Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, TonyChr91 είπε

16άρα μονοφασική, απλά με ένα σταθεροποιητή τάσης. Φυσικά και θα βάζω, σίδερο, φούρνος, απλά πράγμα ομως...Αρχικά μου έλεγε ο εγκατάστατης ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, τώρα μου το γυρίζει λέγοντας πως ίσως υπάρξει και χρειαστεί ενίσχυση μονοφασικής παροχής. "Θα δούμε όταν λειτουργήσει"

Καλε μου φιλε φουρνος και σιδερο, δεν ειναι απλα πραγματα (πχ τηλεοραση, αφυγραντηρας).

Θα επιμεινω (δεν κανω τον ειδικο, απλα τα εχω περασει) να σιγουρευτεις για το θεμα επαρκεια ηλεκτρικης ισχυος.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω και εγω μια ερώτηση σχετική με τις ΑΘ αν και βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος...

Μονοκατοικία 105m (γύρω στα 55m ο 1ος και στα 50m ο 2ος)
Περιοχή Σαλαμίνα
Γυρω γύρω ανοιχτό με απόσταση κοντινότερου σπιτιού στον Βορρά στα 10 μέτρα
Θερμοπρόσοψη 5άρα (θα μπει με το εξοικονομώ)
Μόνωση οροφής (θα μπει με το εξοικονομώ)
Κουφώματα ενεργειακά (10ετίας όμως)
Ηλιακός (θα μπει με το εξοικονομώ)
Μαγείρεμα με εστίες υγραερίου και αρκετά σπάνια φούρνο

14άρα μονοφασική δεν θα ειναι οκ απο άποψη παροχής ισχύος;
Δεν κρυώνουμε εύκολα οπότε θα ειναι ρυθμισμένη γύρω στους 20c.

Επεξ/σία από dimitris_sal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ktikti είπε

Βάση εισοδήματος είναι 75% όμως επειδή είναι Χηρα θεωρείται Άγαμη και πέφτει στα 55%. Το σπίτι είναι 55 τετραγωνικά ο κάθε όροφος όμως, Τελικά  βάλω στον όροφο την αντλία θερμότητας και στον άλλον όροφο το κλιματιστικό Άλλωστε ενώνονται και τα δύο με εσωτερική σκάλα.ολα αυτα μαζι κανουν 46 μορια μπονους. Επίσης θα βάλω και θερμομόνωση σε όλο το κτίριο και κέλυφος μπρος-πίσω.συν τα αλουμίνια παραθυρα..

Τώρα περιμένω να εγκριθεί από το σύστημα..

Η αντλία όμως θα είναι συνδεδεμένη για το όλο το σπίτι;  και απλα θα λειτουργεί μόνο για τον έναν όροφο; το ρωτώ για να μην έχεις θέμα με το β πεα.

Από πλευράς κόστους θέρμανσης παντως το να θερμαίνεις και τους 2 ορόφους με το ίδιο θερμαντικο (δηλ την Α/Θ) σίγουρα θα είναι πιο φθηνό από το να χρησιμοποιηθεί και Α/Θ και κλιματισμός (έστω και αν χρησιμοποιείται πιο περιστασιακά). 

Και όπως είπε και ο φίλος:  η χήρα είναι αγαμη (δεν θεωρείται). 

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitris_sal είπε

Να κάνω και εγω μια ερώτηση σχετική με τις ΑΘ αν και βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος...

Μονοκατοικία 105m (γύρω στα 55m ο 1ος και στα 50m ο 2ος)
Περιοχή Σαλαμίνα
Γυρω γύρω ανοιχτό με απόσταση κοντινότερου σπιτιού στον Βορρά στα 10 μέτρα
Θερμοπρόσοψη 5άρα (θα μπει με το εξοικονομώ)
Μόνωση οροφής (θα μπει με το εξοικονομώ)
Κουφώματα ενεργειακά (10ετίας όμως)
Ηλιακός (θα μπει με το εξοικονομώ)
Μαγείρεμα με εστίες υγραερίου και αρκετά σπάνια φούρνο

14άρα μονοφασική δεν θα ειναι οκ απο άποψη παροχής ισχύος;
Δεν κρυώνουμε εύκολα οπότε θα ειναι ρυθμισμένη γύρω στους 20c.

Θεωρητικα ναι. Οπως εχω ξαναγραψει ομως, εξετασε το κατα ποσο το μονοφασικο που εχεις θα σε καλυψει, γιατι ισως θα πρεπει να πας σε τριφασικο. 

Δημοσ.

Σχετικά με αυτό ειναι η ερώτηση μου.
Το να παω σε τριφασικό ειναι σχεδόν αδύνατο αυτη τη στιγμή λόγω κόστους εγκατάστασης (ΔΕΗ και ηλεκτρολόγος)
Γιαυτό και ανέφερα τα φορτία μου.
Ηλεκτρικό θερμοσίφωνο δεν θα ανάβω πλέον λόγω του ηλιακού,μαγείρεμα σε εστίες με υγραέριο,φούρνος πολύ σπάνια...
Με μια υποτυπώδη προσοχή δε θα είμαι οκ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimitris_sal είπε

Σχετικά με αυτό ειναι η ερώτηση μου.
Το να παω σε τριφασικό ειναι σχεδόν αδύνατο αυτη τη στιγμή λόγω κόστους εγκατάστασης (ΔΕΗ και ηλεκτρολόγος)
Γιαυτό και ανέφερα τα φορτία μου.
Ηλεκτρικό θερμοσίφωνο δεν θα ανάβω πλέον λόγω του ηλιακού,μαγείρεμα σε εστίες με υγραέριο,φούρνος πολύ σπάνια...
Με μια υποτυπώδη προσοχή δε θα είμαι οκ;

Σου στελνω πμ για να μην καταχραστουμε το χωρο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, AristidisZ είπε

η χήρα είναι άγαμη, δεν θεωρείται άγαμη 

τεσπα, βγαίνουμε λίγο off topic

Εχεις δικιο.λαθος διατυπωση απο πλευρας μου.

3 ώρες πριν, ikucic είπε

Η αντλία όμως θα είναι συνδεδεμένη για το όλο το σπίτι;  και απλα θα λειτουργεί μόνο για τον έναν όροφο; το ρωτώ για να μην έχεις θέμα με το β πεα.

Από πλευράς κόστους θέρμανσης παντως το να θερμαίνεις και τους 2 ορόφους με το ίδιο θερμαντικο (δηλ την Α/Θ) σίγουρα θα είναι πιο φθηνό από το να χρησιμοποιηθεί και Α/Θ και κλιματισμός (έστω και αν χρησιμοποιείται πιο περιστασιακά). 

Και όπως είπε και ο φίλος:  η χήρα είναι αγαμη (δεν θεωρείται). 

Αμα σηκωνει η 8 kw θερμανση και τους 2 οροφους θα το κανω.απλα περιμενω μηχανολογο μηχανικο να δει του χωρους..γιατι πρωτη φορα θα μπει θερμανση.εως τωρα ηταν με σομπα πετρελαιου.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ktikti είπε

Εχεις δικιο.λαθος διατυπωση απο πλευρας μου.

Αμα σηκωνει η 8 kw θερμανση και τους 2 οροφους θα το κανω.απλα περιμενω μηχανολογο μηχανικο να δει του χωρους..γιατι πρωτη φορα θα μπει θερμανση.εως τωρα ηταν με σομπα πετρελαιου.

Αν και βάσει εγκατάστασης (σωλήνων,  σωμάτων κα) δεν καλύπτεται ο πάνω όροφος με την αντλία τότε όπως καταλαβαίνεις η εξοικονόμηση που θα αποτυπωθεί σε ένα σωστό β πεα δεν θα είναι όλη όση προκύπτει από την εγκατάσταση Α/Θ. Και λέω σωστό πεα και τυπικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μου έριξε κάποιος ΚΑΦΕ στην θερμοπροσωψη !!

Φαίνεται ότι έχει ποτίσει.

Καθαρίζει και πως ?

Αν έχει ποτίσει δύσκολο.

Πες τους να προσέχουν λίγο γιατί κάθε βδομάδα σου κάνουν μια "πατάτα".

Καλά που δεν μπήκε ο καφές στην τρύπα που έκαναν με τα κορδόνια...

Βέβαια μια λύση είναι να βάψεις τοπικά με τον ίδιο κωδικό με αυτό του σοβά. Αλλά είναι αδύνατον να επιτευχθεί η ίδια απόχρωση μεταξύ χρωματισμενου παστωδους  σοβά (λογικα αυτόν έχεις). και χρώματος σε υγρή μορφή. Οπότε άστο έτσι να μη σε ματιαζουν.

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ikucic είπε

Αν έχει ποτίσει δύσκολο.

Πες τους να προσέχουν λίγο γιατί κάθε βδομάδα σου κάνουν μια "πατάτα".

Καλά που δεν μπήκε ο καφές στην τρύπα που έκαναν με τα κορδόνια...

Βέβαια μια λύση είναι να βάψεις τοπικά με τον ίδιο κωδικό με αυτό του σοβά. Αλλά είναι αδύνατον να επιτευχθεί η ίδια απόχρωση μεταξύ χρωματισμενου παστωδους  σοβά (λογικα αυτόν έχεις). και χρώματος σε υγρή μορφή. Οπότε άστο έτσι να μη σε ματιαζουν.

Εχει ποτίσει.

Είναι κάποιες ημέρες.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να δοκιμάσω με Αva η κάποιο άλλο καθαριστικό.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εχει ποτίσει.

Είναι κάποιες ημέρες.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να δοκιμάσω με Αva η κάποιο άλλο καθαριστικό.

Δεν σας αφήσαν σε δοχείο περίσσευμα από τον σοβά, για μερεμέτια που μπορεί να γίνουν ????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikolakisteo είπε

Δεν σας αφήσαν σε δοχείο περίσσευμα από τον σοβά, για μερεμέτια που μπορεί να γίνουν ????

Και να άφησαν δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Πάνω από τον σοβά δεν μπορεί να βάλει σοβά. Μόνο καθαρισμός (δύσκολο) ή ακρυλικη  βαφή (αβέβαιο το αποτέλεσμα) 

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ikucic είπε

Και να άφησαν δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Πάνω από τον σοβά δεν μπορεί να βάλει σοβά. Μόνο καθαρισμός (δύσκολο) ή ακρυλικη  βαφή (αβέβαιο το αποτέλεσμα) 

Δεν βάζει σοβά πάνω στον σοβά. Βουτάει ένα πινέλο στο χρώμα του σοβά και κάνει σαν σταμποτο στο λερωμένο τμήμα του σοβά. Δεν θά έχει το τέλειο αποτέλεσμα αλλά θά εξαλείψει την ατέλεια.

• Like 2
Δημοσ.

SOS..Καλησπερα παιδια.δυστυχως δεν βγαζω ακρη ουτε με το μηχανικο ουτε το συμβουλο..υπαρχει καποιος εδω να μου βγαλει βαθμολογια για το κ1;μηπως κατι εχω αντιληφθει εγω λαθος καιβτελικα το συστημα βγαζει σωστο ποσο;εχω εξοικονομηση 183.1 επιφανεια ακινητου 114.83 προταση παρεμβασεων χωρις φπα 16924.16

Βαθμολογια στο κ1 0.234

Ευχαριστω 

εν τω μεταξυ η εφαρμογη του site βαζω τα δεδομενα αλλα δεν μου βγαζει αποτελεσμα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...