Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jaguar13 είπε

Ευχαριστώ, αυτό σκέφτηκα και εγώ. Μαλλόν βαριούνται και πάνε να το περάσουν έτσι.

για κανενα λόγο, αν πανε νερά δεν εχει πολλα ψωμια η μονωση 

Δημοσ.

Χωρίς να παίρνω θέση και απλά μεταφέροντας αυτό που έχουν πει. Η θερμοπρόσοψη έχει υδρόφοβο επίχρισμα και μπορεί ελεύθερα να βραχεί αρκεί να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά στην βάση της.

Έτσι μου είπε αυτός που μου έκανε την θερμοπρόσοψη....μάλιστα δεν τον είχα επιβαρύνει με την τοποθέτηση σοβατεπί καθότι θα την έκανε άλλος την δουλειά μιας και θα έφτιαχνα τα μπαλκόνια  μετά.

Ο πλακάς μου είπε ΣΟΒΑΤΕΠΙ όπως και δήποτε.

Εντέλει με το φτωχό μου το μυαλό κατέληξα  στο να μπει σοβατεπί όταν φτιαχτούν τα μπαλκόνια (κανένα......μπλακονομώ στα πλαίσια του εξοικονομώ πότε θα βγει 😛 - Θέλω κοντά στα 2,5k για πλακάκια, πέτρες) 

* Το μπλακόνι μου βρέχεται ελάχιστα καθότι έχω γύρω γύρω στο διαμέρισμα είτε τέντες είτε σταθερή κατασκευή / πέργκολα  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

κανονικά πρεπει να υπάρχει σοβατεπι... εαν δεν υπαρχει οντως θα κανει ζημια στη θερμοπροσοψη. Βαλτους να το αφαιρέσουν και να το κολλησουν απο πάνω...

Σίγουρα, το σοβατεπί πρέπει να βγει για να εφαρμοστεί η θερμοπροσωψη.

Το ερώτημα είναι που θα μπει μετά ?

Για 7 εκατοστά θερμοπροσωψη, δεν μιλάμε ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Σίγουρα, το σοβατεπί πρέπει να βγει για να εφαρμοστεί η θερμοπροσωψη.

Το ερώτημα είναι που θα μπει μετά ?

Για 7 εκατοστά θερμοπροσωψη, δεν μιλάμε ?

που να μπει; επανω στη θερμοπρόσοψη που θα τοποθετηθει..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν θα απέχει από την γωνία που ήτανε πριν ?

Γιατί να απέχει, ο τοίχος που θα έχει βγει προς τα έξω 7-8 πόντους μετά τη θερμομόνωση, δε θα κάνει πάλι γωνία με κάτι ; 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν θα απέχει από την γωνία που ήτανε πριν ?

πως να απεχει; γιατι να απεχει; κατι δε καταλαβες

7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Γιατί να απέχει, ο τοίχος που θα έχει βγει προς τα έξω 7-8 πόντους μετά τη θερμομόνωση, δε θα κάνει πάλι γωνία με κάτι ; 

ακριβως, γωνια με το πατωμα κανει οπως κ να εχει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την γυναίκα μου κάνουμε κοινή φορολογική δήλωση. Στην κυρία κατοικία δηλώνουμε κι οι δυο ότι μένουμε στο σπίτι μου στην Αθήνα. Για να μπω στο εξοικονομώ πρέπει η γυναίκα μου να έχει ως κύρια κατοικία το χώριο(το σπίτι εκεί της ανήκει 100%και θέλω να το φτιάξω). Γίνεται αυτό και τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν (φορολογία παιδιά κτλ)? . Έχω πάρει τον λογιστή μου ακόμα το ψάχνει πήρα κι άλλον έναν δε μου έχει απάντησει. 

Επεξ/σία από tiganitos
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jaguar13 είπε

Παιδιά μια άλλη ερώτηση. Το κέλυφος που θα μπει στη βεράντα, θα καλύψει το πλακάκι που είναι κάτω γύρω γύρω στο τοίχο (σοβατεπι λεγεται?) από ότι μας είπαν. Είναι οκ αυτό? Δεν θα πρέπει κανονικά να ξηλωθεί, να μπει το κέλυφος και να ξαναμπεί πάνω στο κέλυφος νέο πλακάκι? Η δεν έχει σημασία και δεν χρειάζεται μετά το κέλυφος? Ρωτάω γιατί προβληματίζομαι μήπως τα νερά στη βεράντα αν δεν έχει γυρω γυρω πλακάκι επηρεάσουν μακροπρόθεσμα το κέλυφος χαμηλά εκεί που τελειώνει στο πλακάκι.

ειναι καθαρα θεμα αισθητικης και ευκολια δικια τους ... απο τεχνικη αποψη δε θα εχει προβλημα αλλα αν εσυ το θες και εξω να στο ξανα περασουν σε περιπτωση που εσυ εχεις το ιδιο πλακακι θα πρεπει να φωναξεις πλακατζη δεν ειναι δουλεια τους .. ακομα κι αν ξερουν να στο περναν μεσα στο τετραγωνικο δε το κανει κανεις 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, jaguar13 είπε

Παιδιά μια άλλη ερώτηση. Το κέλυφος που θα μπει στη βεράντα, θα καλύψει το πλακάκι που είναι κάτω γύρω γύρω στο τοίχο (σοβατεπι λεγεται?) από ότι μας είπαν. Είναι οκ αυτό? Δεν θα πρέπει κανονικά να ξηλωθεί, να μπει το κέλυφος και να ξαναμπεί πάνω στο κέλυφος νέο πλακάκι? Η δεν έχει σημασία και δεν χρειάζεται μετά το κέλυφος? Ρωτάω γιατί προβληματίζομαι μήπως τα νερά στη βεράντα αν δεν έχει γυρω γυρω πλακάκι επηρεάσουν μακροπρόθεσμα το κέλυφος χαμηλά εκεί που τελειώνει στο πλακάκι.

Τα ήδη υπάρχουσα Σοβατεπια, μπορείς είτε να τα βγάλεις, είτε να τα αφήσεις. Δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα. Εγώ θα τα άφηνα επειδή μάλλον θα φύγει και λίγο σοβάς μαζί τους. Χωρίς λόγο. 

Ο σοβάς της θερμοπροσοψης, όντως ειναι υδατοαποθητικος, στο τελείωμα όμως με το πάτωμα, έχει μια ένωση ο σοβάς με το πάτωμα. Εκεί σταματάμε την μόνωση 0,5-1cm παραπάνω και γεμίζουμε το κενό με μαστιχη, καθώς εάν το νερό περάσει τον σοβά, το φελιζολ πίνει νερό. Και αυτό είναι κακό. Για αυτό βάζουμε μαστιχη. Αλλά το καινούριο σοβατεπί, (επειδή το παλιό δεν ξηλωνεται ανέπαφο αλλά σε κομμάτια), είναι πολύ σημαντικό, και δεν είναι δουλειά του τεχνίτη που κάνει την θερμοπρόσοψη. 

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε..

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ καλες οι απαντησεις σας παιδια. Οι αποριες που εχουν πει ορισμενα μελη ειναι ακριβως αυτες που ειχα κι εγω.

Μιας που πιασαμε το θεμα της θερμοπροσοψης ηθελα να ρωτησω αν σε ενα τοιχο που υπαρχει ενα τεραστιο aircondition 24αρι και προφανως θα πρεπει να κατεβει για να μπει η θερμοπροσοψη, ειναι ευκολο να ξαναμπει η θα γινει ζημια; Μηπως ειναι καλυτερα να μπει απο το ταβανι με ντιζες; το προγραμμα επιδοτει και τις εγκαταστασεις/απεγκαταστασεις των aircondition;

Επεξ/σία από spocky
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spocky είπε

Πολυ καλες οι απαντησεις σας παιδια. Οι αποριες που εχουν πει ορισμενα μελη ειναι ακριβως αυτες που ειχα κι εγω.

Μιας που πιασαμε το θεμα της θερμοπροσοψης ηθελα να ρωτησω αν σε ενα τοιχο που υπαρχει ενα τεραστιο aircondition 24αρι και προφανως θα πρεπει να κατεβει για να μπει η θερμοπροσοψη, ειναι ευκολο να ξαναμπει η θα γινει ζημια; Μηπως ειναι καλυτερα να μπει απο το ταβανι με ντιζες; το προγραμμα επιδοτει και τις εγκαταστασεις/απεγκαταστασεις των aircondition;

εγώ πριν κάνω την θερμοπρόσοψη παλιότερα έβγαλα το κλιματιστικό. όχι τις βάσεις. έβαλα τη θερμοπρόσοψη με τις βάσεις να προεξέχουν και ξαναφόρτωσα το κλιματιστικό πάνω. πριν 9 χρόνια αυτό. κανένα πρόβλημα ως τώρα. 

Μόλις τώρα, ikucic είπε

εγώ πριν κάνω την θερμοπρόσοψη παλιότερα έβγαλα το κλιματιστικό. όχι τις βάσεις. έβαλα τη θερμοπρόσοψη με τις βάσεις να προεξέχουν και ξαναφόρτωσα το κλιματιστικό πάνω. πριν 9 χρόνια αυτό. κανένα πρόβλημα ως τώρα. 

απλά αν είναι μεγάλο το πάχος του μονωτικού ίσως πρέπει να αλλάξεις και βάσεις και να βάλεις λίγο μεγαλύετερες. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλη ιδεα.Δλδ η θερμοπροσοψη καλυψε και τις βασεις αν καταλαβα καλα και απλα προεξεχουν απο το κελυφος; Σε περιπτωση που αλλαξω τα αλλα δυο κλιματιστικα που εχω πρεπει να ξερω απο πριν αν τα καινουργια που θα παρω θα θελουν μεγαλυτερες βασεις σωστα;

Παντως για μενα το μεγαλυτερο προβλημα μεχρι τωρα ειναι η θερμοπροσοψη γιατι μπλεκει πολλούς μαστορους μεσα. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, spocky είπε

Καλη ιδεα.Δλδ η θερμοπροσοψη καλυψε και τις βασεις αν καταλαβα καλα και απλα προεξεχουν απο το κελυφος; Σε περιπτωση που αλλαξω τα αλλα δυο κλιματιστικα που εχω πρεπει να ξερω απο πριν αν τα καινουργια που θα παρω θα θελουν μεγαλυτερες βασεις σωστα;

Παντως για μενα το μεγαλυτερο προβλημα μεχρι τωρα ειναι η θερμοπροσοψη γιατι μπλεκει πολλούς μαστορους μεσα. 

δεν είναι και τόσο δύσκολο .

καλείς αυτόν που θα σου βάλει τα κλιματιστικά και το κάνει (ή το κάνεις και μόνος σου, δεν είναι και τόσο δύσκολο αν ασχολείσε με εργασίες στο σπίτι).

να μια φωτό από τη δική μου περίπτωση .

image.png.32ad77d4180287bf316b5fef43a8028d.pngμπορείς αν θέλεις να θάψεις στη μόνωση και το λάστιχο που αποβάλει τα νερά του κλιματιστικού. Εγώ δεν το έκανα και φαίνεται εξωτερικά του τοίχου. Φοβήθηκα μην πάθει καμιά ζημιά αργότερα και μπάσει υγρασία η μόνωση από μέσα. Αλλά μπορείς να το κάνεις και να χρησιμοποιήσεις αντί για το εύκαμπτο σωληνάκι πιο χοντρή σωλήνα ύδρευσης (χοντρή ως προς το πάχος των τοιχωμάτων όχι τη διατομή).

Γενικά κάτσε δες τι έχεις τώρα στον τοίχο πριν αρχίσει η δουλειά και τι μπορεί να χρειαστείς να βάλεις στο μέλλον και άφησε αναμονές για να μην χρειαστεί μετά να τρυπάς. Εγώ πχ έχω αφήσει και τρύπα που έχω κλείσει με γυψοσανίδα και έχω βάψει στο χρώμα του τοίχου -εσωτερικού και εξωτερικού- (σκέψου σαν μια μικρή θυρίδα 15cmX15cm) αν είναι και χρειαστώ να περάσω αργότερα τίποτα καλώδια από κει ή θέλω να βάλω και άλλο κλιματιστικό.  

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...