GREGORYMO Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, ikucic είπε και το θερμομονωτικό υλικό που θα το βάλει ; πάνω από τα πλακάκια και αυτό; τα πλακάκια δεν θα αφαιρέσει; Όχι, μου πρότεινε να μην τα αφαιρέσει !!!! Από πάνω θα βάλει ελαφρομπετον και ότι άλλο χρειάζεται και στο τέλος ασφαλτοπανο. ΥΓ. Η ταράτσα έχει πλακάκια 20χ20 και είναι 270 τετραγωνικά. Είναι μεγάλο το κόστος να αφαιρεθούν ? Πόσα μεροκάματα μπορεί να θέλει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argimeg Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Επειδή την έχω πατήσει και ακόμα δεν έχω τελειώσει με το τρέξιμο και το άγχος. Για αυτούς που θέλουν να κάνουν θερμομόνωση εξωτερική, πρώτα άδεια μικρής κλίμακας και ότι χρειάζεται για το ΙΚΑ και μετά να ξεκινήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Για την μόνωση ταράτσα, τι επιλογές δίνει το πρόγραμμα ? Ελαστομερες η ασφαλτοπανο ? Υπάρχει κάτι άλλο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikucic Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Όχι, μου πρότεινε να μην τα αφαιρέσει !!!! Από πάνω θα βάλει ελαφρομπετον και ότι άλλο χρειάζεται και στο τέλος ασφαλτοπανο. ΥΓ. Η ταράτσα έχει πλακάκια 20χ20 και είναι 270 τετραγωνικά. Είναι μεγάλο το κόστος να αφαιρεθούν ? Πόσα μεροκάματα μπορεί να θέλει ? πάνω από τις πλάκες να βάλει και άλλα. μηχανικό ρώτησες; αυτά τα πλακάκια είναι οκ ή έχουν μαζέψει υγρασία από κάτω. πάντως πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό γνώστη μονώσεων διότι αυτό που μου περιγράφεις δε μου φαίνεται και πολύ σόι. αλλά δεν είμαι ειδικός. Ρίξε ρίξε πόσο βάρος θα βάλει στην πλάκα στο τέλος;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Συνήθως είναι εύκολο να αφαιρεθούν τα πλακάκια και χωρίς να σπάσουν μάλιστα. Στη δική μου ταράτσα 15ετίας, για παράδειγμα, ορισμένα έχουν ξεκολλήσει και αν θέλω τα βγάζω και με το χέρι. Αφού τα βγάλεις, το σωστό είναι να αφαιρέσεις και το παλιό υλικό ρύσεων και να κάνεις καθαρή δουλειά. Αυτό είναι που θα χρειαστεί κάμποσα μεροκάματα και έχει λίγο φασαρία. Είναι επαρκείς οι υπάρχουσες ρύσεις; Έχεις λιμνάζοντα νερά σε διάφορα σημεία της ταράτσας; Το ασφαλτόπανο - ή ό,τι χρησιμοποιηθεί για υγρομόνωση - πρέπει προφανώς να υπέρκειται του υλικού ρύσεων. Εάν οι υπάρχουσες ρύσεις είναι καλές, τις διορθώνεις, τοποθετείς την όποια υγρομόνωση και μετά τη θερμομόνωση με τα έρμα (συν διαχωριστικά γεωυφάσματα κλπ ψιλά). Αυτή είναι η λεγόμενη ανεστραμμένη μόνωση, που δεν είναι ιδιαίτερα βατή. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να υπάρχουν επαρκείς υδρορροές. Εναλλακτικά, εάν τα ξηλώσεις όλα μέχρι την πλάκα του μπετόν μπορείς να πας για συμβατική μόνωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikucic Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Philippe είπε Συνήθως είναι εύκολο να αφαιρεθούν τα πλακάκια και χωρίς να σπάσουν μάλιστα. Στη δική μου ταράτσα 15ετίας, για παράδειγμα, ορισμένα έχουν ξεκολλήσει και αν θέλω τα βγάζω και με το χέρι. Αφού τα βγάλεις, το σωστό είναι να αφαιρέσεις και το παλιό υλικό ρύσεων και να κάνεις καθαρή δουλειά. Αυτό είναι που θα χρειαστεί κάμποσα μεροκάματα και έχει λίγο φασαρία. Είναι επαρκείς οι υπάρχουσες ρύσεις; Έχεις λιμνάζοντα νερά σε διάφορα σημεία της ταράτσας; Το ασφαλτόπανο - ή ό,τι χρησιμοποιηθεί για υγρομόνωση - πρέπει προφανώς να υπέρκειται του υλικού ρύσεων. Εάν οι υπάρχουσες ρύσεις είναι καλές, τις διορθώνεις, τοποθετείς την όποια υγρομόνωση και μετά τη θερμομόνωση με τα έρμα (συν διαχωριστικά γεωυφάσματα κλπ ψιλά). Αυτή είναι η λεγόμενη ανεστραμμένη μόνωση, που δεν είναι ιδιαίτερα βατή. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να υπάρχουν επαρκείς υδρορροές. Εναλλακτικά, εάν τα ξηλώσεις όλα μέχρι την πλάκα του μπετόν μπορείς να πας για συμβατική μόνωση. ότι και να κάνεις το παν είναι να πατήσεις σε σωστό υπόβαθρο. Εγώ έκανα στη δική μου περίπτωση ψεκασμό με πολυουρεθάνη, πολυουρία και τελική βαφή για προστασία από τον ήλιο. Η εφαρμογή πήρε μία μέρα με τα μηχανήματα που είχε το συνεργείο. Η προετοιμασία για να γίνει η εφαρμογή πήρε ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ (διπλή βάρδια) όπου δούλευαν με κομπρεσερ, πιεστικό 300 μπαρ και μηχάνημα τριψίματος μωσαικών) 3 άτομα. Συν τα μπάζα που βγάλαμε (7 καρότσες αγροτικού). Συν ριζική επισκευή (να μην πω κατασκευή από την αρχή) του στηθαίου, συν άνοιγμα άλλων 4 υδρορροών. Ακόμη και το σκούπισμα μου πήρε 4 ώρες με επαγγελματική σκούπα (γιατί είμαι στο κέντρο επαρχιακής πόλης και δεν μπορούσα να φυσήξω με επαγγελματικό φυσητήρα). Κάποια τα επιβαρύνθηκα εγώ πληρώνοντας έξτρα μεροκάματα, συν την προσωπική μου εργασία από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ συν το αγροτικό ενός φίλου. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ: Ειδικά για τη μόνωση της ταράτσας δεν χωράνε πολλές τσιγκουνιές. Όταν τσιγκουνεύτηκα (στο άλλο σπίτι) ακόμη το πληρώνω (πτώση σοβάδων εσωτερικά, μπάσιμο νερού κάτω από την "εκπληκτική" μόνωση που μου έκανε ένας απαράδεκτος πειραματιστής - μονωτής αυτο - αποκαλούνταν. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2021 από ikucic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, AristidisZ είπε Δηλαδή έβγαλε ΠΕΑ για Εξοικονομώ από σχέδια άδειας χωρίς να μετρήσει καν ; Ηρθε καμία βόλτα τουλάχιστον από το σπίτι ή μπα ; Τελος πάντων, παίξτο λόγο πονηρά, στείλε mail στο help desk και πες ότι τα τμ των κουφωμάτων είναι παραπάνω από αυτά στην πρόταση παρεμβάσεων, και ρωτα τι μπορεί να γίνει, και τι γίνεται στην περίπτωση που τα παραστατικά αναφέρουν άλλες ποσότητες κατά τη γνώμη μου θα σου πουν ότι αν έχεις αέρα από κάπου άλλου δε θα υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή μπορείς να ανεβάσεις τον προϋπολογισμό σου στα κουφώματα ρίχνοντας κάτι άλλο εφόσον το σύνολο μένει ίδιο Ήρθε δυο φορές, την πρώτη δεν έκανε και πολλά πράγματα , την δεύτερη είχα συλλέξει αντίγραφο φακέλου από την πολεοδομία και συμβόλαια, δεη κλπ. Νομίζω ότι μέτρησε αλλά δεν είμαι και σίγουρη τι ακριβώς έκανε γιατί δεν καθόμουν πάνω από το κεφάλι του. Στην περίπτωση μου είναι λιγότερα τα τμ από αυτά που αναγράφονται στην πρόταση. Και επειδή είχαν προϋπολογιστεί χρήματα για περισσότερα τμ, μου φτάνουν για τα πραγματικά τμ. Η ανησυχία μου έγκειται στο γεγονός ότι τα παραστατικά θα αποτυπώνουν τις σωστές διαστάσεις και έχουμε στο πεα διαφορετικές διαστάσεις απο τις σωστές. Θα στείλω mail στο help desk. Αν υπάρχει άλλη ιδέα θα σας ήμουν ευγνώμων να την μοιραστείτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, GR77-S είπε Ήρθε δυο φορές, την πρώτη δεν έκανε και πολλά πράγματα , την δεύτερη είχα συλλέξει αντίγραφο φακέλου από την πολεοδομία και συμβόλαια, δεη κλπ. Νομίζω ότι μέτρησε αλλά δεν είμαι και σίγουρη τι ακριβώς έκανε γιατί δεν καθόμουν πάνω από το κεφάλι του. Στην περίπτωση μου είναι λιγότερα τα τμ από αυτά που αναγράφονται στην πρόταση. Και επειδή είχαν προϋπολογιστεί χρήματα για περισσότερα τμ, μου φτάνουν για τα πραγματικά τμ. Η ανησυχία μου έγκειται στο γεγονός ότι τα παραστατικά θα αποτυπώνουν τις σωστές διαστάσεις και έχουμε στο πεα διαφορετικές διαστάσεις απο τις σωστές. Θα στείλω mail στο help desk. Αν υπάρχει άλλη ιδέα θα σας ήμουν ευγνώμων να την μοιραστείτε Κάτσε για να καταλάβω, Πως γίνεται να λες ότι μέτρησε λιγότερα και εντέλει στην αίτηση να ‘χει βάλει περισσότεραΠως γίνεται να λες ότι μέτρησε λιγότερα και εντέλει στην αίτηση να ‘χει βάλει περισσότερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GR77-S Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Κάτσε για να καταλάβω, Πως γίνεται να λες ότι μέτρησε λιγότερα και εντέλει στην αίτηση να ‘χει βάλει περισσότεραΠως γίνεται να λες ότι μέτρησε λιγότερα και εντέλει στην αίτηση να ‘χει βάλει περισσότερα Λέω το εξής: 1. Τα πραγματικά κουφώματα που έχει το σπιτι: 5 μπαλκονοπορτες που είναι 1.4 πλατος επι 2.2 υψος και μια που είναι 2.5 πλατος επι 2.2 υψος. Συνολο 20.9 2. Η αίτηση λέει συνολικά 22.6τμ. Επομένως δεν εχω πρόβλημα με το budget γιατί με υπερκαλύπτει 3. Όταν του έστειλα την προσφορά από τον προμηθευτή στην οποια αναγράφονται οι διαστάσεις των νέων κουφωμάτων μου είπε ότι στο ΠΕΑ δεν έχει περασμένη πουθενά την μπαλκονοπορτα με το πλατος 2.5 μετρα. Αντ αυτού την έχει θεωρήσει με 1.4 μετρα πλατος που είναι και οι υπόλοιπες Επομενως στα παραστατικά θα φαίνονται 5Χ2.2Χ1,4 + 1Χ2.2Χ2.5 Τι θα πρέπει να φαίνεται στο δεύτερο ΠΕΑ ώστε να μην έχει πρόβλημα στον έλεγχο; PS: Ευχαριστώ για την υπομονή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, GR77-S είπε Λέω το εξής: 1. Τα πραγματικά κουφώματα που έχει το σπιτι: 5 μπαλκονοπορτες που είναι 1.4 πλατος επι 2.2 υψος και μια που είναι 2.5 πλατος επι 2.2 υψος. Συνολο 20.9 2. Η αίτηση λέει συνολικά 22.6τμ. Επομένως δεν εχω πρόβλημα με το budget γιατί με υπερκαλύπτει 3. Όταν του έστειλα την προσφορά από τον προμηθευτή στην οποια αναγράφονται οι διαστάσεις των νέων κουφωμάτων μου είπε ότι στο ΠΕΑ δεν έχει περασμένη πουθενά την μπαλκονοπορτα με το πλατος 2.5 μετρα. Αντ αυτού την έχει θεωρήσει με 1.4 μετρα πλατος που είναι και οι υπόλοιπες Επομενως στα παραστατικά θα φαίνονται 5Χ2.2Χ1,4 + 1Χ2.2Χ2.5 Τι θα πρέπει να φαίνεται στο δεύτερο ΠΕΑ ώστε να μην έχει πρόβλημα στον έλεγχο; PS: Ευχαριστώ για την υπομονή! Η πραγματικότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, GR77-S είπε Λέω το εξής: 1. Τα