Προς το περιεχόμενο

Εξοικονομώ κατ' οίκον

TiMoRiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 ώρες πριν, Astreos είπε

Στην κεντρική Μακεδονία εγκρίθηκαν 6000 αιτήσεις ενώ υποβλήθηκαν 17000 και κάτι αιτήσεις.

Δηλ 11000 πήραν αριθμό αίτησης αλλά δεν κατάφεραν να δεσμεύουν προϋπολογισμό.

Υπολογιστε και καμία 5αρα χιλιάδες που δεν κατάφεραν να μπουν καθόλου. 

Να ένα αποτέλεσμα της χρονοκαθυστερησης : πηραν αριθμό πολύ περισσότερες αιτησεις . Και ενώ στην ήπειρο μας έλεγαν ότι άνω του 50% των αιτήσεων ικανοποιήθηκαν .  Εδώ το ποσοστό πήγε στο 35%.

Αυτά είναι στατιστικα βέβαια βέβαια... 

Κατά τα άλλα από ουσία μηδέν...  Αφού με τη χρηματοδότηση αυτή στην κεντρική Μακεδονία θα μπαίνανε περίπου 5-7000 κατοικίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, ikucic είπε

Στην κεντρική Μακεδονία εγκρίθηκαν 6000 αιτήσεις ενώ υποβλήθηκαν 17000 και κάτι αιτήσεις.

Δηλ 11000 πήραν αριθμό αίτησης αλλά δεν κατάφεραν να δεσμεύουν προϋπολογισμό.

Υπολογιστε και καμία 5αρα χιλιάδες που δεν κατάφεραν να μπουν καθόλου. 

Να ένα αποτέλεσμα της χρονοκαθυστερησης : πηραν αριθμό πολύ περισσότερες αιτησεις . Και ενώ στην ήπειρο μας έλεγαν ότι άνω του 50% των αιτήσεων ικανοποιήθηκαν .  Εδώ το ποσοστό πήγε στο 35%.

Αυτά είναι στατιστικα βέβαια βέβαια... 

Κατά τα άλλα από ουσία μηδέν...  Αφού με τη χρηματοδότηση αυτή στην κεντρική Μακεδονία θα μπαίνανε περίπου 5-7000 κατοικίες.

Η Κ. Μακεδονια παντα ειχε μεγαλο ενδιαφερον για τα εξοικονομω. Και φετος, ενω η Κ. Μακεδονια εχει πληθυσμο λιγοτερο του μισου της Αττικης (1.8εκ - 3.8εκ) και στις δυο υποβληθησαν περι τις 17,500 αιτησεις.

• Like 1

10 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Όχι δεν έχει, ούτε έξοδα για φάκελο ούτε τίποτα 

Όχι δεν έχει, ούτε έξοδα για φάκελο ούτε τίποτα 

Μη προτρέχεις συνάδελφε.

Το όλο κόστους του εγχειρήματος ΕΚΟ, θα το συζητήσει με το μηχανικό του ή όποιον επιλέξει.

Δε χρεώνουν ολοι το ιδιο. Το οτι δινει το προγραμμα 200+ΦΠΑ για ΕΕΜΚ, δε παει να πει, οτι θα βρεί μηχανικο να την εκδώσει με τόσα. (μπορεί και να βρεί, βέβαια).

Οπως επισης πχ μελέτη ΦΑ αν απαιτηθεί. Ή νεα μελετη θερμανσης αν αλλάξει σώματα. Και παει λεγοντας.

Το ορθότερο ειναι να επισκεφθει μηχανικους και να μιλήσουν/συμφωνησουν απ'την αρχή. 

Τονιζω πως δεν ετοιμαζω φακέλους για ΕΚΟ προσωπικα, αλλα ακουω τις τιμες που παιζουν στην αγορά απ'τους συναδέλφους.

3 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Μη προτρέχεις συνάδελφε.

Το όλο κόστους του εγχειρήματος ΕΚΟ, θα το συζητήσει με το μηχανικό του ή όποιον επιλέξει.

Δε χρεώνουν ολοι το ιδιο. Το οτι δινει το προγραμμα 200+ΦΠΑ για ΕΕΜΚ, δε παει να πει, οτι θα βρεί μηχανικο να την εκδώσει με τόσα. (μπορεί και να βρεί, βέβαια).

Οπως επισης πχ μελέτη ΦΑ αν απαιτηθεί. Ή νεα μελετη θερμανσης αν αλλάξει σώματα. Και παει λεγοντας.

Το ορθότερο ειναι να επισκεφθει μηχανικους και να μιλήσουν/συμφωνησουν απ'την αρχή. 

Τονιζω πως δεν ετοιμαζω φακέλους για ΕΚΟ προσωπικα, αλλα ακουω τις τιμες που παιζουν στην αγορά απ'τους συναδέλφους.

Για δάνειο από τράπεζα, λεμε.

6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Για δάνειο, πρέπει να αποφασίσουμε κατά την υποβολή της αίτησης η μπορούμε και μετά ?

Τον οδηγό που εχει αναρτηθεί στο site του Εξοικονομώ τον έχεις ανοίξει ποτε;

• Like 2

6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

ΟΧΙ. 

Για αυτό, έχω τον μηχανικό.

Για πλάκα, το έγραψα.

Η αλήθεια είναι ότι τον έχω διαβάσει όλο. Αλλά, άλλο είναι τον έχω διαβάσει και άλλο τον έχω εμπεδώσει.

Όταν λοιπόν μου λέει κατι, θεωρώ πιο ουσιαστικο να πάρω γνώμες από το forum παρά να ανατρέχω στον οδηγό.

ΥΓ. Με αυτή την λογική, το forum δεν έχει λόγο ύπαρξης. Όποιος θέλει κάτι, όχι μόνο για εξοικονόμω αυτονομω, ανατρέχει στον ειδικό και λύνει το πρόβλημα του.

8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Για πλάκα, το έγραψα.

Η αλήθεια είναι ότι τον έχω διαβάσει όλο. Αλλά, άλλο είναι τον έχω διαβάσει και άλλο τον έχω εμπεδώσει.

Όταν λοιπόν μου λέει κατι, θεωρώ πιο ουσιαστικο να πάρω γνώμες από το forum παρά να ανατρέχω στον οδηγό.

ΥΓ. Με αυτή την λογική, το forum δεν έχει λόγο ύπαρξης. Όποιος θέλει κάτι, όχι μόνο για εξοικονόμω αυτονομω, ανατρέχει στον ειδικό και λύνει το πρόβλημα του.

Το forum έχει λόγο ύπαρξης, αρκεί ο κάθε υποψήφιος να έχει κάνει το βασικό προαπαιτούμενο. Να έχει διαβάσει τον οδηγό και τις ερωτήσεις που υπάρχουν για αυτόν.

Δεν είναι κατάσταση να μην έχει διαβάσει κανείς τίποτα και όλη η συζήτηση να είναι για παράδειγμα:

• Πρέπει να δηλώσω εξ αρχής αν πάρω δάνειο?
  • Ναι πρέπει
  • Και γιατί πρέπει?
  • Γιατί αν κάποιος διάβαζε τον οδηγό θα το ήξερε!!!!!

Και πάλι απο την αρχή.

Είπαμε 800.000.000 φορές, βασικές προϋποθέσεις να μπει κάποιος στο πρόγραμμα είναι

• Μαθαίνει τον οδηγό απ έξω
  • Κάνει την αίτηση μόνος του

Δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Για ακόμα μια φορά 

Οδηγός Προγράμματος Εξοικονομώ - Αυτονομώ https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/146747/ΟΔΗΓΟΣ+Ε-A_2020+1η+Τροπ..pdf/ffd029f2-3d60-41d3-bd67-7db861115e40

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ (.pdf) https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/0/Συχνές+Ε%26Α+Εξοικονομώ+Αυτονομώ.pdf/205409fd-72c8-46f6-bb3d-ca3b93d459bc

• Like 5

15 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Για δάνειο από τράπεζα, λεμε.

Ώπα έχω χάσει τη μπάλα με σελίδες επί σελίδων.

Το δάνειο απ' όσο θυμάμαι στο 1ο ΕΚΟ (πιθανόν και στο δεύτερο, το πληρώνω για τη μητέρα μου, αλλά δεν είδα ανάλυση) πληρώνεις έντοκα το δάνειο και σου τέλος κάθε έτους η τράπεζα σου επιστρέφει τους τόκους ώστε να γίνει "άτοκο".

Μόλις έρθει κάποια ανάλυση από ΕΤΕ για το δάνειο του ΕΚΟΙΙ θα επανέλθω.

2 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Το δάνειο απ' όσο θυμάμαι στο 1ο ΕΚΟ (πιθανόν και στο δεύτερο, το πληρώνω για τη μητέρα μου, αλλά δεν είδα ανάλυση) πληρώνεις έντοκα το δάνειο και σου τέλος κάθε έτους η τράπεζα σου επιστρέφει τους τόκους ώστε να γίνει "άτοκο".

Μήπως επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Πηρες προκαταβολη για να πληρωσεις τα μαστορια στην αρχη ;

Επεξ/σία από NikolasdaL

2 λεπτά πριν, NikolasdaL είπε

Πηρες προκαταβολη για να πληρωσεις τα μαστορια στην αρχη ; 

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι η Πολυκατοικια τυπου Α και Β ποια η διαφορα ;  δεν εχω βγαλει ακρη

Φυσικά και πήρε η μητέρα μου προκαταβολή. (Τα μαστορια είμαι εγώ!) 

Λες ότι παίζει κάποιο ρόλο στο έντοκο της υπόθεσης;

1 λεπτό πριν, kanesaxo είπε

Φυσικά και πήρε η μητέρα μου προκαταβολή. (Τα μαστορια είμαι εγώ!) 

Λες ότι παίζει κάποιο ρόλο στο έντοκο της υπόθεσης;

Επειδη θα παρω κι εγω τωρα και απ οσο το εχω ψαξει και εχω διαβασει το 4% του δανειου ειναι 100% επιδοτουμενο .. αλλα η προκαταβολη τοκιζετε και στο τελος του δανειου μηδενιζετε .

Μόλις τώρα, NikolasdaL είπε

Επειδη θα παρω κι εγω τωρα και απ οσο το εχω ψαξει και εχω διαβασει το 4% του δανειου ειναι 100% επιδοτουμενο .. αλλα η προκαταβολη τοκιζετε και στο τελος του δανειου μηδενιζετε .

Πιθανόν. Δε πολυασχοληθηκα να σου πω.

Πληρώνω ότι έρχεται και τέλος.

Στο πρώτο ΕΚΟ βέβαια, δεν υπήρχε η έννοια της προκαταβολής. Θυμάμαι ξεκάθαρα όμως να πληρώνω τόκους και να μου πιστώνονται μαζεμένοι στο τλεος του έτους! 

Υ.Γ. κάτι πρέπει να βγάλουν και οι τράπεζες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kanesaxo είπε

Πιθανόν. Δε πολυασχοληθηκα να σου πω.

Πληρώνω ότι έρχεται και τέλος.

Στο πρώτο ΕΚΟ βέβαια, δεν υπήρχε η έννοια της προκαταβολής. Θυμάμαι ξεκάθαρα όμως να πληρώνω τόκους και να μου πιστώνονται μαζεμένοι στο τλεος του έτους! 

Υ.Γ. κάτι πρέπει να βγάλουν και οι τράπεζες...

Βγαζουν απο τους τοκους του δανειου που ειναι 4% απλα αντι να τους πληρωνει ο πολιτης τους πληρωνει το προγραμμα 

Επεξ/σία από NikolasdaL

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...