dimitris_sal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 67 μορια,21000 συνολικος προυπολογισμος,70% επιδοτηση Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2022 από dimitris_sal
ikucic Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, kosmagio είπε Τι βαθμολογία έχετε πάρει εσείς που υποβάλατε την δήλωση? και τι ποσό ζητάτε? Το ευρος μορίων διαφέρει ανάλογα την περίπτωση. Πχ άλλες επιδόσεις θα έχουν τα σπίτια στη Φλώρινα, άλλες στα Χανιά, άλλες στην Αττική. Πχ κάποιος με 45 μόρια μπορεί να μην έχει τύχη στη Φλώρινα αλλά θα έχει στα Χανιά (μάλλον). Αλλωστε η κατάταξη θα γίνει ανά νομό. Επίσης κάποιος που έχει ατομικό κάτω των 5000 ευρώ μπαίνει σε άλλη λίστα επιλογής με ξεχωριστο κονδύλι. Αρα το πιο "ασφαλές" είναι να ρωτήσεις τον μηχανικό σου ή και και κάνα αλλο μηχανικό γνωστό σου (της περιοχή σου) πόσο εκτιμα ότι είναι ένα αποτέλεσμα που έχει ελπίδες να υπαχθεί στο εξοικονομω. Οι μηχανικοι τα λένε μεταξύ τους και ξέρουν στο περίπου ποιοι έχουν ελπίδες και ποιοι όχι.
dimitris_sal Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Ετσι ακριβώς είναι. Τα κονδύλια μοιράζονται ανα περιφέρεια οπότε έτσι υπολογίζονται και τα μόρια (ανα περιφέρεια)
Maknight Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, kosmagio είπε Τι βαθμολογία έχετε πάρει εσείς που υποβάλατε την δήλωση? και τι ποσό ζητάτε? Α). 57,157. Με 17000€ Β). 70,285. Με 13000€ Γ) 58,770 με 12000€ Δ). 49,816 με 14000€ Ε) 49,773 με 23000€ Οι πέντε αιτήσεις που έκλεισα μέχρι στιγμής για Αττική.. Αλλά επειδή είναι πρώτη φορά, οποιεσδήποτε προβλέψεις δεν έχουν αξία. Είναι συγκριτικό με άλλες αιτήσεις, είναι μέχρι εξάντλησης κονδυλίων ανά περιφέρεια κλπ. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από Maknight
jaguar13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα, σε εξοικονομώ που είναι στα τελειώματα, έχουν γίνει όλες οι εργασίες που ήταν να γίνουν, πλην από κάποιες σίτες που κυνηγάμε τον αλουμινά εδώ και δυο μήνες να τις βάλει και όλο έρχεται. Έχουν μπεί όλες οι προκαταβολές στα επιμέρους συνεργεία βάση ποσοστών προγράμματος (δεν έχω πάρει δάνειο αν παίζει κάποιο ρόλο), και απλά στον αλουμινά είναι ένα έξτρα ποσό που έχει μείνει, πλέον του ποσού του προγράμματος. Η ερώτηση είναι, μπορεί το πρόγραμμα να κλείσει αν δεν του βάλω αυτό το ποσό (μιας και αν του το βάλω δεν τον βλέπω να έρχεται ποτέ να τις βάλει)? Στο πρόγραμμα ουτως η άλλως έχει χρησιμοποιηθεί το μέγιστο ποσο βάση του οποίου του βάλαμε και την προκαταβολή και αυτα που μείναν είναι έξτρα. Από έναν αφερέγγυο επαγγελματία δεν κλείνει το πρόγραμμα (θα είχε κλείσει εδώ και ένα μήνα) και περιμένουν όλοι οι υπόλοιποι (μαζί και αυτός) να πληρωθούν. Αλλά και εγώ δεν θέλω να του βάλω αυτό το επιπλέον ποσό γιατί μετά δεν νομιζω ότι θα τον ξαναδώ. Μια βοήθεια?
kax54638 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, jaguar13 είπε Καλημέρα, σε εξοικονομώ που είναι στα τελειώματα, έχουν γίνει όλες οι εργασίες που ήταν να γίνουν, πλην από κάποιες σίτες που κυνηγάμε τον αλουμινά εδώ και δυο μήνες να τις βάλει και όλο έρχεται. Έχουν μπεί όλες οι προκαταβολές στα επιμέρους συνεργεία βάση ποσοστών προγράμματος (δεν έχω πάρει δάνειο αν παίζει κάποιο ρόλο), και απλά στον αλουμινά είναι ένα έξτρα ποσό που έχει μείνει, πλέον του ποσού του προγράμματος. Η ερώτηση είναι, μπορεί το πρόγραμμα να κλείσει αν δεν του βάλω αυτό το ποσό (μιας και αν του το βάλω δεν τον βλέπω να έρχεται ποτέ να τις βάλει)? Στο πρόγραμμα ουτως η άλλως έχει χρησιμοποιηθεί το μέγιστο ποσο βάση του οποίου του βάλαμε και την προκαταβολή και αυτα που μείναν είναι έξτρα. Από έναν αφερέγγυο επαγγελματία δεν κλείνει το πρόγραμμα (θα είχε κλείσει εδώ και ένα μήνα) και περιμένουν όλοι οι υπόλοιποι (μαζί και αυτός) να πληρωθούν. Αλλά και εγώ δεν θέλω να του βάλω αυτό το επιπλέον ποσό γιατί μετά δεν νομιζω ότι θα τον ξαναδώ. Μια βοήθεια? Φαντάζομαι πως ναι. Αν έχεις τραπεζική απόδειξη εξώφλησης της συμμετοχής σου στους προμηθευτές και τα τιμολόγια και όλα τα παραστατικά που πρέπει να σου δώσουν αυτοί (ΥΔ, CE κλπ) μπορείς να κλείσεις το πρόγραμμα. Τα επιπλέον που θέλεις να κάνεις και δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα δεν τα βλέπουν έτσι κι αλλιώς.
ikucic Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, dimitris_sal είπε Ετσι ακριβώς είναι. Τα κονδύλια μοιράζονται ανα περιφέρεια οπότε έτσι υπολογίζονται και τα μόρια (ανα περιφέρεια) Οχι ανά περιφέρεια αλλά πλέον ανά περιφερειακή ενοτητα δηλ νομό 1
jaguar13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, kax54638 είπε Φαντάζομαι πως ναι. Αν έχεις τραπεζική απόδειξη εξώφλησης της συμμετοχής σου στους προμηθευτές και τα τιμολόγια και όλα τα παραστατικά που πρέπει να σου δώσουν αυτοί (ΥΔ, CE κλπ) μπορείς να κλείσεις το πρόγραμμα. Τα επιπλέον που θέλεις να κάνεις και δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα δεν τα βλέπουν έτσι κι αλλιώς. Το τιμολόγιο μάλλον το έχει ο μηχανικός, αν εκεί φαίνεται και το έξτρα ποσό θα πρέπει να πληρωθεί πρώτα; Τραπεζική απόδειξη εξόφλησης της συμμετοχής έχω.
ikucic Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, jaguar13 είπε Το τιμολόγιο μάλλον το έχει ο μηχανικός, αν εκεί φαίνεται και το έξτρα ποσό θα πρέπει να πληρωθεί πρώτα; Τραπεζική απόδειξη εξόφλησης της συμμετοχής έχω. Νομίζω ότι αν είναι και το έξτρα ποσό στο τιμολόγιο που θα επισυναφθει στο εξοικονομω πρέπει να έχει πληρωθεί και αυτό άσχετα αν δεν επιδοτείται. Ρωτα τον μηχανικό . 1
Maknight Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, jaguar13 είπε Το τιμολόγιο μάλλον το έχει ο μηχανικός, αν εκεί φαίνεται και το έξτρα ποσό θα πρέπει να πληρωθεί πρώτα; Τραπεζική απόδειξη εξόφλησης της συμμετοχής έχω. Εάν το extra ποσό είναι περασμένο στο τιμολόγιο που ανέβασες στην πλατφόρμα, πρέπει να πληρώσεις και το επιπλέον ποσό και μετά να κλείσεις το πρόγραμμα.. αλλιώς θα στο βγάλουν παρατήρηση στον έλεγχο.. 1
IRADev Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 3 ερωτήσεις: Δυο κατοικίες, η μία πάνω στην άλλη και με 2 διαφορετικές εισόδους, μονοκατοικίες δε θεωρούνται ? Ρωτάω επειδή βλέπω και μια επιλογή "ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ" το οποίο δεν έχω ιδέα τι είναι. Θέλω να αλλάξω ηλιακό θερμοσίφωνα, παράθυρα/μπαλκονόπορτες+παντζούρια και πλήρης ανακαίνιση μπάνιου το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει χρηματοδότηση και για τους 3 αυτούς λόγους μέσω του εξοικονομώ ? Με το που υποβάλλω την αίτηση εως 15/02.... υπάρχει κάποια προθεσμία απο τη πλευρά του ενεργειακού επιθεωρητή και προμηθευτή/μελετητή ?
GREGORYMO Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, IRADev είπε 3 ερωτήσεις: Δυο κατοικίες, η μία πάνω στην άλλη και με 2 διαφορετικές εισόδους, μονοκατοικίες δε θεωρούνται ? Ρωτάω επειδή βλέπω και μια επιλογή "ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ" το οποίο δεν έχω ιδέα τι είναι. Θέλω να αλλάξω ηλιακό θερμοσίφωνα, παράθυρα/μπαλκονόπορτες+παντζούρια και πλήρης ανακαίνιση μπάνιου το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει χρηματοδότηση και για τους 3 αυτούς λόγους μέσω του εξοικονομώ ? Με το που υποβάλλω την αίτηση εως 15/02.... υπάρχει κάποια προθεσμία απο τη πλευρά του ενεργειακού επιθεωρητή και προμηθευτή/μελετητή ? 1.Δεν είναι μονοκατοικίες αυτές. 2. Το μπάνιο δεν πιάνεται. Επίσης, αιτησε ενεργειακή αναβάθμιση και όχι ηλιακό κτλ και πρέπει να ανέβεις 3 τουλάχιστον κατηγορίες. 3. ΠΡΩΤΑ θα πας στον μελετητή για να σου φτιάξει το 1' ΠΕΑ. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από GREGORYMO Συμπληρώμα 1
ikucic Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, IRADev είπε 3 ερωτήσεις: Δυο κατοικίες, η μία πάνω στην άλλη και με 2 διαφορετικές εισόδους, μονοκατοικίες δε θεωρούνται ? Ρωτάω επειδή βλέπω και μια επιλογή "ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ" το οποίο δεν έχω ιδέα τι είναι. Θέλω να αλλάξω ηλιακό θερμοσίφωνα, παράθυρα/μπαλκονόπορτες+παντζούρια και πλήρης ανακαίνιση μπάνιου το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει χρηματοδότηση και για τους 3 αυτούς λόγους μέσω του εξοικονομώ ? Με το που υποβάλλω την αίτηση εως 15/02.... υπάρχει κάποια προθεσμία απο τη πλευρά του ενεργειακού επιθεωρητή και προμηθευτή/μελετητή ? Η μόνη περίπτωση να είναι μονοκατοικία είναι να είναι μεζονέτα με εσωτερική σκάλα και ας έχει 2 διαφορετικές εισόδους. Αλλά από ότι καταλαβαίνω μιλάμε για 2 ξεχωριστά μεμονωμένα διαμερίσματα. Ως προς τις παρεμβάσεις μόνο με ηλιακό και κουφώματα αποκλείεται να μπεις διότι όπως έγραψε και ο gregorymo η ανακαίνιση μπάνιου δεν είναι επιλεξιμη δαπάνη. Διάβασε τον οδηγό του προγράμματος να δεις τις παρεμβάσεις που μπορείς να κάνεις. Και αν θες να προχωρήσεις πρέπει οπωσδήποτε να πας σε μηχανικό για α πεα και πρόταση παρεμβάσεων (με το αζημίωτο φυσικά) Με το που υποβάλλω την αίτηση εως 15/02.... υπάρχει κάποια προθεσμία απο τη πλευρά του ενεργειακού επιθεωρητή και προμηθευτή/μελετητή. Απάντηση: η αίτηση έχει μέσα το α πεα του ενεργειακού επιθεωρητή. Τα άλλα είναι μετά αν μπεις στο πρόγραμμα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από ikucic 1
Hereina Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το νέο πρόγραμμα. Γνωρίζετε πως γίνεται η εξόφληση; Δηλαδή αν εγκριθεί η αίτηση ποια τα βήματα; Έστω οτι επιδοτούμαι το 70%. Το 30% το πληρώνω μπροστα(έστω ότι δεν παίρνω κάποιο δάνειο) και το υπόλοιπο 70 το πληρώνω πάλι εγώ στα συνεργεία και το παίρνω μετέπειτα από το κράτος; Επίσης, αν δεν με καλύπτει η προσφορά που μου κάνει η εταιρία που ανέλαβε την αίτηση μπορώ να απευθυνθώ (κατόπιν εγκρίσεως της αίτησης) σε άλλη εταιρία για κάποια από τις παρεμβάσεις; Και κάτι τελευταίο, ηλιακός είναι υποχρεωτική παρέμβαση εφόσον δεν υφίσταται ; Δίνει αρκετά μόρια; Από ότι διαβάζω παραπάνω για να έχεις πιθανότητες έκγρισης πρέπει να είσαι πάνω από 50%στα μόρια σωστά; Ευχαριστώ πολύ!
kax54638 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, jaguar13 είπε Το τιμολόγιο μάλλον το έχει ο μηχανικός, αν εκεί φαίνεται και το έξτρα ποσό θα πρέπει να πληρωθεί πρώτα; Τραπεζική απόδειξη εξόφλησης της συμμετοχής έχω. Φαντάζομαι αφού είναι επιπλέον ποσό που δεν καλύπτει το πρόγραμμα δεν θα τους ενδιαφέρει και αν είναι εξωφλημενο. Σου έχουν δώσει όμως όλοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ανεβάσεις; Ρωτα τον μηχανικό σου, θα ξέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα