ikucic Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, xalex88 είπε Έχω και γω περίπτωση με κολλητό μου που έχει μπει στο πρόγραμμα του Εξοικονομώ-Αυτονομώ για Φ/Β σύστημα στη Λάρισα, άλλα δεν έβγαλε άκρη. Όλοι οι εγκαταστάτες τον έριχναν άκυρο με το που άκουγαν για Φ/Β σε σπίτι. Γενικά ασχολούνται μόνο σε χωράφια και μάλιστα έχω μάθει ότι δίνονται άδειες σε μεγάλες εταιρίες τοπικές ή και μεγαλοεπενδυτές που προέρχονται ακόμα και από Αθήνα. Αγοράζουν χωράφια και βάζουν κατά κόρον Φ/Β με ταχείες διαδικασίες!! Μπορείς να μας πεις με δυο κουβέντες τι είδους παρατηρήσεις σου έβγαλαν για τα ελλιπή στοιχεία που λες; Ευχαριστώ. Τα ce που έλλειπαν. Κάτι ce που τα είχα στείλει και τα ξαναζητησαν. Κάτι energy label. Κάτι υπεύθυνες δηλώσεις. Και μια τεχνική έκθεση από τον εγκαταστατη του φβ.
xalex88 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, ikucic είπε Τα ce που έλλειπαν. Κάτι ce που τα είχα στείλει και τα ξαναζητησαν. Κάτι energy label. Κάτι υπεύθυνες δηλώσεις. Και μια τεχνική έκθεση από τον εγκαταστατη του φβ. Φ/Β;; Εισαι πολυ τυχερός!! Σου ζήτησε Υ/Δ περι ασυμβίβαστου των ενεργ. επιθεωρήτων μήπως ; Την κάνει ο ιδιοκτήτης ή οι μηχανικοί ;..αν ξέρεις
GREGORYMO Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 20 ώρες πριν, kax54638 είπε Παιδιά να κάνω μια χαζή ερώτηση. Μου ήρθε το e-mail πως "Ο έλεγχος παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών ήταν επιτυχής. Η αίτησή σας βρίσκεται προς Τελική Εκταμίευση". Είμαι χωρίς δάνειο, με δικά μου δηλαδή κεφάλαια οι προκαταβολές. Μπήκα στην αίτηση μου και πάτησα ελεγχο πληρώτητας στοιχείων και εξουσιωδότηση τράπεζας για εκταμίευση κινήτρων. Όλα Οκ. Στο παραγώμενο Έντυπο Εξουσιοδότησης Τελικής Εκταμίευσης αναφέρει "Η εξόφληση των παραστατικών δέχομαι να γίνει σε πίστωση των καταθετικών λογαριασμών των προμηθευτών/αναδόχων και του συμβούλου έργου ή/και του μελετητή (εφόσον υπάρχουν) , μέσω της χρέωσης του λογαριασμού μου ΧΧΧ αφού ληφθούν υπόψη και τυχόν προκαταβολές που έχουν καταβληθεί από την Τράπεζα Eurobank μετά από προγενέστερη σχετική εξουσιοδότησή μου". Αυτό τι σημαίνει; Ότι τα χρήματα θα μπουν στον δικό μου λογαριασμό και μετά η Eurobank θα τα μεταφέρει αυτόματα στους προμηθευτές/σύμβουλο έργου; ΝΑΙ. 1
ikucic Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, xalex88 είπε Φ/Β;; Εισαι πολυ τυχερός!! Σου ζήτησε Υ/Δ περι ασυμβίβαστου των ενεργ. επιθεωρήτων μήπως ; Την κάνει ο ιδιοκτήτης ή οι μηχανικοί ;..αν ξέρεις Ο μηχανικός. Εχει υπόδειγμα στα έγγραφα του προγράμματος στην επίσημη ιστοσελίδα. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2022 από ikucic
mik100 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 24 λεπτά πριν, ikucic είπε Έβαλα και εγώ φ/β ο πρώτος συμψηφισμός θα μού γίνει τον Απρίλιο. Έχεις στά υπόψιν σού σε τί τιμή αγοράζει ο πάροχος την ενέργεια πού μαζεύουμε;
mik100 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, ikucic είπε Καπιταλισμός Συγγνώμη δεν κατάλαβα;
ikucic Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, mik100 είπε Συγγνώμη δεν κατάλαβα; Σχετικά με την αξία που αγοράζουν το τσάμπα ρεύμα που προσφέρουμε. 1
glenngould Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Στο νέο πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στις στέγες" που μόλις βγήκε αγοράζουν το 1 MW ενέργειας με €87. Αντιθέτως το κόστος αυτής της ενέργειας όταν την καταναλώνεις είναι τριπλάσιο. Καλά μας περνάνε για χαζούς;
oasisAthens Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σας φίλοι μου. Ανοίκω στο Εξοικονομω - Αυτονομώ 2020 και μου ήρθε μνμ ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο έλεγχος και ο Δικαιούχος του προγράμματος θα προχωρήσει στην εκταμίευση ωφεληματων για την αίτηση σας. Μπήκα έκανα αποδοχή όπως το έλεγε και μου έχει πάει στο Η αίτηση σας βρίσκεται σε αναμονή τελικής εκταμιευσης κτλ. Στα παραγόμενα έγγραφα στην εξουσιοδότηση εξόφλησης δαπανών προς την Τράπεζα φαίνονται κανονικά τα ποσά χωρίς να φαίνονται κάπου τα ΠΕΑ (κόστος που πρέπει να αποδοθεί στον ωφελουμενο.) Είναι φυσιολογικό αυτό? Επίσης μια δεύτερη ερώτηση από το 9 στο 9α πάει αυτόματα? Και σε πόσο καιρό γίνεται αυτό συνήθως?
ikucic Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, oasisAthens είπε Καλησπέρα σας φίλοι μου. Ανοίκω στο Εξοικονομω - Αυτονομώ 2020 και μου ήρθε μνμ ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο έλεγχος και ο Δικαιούχος του προγράμματος θα προχωρήσει στην εκταμίευση ωφεληματων για την αίτηση σας. Μπήκα έκανα αποδοχή όπως το έλεγε και μου έχει πάει στο Η αίτηση σας βρίσκεται σε αναμονή τελικής εκταμιευσης κτλ. Στα παραγόμενα έγγραφα στην εξουσιοδότηση εξόφλησης δαπανών προς την Τράπεζα φαίνονται κανονικά τα ποσά χωρίς να φαίνονται κάπου τα ΠΕΑ (κόστος που πρέπει να αποδοθεί στον ωφελουμενο.) Είναι φυσιολογικό αυτό? Επίσης μια δεύτερη ερώτηση από το 9 στο 9α πάει αυτόματα? Και σε πόσο καιρό γίνεται αυτό συνήθως? Αυτό που ρωτά δεν το ξέρω. Να σε ρωτήσω εγώ κάτι. Από το 8 στο 9 ποσό καιρό έκανες; σου έστειλαν παρατηρήσεις για ελλιπή στοιχεία; και αν ναι πόσες φορές; Εμένα ο αξιολόγησης μου μου έχει βγάλει το λάδι.
oasisAthens Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 39 λεπτά πριν, ikucic είπε Αυτό που ρωτά δεν το ξέρω. Να σε ρωτήσω εγώ κάτι. Από το 8 στο 9 ποσό καιρό έκανες; σου έστειλαν παρατηρήσεις για ελλιπή στοιχεία; και αν ναι πόσες φορές; Εμένα ο αξιολόγησης μου μου έχει βγάλει το λάδι. Ναι την πρώτη φορά έκανε 25 μερες περίπου με κάποιες παρατηρήσεις και όταν τις διόρθωσα σε 3 μέρες είχα απάντηση.
glenngould Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Κάθομαι και σκέφτομαι έτσι φιλοσοφικά ποιος φταίει που είναι τόσο μπουκωμένο το δίκτυο του ηλεκτρισμού. 1. Έχουμε μια κυβέρνηση που προωθεί με μανία τις ΑΠΕ και την πράσινη ενέργεια 2. Έχουμε ένα κορεσμένο δίκτυο που δεν μπορεί να δεχθεί αυτά τα έργα Είναι θέμα ελλιπών επενδύσεων στο δημόσιο δίκτυο; Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, αλλά ΌΛΗ η στήλη φαίνεται κόκκινη και με ελάχιστα περιθώρια σύνδεσης νέων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. https://deddie.gr/Documents2/ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ/ΔΠΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.pdf Και η λογική μου ερώτηση σε αυτή την ΠΑΡΑΛΟΓΗ χώρα είναι: Γιατί δεν επεκτείνεται η χωρητικότητα του δικτύου; Όταν βλέπουν ότι η ισχύς των έργων πλησιάζει την δυνατότητα του δικτύου, γιατί δεν κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες να αυξηθεί η χωρητικότητα; Είναι οικονομικά θέμα; Είναι ανοργανωσία; Είναι θέμα πολιτικής; Απλά δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτό που συμβαίνει.
ikucic Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, glenngould είπε Κάθομαι και σκέφτομαι έτσι φιλοσοφικά ποιος φταίει που είναι τόσο μπουκωμένο το δίκτυο του ηλεκτρισμού. 1. Έχουμε μια κυβέρνηση που προωθεί με μανία τις ΑΠΕ και την πράσινη ενέργεια 2. Έχουμε ένα κορεσμένο δίκτυο που δεν μπορεί να δεχθεί αυτά τα έργα Είναι θέμα ελλιπών επενδύσεων στο δημόσιο δίκτυο; Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, αλλά ΌΛΗ η στήλη φαίνεται κόκκινη και με ελάχιστα περιθώρια σύνδεσης νέων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. https://deddie.gr/Documents2/ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ/ΔΠΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.pdf Και η λογική μου ερώτηση σε αυτή την ΠΑΡΑΛΟΓΗ χώρα είναι: Γιατί δεν επεκτείνεται η χωρητικότητα του δικτύου; Όταν βλέπουν ότι η ισχύς των έργων πλησιάζει την δυνατότητα του δικτύου, γιατί δεν κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες να αυξηθεί η χωρητικότητα; Είναι οικονομικά θέμα; Είναι ανοργανωσία; Είναι θέμα πολιτικής; Απλά δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι θέμα πολιτικής οικονομίας. Ο κλάδος της ενεργειας τα τελευταια 20 χρόνια στην Ελλάδα απορρυθμιστηκε, απελευθερώθηκε και ιδιωτικοποιηθηκε . Οι νέοκλασικές καλένδες έλεγαν ότι θα έχουμε άφθονο φθηνό ρεύμα λόγω ανταγωνισμού. Ασφαλώς και δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Πώς άλλωστε να γίνουν έτσι όταν το κέρδος είναι αυτό που οδηγεί την αγορά... Ολα αυτά σε επίπεδο παροχων... Με το δίκτυο τι γίνεται; το δίκτυο είναι μερικώς ακόμη κρατικό. Και αυτό γιατί κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να αναλάβει αποκλειστικά τέτοιας κλίμακας έργα. Η λογική είναι: τα φτιάχνει το κράτος (δηλ εμείς) και τα δίνουμε κοψοχρονιά στους ιδιώτες. Στο δίκτυο γίνονται κάποια έργα αλλά περισσότερο για να εξυπηρετήσουν τους μεγάλους παραγωγούς απε. Για μας δεν υπάρχει και πολύς χώρος... Αλλωστε οι ΑΠΕ δεν προωθούνται για να κάνουν καλύτερο το περιβάλλον (ελεος) αλλά γιατί είναι πολύ επικερδής επενδυση. Τελείως εκτός θέματος το ποστ μου. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από ikucic 2
glenngould Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Καθόλου εκτός θέματος κατά τη γνώμη μου. Πρέπει να γνωρίζουμε το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο προκηρύσσονται όλα αυτά τα προγράμματα εξοικονομώ. Προσωπικα θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα οδηγήσουν τα πράγματα ώστε να ξανά ενταχθούν έργα ΑΠΕ στους κύκλους του εξοικονομώ μέχρι το 2030. Οπότε αν κάποιον τον ενδιαφέρει να βάλει φωτοβολταϊκό στο σπίτι του ίσως δεν πρέπει να συμμετάσχει στους κύκλους που δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη αλλά να περιμένει τον πρώτο κύκλο του προγράμματος που θα προσφέρει φωτοβολταϊκά για να επιδοτηθεί για αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα