Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, glenngould είπε

Καλημέρα φίλε μου, γνωρίζεις αν απάντησε ο Σκρεκας σχετικά με την μη αδειοδότηση φωτοβολταϊκών σε δικαιούχους του εξοικονομώ που ζουν σε περιοχές με κορεσμένο δικτυο; Αν βρέθηκε κάποια λύση; Πότε θα συζητηθεί; Δεν θέλω να χάσω €15000

Δεν βλέπω να έχει απαντήσει. 

Δεν κάνεις ενα αίτημα στο εξοικονομω να σου δώσουν έξτρα παραταση λόγω του θέματος αυτού με επισυναπτόμενα την απάντηση του δεδδηε και το αίτημα 5ετους διατηρησης. 

Το αίτημα 5ετους το έκανες;

Αποψη μου είναι να μην περιμένεις τι θα γίνει στη Βουλή. Η απαΝτηση μπορεί να έρθει σε ένα μήνα. Οσο για τροπολογία άλλον έναν μήνα. Και όλα αυτά ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ... Δύσκολο το κόβω. 

Κάνε εσύ ότι κινήσεις μπορείς ΓΡΗΓΟΡΑ. Πήγαινε αυτοπροσώπως από δεδδηε και ρωτά αν έχεις ελπίδα να σου δώσουν γραμμή σε κάνα 2μηνο.

Εταιρία βρήκες να συνεργαστείς για τα φβ;

Επεξ/σία από ikucic
  • Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει οριστεί η εταιρεία για το φωτοβολταϊκό, είχε γίνει συμφωνία, ήμασταν έτοιμοι για την εγκατάσταση και εκκρεμούσε μόνο η τυπική έγκριση από το ΔΕΔΔΗΕ ώστε τα επόμενα 24ωρα της έγκρισης να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Ο εξοπλισμός  μάλιστα έχει ήδη προαγοραστει. Το θέμα είναι αν αυτά που ξόδεψα θα βγουν από την τσέπη μου ή θα μου επιστραφούν €15,000 από την επιδότηση.

Με πιάνει εμετός με αυτό το αναξιόπιστο κράτος που εγκρίνει το φωτοβολταϊκό ως επιλέξιμη δαπάνη και λίγο πριν το τέλος με μία επιστολή καταρρέουν τα πάντα και παίρνει πίσω το λόγο του, και ενω παντού όλοι μας ενθαρρύνουν να κάνουμε αυτοπαραγωγή ενέργειας πάση θυσία και το διαφημίζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελληνικής επικράτειας.

Αύριο θα πάω να κάνω αίτημα διατήρησης.

Μήπως πρέπει να λαδώσω κάποιον στον ΔΕΔΔΗΕ;

Η πλάκα είναι ότι έχω ειδικό υβριδικό inverter που μπορεί να λειτουργήσει μόνο με αποθήκευση μαζί με τη συστοιχία των συσσωρευτών που ήδη έχουν εγκριθεί εκτός από το φωτοβολταϊκό. Και δεν εγκρίνουν ούτε την αυτόνομη λειτουργία του συστήματος χωρίς την έγχυση ενέργειας.

Είναι δεδομένο ότι θα το πάω δικαστικά το θέμα, μιλάμε για απώλεια 15.000 ευρώ. Χωρίς να φταίω σε τίποτα απολύτως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, glenngould είπε

Έχει οριστεί η εταιρεία για το φωτοβολταϊκό, είχε γίνει συμφωνία, ήμασταν έτοιμοι για την εγκατάσταση και εκκρεμούσε μόνο η τυπική έγκριση από το ΔΕΔΔΗΕ ώστε τα επόμενα 24ωρα της έγκρισης να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Ο εξοπλισμός  μάλιστα έχει ήδη προαγοραστει. Το θέμα είναι αν αυτά που ξόδεψα θα βγουν από την τσέπη μου ή θα μου επιστραφούν €15,000 από την επιδότηση.

Με πιάνει εμετός με αυτό το αναξιόπιστο κράτος που εγκρίνει το φωτοβολταϊκό ως επιλέξιμη δαπάνη και λίγο πριν το τέλος με μία επιστολή καταρρέουν τα πάντα και παίρνει πίσω το λόγο του, και ενω παντού όλοι μας ενθαρρύνουν να κάνουμε αυτοπαραγωγή ενέργειας πάση θυσία και το διαφημίζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελληνικής επικράτειας.

Αύριο θα πάω να κάνω αίτημα διατήρησης.

Μήπως πρέπει να λαδώσω κάποιον στον ΔΕΔΔΗΕ;

Η πλάκα είναι ότι έχω ειδικό υβριδικό inverter που μπορεί να λειτουργήσει μόνο με αποθήκευση μαζί με τη συστοιχία των συσσωρευτών που ήδη έχουν εγκριθεί εκτός από το φωτοβολταϊκό. Και δεν εγκρίνουν ούτε την αυτόνομη λειτουργία του συστήματος χωρίς την έγχυση ενέργειας.

Είναι δεδομένο ότι θα το πάω δικαστικά το θέμα, μιλάμε για απώλεια 15.000 ευρώ. Χωρίς να φταίω σε τίποτα απολύτως.

Σου είπα έχεις δίκιο αλλά τον εξοπλισμό γιατί τον αγόρασες από πριν; Αφού είχαμε επισημάνει πολλοί στο φόρουμ ότι οι γραμμές που δίνει ο δεδδηε είναι ελάχιστες έως καθόλου. Καλή τύχη με την αίτηση διατήρησης. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν με πείθει το όλο θέμα ότι σε ένα χωριό/ κοινότητα των 3000 κατοίκων που μόνο 2-3 σπίτια έχουν φωτοβολταϊκά ΤΑΧΑ φορτώνεται ο μετασχηματιστης της ΔΕΔΔΗΕ από τις λιγες kwh που θα εγχέω εγώ στο δικτυο και πόσο μάλλον όταν μειώνεται η πιθανότητα εγχυσης στο δίκτυο γιατί το πλεόνασμα ενέργειας πάει στους συσσωρευτές μου αντί στο δημόσιο δίκτυο. Οι λίγες κιλοβατώρες που εγχέω στο δίκτυο, χρησιμοποιούνται ακαριαία από τους υπόλοιπους 2997 πολίτες της κωμόπολης που δεν έχουν φωτοβολταϊκά.

Κάποιο άλλο παιχνίδι παίζεται μεταξύ του κράτους και του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχουν πολλές αναφορές για απορρίψεις έργων. Μήπως είναι ένας τρόπος να πιέσει ο ΔΕΔΔΗΕ για κάτι την κεντρική εξουσία

Δειτε και εδω:

https://energypress.gr/news/erotisi-arvanitidi-gia-fotovoltaiko-net-metering-etaireion-sto-kilkis-poy-aporrifthike-me

Είμαι έξω φρενών με αυτό που συμβαίνει.

Στο ερώτημα που μου θέτεις γιατί προαγορασαμε τον εξοπλισμό, η απάντηση είναι ότι:

-θεωρούσα ότι θα το εγκαταστήσω 100%,

-με είχαν διαβεβαιώσει από τον ίδιο τον ΔΕΔΔΗΕ ότι 99% τα μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά εγκρίνονται,

-επειδή οι τιμές είχαν πάρει την ανιούσα και είχαμε χρόνος αναμονής >2 μήνες μέχρι να μας φέρουν τον εξοπλισμό οι κεντρικοι προμηθευτές από την Ευρώπη και έπρεπε να προλάβουμε.

Μία γενική ερώτηση σε όποιον ξέρει, είδα μέσα στην πλατφόρμα του εξοικονομώ ότι υπάρχει δυνατότητα αίτησης παράτασης για την ολοκλήρωση των επιλέξιμων παρεμβάσεων. Αυτή η παράταση τι διάρκεια έχει; 1 μήνα; 3 μήνες; 6 μήνες; 1 χρόνο; Υπάρχει δυνατότητα μεγάλης παράτασης μετά από ειδική εξέταση του αιτήματος γνωρίζει κανένας τι προβλέπει ο κανονισμός του εξοικονομώ;

Ευχαριστω

Επεξ/σία από glenngould
Δημοσ.
7 ώρες πριν, glenngould είπε

Δεν με πείθει το όλο θέμα ότι σε ένα χωριό/ κοινότητα των 3000 κατοίκων που μόνο 2-3 σπίτια έχουν φωτοβολταϊκά ΤΑΧΑ φορτώνεται ο μετασχηματιστης της ΔΕΔΔΗΕ από τις λιγες kwh που θα εγχέω εγώ στο δικτυο και πόσο μάλλον όταν μειώνεται η πιθανότητα εγχυσης στο δίκτυο γιατί το πλεόνασμα ενέργειας πάει στους συσσωρευτές μου αντί στο δημόσιο δίκτυο. Οι λίγες κιλοβατώρες που εγχέω στο δίκτυο, χρησιμοποιούνται ακαριαία από τους υπόλοιπους 2997 πολίτες της κωμόπολης που δεν έχουν φωτοβολταϊκά.

Κάποιο άλλο παιχνίδι παίζεται μεταξύ του κράτους και του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχουν πολλές αναφορές για απορρίψεις έργων. Μήπως είναι ένας τρόπος να πιέσει ο ΔΕΔΔΗΕ για κάτι την κεντρική εξουσία

Δειτε και εδω:

https://energypress.gr/news/erotisi-arvanitidi-gia-fotovoltaiko-net-metering-etaireion-sto-kilkis-poy-aporrifthike-me

Είμαι έξω φρενών με αυτό που συμβαίνει.

Στο ερώτημα που μου θέτεις γιατί προαγορασαμε τον εξοπλισμό, η απάντηση είναι ότι:

-θεωρούσα ότι θα το εγκαταστήσω 100%,

-με είχαν διαβεβαιώσει από τον ίδιο τον ΔΕΔΔΗΕ ότι 99% τα μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά εγκρίνονται,

-επειδή οι τιμές είχαν πάρει την ανιούσα και είχαμε χρόνος αναμονής >2 μήνες μέχρι να μας φέρουν τον εξοπλισμό οι κεντρικοι προμηθευτές από την Ευρώπη και έπρεπε να προλάβουμε.

Μία γενική ερώτηση σε όποιον ξέρει, είδα μέσα στην πλατφόρμα του εξοικονομώ ότι υπάρχει δυνατότητα αίτησης παράτασης για την ολοκλήρωση των επιλέξιμων παρεμβάσεων. Αυτή η παράταση τι διάρκεια έχει; 1 μήνα; 3 μήνες; 6 μήνες; 1 χρόνο; Υπάρχει δυνατότητα μεγάλης παράτασης μετά από ειδική εξέταση του αιτήματος γνωρίζει κανένας τι προβλέπει ο κανονισμός του εξοικονομώ;

Ευχαριστω

1. Στα μεγάλα φβ κάνουν και άλλα έργα ώστε να μπορούν να συνδεθούν. Δηλ τώρα κατάλαβες ότι το κράτος σε αυτό το οικονομικό σύστημα ευνοεί τη συγκέντρωση κεφαλαίου;  δηλ όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο περισσότερο σε στηρίζουν; αλλωστε η όλη κουβέντα για κοψίματα μικρών φβ διαρκεί εδώ και 4 χρόνια.

2. Αν σε διαβεβαίωσαν από τον δεδδηε (πρώτη φορά ακούω ότι ο δεδδηε διαβεβαιώνει κάποιον για το συγκεκριμένο θέμα) πήγαινε πιασε τον προϊστάμενο που στο είπε και πες του ότι καταστρέφεσαι και πες του με την αίτηση για διατήρηση να σου δώσουν μια γραμμουλα να τελειώνεις.

3. Η παράταση μέσα απο το εξοικονομω είναι νομίζω 2 μήνες. Αλλά αυτά τα λέει ο οδηγός. Εγώ πρότεινα μήπως κάνεις γραπτό αίτημα να σου δώσουν κατεξαιρεση μια έξτρα παράταση λόγω της κατάστασης. Ούτε και ξέρω αν γίνεται απλά το λέω σαν ιδέα.

ΥΓ γενικά τα νεύρα δεν οδηγούν κάπου. Οργανώσου, διάβασε, κάνε ό,τι ΕΓΓΡΑΦΗ ενέργεια μπορείς (προς δεδδηε και εξοικονομω ) και ίσως πετύχεις κάτι στο τέλος.

Δημοσ.

Έχω μονοπωλησει λίγο το thread αλλά νομίζω είναι ενδιαφέρουσα η περίπτωση για να ξέρουν και τα υπόλοιπα μέλη τι ταλαιπωρία υπάρχει με τα έργα ΑΠΕ. 

Πήγα στον ΔΕΔΔΗΕ μου είπαν να ξαναπεράσω για το αίτημα παράτασης αύριο και μου επιβεβαίωσαν ότι έχουν απορριφθεί σωρηδόν πολλά μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά. Ακόμα και μικρότερα των 4,9 kW, όχι των 10kwp όπως το δικό μου.

Η νέα πληροφορία που έμαθα είναι ότι ο φάκελος προωθείται στη Λαμία για την περιοχή της Θεσσαλίας. Η απόρριψη έχει προκύψει από την περιφέρεια όχι από τον ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό ισχυρίστηκε πάντως ο υπάλληλος.

Είναι δεδομένο ότι αξίζει να μπει δικηγόρος που θα αμοιφθρί 2-3 χιλιάρικα για επιδότηση σχεδόν €16.000 ευρώ που χάνεται χωρίς υπαιτιότητα του δικαιούχου-πολίτη.

Πρώτο νομικό επιχείρημα είναι ότι δεν απάντησαν εντός των 15 ημερών που οφείλουν να απαντήσουν ειδάλλως η μη απάντηση ισοδυναμεί με έγκριση του έργου. Ο νόμος είναι σαφέστατος.

Και δεύτερον μπορεί να εγκατασταθεί το έργο χωρίς έγχυση ενέργειες απλά και μόνο με ιδιοκατανάλωση και αποθήκευση πράγμα που δεν φορτώνει το μετασχηματιστή. Πράγμα που επίσης δεν τηρούν.

Οπότε αν δεν δοθεί πολιτική λύση γιατί το ίδιο πρόβλημα το έχουνε αρκετά άτομα που χάνουν επιδοτήσεις πέφτει ενεργειακή κατηγορία του ακίνητό του κλπ τότε η συνέχεια θα δοθεί μοιραια στα δικαστήρια.

Επόμενη κίνηση η αυτοπρόσωπη παρουσία μου στη Λαμία όπου εκεί απορρίψανε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο, η πίεση πολιτικών προσώπων για να δοθεί γενικότερα λύση (επαφή με τον βουλευτή που έκανε την επίκαιρη ερώτηση), επικοινωνία και κοινοποίηση της κατάστασης με διάφορες ιστοσελίδες green press b2green κλπ για να γίνει σουσουρο, η προετοιμασία της νομικής προσφυγής με το δικηγόρο, και επικοινωνία με την αναπτυξιακή τράπεζα που διαχειρίζεται τα κεφάλαια του εξοικονομώ ώστε να δοθεί οση παράταση χρειαστεί μέχρι να υλοποιηθεί το έργο.

Αν θέλετε να κάνω και μία πρόβλεψη πιστεύω ότι λόγω οικονομικών, υγειονομικών και λοιπων συνθηκών (και πολέμου) θα δοθεί αυτόματα παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών του εξοικονομώ από το ίδιο το κράτος κάνα τρίμηνο. Αν δεν κάνω λάθος με επιφύλαξη όμως το λέω νομίζω κάτι αντιστοιχο είχε γίνει και παλαιότερα ότι είχαν δώσει τρεις τέσσερις έξτρα μήνες σε ένα προηγούμενο κύκλο του προγράμματος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων λόγω έκτακτων συνθηκών.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

η απορια μου ειναι η εξης: εστω οτι θελω φωτοβολταικα μονο για το σπιτι μου οχι για να δινω ενεργεια στο δεδδηε. δεν υπαρχει τροπος να συνδεονται τα φωτοβολταικα μονο με την κατοικια η και μπαταριες για να δινουν ενεργεια στο σπιτι χωρις συνδεση με το δικτυο που φτανει στο σπιτι δηλαδη να μην εμπλεκεται ο δεδδηε; αν ναι τοτε απλα το κρατος δε θελει να επιτρεψει στον κοσμο να εχει ενεργεια απο φωτοβολταικα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς αυτό τους είπα, έχω νέας τεχνολογίας fully hybrid inverter που μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως net metering (με ή χωρίς μπαταρία) επικοινωνώντας με το δημόσιο δίκτυο, όσο και ως αυτόνομος (σαν να έχω αυτόνομο φωτοβολταϊκό).

Κάποιο πολιτικό παιχνίδι παίζεται και πιέζουν τα golden boys του ΔΕΔΔΗΕ την κρατική εξουσία (δυσκολεύοντας την προώθηση του πράσινου μετασχηματισμού και των ΑΠΕ, για να εξασφαλίσουν κάποια ανταλλάγματα; ).

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στην μη έγκριση του έργου ως self-consumption και storage-only χωρις net-metering. Είναι ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό που ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, οπότε ο ισχυρισμός τους να μην δίνουν προσφορά σύνδεσης δεν έχει βάση τεχνικα. Δεν χρειάζομαι προσφορά σύνδεσης με το grid γιατί είμαι ένα island αυτοπαραγωγής/αυτοκατανάλωσης.

Η ενέργεια από τα πάνελ περνα από τον inverter, γίνεται από DC σε AC και πάει στον πίνακα του σπιτιού για τις καταναλώσεις, τυχόν πλεόνασμα πάει στον συσσωρευτή. Συνεχίζω μόνο να απορροφω από το δίκτυο όταν δεν μου φτάνει η δική μου ενεργεια. Καμία έγχυση ενέργειας στο δίκτυο.

Δίνεται η δυνατότητα χορήγησης προσφοράς σύνδεσης, υπό τον όρο να μην εγχέεται ενέργεια στο δίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις όπου τα τοπικά δίκτυα είναι κορεσμένα και καθίσταται ανέφικτη η εγκατάσταση και σύνδεση σταθμών ΑΠΕ.

(Από άρθρο προ 6μηνου)

https://www.google.com/amp/s/www.kathimerini.gr/economy/561490387/pio-eykola-i-egkatastasi-mikron-fotovoltaikon-se-steges-spition/amp/

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστηρια

Επεξ/σία από glenngould
  • Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση γιατί άκρη δεν βρίσκω (σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά δεν το βρίσκω):

Για να μπω στο πρόγραμμα στην Αττική για: αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, αντλία θερμότητας και φ/β πάνελ, μπορώ κάνω την αίτηση (επειδή έχει πεδίο κόστος, δεν έχω συγκεκριμένη προσφορά αλλά στο περίπου) και να περιμένω έγκριση και συμφωνώ με τους τεχνικούς και ξεκινάνε;

Μέσα στην εβδομάδα θα πάρω προσφορά για πάνελ, αλλά επειδή ακόμα και το ενεργειακό πιστοποιητικό αργεί. Φοβάμαι μήπως χάσω την διορία 15/3.

Λέμε να μην πάρουμε δάνειο, αν δεχθούν να πάρουν κατευθεία από την επιδότηση, και τα υπόλοιπα να τα δώσουμε εμείς.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, filarhos είπε

Για να μπω στο πρόγραμμα στην Αττική για: αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, αντλία θερμότητας και φ/β πάνελ, μπορώ κάνω την αίτηση (επειδή έχει πεδίο κόστος, δεν έχω συγκεκριμένη προσφορά αλλά στο περίπου) και να περιμένω έγκριση και συμφωνώ με τους τεχνικούς και ξεκινάνε;

Μέσα στην εβδομάδα θα πάρω προσφορά για πάνελ, αλλά επειδή ακόμα και το ενεργειακό πιστοποιητικό αργεί. Φοβάμαι μήπως χάσω την διορία 15/3.

Λέμε να μην πάρουμε δάνειο, αν δεχθούν να πάρουν κατευθεία από την επιδότηση, και τα υπόλοιπα να τα δώσουμε εμείς.

Δάνειο παίρνεις για το δικό σου μερίδιο, έτσι και αλλιώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, glenngould είπε

Έχω μονοπωλησει λίγο το thread αλλά νομίζω είναι ενδιαφέρουσα η περίπτωση για να ξέρουν και τα υπόλοιπα μέλη τι ταλαιπωρία υπάρχει με τα έργα ΑΠΕ. 

Πήγα στον ΔΕΔΔΗΕ μου είπαν να ξαναπεράσω για το αίτημα παράτασης αύριο και μου επιβεβαίωσαν ότι έχουν απορριφθεί σωρηδόν πολλά μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά. Ακόμα και μικρότερα των 4,9 kW, όχι των 10kwp όπως το δικό μου.

Η νέα πληροφορία που έμαθα είναι ότι ο φάκελος προωθείται στη Λαμία για την περιοχή της Θεσσαλίας. Η απόρριψη έχει προκύψει από την περιφέρεια όχι από τον ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό ισχυρίστηκε πάντως ο υπάλληλος.

Είναι δεδομένο ότι αξίζει να μπει δικηγόρος που θα αμοιφθρί 2-3 χιλιάρικα για επιδότηση σχεδόν €16.000 ευρώ που χάνεται χωρίς υπαιτιότητα του δικαιούχου-πολίτη.

Πρώτο νομικό επιχείρημα είναι ότι δεν απάντησαν εντός των 15 ημερών που οφείλουν να απαντήσουν ειδάλλως η μη απάντηση ισοδυναμεί με έγκριση του έργου. Ο νόμος είναι σαφέστατος.

Και δεύτερον μπορεί να εγκατασταθεί το έργο χωρίς έγχυση ενέργειες απλά και μόνο με ιδιοκατανάλωση και αποθήκευση πράγμα που δεν φορτώνει το μετασχηματιστή. Πράγμα που επίσης δεν τηρούν.

Οπότε αν δεν δοθεί πολιτική λύση γιατί το ίδιο πρόβλημα το έχουνε αρκετά άτομα που χάνουν επιδοτήσεις πέφτει ενεργειακή κατηγορία του ακίνητό του κλπ τότε η συνέχεια θα δοθεί μοιραια στα δικαστήρια.

Επόμενη κίνηση η αυτοπρόσωπη παρουσία μου στη Λαμία όπου εκεί απορρίψανε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο, η πίεση πολιτικών προσώπων για να δοθεί γενικότερα λύση (επαφή με τον βουλευτή που έκανε την επίκαιρη ερώτηση), επικοινωνία και κοινοποίηση της κατάστασης με διάφορες ιστοσελίδες green press b2green κλπ για να γίνει σουσουρο, η προετοιμασία της νομικής προσφυγής με το δικηγόρο, και επικοινωνία με την αναπτυξιακή τράπεζα που διαχειρίζεται τα κεφάλαια του εξοικονομώ ώστε να δοθεί οση παράταση χρειαστεί μέχρι να υλοποιηθεί το έργο.

Αν θέλετε να κάνω και μία πρόβλεψη πιστεύω ότι λόγω οικονομικών, υγειονομικών και λοιπων συνθηκών (και πολέμου) θα δοθεί αυτόματα παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών του εξοικονομώ από το ίδιο το κράτος κάνα τρίμηνο. Αν δεν κάνω λάθος με επιφύλαξη όμως το λέω νομίζω κάτι αντιστοιχο είχε γίνει και παλαιότερα ότι είχαν δώσει τρεις τέσσερις έξτρα μήνες σε ένα προηγούμενο κύκλο του προγράμματος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων λόγω έκτακτων συνθηκών.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του

1. Πραγματι τις εγκρίσεις τις δίνει η Περιφέρεια.  Πχ σε μας στην ήπειρο αποφασίζει η διευθύντρια δικτύου της Πάτρας.  Δεν σου είπαν μουφες . Ετσι ήταν και πριν έτσι ειναι και τώρα.

2. Μπορείς να κάνεις αυτόνομο με ιδιοκαταναλωση και μπαταρίες χωρίς σύνδεση στο δίκτυο. Κανείς δεν στον απαγορεύει. Απλά δεν το επιχορηγεί το εξοικονομω.  Ο οδηγός είναι σαφής και εν γνωσει του ωφελουμενου. 

3. Θεωρώ ότι αν πας με δικηγόρο απλά ο δικηγόρος θα βγάλει ένα καλό μεροκάματο.  Η αργοπορία απάντησης κάποιων ημερών νομίζω δεν είναι τόσο ισχυρό επιχείρημα.  Από την άλλη και να την κερδίσεις τη δική απλά θα δικαιωθείς και θα ζητήσεις κάποια αποζημίωση είτε από τον δεδδηε είτε από τον αρμόδιο υπάλληλο που άργησε να απαντησει. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν μπορεί να είναι:  αφού κέρδισες τότε διατάσω τον δεδδηε να σε συνδέσει.  Αφού αυτοί λένε ότι δεν αντέχει το δίκτυο χαμηλής τάσης κάνεις δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να συνδέσουν κάποιον κατεξαίρεση.

4. Δεν καταλαβαίνω γιατί σου είπαν να πας πάλι αύριο. Κανεις μια αίτηση 5ετους παράτασης με βάση την αρχική σου αίτηση και την αόρριψη του δεδδηε , την καταθέτει και παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου. Μια απλή αίτηση θέλει με τα στοιχεία σου, το αίτημα και τους αριθμούς πρωτόκολλου των 2 προαναφερθέντων εγγράφων.

1 ώρα πριν, filarhos είπε

Πρέπει να σε καθοδηγήσει μηχανικός για να συμπληρώσεις την αίτηση. Δεν χρειάζεται να πάρεις προσφορές.  Το εξοικονομω έχει συγκεκριμένα ποσά και κοφτες ανάλογα με τα έργα που θες να κανεις.  Πρέπει να διαβάσεις τον οδηγό και πρέπει να μιλήσεις με μηχανικό. Και εννοείται θέλει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και πρόταση παρεμβάσεων.

Τα φβ πάνελ που λες δεν είναι επιλεξιμη δαπάνη στο νέο εξοικονομω.

Γενικά θέλει αρκετό τρέξιμο για να δεις αν σε συμφέρει,  αν μπορείς να μπεις , αν είσαι οκ σε όλα τα γραφειοκρατικά και πολεοδομικά κ.α. 

Επεξ/σία από ikucic
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Δάνειο παίρνεις για το δικό σου μερίδιο, έτσι και αλλιώς.

Ιδανικά θα ήθελα να μην πάρω δάνειο. Ο ιδιοκτήτης έχει ήδη δάνειο και δεν ξέρω αν θα εγκριθεί.

1 ώρα πριν, ikucic είπε

Πρέπει να σε καθοδηγήσει μηχανικός για να συμπληρώσεις την αίτηση. Δεν χρειάζεται να πάρεις προσφορές.  Το εξοικονομω έχει συγκεκριμένα ποσά και κοφτες ανάλογα με τα έργα που θες να κανεις.  Πρέπει να διαβάσεις τον οδηγό και πρέπει να μιλήσεις με μηχανικό. Και εννοείται θέλει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και πρόταση παρεμβάσεων.

Τα φβ πάνελ που λες δεν είναι επιλεξιμη δαπάνη στο νέο εξοικονομω.

Γενικά θέλει αρκετό τρέξιμο για να δεις αν σε συμφέρει,  αν μπορείς να μπεις , αν είσαι οκ σε όλα τα γραφειοκρατικά και πολεοδομικά κ.α. 

Οπότε περιμένω τον ενεργειακό να κάνει τη μελέτη του και μετά βλέπουμε. 

Ναι το ξαναέψαξα υποθέτουν ότι στους επόμενους μήνες θα προστεθούν και μονάδες ΑΠΕ για ιδιώτες.

Σας ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ikucic είπε

2. Μπορείς να κάνεις αυτόνομο με ιδιοκαταναλωση και μπαταρίες χωρίς σύνδεση στο δίκτυο. Κανείς δεν στον απαγορεύει. Απλά δεν το επιχορηγεί το εξοικονομω.  Ο οδηγός είναι σαφής και εν γνωσει του ωφελουμενου. 

Σωστα ολα αυτα που γραφεις αλλα η ουσια ειναι κατα τη γνωμη μου οτι γινεται ^#*%$&^% εις βαρος του πολιτη. Το αυτονομο φωτοβολταικο βοηθαει στην ενεργειακη αποδοση του σπιτιου οποτε θα επρεπε να επιδοτειται. Το να λεει το κρατος βαλ'το στις παρεμβασεις καντο αλλα αν δε δεχτει την αιτηση ο Δεδδηε τα χανεις ολα ειναι κατι που θα επρεπε να το ειχαν προβλεψει εκτος αν ξεκαθαρα θελουν να ταλαιπωρουν τον κοσμο, Τι δικαστηρια και χαζομαρες συζηταμε τωρα; Ας παει ο glenngould σε κανα γραφειο βουλευτη να τους ξεσει

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, filarhos είπε

Ιδανικά θα ήθελα να μην πάρω δάνειο. Ο ιδιοκτήτης έχει ήδη δάνειο και δεν ξέρω αν θα εγκριθεί.

Οπότε περιμένω τον ενεργειακό να κάνει τη μελέτη του και μετά βλέπουμε. 

Ναι το ξαναέψαξα υποθέτουν ότι στους επόμενους μήνες θα προστεθούν και μονάδες ΑΠΕ για ιδιώτες.

Σας ευχαριστώ πολύ

Είσαι ενοικιαστής ?

Τι δουλειά έχεις με το δάνειο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...