Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο καταστατικό; Η εταιρεία του αερίου (ΕΔΑ-ΘΕΣ) μας τα ζήτησε για να μας συνδέσει. Οχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους όσους θέλουν να βάλουν φυσικό αέριο.

Οπως είπα ξέρω τον νόμο αλλά άντε να βγάλεις άκρη με την γραφειοκρατεία. Εδώ για να κλείσεις ραντεβού για αυτοψία χρειάζεσαι κάνα μήνα...

• Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα παιδιά, έχω υποβάλει αίτηση απο τον 4/2018 και έχει χαρακτηριστεί ως "ειδική περίπτωση" καθώς απέκτησα το ακίνητο το 2017. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επεξεργασία στην αίτηση μου. Ξέρουμε κάτι γενικότερα για αυτές τις αιτήσεις? Μπορώ να απευθυνθώ κάπου? Να σημειωθεί οτι έχω βγάλει το πρώτο ΠΕΑ έχω κάνει τις παρεμβάσεις και ακόμα δεν έχω κόψει τα τιμολόγια. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από takaros31
Δημοσ.
2 ώρες πριν, takaros31 είπε

καλησπέρα παιδιά, έχω υποβάλει αίτηση απο τον 4/2018 και έχει χαρακτηριστεί ως "ειδική περίπτωση" καθώς απέκτησα το ακίνητο το 2017. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επεξεργασία στην αίτηση μου. Ξέρουμε κάτι γενικότερα για αυτές τις αιτήσεις? Μπορώ να απευθυνθώ κάπου? Να σημειωθεί οτι έχω βγάλει το πρώτο ΠΕΑ έχω κάνει τις παρεμβάσεις και ακόμα δεν έχω κόψει τα τιμολόγια. Ευχαριστώ.

Η εξέταση των ειδικών περιπτώσεων προχωράει αργά γιατί περνάνε από ανθρώπινο έλεγχο. Δεν ξέρω αν μπορείς να απευθυνθείς κάπου αλλά και να απευθυνθείς δεν θα σου πουν κάτι άλλο πέρα από το "περίμενε να έρθει η σειρά σου". Δεν ξέρω με ποια σειρά το πάνε αλλά κάθε τόσο προχωράνε ειδικές περιπτώσεις. Απλά περιμένεις τη σειρά σου. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

Η καθυστέρηση με τις ειδικές περιπτώσεις μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει με τον τελικό έλεγχο των αιτήσεων προς εκταμίευση (που είναι πολλαπλάσιες των ειδικών περιπτώσεων). Αν με τις ειδικές περιπτώσεις που δεν είναι ούτε το 1/10 του συνόλου κάνουν 5-6 μήνες να τις ελέγξουν δεν ξέρω πόσο θα τους πάρει να ελέγξουν το σύνολο των αιτήσεων πριν την εκταμίευση. Τρομάρα τους, είχαν πει κιόλας ότι η εκταμίευση θα γινόταν σε δύο μήνες από την ολοκλήρωση της αίτησης. Τους πίστεψε και ο κόσμος και έχουν κάνει συμφωνίες με ρήτρα χρόνου με τους προμηθευτές. Και θα πληρώσουν ακριβά τις παρεμβάσεις, και θα τις πληρώσουν από την τσέπη τους, και δεν θα ξέρουν πότε θα τα πάρουν πίσω τα λεφτά. Μούντζα με τα δύο χέρια θέλουν.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 26/10/2018 στις 9:23 ΜΜ, HERTHAN είπε

Δεν μπορω να κανω πρωτα το φυσικο αεριο και μετα εξωτερικη θερμομονωση για να καλυψω και τις σωληνες εξωτερικα?

Οι σωλήνες του αερίου απαγορεύεται "δια ροπάλου" να είναι καλυμμένοι με το οτιδήποτε. Από μόνωση μέχρι γυψοσανίδες και ψευδότοιχους.

Σε όλη την όδευση, από το μετρητή μέχρι το λέβητα, πρέπει να φαίνονται με μόνη εξαίρεση το σημείο που θα τρυπηθεί ο τοίχος όταν ο λέβητας είναι σε κλειστό χώρο.

• Like 1
Δημοσ.

Φρέσκιες ειδήσεις.

Γ.Γ. του υπουργείου, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για υποδοχή νέων αιτήσεων από τον Ιανουάριο με στόχο άλλες περίπου 20000 αιτήσεις.

Κρατήστε βέβαια μια πισινή γιατί το προηγούμενο άνοιγμα της πλατφόρμας την ανακοίνωναν για πάνω από 2 χρόνια.

Επίσης υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για διαρκές πρόγραμμα εξοικονομώ για 10 χρόνια μέχρι το 2030 (και εδώ κρατήστε μια πισινή).

Πέρα από αυτά, αερολογίες και καμιά αναφορά στο τρέχον πρόγραμμα. Εύκολα "θα, θα, θα..." και καμιά απάντηση στα θέματα του τρέχοντος προγράμματος. Γιατί καθυστερούν οι έλεγχοι των ειδικών περιπτώσεων; Γιατί αργούν οι υπογραφές δανείων; Γιατί δεν προχωράνε οι προκαταβολές; Πολλές ασάφειες. Διευκρινίσεις με το σταγονόμετρο. Διευκρινίσεις που βγαίνουν αφού έχεις τελειώσει τις παρεμβάσεις (τι να τις κάνεις τότε;). Πότε θα αρχίσουν οι έλεγχοι για τις ολοκληρωμένες αιτήσεις; Πόσο χρόνο θα πάρει; Πότε θα πληρωθούν οι προμηθευτές; ..... και άλλες τόσες ερωτήσεις. Κλασικά. Μόνο εύκολα "θα ..." και κανένα δύσκολο "γιατί;"

Βέβαια και οι δημοσιογράφοι δεν ήταν σχετικοί με το θέμα οπότε δεν του έκαναν καμία χρήσιμη ερώτηση. Γενικώς ήταν σαν μια τηλεοπτική διαφήμιση του υπουργείου στημένη στα μέτρα των πολιτικών.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα σας,

Εδωσα εντολη μεσω της πλατφορμας για να μπουν οι προκαταβολες στους προμηθευτες απο την Παρασκευη και ακομα δεν νομιζω να εχει γινει κατι. Ξερει κανεις ποσο παιρνει περιπου αυτη η διαδικασια και αν μου στελνουν και μενα email οταν γινει?

Ευχαριστω για το χρονο σας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος στον οποίο να έχει προχωρήσει η αίτηση από το στάδιο 7γ. και να έχουν καταχωρηθεί οι προκαταβολές.(με δάνειο).

Για να απαντήσω και στον φίλο Sentinel200, έχω βάλει τις προκαταβολές από 28/9 και ακόμα τίποτα... στέλνοντας mail στο ETEAN μου απάντησαν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και θα λάβω mail μόλις μπουν Καλώντας στο τηλέφωνο που έχουν για εξυπηρέτηση βγάζει ηχογραφημένο μήνυμα που λέει επίσης ότι έχουν ξεκινήσει τις καταβολές των προκαταβολών και θα ολοκληρωθεί άμεσα(προφανώς γιατί ο κόσμος παίρνει τηλ. και ρωτάει τι σκατά γίνεται) και στο τηλ. μου λένε εδώ και 2 βδομάδες ότι είναι θέμα ημερών, να κοιτάω κάθε μέρα τα mail μου, κάθε μέρα γίνονται πολλές καταβολές και ότι δεν έχουν καμία άλλη ενημέρωση.

Εάν υπάρχει λοιπόν κάποιος που να έχει προχωρήσει, ας μας πει, γιατί νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν και δεν έχει περαστεί καμία προκαταβολή με δάνειο.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

στο μεταξυ για οσους δεν προλαβαν,

ετοιμαζεται το επομενο εξ οικονομω, πιθανονμαρτιο - απριλη... 

Δημοσ.

Έχω μια περίπτωση αίτησης που κάναμε σε 3 τράπεζες προώθηση αιτήματος 

Λόγω μη πιστοδοτικού ορίου μας απέρριψαν και οι 3 τράπεζες παρόλο που προσθέσαμε και εγγυητές.

Ωστόσο συνέχισα την αίτηση , χωρίς δάνειο.

Έχει εδώ και 3 εβδομάδες η αίτηση βρίσκεται σε αναμονή υπαγωγής 5Α. 

Έχει τύχει σε κάποιον παρόμοια περίπτωση με τόσο μεγάλη καθυστέρηση για την έκδοση της απόφασης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Του πατέρα μου η αίτηση για το εξοικονομώ είχε εγκριθεί το 2014. Στη συνέχεια έκανε όλες τις εργασίες, αλλά τα χρήματα δεν τα έχει πάρει ακόμη. Από την τράπεζα του είπαν ότι κατά 99% δεν θα τα πάρει. Όσες πληρωμές εκκρεμούν από το πρώτο «εξοικονομώ» δεν θα πληρωθούν... Έχετε καμμιά ενημέρωση περί αυτού;

Επεξ/σία από challenger_4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που δεν πληρώθηκαν από το 2014...Πήγα στη Πειραιώς μέσω της οποίας μπήκα στο πρόγραμμα....στην αρχή μου έλεγαν ότι δεν είναι θέμα δικό τους αλλά του γενικού λογιστηρίου....μετά έλεγαν δεν έχουμε καμμια ενημέρωση και στο τέλος ένας υπάλληλος μου είπε off the record...φίλε μου τα λεφτά σου τα έχασες κατα 99%...σκέφτομαι να κινηθω δικαστικά....δεν ξέρω αν κι άλλοι ενδιαφέρονται για νακινηθούμε ομαδικά δικαστικά....

Επεξ/σία από vrouvy
Δημοσ.
Στις 26/11/2018 στις 4:39 ΜΜ, zifos είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος στον οποίο να έχει προχωρήσει η αίτηση από το στάδιο 7γ. και να έχουν καταχωρηθεί οι προκαταβολές.(με δάνειο).

Για να απαντήσω και στον φίλο Sentinel200, έχω βάλει τις προκαταβολές από 28/9 και ακόμα τίποτα... στέλνοντας mail στο ETEAN μου απάντησαν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και θα λάβω mail μόλις μπουν Καλώντας στο τηλέφωνο που έχουν για εξυπηρέτηση βγάζει ηχογραφημένο μήνυμα που λέει επίσης ότι έχουν ξεκινήσει τις καταβολές των προκαταβολών και θα ολοκληρωθεί άμεσα(προφανώς γιατί ο κόσμος παίρνει τηλ. και ρωτάει τι σκατά γίνεται) και στο τηλ. μου λένε εδώ και 2 βδομάδες ότι είναι θέμα ημερών, να κοιτάω κάθε μέρα τα mail μου, κάθε μέρα γίνονται πολλές καταβολές και ότι δεν έχουν καμία άλλη ενημέρωση.

Εάν υπάρχει λοιπόν κάποιος που να έχει προχωρήσει, ας μας πει, γιατί νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν και δεν έχει περαστεί καμία προκαταβολή με δάνειο.

Ευχαριστώ!

Eurobank εκταμιευεσε κανονικα τις προκαταβολες στις 21/11 στην δικια μου περίπτωση.Λίγο αργά βέβαια και με πάει αρκετά πίσω, αν σκεφτει κανεις τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην βόρειο ελλάδα τώρα θα πρέπει να περιμένων μέχρι τον Μάρτιο για την έναρξη των εργασιών που θέλω να κάνω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...