πραγματικά κουφώματα που έχει το σπιτι: 5 μπαλκονοπορτες που είναι 1.4 πλατος επι 2.2 υψος και μια που είναι 2.5 πλατος επι 2.2 υψος. Συνολο 20.9 2. Η αίτηση λέει συνολικά 22.6τμ. Επομένως δεν εχω πρόβλημα με το budget γιατί με υπερκαλύπτει 3. Όταν του έστειλα την προσφορά από τον προμηθευτή στην οποια αναγράφονται οι διαστάσεις των νέων κουφωμάτων μου είπε ότι στο ΠΕΑ δεν έχει περασμένη πουθενά την μπαλκονοπορτα με το πλατος 2.5 μετρα. Αντ αυτού την έχει θεωρήσει με 1.4 μετρα πλατος που είναι και οι υπόλοιπες Επομενως στα παραστατικά θα φαίνονται 5Χ2.2Χ1,4 + 1Χ2.2Χ2.5 Τι θα πρέπει να φαίνεται στο δεύτερο ΠΕΑ ώστε να μην έχει πρόβλημα στον έλεγχο; PS: Ευχαριστώ για την υπομονή! Όπως τα λες, αν τα έχω καταλάβει σωστά, δε νομίζω να προκύψει κάποιο θέμα Εσύ θα βάλεις τα κουφώματα κανονικά, θα κοπούν όπως μπήκαν, και απλά στο παράρτημα VI για την ολοκλήρωση θα μπουν τα ορθώς λιγότερα τ.μ. από όσα αναφέρονταν στο παράρτημα ΙΙΙ Το ΠΕΑ θα πρέπει να απεικονίζει την κατάσταση του σπιτιού ως έχει, αν ξεχάστηκε μια μπαλκονόπορτα στο 1ο, ΟΚ, αβλεψία, αλλά δε νομίζω να επηρεάζει τόσο τραγικά τα πράγματα, εκτός αν κινείστε εντελώς οριακά, προσωπικά το 2ο θα το έβγαζα με την αποτύπωση της πραγματοποιηθείσας τελικής κατάστασης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Έχω στην ταράτσα πλακάκια. Ήρθε μια εταιρεία για να δει και να δώσει κάποια προσφορά. Μου είπε να βάλουμε ασφαλτοπανο. Σήμερα, με πήρε τηλέφωνο ότι θα δώσει προσφορα για ελαστομερες κτλ. Η τιμή του προγράμματος είναι ίδια, αλλά τόσο μεγάλη είναι η διαφορά στο κοστολογιο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikolasdaL Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 για το εξοικονομω που τρεχει υπαρχει καποιος με χρηματοδοτηση ή μη που να ειναι σε αναμονη εκταμιευσης μεχρι και να εχει πληρωθει ; ειμαι στη φαση που αυριο/μεθαυριο (αναλογα με το μαστορα ποτε θα ερθει ) τελειωνω με την α/θ και ειμαι ετοιμος να κλεισω το προγραμμα .. υπαρχει λογος να αγχωνομαι να κλεισει νωρις το προγραμμα παιρνεις καποια προτεραιοτητα ή πληρωνονται μαζικα καθε 2 μηνες που υπαρχουν κονδυλια πχ .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, NikolasdaL είπε για το εξοικονομω που τρεχει υπαρχει καποιος με χρηματοδοτηση ή μη που να ειναι σε αναμονη εκταμιευσης μεχρι και να εχει πληρωθει ; ειμαι στη φαση που αυριο/μεθαυριο (αναλογα με το μαστορα ποτε θα ερθει ) τελειωνω με την α/θ και ειμαι ετοιμος να κλεισω το προγραμμα .. υπαρχει λογος να αγχωνομαι να κλεισει νωρις το προγραμμα παιρνεις καποια προτεραιοτητα ή πληρωνονται μαζικα καθε 2 μηνες που υπαρχουν κονδυλια πχ .. Το 2 μήνες, που το διάβασες ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikolasdaL Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το 2 μήνες, που το διάβασες ? τυχαιο μπορει να ναι και μετα απο 1 χρονο εκει που ηθελα να καταληξω ειναι οτι πληρωνομαστε ενας ενας οταν γινεται ο ελεγχος και ειναι ολα κομπλε ή μπορει να ειναι ολα κομπλε και πχ μετα απο καποιο χρονικο διαστημα να πληρωσει τις πρωτες 5000 που ειναι για εκταμιευση .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα