπε

Φ/Β;; Εισαι πολυ τυχερός!!

Σου ζήτησε Υ/Δ περι ασυμβίβαστου των ενεργ. επιθεωρήτων μήπως ;

Την κάνει ο ιδιοκτήτης ή οι μηχανικοί ;..αν ξέρεις

Ο μηχανικός. 

Εχει υπόδειγμα στα έγγραφα του προγράμματος στην επίσημη ιστοσελίδα.

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ikucic είπε

Έβαλα και εγώ φ/β ο πρώτος συμψηφισμός θα μού γίνει τον Απρίλιο.  Έχεις στά υπόψιν σού σε τί τιμή αγοράζει ο πάροχος την ενέργεια πού μαζεύουμε;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mik100 είπε

Συγγνώμη δεν κατάλαβα;

Σχετικά με την αξία που αγοράζουν το τσάμπα ρεύμα που προσφέρουμε. 

• Like 1
Δημοσ.

Στο νέο πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στις στέγες" που μόλις βγήκε αγοράζουν το 1 MW ενέργειας με €87.

Αντιθέτως το κόστος αυτής της ενέργειας όταν την καταναλώνεις είναι τριπλάσιο. 

Καλά μας περνάνε για χαζούς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...