alexiko Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 37 λεπτά πριν, A3TFSI είπε Απο Πειραιώς έχουμε κανένα νέο? Η Πειραιώς κινείται γρήγορα μόνο για να εισπράξει. Όταν είναι να δώσει κάτι παθαίνει.
ikucic Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 3 ώρες πριν, kostasbm είπε εχει καποιος τοποθετησει αντλια θερμοτητας και solar panels για να εχει και αποσβεση στη καταναλωση ρευματος???? solar panels εννοείς Φ/Β με net metering; ή panels που να ζεσταίνουν το νερό θέρμανσης (υποβοήθηση δηλ στην Α/Θ;)
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, alexiko είπε Η Πειραιώς κινείται γρήγορα μόνο για να εισπράξει. Όταν είναι να δώσει κάτι παθαίνει. Από την τσέπη της τα δίνει ?
alexiko Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Από την τσέπη της τα δίνει ? Είναι θέμα νοοτροπίας. Λυσσάνε να πουλήσουν τα τελευταία χρόνια ασφάλειες και επενδύσεις. Στους μόνους που ξέρω που πρήζουν για δάνεια κλπ είναι δυο γνωστούς οι οποίοι με τις καταθέσεις που έχουν στην Πειραιώς απλά δεν τα χρειάζονται 😂😂 Κοινώς δίνουν ομπρέλα στην ηλιοφάνεια και την μαζεύουν όταν ρίχνει ψιχάλα. 1
kostasbm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 3 ώρες πριν, ikucic είπε solar panels εννοείς Φ/Β με net metering; ή panels που να ζεσταίνουν το νερό θέρμανσης (υποβοήθηση δηλ στην Α/Θ;) Φ/B με net metering
ikucic Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, kostasbm είπε Φ/B με net metering εγω έβαλα Α/Θ και την τρίτη βάζω και το Φ/Β και κλείνει το έργο (μαζί με κλιμαγτιστικά και μόνωση δώματος που ήδη έγιναν)
kostasbm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, ikucic είπε εγω έβαλα Α/Θ και την τρίτη βάζω και το Φ/Β και κλείνει το έργο (μαζί με κλιμαγτιστικά και μόνωση δώματος που ήδη έγιναν) ωραια...ποσα KW αντλια εβαλες και ποσα KW ειναι συνολο τα Φ/Β..... η ερωτηση μου κυριως γινεται για να δω περιπου τι αποσβεση θα εχεις στη καταναλωση απο τα Φ/Β ...εχεις κανει καποιον υπολογισμο ????
ikucic Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kostasbm είπε ωραια...ποσα KW αντλια εβαλες και ποσα KW ειναι συνολο τα Φ/Β..... η ερωτηση μου κυριως γινεται για να δω περιπου τι αποσβεση θα εχεις στη καταναλωση απο τα Φ/Β ...εχεις κανει καποιον υπολογισμο ???? την αντλία θα την δουλεύω κυρίως μέρα και το βράδυ τζάκι λέβητα που ήδη έχω (έχουν συνδεθεί και τα 2 με δοχείο αδρανείας). έβαλα ένα 5αρι Φ/Β με βάση τις καταναλώσεις που έχω τώρα συν την Α/Θ να λειτουργεί τη μέρα και νομίζω ότι με καλύπτει. αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση όταν έχει ήλιο ώστε να κάνω ταυτοχρονισμό και έτσι να γλιτώνω τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. πάντως δεν έχω κάνει λεπτομερείς υπολογισμούς γιατί δεν σκοπεύω να καίω όλη μέρα την Α/Θ. (είμαι επαρχία και θα συνεχίσω να καίω ξύλα το βράδυ, διότι έχω και ξύλα και μεγάλη αποθήκη). Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2021 από ikucic
kostasbm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, ikucic είπε την αντλία θα την δουλεύω κυρίως μέρα και το βράδυ τζάκι λέβητα που ήδη έχω (έχουν συνδεθεί και τα 2 με δοχείο αδρανείας). έβαλα ένα 5αρι Φ/Β με βάση τις καταναλώσεις που έχω τώρα συν την Α/Θ να λειτουργεί τη μέρα και νομίζω ότι με καλύπτει. αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση όταν έχει ήλιο ώστε να κάνω ταυτοχρονισμό και έτσι να γλιτώνω τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. πάντως δεν έχω κάνει λεπτομερείς υπολογισμούς γιατί δεν σκοπεύω να καίω όλη μέρα την Α/Θ. (είμαι επαρχία και θα συνεχίσω να καίω ξύλα το βράδυ, διότι έχω και ξύλα και μεγάλη αποθήκη). ok και γω εχω λεβητα αεριου που θα δουλευει παραλληλα....δεν θα ειναι βασικη θερμανση αλλα δευτερευουσα (υποστηρικτικη) απλα ηθελα να εχω μια ιδεα ποσα Φ/Β θα χρειαστω ωστε να καλυππτουν την καταναλωση της αντλιας.. τι Φ/Β εχεις υπ οψιν σου να βαλεις???....κοιταζα τα καινουργια της Sharp 440W.....
ikucic Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, kostasbm είπε ok και γω εχω λεβητα αεριου που θα δουλευει παραλληλα....δεν θα ειναι βασικη θερμανση αλλα δευτερευουσα (υποστηρικτικη) απλα ηθελα να εχω μια ιδεα ποσα Φ/Β θα χρειαστω ωστε να καλυππτουν την καταναλωση της αντλιας.. τι Φ/Β εχεις υπ οψιν σου να βαλεις???....κοιταζα τα καινουργια της Sharp 440W..... παράγγειλα 13 πάνελ sharp 370 άρα 4,81 Kw συνολικά. η αντλία είναι 9αρα για σπίτι πρώτου ορόφου (σχετικά εκτεθειμένο χωρίς άλλο όροφο) 131 m2. H Α/Θ είναι EDLA 09 DV3 DAIKIN ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2021 από ikucic
kostasbm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, ikucic είπε παράγγειλα 13 πάνελ sharp 370 άρα 4,81 Kw συνολικά. η αντλία είναι 9αρα για σπίτι πρώτου ορόφου (σχετικά εκτεθειμένο χωρίς άλλο όροφο) 131 m2. ευχαριστω για τις πληροφοριες..... 1
Akrapovic Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Στις 23/6/2021 στις 6:14 ΜΜ, ikucic είπε παράγγειλα 13 πάνελ sharp 370 άρα 4,81 Kw συνολικά. η αντλία είναι 9αρα για σπίτι πρώτου ορόφου (σχετικά εκτεθειμένο χωρίς άλλο όροφο) 131 m2. H Α/Θ είναι EDLA 09 DV3 DAIKIN ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Να σε ρωτήσω πόσους μήνες έκανε η ΔΕΔΔΗΕ να σε συνδέσει με το netmetering και σε ποια περιοχή είσαι?
ikucic Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Αίτηση 28 Δεκ 2020 Απάντηση αδυναμίας σύνδεσης αρχές Ιαν 2021 Νέα αίτηση μου για 5ετη διατήρηση των τέλη Ιαν 2021 Θετική απάντηση δεδδηε τέλη Φεβ 2021 Την άλλη βδομάδα κάνω την εγκατάσταση. Μετά θα δηλώσω ετοιμότητα σύνδεσης (μέσα ιουλ 2021) και θα περιμένω δεδδηε να έρθει να μπει ο νέος πιστοποιημένος μετρητής και να γίνει η οριστική σύνδεση στο δίκτυο. Πιστεύω ως τέλη ιουλ θα είναι οκ. 20 ώρες πριν, Akrapovic είπε Να σε ρωτήσω πόσους μήνες έκανε η ΔΕΔΔΗΕ να σε συνδέσει με το netmetering και σε ποια περιοχή είσαι? Δεν είναι το θέμα η σύνδεση είναι ολόκληρη η ακολουθία ενεργειών. Αν καταθεσεις τον φάκελο και την αρχική αίτηση και σου πουν ότι μπορείς να συνδεθείς (αυτό θα γίνει εντός 30 ημερών) τότε όλα είναι οκ. Το πολύ σε 6 μήνες θα έχεις τελειώσει (αν δεν σε καθυστερήσει ο ιδιωτικός τομέας - πολύ πιθανό). Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2021 από ikucic
@pnea1973 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Θεωρητικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα ότι βάλετε για σύστημα θέρμανσης θα πρέπει να είναι το κύριο σύστημα θέρμανσης. Να μην υπάρχει κάτι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα