NikolasdaL Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, kax54638 είπε Πως ήσουν όμως τόσο σίγουρος και εσύ και αυτοί ότι θα μπορέσεις να μπεις στο πρόγραμμα με την σφαγή που γίνεται; οι εργασιες εγιναν τωρα προσφατα αφου μπηκα στο προγραμμα εγκριθηκε η χρηματοδοτηση και γραφει στο συστημα οτι απλα περιμενω την αναμενονη υπαγωγη .. επισης η συμφωνια στην αρχη ηταν να κοπει το τιμολογιο μετα την υπαγωγη για να μην εχουμε κολληματα αλλα το γραφειο οι μηχανικοι που ασχολουνται αποκλειστικα με το προγραμμα στο τωρινο τουλαχιστον προγραμμα δεν υπαρχει ο περιορισμος να ξεκινησουν εργασιες αναγκαστηκα μετα την υπαγωγη .. οποτε και για τα μαστορια καλυτερα με το που βγει η υπαγωγη και εχουν γινει ολες οι δουλειες γινονται τα διαδικαστικα για τη πληρωμη ! 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Προφανώς προχώρησε αφού υπέβαλε την αίτηση, απλά δε περίμενε την απόφαση υπαγωγής... ετσι γλυτωνεις και το συνοστισμο της υπαγωγης .. διοτι μολις βγει θα πλακωσει δουλεια .. κουφωματαδες δενουν αρων αρων τα προφιλ και γενικα ολοι τρεχουν ενω τελη χειμωνα αρχες ανοιξης δεν εχουν πολλες δουλειες 1
ikucic Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 19 ώρες πριν, kax54638 είπε Παιδιά για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας απαιτείται δηλαδή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας; Γιατί είχα την εντύπωση πως όχι. Ούτε ο μηχανικός μου είπε κάτι ούτε από τον προμηθευτή που ρώτησα (που είναι και μηχανικός); εγώ θα βάλω αντλία θερμότητας. τώρα έχω τζάκι λέβητα με σώματα, κυκλοφορητές, σωληνώσεις κ.α. και πρόκειται για μεμονωμένο διαμέρισμα αλλά όχι σε πολυκατοικία αλλά σε διώροφη οικοδομή. η αντλία θα λειτουργεί σε συνεργασια με το τζάκι (με δοχείο αδρανείας)- δεν το καταργώ δηλ. ο μηχανικός μου, μου είπε ότι δεν χρειάζεται ΕΕΜΚ (άδεια μικρής κλιμ) μιας που δεν κάνω αυτονόμηση.
kax54638 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 49 λεπτά πριν, ikucic είπε εγώ θα βάλω αντλία θερμότητας. τώρα έχω τζάκι λέβητα με σώματα, κυκλοφορητές, σωληνώσεις κ.α. και πρόκειται για μεμονωμένο διαμέρισμα αλλά όχι σε πολυκατοικία αλλά σε διώροφη οικοδομή. η αντλία θα λειτουργεί σε συνεργασια με το τζάκι (με δοχείο αδρανείας)- δεν το καταργώ δηλ. ο μηχανικός μου, μου είπε ότι δεν χρειάζεται ΕΕΜΚ (άδεια μικρής κλιμ) μιας που δεν κάνω αυτονόμηση. Ρώτησα παλι αυτόν που θα βάλει αντλία θερμότητας σε εμένα (είναι και ο ίδιος μηχανικός) αν χρειάζεται η άδεια μικρής κλίμακας. Μου είπε ότι χρειάζεται, αν κατάλαβα καλά μέχρι πέρυσι δεν χρειαζόταν αλλά τώρα ναι. Τι να πω. Μπέρδεμα.
g_f Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 4 hours ago, seath36 said: Ο μηχανικός που μίλησα, μου είπε ότι ακούγεται για Ιούνη η απόφαση ένταξης. Επίσης περιμένουν κάποιο ΦΕΚ με τροποποιήσεις όσον αφορά άδειες λόγω Εξοικονομώ κτλ (όλα με αβεβαιότητα). Όπως και να έχει περιμένει απόφαση υπαγωγής για να προχωρήσει οτιδήποτε Τι τύπου τροποποιήσεις. Μήπως τυχόν γνωρίζεις ρωτάω.
seath36 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, g_f είπε Τι τύπου τροποποιήσεις. Μήπως τυχόν γνωρίζεις ρωτάω. Δε ξέρω, και δεν επέμεινα να ρωτήσω
ikucic Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, kax54638 είπε Ρώτησα παλι αυτόν που θα βάλει αντλία θερμότητας σε εμένα (είναι και ο ίδιος μηχανικός) αν χρειάζεται η άδεια μικρής κλίμακας. Μου είπε ότι χρειάζεται, αν κατάλαβα καλά μέχρι πέρυσι δεν χρειαζόταν αλλά τώρα ναι. Τι να πω. Μπέρδεμα. Εκανα και ερώτημα στο εξοικονομω αλλά από ανάρτηση σε άλλο site ενός μηχανικού (πρόσφατη πριν 5 μήνες) βρήκα αυτό: αν με την αντλία θερμότητας απομονώνεις το διαμέρισμά σου (αυτονομία) παίζει να θέλει να μπει στην ΕΕΜΚ και τσεκάρεις και διαδικασία αυτονομίας (καταστατικό, πιθανές συναινέσεις κλπ). Αν με την αντλία θερμότητας εννοείς τοπική μονάδα (κλιματιστικό) δεν θες τίποτα, αρκεί την εξωτερική να την βάλεις στον εξώστη και όχι να την κρεμάσεις στον τοίχο (για να μην θεωρείται αλλαγή όψης και να εντάσσεται στο άρθρο 30. τα ίδια μου είπε και ο δικός μου μηχανικός.
kax54638 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 52 λεπτά πριν, ikucic είπε Εκανα και ερώτημα στο εξοικονομω αλλά από ανάρτηση σε άλλο site ενός μηχανικού (πρόσφατη πριν 5 μήνες) βρήκα αυτό: αν με την αντλία θερμότητας απομονώνεις το διαμέρισμά σου (αυτονομία) παίζει να θέλει να μπει στην ΕΕΜΚ και τσεκάρεις και διαδικασία αυτονομίας (καταστατικό, πιθανές συναινέσεις κλπ). Αν με την αντλία θερμότητας εννοείς τοπική μονάδα (κλιματιστικό) δεν θες τίποτα, αρκεί την εξωτερική να την βάλεις στον εξώστη και όχι να την κρεμάσεις στον τοίχο (για να μην θεωρείται αλλαγή όψης και να εντάσσεται στο άρθρο 30. τα ίδια μου είπε και ο δικός μου μηχανικός. Μάλιστα. Στην περίπτωση μου, υπάρχει κεντρική θέρμανση (πετρέλαιο με ωρομέτρηση) ωστόσο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν στην οικοδομή - όλοι δηλαδή οι άλλοι έχουν αυτονομηθεί. Εγώ αγόρασα το διαμέρισμα πρόσφατα. Οπότε δεν ξέρω αν είμαι στην πρώτη ή δεύτερη περίπτωση. Πάντως μου είπε ότι η ΕΕΜΚ είναι απλή υπόθεση και στοιχίζει κάπου 50 ευρώ. Το θέμα είναι έπρεπε να έχει δηλωθεί κάπου κατά την αρχική αίτηση στο εξοικονομώ; Γιατί εγώ δεν δήλωσα κάτι.
ikucic Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kax54638 είπε Μάλιστα. Στην περίπτωση μου, υπάρχει κεντρική θέρμανση (πετρέλαιο με ωρομέτρηση) ωστόσο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν στην οικοδομή - όλοι δηλαδή οι άλλοι έχουν αυτονομηθεί. Εγώ αγόρασα το διαμέρισμα πρόσφατα. Οπότε δεν ξέρω αν είμαι στην πρώτη ή δεύτερη περίπτωση. Πάντως μου είπε ότι η ΕΕΜΚ είναι απλή υπόθεση και στοιχίζει κάπου 50 ευρώ. Το θέμα είναι έπρεπε να έχει δηλωθεί κάπου κατά την αρχική αίτηση στο εξοικονομώ; Γιατί εγώ δεν δήλωσα κάτι. Αν δηλωθεί γλυτώνεις το κόστος από ότι ξέρω γιατί σου δικαιολογεί τη δαπάνη. Αν δεν το έχεις δηλώσει, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα απλά το επιβαρύνεσαι εσυ το κόστος. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2021 από ikucic 1
GREGORYMO Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Η άδεια μικρής κλίμακας (εκτός εξοικονόμω αυτονομω), πόσο στοιχίζει ?
AristidisZ Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 35 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η άδεια μικρής κλίμακας (εκτός εξοικονόμω αυτονομω), πόσο στοιχίζει ? Όσο την κοστολογεί ο εκάστοτε μηχανικός
ikucic Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η άδεια μικρής κλίμακας (εκτός εξοικονόμω αυτονομω), πόσο στοιχίζει ? Ανάλογα την περίπτωση και ανάλογα ποσά θέλει ο μηχανικός. Μπορεί να σου στοιχίσει 100 ευρώ μπορεί 500. Μπορεί να θέλει μια ώρα δουλειά μπορεί να θέλει μια μέρα. Αρα είναι εντελώς σχετικό αλλά για τις παρεμβάσεις του εξοικονομω δεν νομίζω ότι θα είναι μεγάλο το κόστος. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από ikucic
kax54638 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Εγώ άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Ο μεν μηαχανικός-προμηθευτής της αντλίας λέει ότι χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας για την εγκατάσταση της αντλίας, ο μηχανικός που μου έκανε τα χαρτιά για το εξοικονομώ λέει όχι. Εγώ δεν την δήλωση στην αρχική αίτηση του εξοικονομώ. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και ας την πληρώσω από την τσέπη μου.
seath36 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η άδεια μικρής κλίμακας (εκτός εξοικονόμω αυτονομω), πόσο στοιχίζει ? Εντός εξοικονομώ για εμένα ορίστηκε στα 350 (Μέγιστο κόστος τυχόν μελετών) αλλά υποθέτω είναι κάποια fixed τιμή 3 λεπτά πριν, kax54638 είπε Εγώ άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Ο μεν μηαχανικός-προμηθευτής της αντλίας λέει ότι χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας για την εγκατάσταση της αντλίας, ο μηχανικός που μου έκανε τα χαρτιά για το εξοικονομώ λέει όχι. Εγώ δεν την δήλωση στην αρχική αίτηση του εξοικονομώ. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και ας την πληρώσω από την τσέπη μου. Είναι πιθανόν ο σύμβουλος να ξέρει καλύτερα. Κάνεις αυτονόμηση ή απλώς εγκαθιστάς αντλία σε οικία που δε συμμετέχει σε κεντρική θέρμανση; Τώρα είδα προηγούμενη απάντησή σου. Αν καταλαβαίνω καλά, αν υπάρχει κεντρική εγκατάσταση και απαιτούνται εργασίες αποκοπής από την εγκατάσταση τότε απαιτείται και άδεια εργασιών. Έχει σχέση με το αρχικό καταστατικό της πολυκατοικίας και τι άλλαξε από τότε; Κάποιος που ασχολείται με μελέτες από εδώ ή το helpdesk θα βοηθήσει νομίζω Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από seath36
kax54638 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, seath36 είπε Εντός εξοικονομώ για εμένα ορίστηκε στα 350 (Μέγιστο κόστος τυχόν μελετών) αλλά υποθέτω είναι κάποια fixed τιμή Είναι πιθανόν ο σύμβουλος να ξέρει καλύτερα. Κάνεις αυτονόμηση ή απλώς εγκαθιστάς αντλία σε οικία που δε συμμετέχει σε κεντρική θέρμανση; Είναι διαμέρισμα σε οικοδομή όπου υπάρχει κεντρικός καυστήρας πετρελαίου με ορομέτρηση ο οποίος όμως δεν χρησιμοποιείται από κανέναν στην οικοδομή - όλοι έχουν αυτονομηθεί δηλαδή.
GREGORYMO Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Όσο την κοστολογεί ο εκάστοτε μηχανικός Εννοείται !!!! Απλά, λέω πόσο πάει η πιάτσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα