GREGORYMO Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, fredd0 είπε Ναι ο μεγιστος προυπολογισμος ειναι €1.2* εξοικονομουμενη ενεργεια σε Kwh βαση ΠΕΑ (Α και Β) Στο Α ΠΕΑ, το γράφει ΚΑΠΟΥ ?
AristidisZ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 31 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Στο Α ΠΕΑ, το γράφει ΚΑΠΟΥ ? Στο ΠΕΑ που να το γράφει ; Το γράφει στον οδηγό, τον οποίον ακόμα να διαβάσεις... Αν λοιπόν στο σενάριο που καταθέσατε έχετε μείωση πρωτογενούς κατανάλωσης έστω 100 kwh/m2, ο μέγιστος προϋπολογισμός σου θα είναι 1.2 € * 100 * τ.μ. 2
idefixius Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Ο μηχανικός που είπε ότι μου έκοψαν κάποια χρήματα από την αίτηση (αρχικό προϋπολογισμό) γιατί : το γινόμενο τετραγωνικα διαμέρισματος επί εξοικονόμηση που γράφει το ΠΕΑ επί 1,2 είναι ΠΑΝΩ από αυτό που δηλωσαμε !!! στέκει αυτό ????? δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψιν κατά την ΕΚΔΟΣΗ του ΠΕΑ ? ΥΓ. Το 1,2 το είχα διαβάσει και εγώ !! To ανάποδο: αυτό που δηλώσατε δε μπορεί να είναι πάνω από το γινόμενο τετραγωνικά διαμερίσματος επί εξοικονόμηση που γράφει το ΠΕΑ επί 1,2 €
fredd0 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 γραφει ποσες kwh/τμ *υπολογιζει* ο μηχανικος οτι θα εξοικονομησεις. Στη δευτερη σελιδα πανω απο την υπογραφη τουμηχανικου εχει σχετικο πινακακι
GREGORYMO Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε γραφει ποσες kwh/τμ *υπολογιζει* ο μηχανικος οτι θα εξοικονομησεις. Στη δευτερη σελιδα πανω απο την υπογραφη τουμηχανικου εχει σχετικο πινακακι Δεν μπορούσε να δηλώσει παραπάνω ? Όχι παράνομα !! Θα έπρεπε να δηλωθούν και ΑΛΛΕΣ παρέμβασεις ?
fredd0 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Δεν μπορούσε να δηλώσει παραπάνω ? Όχι παράνομα !! Θα έπρεπε να δηλωθούν και ΑΛΛΕΣ παρέμβασεις ? προφανως, μπορουσες να ζητησεις να γινεις passive house αλλα παντα καπου υπαρχει ενα ταβανι. Και αν δε κανω λαθος ειπες εισαι Κρητη ; Οποτε ξεκινας απο σχετικα λιγες απωλειες (σε σχεση με τη Φλωρινα πχ)
GREGORYMO Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, fredd0 είπε προφανως, μπορουσες να ζητησεις να γινεις passive house αλλα παντα καπου υπαρχει ενα ταβανι. Και αν δε κανω λαθος ειπες εισαι Κρητη ; Οποτε ξεκινας απο σχετικα λιγες απωλειες (σε σχεση με τη Φλωρινα πχ) Ναι, Κρήτη. Μιλάμε για κατασκευή 1975.
fredd0 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ναι, Κρήτη. Μιλάμε για κατασκευή 1975. διαμερισμα; μονοκατοικια; ποσους "ελευθερους" τοιχους εχεις (σε επαφη με τον αερα), τι παρεμβασεις θελεις να κανεις κλπ κλπ . Ολα αυτα εχουν σχεση στο ταβανι ενεργειακης εξοικονομησης. Πχ πες εχεις χωνευτα κουφωματα, αν δε πεις τα κανω ανοιγωμενα (και το λαβει υπ υψιν του αυτο ο μηχανικος στη μελετη) υπαρχει ταβανι στην ενεργειακη αποδοση, δε πα να βαλεις κουφωματα του πεντοχιλιαρου εκαστο. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από fredd0 1
GREGORYMO Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, fredd0 είπε διαμερισμα; μονοκατοικια; ποσους "ελευθερους" τοιχους εχεις (σε επαφη με τον αερα), τι παρεμβασεις θελεις να κανεις κλπ κλπ . Ολα αυτα εχουν σχεση στο ταβανι ενεργειακης εξοικονομησης. Πχ πες εχεις χωνευτα κουφωματα, αν δε πεις τα κανω ανοιγωμενα (και το λαβει υπ υψιν του αυτο ο μηχανικος στη μελετη) υπαρχει ταβανι στην ενεργειακη αποδοση, δε πα να βαλεις κουφωματα του πεντοχιλιαρου εκαστο. Είχα παντζούρια και θα βάλω κουφώματα αλουμινίου. Επίσης, ηλιακό, 3 air condition, μόνωση και θερμοπροσωψη. Η απορία μου αν η ενεργειακή αναβάθμιση είναι standard με ΑΥΤΕΣ τις παρεμβάσεις.
ikucic Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Αυτό προφανώς θα στο απαντήσει με εγκυρότητα ο μηχανικός σου
Subzerog7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Έχω 600 ευρώ "budget" για smarthome μέσω του εξοικονομώ. Θέλω το evohome της honeywell με όλα τα παρελκόμενα, με θερμοστατικές κεφαλές οθόνες κλπ. Αυτό στο amazon σε περίοδο προσφορών το έχει 500 ευρώ. Ελλάδα δεν υπάρχει. Μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα έξοδα κάπως και να το πάρουμε ή ούτε καν ? Έχει κανείς ιδέα ?
liakosx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Στις 1/2/2021 στις 2:29 ΜΜ, liakosx είπε Σε 12 λεπτά την πέρασα με μόνο 5 παρεμβάσεις και πλήρη κυριότητα. Στην κατάσταση υποβολής μου έβγαλε 03.α Ειδική περίπτωση αίτησης. Τι εννοεί ο ποιητής ? Στις 1/2/2021 στις 2:35 ΜΜ, fredd0 είπε οτι η αιτηση σου χρειαζεται επανελεγχο (γιατι πχ υπαρχει διαφορα στα τετραγωνικα κοκ). Εσυ δεν εχεις κατι να κανεις, οτι ειναι να γινει θα γινει απο το υπουργειο. Στις 1/2/2021 στις 2:40 ΜΜ, liakosx είπε Στο 20λεπτο μου ήρθε το ακόλουθο mail "Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία καταχώρησης, αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων μέσω του πληροφοριακού συστήματος υποβολής αιτήσεων και ελέγχου τυπικής (αριθμητικής) πληρότητας των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών έχει ολοκληρωθεί. Η αίτησή σας έχει υποβληθεί και έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου." Μου ήρθε ο λογαριασμός ΔΕΗ και είδα ότι έχει τον παλιό Τ.Κ. της πόλης. Εγώ έβαλα τον καινούριο στην αίτηση και τον πήρε κανονικά. Δεν σκέφτομαι κάτι άλλο (δεν μπορώ να δω και την αίτηση που έκανα). Υπάρχει περίπτωση να βλέπει λάθος τον Τ. Κ. της πόλης και βγάζει τέτοιο μήνυμα ?
Tommygre Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Το 3.α εχει να κανει αποσο διαβαζω με διαφορα τ.μ μεταξυ ΠΕΑ και Ε9 η σε περιπτωση συγκυριων η ενοικιαστων. Αν στο Ε9 εχεις το παλιο ΤΚ απλα αλλαξε το, δεν υπαρχει προστιμο για αυτο, αλλα πες το στον λογιστη σου να το κανει. Επισης πξγαινε εξω απο την ΔΕΔΔΗΕ και δωσε στο security μια βεβαιαωση του Δημου σου για την αλλαγη του Τ. Κ. ωστε οταν ζητηθουν τα δικαιολογητικα αυτα, ανεβασε το νεο λογαριασμο καο την βεβαιωση του Δημου. 1
seath36 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 20 ώρες πριν, Subzerog7 είπε Έχω 600 ευρώ "budget" για smarthome μέσω του εξοικονομώ. Θέλω το evohome της honeywell με όλα τα παρελκόμενα, με θερμοστατικές κεφαλές οθόνες κλπ. Αυτό στο amazon σε περίοδο προσφορών το έχει 500 ευρώ. Ελλάδα δεν υπάρχει. Μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα έξοδα κάπως και να το πάρουμε ή ούτε καν ? Έχει κανείς ιδέα ? Νομίζω θέλει τιμολόγια. Επίσης εμενα ο μηχανικός προέβλεψε θερμοστατικες. Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να μπουν στο budget του smarthome?
Subzerog7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, seath36 είπε Νομίζω θέλει τιμολόγια. Επίσης εμενα ο μηχανικός προέβλεψε θερμοστατικες. Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να μπουν στο budget του smarthome? δεν είμαι σίγουρος. νομίζω οι κεφαλές πάνε με την εγκατάσταση του λέβητα ή της ΑΘ απλά όλο το άλλο (θερμοστάτης, relay, κλπ ). Πχ. Εγώ θέλω με τον λέβητα Vaillant και το sensoHOME VRT380f μαζί με το VSmart , o λέβητας έχει 2000 ευρώ, το sensohome με το vsmart έχουν 400. Αυτά τα 400 θα πάνε στα 3500 της εγκατάστασης λέβητα ή τα 400 θα βγούνε από τα 600 του Smarthome budget. To sensohome είναι και αντιστάθμιση λέβητα. Γενικά ένα μπέρδεμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα