Maknight Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, spocky είπε Ο μηχανικος τα διαχειριζεται ολα σε συνεργασια με τους διαφορους συνεργατες του. Πχ μας προτεινε τον ανθρωπο για τα αλουμινια, τον ανθρωπο για την θερμομονωση, aircondition, ηλιακο κτλ. Το ξερω οτι κατι θα βγαλει και αυτος απο ολα αυτα αλλα θα θελα να ξερω αν βγαζει η παραβγαζει. Οποτε συμφωνα με τα λεγομενα σας αν πχ ηθελα να βαλω αυτα τα 3 aircondition https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198797-fujitsu-asya09klwa και βαζοντας και 300 ευρω την εγκατασταση, στο εξοικονομω για τα aircondition θα υπολογιζα 3*549+300=1947 ευρω.. Σωστα; Φίλε μου, Μπορείς να ψάξεις μόνος σου συνεργεία (άμα έχεις χρήμα, επειδή μόνο με το ποσοστό σου δεν θα βρεις εύκολα) και να κάνεις όλο το τρέξιμο, όπως επίσης να κανονίσεις να περιμένουν κάποιους μήνες τα λεφτά τους από το κράτος τα συνεργεία. Ή να το αναλάβει ο μηχανικός σου, ο οποίος θα βάλει τα υπόλοιπα χρήματα από την τσέπη του και θα περιμένει να πληρωθεί από το πρόγραμμα. Άρα εννοείτε ότι θα βάλει παραπάνω. Επειδή πληρώνει και τον φόρο του 22% συν το φπα του. Για αυτό και οι τιμές του εξοικονομώ είναι φουσκωμένες.. Στο ερώτημα σου, θα χρεώσει 2500-2700, όσα λέει το πρόγραμμα, στην ουσία θα βγάλει 500€, και θα αφαιρέσεις τον φόρο του και το φπα από τα 500€. Άρα για την ευθύνη, το τρέξιμο, και την αναμονή να πληρωθεί επειδη θα βάλει τα δικά του λεφτά, θα βγάλει κάνα 280€. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2021 από Maknight
spocky Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Maknight είπε Ή να το αναλάβει ο μηχανικός σου, ο οποίος θα βάλει τα υπόλοιπα χρήματα από την τσέπη του και θα περιμένει να πληρωθεί από το πρόγραμμα. Άρα εννοείτε ότι θα βάλει παραπάνω. Επειδή πληρώνει και τον φόρο του 22% συν το φπα του. Για αυτό και οι τιμές του εξοικονομώ είναι φουσκωμένες.. Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο καλυτερα αυτο το 22%? 17 λεπτά πριν, Maknight είπε Φίλε μου, Μπορείς να ψάξεις μόνος σου συνεργεία (άμα έχεις χρήμα, επειδή μόνο με το ποσοστό σου δεν θα βρεις εύκολα) και να κάνεις όλο το τρέξιμο, όπως επίσης να κανονίσεις να περιμένουν κάποιους μήνες τα λεφτά τους από το κράτος τα συνεργεία. Ή να το αναλάβει ο μηχανικός σου, ο οποίος θα βάλει τα υπόλοιπα χρήματα από την τσέπη του και θα περιμένει να πληρωθεί από το πρόγραμμα. Άρα εννοείτε ότι θα βάλει παραπάνω. Επειδή πληρώνει και τον φόρο του 22% συν το φπα του. Για αυτό και οι τιμές του εξοικονομώ είναι φουσκωμένες.. Στο ερώτημα σου, θα χρεώσει 2500-2700, όσα λέει το πρόγραμμα, στην ουσία θα βγάλει 500€, και θα αφαιρέσεις τον φόρο του και το φπα από τα 500€. Άρα για την ευθύνη, το τρέξιμο, και την αναμονή να πληρωθεί επειδη θα βάλει τα δικά του λεφτά, θα βγάλει κάνα 280€. Συγγνωμη αλλα δεν εχω ιδεα απο φορους κτλ επαγγελματιων..Οποτε λες οτι αυτος θα βγαλει 280 ευρω για το τρεξιμο κτλ, αλλα εγω χανω 500 γιατι αν ετρεχα το προγραμμα μονος μου θα μου κοστιζαν 2000 ευρω? Καπου το χανω με αυτη την προταση " Άρα εννοείτε ότι θα βάλει παραπάνω. Επειδή πληρώνει και τον φόρο του 22% συν το φπα του. "
Maknight Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν χάνεις 500€. Αλλά 150€ Ας πούμε ότι είσαι με 70% επιδότηση, Εαν το τρέξεις μόνος σου θα πληρώσεις το 30% στα 2000€, άρα 600€, τα υπόλοιπα 1400€ είναι η επιδότηση. Εαν το τρέξει όλο ο μηχανικός, θα πληρώσεις το 30% στα 2500€. Άρα 750€. Στην ουσία, εάν το τρέξεις όλο εσύ, με δική σου ευθύνη, σε συνεννόηση με τα συνεργεία με ότι αυτό συνεπάγεται, βάλεις όλα τα κεφάλαια εσύ (δηλ να πληρώσεις τα συνεργεία και να περιμένεις όταν πληρωθούν από το εξοικονομώ να στα επιστρέψουν, κλπ. Θα γλυτώσεις 150€. Οσον αφορά το 22%, οι περισσότεροι επαγγελματίες, φορολογουνται με 22% για την κλίμακα 10000-20000. Βάλε και τον φπα. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από Maknight
GREGORYMO Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, vasilllis είπε Nα κάνω μια ερωτηση?Πολυκατοικια μπαίνει στο εξοικονομώ? Αν ναι πως?Ολα τα διαμερίσματα? Στο προηγούμενο έμπαινε. Στο τρέχον θα γράφει ο οδηγός. Για τι δαπάνες ενδιαφέρεσαι, κατά αρχήν ? Στις κοινόχρηστες υπάρχει υποχρέωση όλων των διαμερισμάτων αφού η απόφαση παίρνεται κατά πλειοψηφία. Στις άλλες, όποιος θέλει. 4 ώρες πριν, spocky είπε Ο μηχανικος τα διαχειριζεται ολα σε συνεργασια με τους διαφορους συνεργατες του. Πχ μας προτεινε τον ανθρωπο για τα αλουμινια, τον ανθρωπο για την θερμομονωση, aircondition, ηλιακο κτλ. Το ξερω οτι κατι θα βγαλει και αυτος απο ολα αυτα αλλα θα θελα να ξερω αν βγαζει η παραβγαζει. Οποτε συμφωνα με τα λεγομενα σας αν πχ ηθελα να βαλω αυτα τα 3 aircondition https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198797-fujitsu-asya09klwa και βαζοντας και 300 ευρω την εγκατασταση, στο εξοικονομω για τα aircondition θα υπολογιζα 3*549+300=1947 ευρω.. Σωστα; Το τιμολόγιο αυτό από τον κοτσωβολος σε τι όνομα θα κοπεί ? 3 ώρες πριν, spocky είπε Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο καλυτερα αυτο το 22%? Συγγνωμη αλλα δεν εχω ιδεα απο φορους κτλ επαγγελματιων..Οποτε λες οτι αυτος θα βγαλει 280 ευρω για το τρεξιμο κτλ, αλλα εγω χανω 500 γιατι αν ετρεχα το προγραμμα μονος μου θα μου κοστιζαν 2000 ευρω? Καπου το χανω με αυτη την προταση " Άρα εννοείτε ότι θα βάλει παραπάνω. Επειδή πληρώνει και τον φόρο του 22% συν το φπα του. " Τι εννοείς, αν έτρεχα το πρόγραμμα μόνος μου ????? Θα έπρεπε να βρεις κάποιους που να συνεργάζονται με το πρόγραμμα. Αλουμίνα, Μονωτη κτλ.
spocky Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τι εννοείς, αν έτρεχα το πρόγραμμα μόνος μου ????? Θα έπρεπε να βρεις κάποιους που να συνεργάζονται με το πρόγραμμα. Αλουμίνα, Μονωτη κτλ. Εννοω αν εβρισκα τους μαστορες απο μονος μου χωρις να παρεμβαλεται ο μηχανικος. Αυτο που λεει ο Maknight παραπανω. Απλα απο τα λεγομενα του καταλαβαινω οτι θα ηταν πολυ δυσκολο να βρω επαγγελματιες που θα δεχοντουσαν να πληρωθουν το υπολοιπο τους μετα απο 6 μηνες ειδικα με οτι γινεται στην αγορα αυτη τη στιγμη. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το "Οσον αφορά το 22%, οι περισσότεροι επαγγελματίες, φορολογουνται με 22% για την κλίμακα 10000-20000. Βάλε και τον φπα. ". Ανεβαζει την δαπανη ο μηχανικος λογω του οτι θα πληρωσει εξτρα φορο επειδη το ανελαβε αυτος απο την τσεπη του? Αν γινοταν αποκλειστικα απο εμενα θα ηταν μικροτερη η δαπανη για καθε εργασια λογω του οτι ειμαι ιδιωτης και δεν θα εχω αυτο το 22%? Με συγχωρειτε αν δεν τα εξηγω σωστα, αλλα αν δεν εχεις ξανασχοληθει με τετοιες εργασιες φαινονται λιγο μπερδερμα.
GREGORYMO Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, spocky είπε Εννοω αν εβρισκα τους μαστορες απο μονος μου χωρις να παρεμβαλεται ο μηχανικος. Αυτο που λεει ο Maknight παραπανω. Απλα απο τα λεγομενα του καταλαβαινω οτι θα ηταν πολυ δυσκολο να βρω επαγγελματιες που θα δεχοντουσαν να πληρωθουν το υπολοιπο τους μετα απο 6 μηνες ειδικα με οτι γινεται στην αγορα αυτη τη στιγμη. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το "Οσον αφορά το 22%, οι περισσότεροι επαγγελματίες, φορολογουνται με 22% για την κλίμακα 10000-20000. Βάλε και τον φπα. ". Ανεβαζει την δαπανη ο μηχανικος λογω του οτι θα πληρωσει εξτρα φορο επειδη το ανελαβε αυτος απο την τσεπη του? Αν γινοταν αποκλειστικα απο εμενα θα ηταν μικροτερη η δαπανη για καθε εργασια λογω του οτι ειμαι ιδιωτης και δεν θα εχω αυτο το 22%? Με συγχωρειτε αν δεν τα εξηγω σωστα, αλλα αν δεν εχεις ξανασχοληθει με τετοιες εργασιες φαινονται λιγο μπερδερμα. Η ουσία είναι ότι είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να θέλει να περιμένει 6 μήνες.
spocky Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτος ηταν ο κυριος λογος που το εδωσα στον μηχανικο να το τρεξει. Αλλα οταν μου λεει πχ οτι ο ηλιακος που μου προτεινει θα κοστισει ολο το μπατζετ (δηλ 1500) και το μοντελο το βρισκω στο νετ περιπου στα 800 ευρω, μου κανει εντυπωση που πανε τα αλλα 700. Για να γινω πιο συγκεκριμενος: μου ειπε οτι θα βαλουμε ηλιακο Heliotech 200lt. Στο ιντερνετ βρισκω αυτο https://www.chaskos.gr/el/ηλιακη-ενεργεια/ηλιακός-θερμοσίφωνας-heliotech-200-διπλής-ενέργειας 730 ευρω. Εστω οτι ειναι και 150 ευρω η εγκατασταση σε ταρατσα. Μεχρι τα 1500 πρεπει να δικαιολογηθουν ακομα 600 ευρω. Καταλαβαινω οτι εχει και αυτος το μεριδιο του απο αυτα. Αλλα 600 ευρω δεν ειναι πολλα μονο απο τον ηλιακο? Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από spocky
AristidisZ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Αυτό σου είπαν πριν, δεν είναι 600 Ειναι 600, μείον τον ΦΠΑ και μείον τον φόρο του, χοντρικά δηλαδή 360-370 150 ευρώ για τοποθέτηση αν δεν υπάρχουν σωλήνες δεν είναι και παρα πολλά πάντως να ξέρεις Μονο το ανέβασμα πάνω να υπολογίσεις, βάσεις, σωλήνες, μονωση, συνδέσεις κλπ… Εφόσον όμως το πας έτσι, γιατί δεν πας μόνος σου με συνεργεία ; Εγω στους πελάτες μου δεν προτείνω πλέον καν προμηθευτές, απλά τους λέω να μου στέλνουν τις προσφορές ούτως ώστε να εξασφαλίζω ότι τα υλικά καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχω ζητήσει
glenngould Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δυστυχώς και η δική μου εμπειρία είναι ότι στο κλάδο των τεχνικών / μαστόρων (ξέρω γενικεύω) δεν υπάρχει "γενικά" ειλικρίνεια και διαφάνεια. Πρέπει να τους κυνηγάς όλους, υπερτιμολογούν τα πάντα, μαύρες δουλειές, δεν δίνουν εγγυήσεις, έρχονται ό,ποτε θέλουν, δεν δεσμεύονται σε τίποτα. Υπάρχει γενικά μεγάλο πρόβλημα αξιοπιστίας με τον κατασκευαστικό κλάδο. 5
spocky Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αυτό σου είπαν πριν, δεν είναι 600 Ειναι 600, μείον τον ΦΠΑ και μείον τον φόρο του, χοντρικά δηλαδή 360-370 150 ευρώ για τοποθέτηση αν δεν υπάρχουν σωλήνες δεν είναι και παρα πολλά πάντως να ξέρεις Μονο το ανέβασμα πάνω να υπολογίσεις, βάσεις, σωλήνες, μονωση, συνδέσεις κλπ… Εφόσον όμως το πας έτσι, γιατί δεν πας μόνος σου με συνεργεία ; Εγω στους πελάτες μου δεν προτείνω πλέον καν προμηθευτές, απλά τους λέω να μου στέλνουν τις προσφορές ούτως ώστε να εξασφαλίζω ότι τα υλικά καλύπτουν τις προδιαγραφές που έχω ζητήσει Σου στελνω pm γιατι εχω κουρασει πιστευω ηδη
Maknight Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, spocky είπε Εννοω αν εβρισκα τους μαστορες απο μονος μου χωρις να παρεμβαλεται ο μηχανικος. Αυτο που λεει ο Maknight παραπανω. Απλα απο τα λεγομενα του καταλαβαινω οτι θα ηταν πολυ δυσκολο να βρω επαγγελματιες που θα δεχοντουσαν να πληρωθουν το υπολοιπο τους μετα απο 6 μηνες ειδικα με οτι γινεται στην αγορα αυτη τη στιγμη. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το "Οσον αφορά το 22%, οι περισσότεροι επαγγελματίες, φορολογουνται με 22% για την κλίμακα 10000-20000. Βάλε και τον φπα. ". Ανεβαζει την δαπανη ο μηχανικος λογω του οτι θα πληρωσει εξτρα φορο επειδη το ανελαβε αυτος απο την τσεπη του? Αν γινοταν αποκλειστικα απο εμενα θα ηταν μικροτερη η δαπανη για καθε εργασια λογω του οτι ειμαι ιδιωτης και δεν θα εχω αυτο το 22%? Με συγχωρειτε αν δεν τα εξηγω σωστα, αλλα αν δεν εχεις ξανασχοληθει με τετοιες εργασιες φαινονται λιγο μπερδερμα. Εσυ ως ιδιώτης δεν έχεις επαγγελματικά χαρτιά για να κόψεις τις αποδείξεις που ζητάει το πρόγραμμα. Με λίγα λόγια, Πχ για τον ηλιακό που αναφέρεις, Το πρόγραμμα λέει 1500€, αλλά μέσα εκεί είναι και ο ΦΠΑ και ο υποχρεωτικός φόρος που πληρώνουν από το 1ο ευρώ οι επαγγελματίες. Τα κονδύλια του προγράμματος είναι ευρωπαϊκά, οπότε το κράτος θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο φόρο. Επισης θα το τονίσω άλλη μια φορά.. Οι προμηθευτές δεν κάνουν μεγάλες πιστώσεις στους εργολάβους. Πρέπει να αντιληφθείς ότι για τον ηλιακό θα πληρώσεις από την τσέπη σου πχ το 30% δηλ, 450€, ενώ ο εργολάβος θα πληρώσει άλλα 600€ από την τσέπη του, (μαζι με τα 150 που λες εσύ για εγκατάσταση), Στο εντωμεταξύ, θα προπληρωσει φπα 170€ (αρα πάμε στα 770€ από την τσέπη του) Και θα περιμένει να πληρωθει σε κανενα 6μηνο τα 770€ που έχει ήδη πληρώσει από την τσέπη του συν το κέρδος του που θα είναι 280€. Από τα 280€ βγάλε 22% φόρο, μένουν 220€. Αρα ο άνθρωπος θα πάρει 220€ για την ευθύνη, συντονισμό, και ότι θα βάλει από την τσέπη του τα χρήματα του για εσένα για κανένα 6μηνο. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2021 από Maknight 2
martin27 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Κύριοι τα φωτα σας. Σε 5όροφη πολυκατοικία κατασκευής του 71' ,δευτέρου ορόφου διαμερίσματος 52 τετραγωνικών Θέλω να το αναβαθμίσω ενεργειακά.Δεν διαθέτει ηλιακό,έχει ξύλινα κουφώματα,οποτε ενεργειακά βρίσκετε στο πάτο.Φυσικό αέριο δυστυχώς δεν περνάει από τον δρόμο μπροστά σύμφωνα με το https://edaattikis.gr/gr/. Σύμφωνα με τα παραπάνω τι παρεμβάσεις προτείνετε να γινουν ωστε να ανεβει τρεις κλασεις με το λιγοτερο δυνατο κοστος ???
Cleffekt Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Ρε παιδιά δεν μου εμφανίζει το drop down να επιλέξω περιφέρεια. Προσπαθώ εδώ και 1 εβδομάδα και κάνει τα ίδια. Έχω προσπαθήσει από διαφορετικούς browser (chrome, firefox, brave, opera) δεν δουλέυει. Bug?
glenngould Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Έχει ανοίξει το νέο πρόγραμμα;; Τι εννοείς προσπαθείς να επιλέξεις περιφέρεια;;;
g_f Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2021 22 minutes ago, Cleffekt said: Ρε παιδιά δεν μου εμφανίζει το drop down να επιλέξω περιφέρεια. Προσπαθώ εδώ και 1 εβδομάδα και κάνει τα ίδια. Έχω προσπαθήσει από διαφορετικούς browser (chrome, firefox, brave, opera) δεν δουλέυει. Bug? Έχουν κλείσει οι αιτήσεις, μηνες τωρα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα