Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

τωρα θα παιζουμε με τα νουμερα και δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα οκ....

αποφαση υπαγωγης:

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
1.Γ1 (II) Πλαίσιο PVC με υαλοπίνακα - Παράθυρο (U < 2,0) 380,70
1.Ε1 (I) Εξωτερικό προστατευτικό φύλλο (σύστημα Κουτί-Ρολό ή Εξώφυλλο) 1.052,80
2.Γ2 (II) Θερμομόνωση εξωτ. τοιχοποιίας, φέροντος οργανισμού, δαπέδου επί εδάφους, επί πιλοτής ή μη θερμαινόμενου χώρου, με επικάλυψη με ελαφρά πετάσματα (R > 1,8) 251,303.

Ζ (I) Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split) για θέρμανση/ ψύξη χώρου (υπόκατηγορίες δαπάνης βάσει της ψυκτικής ισχύος split unit σε kW) (P <= 2.6) 850,00
3.Ζ (II) Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split) για θέρμανση/ ψύξη χώρου (υπόκατηγορίες δαπάνης βάσει της ψυκτικής ισχύος split unit σε kW) (2.6 < P <= 3.5) 1.100,00
4.Α (I) Ηλιακό θερμοσυφωνικό σύστημα συλλέκτη – ταμιευτήρα αποθήκευσης ΖΝΧ 1.100,00
Α. ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ 4.734,80

ενω απο την μελετη

Καταγραφή Πρότασης Παρεμβάσεων ανά Υποκατηγορία Δαπάνης και Κόστος

1 1.Γ1 II Αντικατάσταση κουφωμάτων με πλαίσιο PVC με υαλοπίνακα - παράθυρα (270€/m2) 380.70

2 2.Γ2 II Αντικατάσταση κουφωμάτων με πλαίσιο PVC με υαλοπίνακα - εξωστόθυρες 1,723.20

3 1.Ε1 I Αντικατάσταση κουφωμάτων - εξωτερικά προστατευτικά φύλλα (σύστημα ρολό-κουτί) 1,052.80

4 3.Ζ I Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης-ψύξης - Τοπική αντλία θερμότητας αέρα-αέρα τύπου split 2.5kW 850.00

5 3.Ζ II Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης-ψύξης - Τοπική αντλία θερμότητας αέρα-αέρα τύπου split 3.5kW  1,100.00

6 4.Α I Σύστημα Παροχής ΖΝΧ - Ηλιακό θερμοσιφωνικό σύστημα συλλέκτη-ταμιευτήρα αποθήκευσης ΖΝΧ 1,100.00

ΣΥΝΟΛΟ 6,206.70

Αν καταλαβες ισχυει το πρωτο και οχι το δευτερο.... ναι αλλα εγω θελω και μπαλκονοπορτες 😫

πουντες ομως?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostakiss είπε

καλησπερα.

πως μπορω να μπω στο προγραμμα?

υπαρχουν περιορισμοι για τις πολεις(θεσσαλονικη)?

να περιμενεις να ανοιξει το εξ οικ. νο 3, δεν παιζουν γεωγραφικοι περιορισμοι.

Δημοσ.
Just now, tornado said:

να περιμενεις να ανοιξει το εξ οικ. νο 3, δεν παιζουν γεωγραφικοι περιορισμοι.

μπορω να δω με βαση την πολυκατοικια και τα ηδη υπαρχοντα τι καλυπτει η τι μπορει να αλλαχθει,η αν αξιζει ο κοπος?

Δημοσ.

καλα τωρα τι θα καλυπτει η νο 3 βερσιον δεν το γνωριζω αλλα με βαση την 2 καλυπτει:

παραθυρα, μπαλκονοπορτες, ρολα, τεντες, αναβαθμιση τροπου θερμανσης (ΦΑ, πελλετ κλπ) ηλιακος, θερμομονωση τοιχου - ταρατσας, κλιματιστικα, νομιζω αυτα ειναι ολα.

Πρεπει να αναβαθμιζεσαι τουλαχιστον 2 βαθμιδες στην ενεργειακη σου αποδοση, αυτο σημαινει οτι δεν βαζεις οτι σου κανει κεφι αλλα αυτα που περνανε τα ορια που θα εχει το προγραμμα. Αναλογα καποια κριτηρια παιρνεις και επιδοτηση. Αυτα.

Δημοσ.
5 minutes ago, tornado said:

καλα τωρα τι θα καλυπτει η νο 3 βερσιον δεν το γνωριζω αλλα με βαση την 2 καλυπτει:

παραθυρα, μπαλκονοπορτες, ρολα, τεντες, αναβαθμιση τροπου θερμανσης (ΦΑ, πελλετ κλπ) ηλιακος, θερμομονωση τοιχου - ταρατσας, κλιματιστικα, νομιζω αυτα ειναι ολα.

Πρεπει να αναβαθμιζεσαι τουλαχιστον 2 βαθμιδες στην ενεργειακη σου αποδοση, αυτο σημαινει οτι δεν βαζεις οτι σου κανει κεφι αλλα αυτα που περνανε τα ορια που θα εχει το προγραμμα. Αναλογα καποια κριτηρια παιρνεις και επιδοτηση. Αυτα.

μπορω να κανω καποια αιτηση καπου και να περιμενω?

πρεπει να γινει μελετη καπου?

Δημοσ.

θα ελεγα οτι θα πρεπει να εισαι stand by αρχες του 2020.... ε οκ ριχνε και καμια ματια στο φορουμ, σιγουρα θα ανοιξει θεμα.

Στο μεταξυ δες και τι αναγκες εχεις να ξερεις τι θες.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tornado είπε

............

Αν καταλαβες ισχυει το πρωτο και οχι το δευτερο.... ναι αλλα εγω θελω και μπαλκονοπορτες 😫

πουντες ομως?

Οι τιμές στην αίτηση και στην απόφαση υπαγωγής φαντάζομαι είναι οι ανώτερες ανά κατηγορία. Θα δεις αν στις προσφορές που έχεις ή θα πάρεις είναι κάτω από αυτή τη τιμή και αν μπορείς έτσι να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα. Από τι έχω ακούσει στα συνθετικά κουφώματα το πρόγραμμα έχει ανώτερες τιμές από αυτές που παίζουν στην αγορά. Και στον ηλιακό υπάρχει μια περίπτωση να μπορείς εξοικονομήσεις κάτι λίγα αν δεν πας σε κανένα ακριβό και έχεις λίγες σωλήνες.

Ανάλογα με το αν και πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις από κουφώματα, ηλιακό το πιο "ανώδυνο" που μπορείς να κόψεις είναι τα κλιματιστικά. Θα ακυρώσεις το ένα και θα πάρεις μόνο ένα καλό ή θα πάρεις δύο φθηνά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vasilk είπε

Οι τιμές στην αίτηση και στην απόφαση υπαγωγής φαντάζομαι είναι οι ανώτερες ανά κατηγορία. Θα δεις αν στις προσφορές που έχεις ή θα πάρεις είναι κάτω από αυτή τη τιμή και αν μπορείς έτσι να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα. Από τι έχω ακούσει στα συνθετικά κουφώματα το πρόγραμμα έχει ανώτερες τιμές από αυτές που παίζουν στην αγορά. Και στον ηλιακό υπάρχει μια περίπτωση να μπορείς εξοικονομήσεις κάτι λίγα αν δεν πας σε κανένα ακριβό και έχεις λίγες σωλήνες.

Ανάλογα με το αν και πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις από κουφώματα, ηλιακό το πιο "ανώδυνο" που μπορείς να κόψεις είναι τα κλιματιστικά. Θα ακυρώσεις το ένα και θα πάρεις μόνο ένα καλό ή θα πάρεις δύο φθηνά.

τα κλιματιστικα ηδη εχουν μπει μιας και ηταν το πιο ευκολο για να μπουν.

Κατα τα αλλα οντως μπορω να κανω περικοπες και εχω αρχισει ηδη να τσεκαρω τι μπορω να μαζεψω και απο που.

Παρολα αυτα θα μεινω με ενα υπολοιπο ισως και 500 ευρω ισως και λιγοτερα.

Αυτο το 500αρικο ποιος το επωμιζετε?

Αυτο ρωταω για να δω αν υπαρχουν αντιστοιχες πατατες.....

Δυστυχως πηρα και πολιτικο μηχανικο συμβουλο εργου για να μην γινουν λαθη και παραλειψεις και τελικα θα το φαω το αγγουρι....

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tornado είπε

τα κλιματιστικα ηδη εχουν μπει μιας και ηταν το πιο ευκολο για να μπουν.

Κατα τα αλλα οντως μπορω να κανω περικοπες και εχω αρχισει ηδη να τσεκαρω τι μπορω να μαζεψω και απο που.

Παρολα αυτα θα μεινω με ενα υπολοιπο ισως και 500 ευρω ισως και λιγοτερα.

Αυτο το 500αρικο ποιος το επωμιζετε?

Αυτο ρωταω για να δω αν υπαρχουν αντιστοιχες πατατες.....

Δυστυχως πηρα και πολιτικο μηχανικο συμβουλο εργου για να μην γινουν λαθη και παραλειψεις και τελικα θα το φαω το αγγουρι....

Λάθος που ξεκίνησες από τα εύκολα. Πρώτα συμφωνείς και κανονίζεις τα δύσκολα και χρονοβόρα (κουφώματα, μονώσεις) και όταν έχεις ημερομηνίες για αυτά κανονίζεις και τα εύκολα. Έτσι ώστε η παρεμβάσεις να γίνουν όσο γίνεται σε κοντινές ημερομηνίες.

Το 500αρικο μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ποιος θα τον επωμιστεί 😁.

Αντίστοιχα λάθη έχουν γίνει πολλά. Και πολύ χειρότερα. Πολλοί κινδυνεύουν ή έχουν μείνει έξω από το πρόγραμμα για τέτοια λάθη. Εν μέρει δικαιολογούνται καθώς οι αιτήσεις έγιναν σε συνθήκες απόλυτης πίεσης.

Πάντως ευθύνη βαραίνει και εσένα σαν ιδιοκτήτη που δεν ελέγξεις έγκαιρα τι έχει δηλώσει ο μηχανικός. Κάπου τον Ιούνιο δόθηκε ευκαιρία σε όσους είχαν κάνει λάθη να ακυρώσουν την αίτηση και να την κάνουν εκ νέου.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, vasilk είπε

Λάθος που ξεκίνησες από τα εύκολα. Πρώτα συμφωνείς και κανονίζεις τα δύσκολα και χρονοβόρα (κουφώματα, μονώσεις) και όταν έχεις ημερομηνίες για αυτά κανονίζεις και τα εύκολα. Έτσι ώστε η παρεμβάσεις να γίνουν όσο γίνεται σε κοντινές ημερομηνίες.

Το 500αρικο μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ποιος θα τον επωμιστεί 😁.

Αντίστοιχα λάθη έχουν γίνει πολλά. Και πολύ χειρότερα. Πολλοί κινδυνεύουν ή έχουν μείνει έξω από το πρόγραμμα για τέτοια λάθη. Εν μέρει δικαιολογούνται καθώς οι αιτήσεις έγιναν σε συνθήκες απόλυτης πίεσης.

Πάντως ευθύνη βαραίνει και εσένα σαν ιδιοκτήτη που δεν ελέγξεις έγκαιρα τι έχει δηλώσει ο μηχανικός. Κάπου τον Ιούνιο δόθηκε ευκαιρία σε όσους είχαν κάνει λάθη να ακυρώσουν την αίτηση και να την κάνουν εκ νέου.

να εισαι σιγουρος οτι αν ειχα υπονοια οτι θα καθοταν τετοια πατατα θα την περναγα απο μικροσκοπιο....

αλλα εδω δεν ειναι τεχνικο λαθος, αλλα μια χοντρη αβλεψια.

Εκανα τρεις παρεμβασεις και επειδη τα κανανε στο ποδι βαλανε τις δυο.

Δεν αμφιβαλλω οτι αυτος που τα περναγε, μπορει να ειχε να περασει ως τα μεσανυχτα 20 εξοικονομω.

Τι περιμενει δηλαδη? οτι αμα τα κανει ετσι τσατρα πατρα δεν θα κανει ουτε ενα λαθος?

Επειδη κανω παρομοια δουλεια σε αλλο ποστο ομως, οταν περναμε κατι σοβαρο,

το περναω εγω και μετα γινεται σε αλλη φαση, νεος ελεγχος απο ασχετο και αν χρειαστει γινεται και τριτος ελεγχος.

Τμηματα της δουλειας που κανω, αν κανεις λαθος ΔΕΝ υπαρχει τροπος διορθωσης και σημαδευουν ανθρωπους για το υπολοιπο της ζωης τους, πολυ χειροτερο 

απο το να ξεχασεις δυο μπαλκονοπορτες.

Τωρα οσον με αφορα για τις ευθυνες μου, προς γνωσην και συμμορφωσην.... απο τουδε οταν ασχολουμε με καποιο επαγγελματια,

θα του πω ενημερωσε με οταν τελειωσεις. Οκ κατσε να τσεκαρω τι εχει γινει και αν ειναι ολα οκ θα σου πω, αλλιως ξανακαντα απο την αρχη.

Για το κομματι του να πληρωσω, τι αλλο να κανω? να κοψω το προγραμμα? να του κανω μηνυση? απλα θα πληρωσω και στο τελος θα φαει χεστηριο και θα του πω κα;ταμουτρα οτι δεν ειναι ικανος ουτε να μου δεσει τα κορδονια του παπουτσιου μου σωστα, οχι να βαζει μπαλκονοπορτες.....

Περα απο αυτα,

δημοσιευσα το θεμα σε ενα φορουμ μηχανικων, ελπιζοντας να παρω μια αποψη πιο εξειδικευμενη...

https://www.michanikos.gr/forums/topic/54194-προβλημα-με-το-εξοικονομω/

Τετοια συντεχνιακη υποστηριξη δεν την περιμενα....

αφου με πεταξαν εξω, θελουνε να μου τραβηξουν και το αυτι γιατι τους εθιξα.... αντι να θελουν ξεχωρισουν την σωστη δουλεια απο την μη σωστη,

προτιμησαν να προστατευσουν το ονομα και την τιμη του κλαδου τους!!!

Στο δικο μου κλαδο (που ειναι συντεχνια μεχρι το κοκκαλο απο αργοσχολους και οτι αλλο θες) πολεμαω με λυσσα καθε τυχαρπαστο

που με την τεμπελια του και τον ωχαδερφισμο του οι ενεργειες του καταληγουν να ειναι σε βαρος πολιτων, και φυσικα δεν θα τους προστατευσω.

Αλλα στο ελλαδισταν εδω και αιωνες αυτη η τακτικη ειναι η πιο προσοδοφορα.... παμε παρακατω γιατι με επιασε αναγουλα.

• Like 1
Δημοσ.

Η εταιρεία https://www.estiagreen.gr που πρότεινε κάποιος δε συνεργάζεται με το εξοικονομώ. Ακολουθεί την τακτική να ζητάει όλο το ποσό εξαρχής και να το επιστρέφει αφού πληρωθούν από το πρόγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια να πω και εγω τον καυμο μου μπας και βοηθησει κανενας μηχανικος της προκοπης παρολο που εχω συμβουλο εργου αλλα δεν το κατεχει το θεμα νομιζω. Στην αρχικη αιτηση προκειμενουν παρω αριθμο πρωτοκολου εβαλε οτι δεν υπαρχει αποκλιση στα τετραγωνικα ,ενω υπάρχει, και ειπε "θα το δουμε στην πορεία" δηλωσα οτι θα κανω τις εργασιες χωρίς δανειο αλλα το προβλημα ειναι το εξης. Αντε βρισκω τα λεφτα κανω τις εργασιες πιανω τον ενεργειακο στοχο και τελικα δεν εγκρινομαι και δν παιρνω τα λεφτα (65% που μου αντιστοιχουν). Ειναι πιθανο ενα τετοιο σεναριο? Μιας και πολλες εργασιες τις κανω επειδη ειμαι στο προγραμμα και οχι οτι θα τις εκανα ετσι και αλλιως π.χ θερμοπροσοψη το σκεφτομαι αν θα προχωρησω..

Δημοσ.
4 hours ago, panostom said:

Η εταιρεία https://www.estiagreen.gr που πρότεινε κάποιος δε συνεργάζεται με το εξοικονομώ. Ακολουθεί την τακτική να ζητάει όλο το ποσό εξαρχής και να το επιστρέφει αφού πληρωθούν από το πρόγραμμα.

Είσαι σίγουρος για αυτό που λες; δεν ξέρω αν άλλαξαν τακτική αλλά εγώ από αυτούς πήρα κλιματιστικά και ηλιακό χωρίς να ζητήσουν όλο το ποσό μπροστά, έδωσα μόνο το 40% που μου αναλογούσε. Τώρα τι μπορεί να άλλαξε δεν το γνωρίζω. Κρίμα πάντως γιατί έχουν μεγάλη ποικιλία.

Τότε που τα έψαχνα και ο Κοκοτας συμμετείχε στο πρόγραμμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...