g_f Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα. Ερώτηση για λογαριασμό φίλης αν γνωρίζει κάποιος. Έχει υποβάλει αίτηση στο τρέχον εξοικονομώ. Σύμφωνα με το μηχανικό της έχει καλές πιθανότητες ένταξης και είναι με 70% επιδότηση. Το πρόβλημα είναι ότι έχει την ψιλη κυριοτητα του ακινήτου στο οποίο διαμένει και για το οποίο έχει κάνει αίτηση, και ο επικαρπωτής πάσχει από άνοια ( μένει σε σχετική δομή). Από ότι λέει δάνειο δεν μπορεί να πάρει λόγω της ψιλής κυριότητας σε συνδυασμό με την άνοια του επικαρπωτή. Αναγκαστικά λέει πρέπει να παει με ίδια κεφάλαια και είναι να σκάσει λόγω οικονομικών. Υπάρχει λύση? Δλδ ακόμα και το αμάξι που σκέφτεται να πουλήσει δεν αξίζει όσο το 30% της συμμετοχής της. Το ποσό που έχει αιτηθεί είναι λιγότερο από 15000.
Maknight Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, g_f είπε Καλησπέρα. Ερώτηση για λογαριασμό φίλης αν γνωρίζει κάποιος. Έχει υποβάλει αίτηση στο τρέχον εξοικονομώ. Σύμφωνα με το μηχανικό της έχει καλές πιθανότητες ένταξης και είναι με 70% επιδότηση. Το πρόβλημα είναι ότι έχει την ψιλη κυριοτητα του ακινήτου στο οποίο διαμένει και για το οποίο έχει κάνει αίτηση, και ο επικαρπωτής πάσχει από άνοια ( μένει σε σχετική δομή). Από ότι λέει δάνειο δεν μπορεί να πάρει λόγω της ψιλής κυριότητας σε συνδυασμό με την άνοια του επικαρπωτή. Αναγκαστικά λέει πρέπει να παει με ίδια κεφάλαια και είναι να σκάσει λόγω οικονομικών. Υπάρχει λύση? Δλδ ακόμα και το αμάξι που σκέφτεται να πουλήσει δεν αξίζει όσο το 30% της συμμετοχής της. Το ποσό που έχει αιτηθεί είναι λιγότερο από 15000. Από πού προκύπτει ότι ο ψιλός κύριος δεν μπορεί να πάρει δάνειο; 2 ώρες πριν, kax54638 είπε Φαντάζομαι αφού είναι επιπλέον ποσό που δεν καλύπτει το πρόγραμμα δεν θα τους ενδιαφέρει και αν είναι εξωφλημενο. Σου έχουν δώσει όμως όλοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ανεβάσεις; Ρωτα τον μηχανικό σου, θα ξέρει. Είναι απαίτηση να καταβάλει το επιπλέον ποσό.. 2 ώρες πριν, Hereina είπε Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το νέο πρόγραμμα. Γνωρίζετε πως γίνεται η εξόφληση; Δηλαδή αν εγκριθεί η αίτηση ποια τα βήματα; Έστω οτι επιδοτούμαι το 70%. Το 30% το πληρώνω μπροστα(έστω ότι δεν παίρνω κάποιο δάνειο) και το υπόλοιπο 70 το πληρώνω πάλι εγώ στα συνεργεία και το παίρνω μετέπειτα από το κράτος; Επίσης, αν δεν με καλύπτει η προσφορά που μου κάνει η εταιρία που ανέλαβε την αίτηση μπορώ να απευθυνθώ (κατόπιν εγκρίσεως της αίτησης) σε άλλη εταιρία για κάποια από τις παρεμβάσεις; Και κάτι τελευταίο, ηλιακός είναι υποχρεωτική παρέμβαση εφόσον δεν υφίσταται ; Δίνει αρκετά μόρια; Από ότι διαβάζω παραπάνω για να έχεις πιθανότητες έκγρισης πρέπει να είσαι πάνω από 50%στα μόρια σωστά; Ευχαριστώ πολύ! Καλησπέρα, διαβάζοντας τον οδηγό του προγράμματος θα διαπιστώσετε ότι 1. Ο ηλιακός είναι απαιτούμενο και δίνει αρκετά μόρια σε σχέση με το κόστος. Για να μην βάλετε, πρέπει να υπάρχει ισχυρός λόγος, που θα τον βεβαιώσει με υπεύθυνη δήλωση ο ενεργειακός επιθεωρητής. Πχ να μην σε αφήνουν οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, έλλειψη χώρου στην ταράτσα κλπ. 2. Μπορείτε να αλλάξετε συνεργεία ή εργολάβο, ακόμη και μετά την υπαγωγή της αίτησης, εάν βρείτε καλύτερες προσφορές. Εάν είναι φθηνότερες από τις τιμές του προγράμματος, κάτι θα πρέπει να σας προβληματίσει. 3. Το 30% το πληρώνετε μπροστά όπως πολύ σωστά αναφέρατε. Τους πρώτους 6 μήνες πρέπει να έχετε ολοκληρώσει εάν δεν κάνω λάθος το 25% του συνολικού προϋπολογισμού. Στον λογαριασμό σας θα μπει δεσμευμένα το 70% της επιδότησης. Με αυτά τα χρήματα θα συνεχίσετε τις εργασίες σας. Προσοχή, αυτά τα χρήματα μπορούν μόνο να χρησιμοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας και μόνο για τις ανάγκες του προγράμματος σύμφωνα με την σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών. Το υπόλοιπο 30%, ολοκληρώνοντας τις εργασίες και κλείνοντας τον φάκελο. Τέλος, όπως έχει αναφερθεί, πρώτη φορά εφαρμόζεται το σύστημα με τα μόρια, οπότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.. εάν υπάρχουν λεφτά, θα μπουν και σπίτια με 1 μοριο. Εάν δεν υπαρχουν, μπορεί να μπουν μόνο με 80 μόρια.. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από Maknight 1
g_f Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 39 minutes ago, Maknight said: Από πού προκύπτει ότι ο ψιλός κύριος δεν μπορεί να πάρει δάνειο; Δεν το έθεσα σωστά μάλλον. Σύμφωνα με όσα μου είπε χρειάζεται η έγκριση του επικαρπωτή για το δάνειο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο επικαρπωτής πάσχει από άνοια εξου κ το πρόβλημα.
ikucic Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, kax54638 είπε Φαντάζομαι αφού είναι επιπλέον ποσό που δεν καλύπτει το πρόγραμμα δεν θα τους ενδιαφέρει και αν είναι εξωφλημενο. Σου έχουν δώσει όμως όλοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ανεβάσεις; Ρωτα τον μηχανικό σου, θα ξέρει. Αν το έξτρα ποσό είναι στα τιμολόγια που έχεις ανεβασεις σου στέλνουν παρατηρήση και σου λένε να το εξοφλήσει και να ανεβάσεις την τραπεζική απόδειξη της εξόφλησης. 6 ώρες πριν, g_f είπε Δεν το έθεσα σωστά μάλλον. Σύμφωνα με όσα μου είπε χρειάζεται η έγκριση του επικαρπωτή για το δάνειο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο επικαρπωτής πάσχει από άνοια εξου κ το πρόβλημα. Μήπως να κάνετε διαδικασίες να υπογραφεί κάποιος άλλος για λογαριασμό της; ρωτήστε δικηγόρο. 1
Maknight Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, g_f είπε Δεν το έθεσα σωστά μάλλον. Σύμφωνα με όσα μου είπε χρειάζεται η έγκριση του επικαρπωτή για το δάνειο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο επικαρπωτής πάσχει από άνοια εξου κ το πρόβλημα. Επειδή αφορά την τράπεζα το συγκεκριμένο θέμα.. Ας τηλεφωνήσει στην τράπεζα.. δεν μου φαίνεται λογικό να θέλει του επικαρπωτη καθώς δεν βάζει υποθήκη το σπίτι για ένα δανειακι. Παντως η απάντηση με ενδιαφέρει, εάν ρωτήσεις στην τράπεζα.. ενημέρωσε μας.. ευχαριστώ Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από Maknight 1
GREGORYMO Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Maknight είπε Από πού προκύπτει ότι ο ψιλός κύριος δεν μπορεί να πάρει δάνειο; Είναι απαίτηση να καταβάλει το επιπλέον ποσό.. Καλησπέρα, διαβάζοντας τον οδηγό του προγράμματος θα διαπιστώσετε ότι 1. Ο ηλιακός είναι απαιτούμενο και δίνει αρκετά μόρια σε σχέση με το κόστος. Για να μην βάλετε, πρέπει να υπάρχει ισχυρός λόγος, που θα τον βεβαιώσει με υπεύθυνη δήλωση ο ενεργειακός επιθεωρητής. Πχ να μην σε αφήνουν οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, έλλειψη χώρου στην ταράτσα κλπ. 2. Μπορείτε να αλλάξετε συνεργεία ή εργολάβο, ακόμη και μετά την υπαγωγή της αίτησης, εάν βρείτε καλύτερες προσφορές. Εάν είναι φθηνότερες από τις τιμές του προγράμματος, κάτι θα πρέπει να σας προβληματίσει. 3. Το 30% το πληρώνετε μπροστά όπως πολύ σωστά αναφέρατε. Τους πρώτους 6 μήνες πρέπει να έχετε ολοκληρώσει εάν δεν κάνω λάθος το 25% του συνολικού προϋπολογισμού. Στον λογαριασμό σας θα μπει δεσμευμένα το 70% της επιδότησης. Με αυτά τα χρήματα θα συνεχίσετε τις εργασίες σας. Προσοχή, αυτά τα χρήματα μπορούν μόνο να χρησιμοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας και μόνο για τις ανάγκες του προγράμματος σύμφωνα με την σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών. Το υπόλοιπο 30%, ολοκληρώνοντας τις εργασίες και κλείνοντας τον φάκελο. Τέλος, όπως έχει αναφερθεί, πρώτη φορά εφαρμόζεται το σύστημα με τα μόρια, οπότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.. εάν υπάρχουν λεφτά, θα μπουν και σπίτια με 1 μοριο. Εάν δεν υπαρχουν, μπορεί να μπουν μόνο με 80 μόρια.. Έχει αλλάξει το σύστημα ? Το οποίο 70% ΔΕΝ μπαίνει στο λογαριασμό του προμηθευτή ?
energy52 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Υποβληθηκε η αιτηση μετα απο εξορθολογισμο στις δαπανες και μου βγαλε συνολικη βαθμολογια 65,93..αυτα ειναι τα μορια δηλαδη; 3 1
ababa641 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Στις 3/2/2022 στις 4:46 ΜΜ, dimitris_sal είπε Βάζω ηλιακό, θερμοπρόσοψη, μόνωση στέγης, τέντες και ΑΘ. Πήρα αρκετά μόρια και λόγω πολλών παρεμβάσεων (εξάντλησα τον ΠΥ μου στα 21000) και λόγω εισοδήματος αλλα και λόγω ΑΜΕΑ στην οικογένεια. Μόνο απο το Κ1 να φανταστείς πήρα 40 μορια (81 με συντελεστή 50%). Φίλε μου καλησπέρα, Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που έχεις εκδώσει, η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας που είναι σε kWh/m2 πόσες είναι?
Maknight Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Έχει αλλάξει το σύστημα ? Το οποίο 70% ΔΕΝ μπαίνει στο λογαριασμό του προμηθευτή ? Αναφέρομαι στο 70% της συνολικής επιδότησης. Όχι το 70% του δανείου που πάει στους προμηθευτές.. Στο φετινό πρόγραμμα, εάν ολοκληρώσεις τις εργασίες που αντιστοιχούν στο 25% του προϋπολογισμού σου, τότε σου μεταφέρουν στον τραπεζικό σου λογαριασμό το 70% της συνολικής επιδότησης, δεσμευμένα, που μπορούν να πληρωθούν οι προμηθευτές μέσω της πλατφόρμας. 3 ώρες πριν, energy52 είπε Υποβληθηκε η αιτηση μετα απο εξορθολογισμο στις δαπανες και μου βγαλε συνολικη βαθμολογια 65,93..αυτα ειναι τα μορια δηλαδη; Ναι αυτά είναι.. καλή επιτυχία 1
dimitris_sal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, ababa641 είπε Φίλε μου καλησπέρα, Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που έχεις εκδώσει, η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας που είναι σε kWh/m2 πόσες είναι? 576,50
Hereina Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Στις 8/2/2022 στις 12:59 ΠΜ, Maknight είπε Από πού προκύπτει ότι ο ψιλός κύριος δεν μπορεί να πάρει δάνειο; Είναι απαίτηση να καταβάλει το επιπλέον ποσό.. Καλησπέρα, διαβάζοντας τον οδηγό του προγράμματος θα διαπιστώσετε ότι 1. Ο ηλιακός είναι απαιτούμενο και δίνει αρκετά μόρια σε σχέση με το κόστος. Για να μην βάλετε, πρέπει να υπάρχει ισχυρός λόγος, που θα τον βεβαιώσει με υπεύθυνη δήλωση ο ενεργειακός επιθεωρητής. Πχ να μην σε αφήνουν οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, έλλειψη χώρου στην ταράτσα κλπ. 2. Μπορείτε να αλλάξετε συνεργεία ή εργολάβο, ακόμη και μετά την υπαγωγή της αίτησης, εάν βρείτε καλύτερες προσφορές. Εάν είναι φθηνότερες από τις τιμές του προγράμματος, κάτι θα πρέπει να σας προβληματίσει. 3. Το 30% το πληρώνετε μπροστά όπως πολύ σωστά αναφέρατε. Τους πρώτους 6 μήνες πρέπει να έχετε ολοκληρώσει εάν δεν κάνω λάθος το 25% του συνολικού προϋπολογισμού. Στον λογαριασμό σας θα μπει δεσμευμένα το 70% της επιδότησης. Με αυτά τα χρήματα θα συνεχίσετε τις εργασίες σας. Προσοχή, αυτά τα χρήματα μπορούν μόνο να χρησιμοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας και μόνο για τις ανάγκες του προγράμματος σύμφωνα με την σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών. Το υπόλοιπο 30%, ολοκληρώνοντας τις εργασίες και κλείνοντας τον φάκελο. Τέλος, όπως έχει αναφερθεί, πρώτη φορά εφαρμόζεται το σύστημα με τα μόρια, οπότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.. εάν υπάρχουν λεφτά, θα μπουν και σπίτια με 1 μοριο. Εάν δεν υπαρχουν, μπορεί να μπουν μόνο με 80 μόρια.. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! Έχει νόημα να ρίξουμε λίγο το κόστος σε κάποιες παρεμβάσεις για ανεβούμε κάποια μόρια; Το συνηθίζουν γενικά; Γιατί κάποια πράγματα μου φαίνονται τσιμπημενα και έχει αντίκτυπο στα μόρια και λογικά στις πιθανότητες έγκρισης. Οι max τιμές του προγράμματος υποτίθεται ότι είναι αυτά που παίζουν στην αγορά; Επίσης, δηλαδή αν έχω κόστος 15000 τα 4500 (σχεδόν 30%) θα τα βάλω από την τσέπη μου;; Και πότε θα τα πάρω πίσω; Μετα την ολοκλήρωση- μπορεί και πάνω από 8 μήνες δηλαδή; Άρα όποιος δεν έχει ρευστό αποκλείεται αυτόματα εκ των πραγμάτων;
GREGORYMO Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Hereina είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! Έχει νόημα να ρίξουμε λίγο το κόστος σε κάποιες παρεμβάσεις για ανεβούμε κάποια μόρια; Το συνηθίζουν γενικά; Γιατί κάποια πράγματα μου φαίνονται τσιμπημενα και έχει αντίκτυπο στα μόρια και λογικά στις πιθανότητες έγκρισης. Οι max τιμές του προγράμματος υποτίθεται ότι είναι αυτά που παίζουν στην αγορά; Επίσης, δηλαδή αν έχω κόστος 15000 τα 4500 (σχεδόν 30%) θα τα βάλω από την τσέπη μου;; Και πότε θα τα πάρω πίσω; Μετα την ολοκλήρωση- μπορεί και πάνω από 8 μήνες δηλαδή; Άρα όποιος δεν έχει ρευστό αποκλείεται αυτόματα εκ των πραγμάτων; Τα 4500€ δεν τα παίρνεις πίσω !
AristidisZ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, dimitris_sal είπε 576,50 Κάτι δεν πάει καλά…
Maknight Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, Hereina είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! Έχει νόημα να ρίξουμε λίγο το κόστος σε κάποιες παρεμβάσεις για ανεβούμε κάποια μόρια; Το συνηθίζουν γενικά; Γιατί κάποια πράγματα μου φαίνονται τσιμπημενα και έχει αντίκτυπο στα μόρια και λογικά στις πιθανότητες έγκρισης. Οι max τιμές του προγράμματος υποτίθεται ότι είναι αυτά που παίζουν στην αγορά; Επίσης, δηλαδή αν έχω κόστος 15000 τα 4500 (σχεδόν 30%) θα τα βάλω από την τσέπη μου;; Και πότε θα τα πάρω πίσω; Μετα την ολοκλήρωση- μπορεί και πάνω από 8 μήνες δηλαδή; Άρα όποιος δεν έχει ρευστό αποκλείεται αυτόματα εκ των πραγμάτων; Το δικό σας ποσοστό, πρέπει να το έχετε σε μετρητά.. και δεν τα παίρνετε πίσω.. Μπορείτε να πάρετε άτοκο δάνειο στα πλαίσια του εξοικονομώ για το ποσοστό που αναλογεί, πχ 30%. Όντως, εάν ρίξετε τις τιμές παίρνετε περισσότερα μόρια. Προσοχή όμως σε κάτι, τα υλικά αλλάζουν τιμή κάθε 2 βδομάδες με μεγάλες ανατιμήσεις. Κάποιος που ρισκάρει να ρίξει τις τιμές, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει συνεργείο να κάνει τις εργασίες σε 3-5 μήνες που θα αρχίσουν οι εργασίες με αυτά τα χρήματα. Συνήθως κάποιος ρίχνει τις τιμές εάν έχει και άλλα χρήματα στην άκρη, ώστε να τα δώσει μαύρα σε συνεργεία που θα ζητήσουν την τιμή του προγράμματος. Πάντως, δεν είναι τσιμπημενες οι τιμές. Μόνο εάν βάλετε κάποιο κλιματιστικό β κατηγορίας.. Άρα
ababa641 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, dimitris_sal είπε 576,50 Καλημέρα, Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Με τις ίδιες παρεμβάσεις αλλά χωρίς τέντες σε κατηγορία Ζ εμένα μου είπε ο μηχανικός οτι έχω 296,90 kWh/m2 Να φανταστείς οτι πέρυσι που είχα βάλει και για φωτοβολταϊκά + κλιματιστικά + τέντες μου είχε βγάλει γύρω στο 460. Κάτι δεν πάει καλά...είτε σε μένα είτε σε σένα. Πρόσεξε αν στο δεύτερο ΠΕΑ θα πιάσεις τους στόχους αλλιώς μπορεί να τα βάλεις από την τσέπη σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα