Προς το περιεχόμενο

Εξοικονομώ κατ' οίκον

TiMoRiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να κάνω και εγώ άλλη μια "κουλή" ερώτηση... Οταν ο μηχανικός, μου ζήτησε το ΚΑΕΚ για να βγάλει καινούριο ΠΕΑ για το πρόγραμμα, του έδωσα αυτό που αναγραφόταν στο Ε9 μου. Ωστόσο κατόπιν αφού βγήκε το ΠΕΑ, κοιτόντας το συμβόλαιο του σπιτιού, είδα ότι το ΚΑΕΚ ήταν λάθος. Προφανώς ο λογιστής πέρασε στο Ε9 λάθος ΚΑΕΚ (ενός διπλανού οικοπέδου) και όχι αυτό του διαμερίσματος μου. Πήρα τηλέφωνο τον μηχανικό να τον ενημερώσω και μου είπε αφού βγήκε το ΠΕΑ δεν γίνεται να το αλλάξει πλέον και ότι δεν το ζητάει το ΚΑΕΚ κάπου στο εξοικονομώ οπότε δεν θα έχω πρόβλημα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Καλό θα είναι να πούμε βέβαια ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη και από τη μεριά των ωφελούμενων, ο κάθε κατακαημένος αναπολεί την εποχή του ένδοξου ΠΑΣΟΚ και θέλει να φτιάξει τσάμπα το σπίτι του και ει δυνατόν να βγάλει και χαρτζιλίκι, επειδή άκουσε στον Παπαδάκη την λέξη "επιδότηση"

Όπως τα λες. Με παίρνει η άλλη τηλέφωνο και λέει ότι πέρα από τα παράθυρα, θέλει να ρίξει και έναν όροφο ακόμη. 

56 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Οι εγκρίσεις πότε θα γίνουν? Θα κλείσουν όλες οι περιφέρειες και μετά?

Να κλείσουν όλες οι περιφέρειες και οι πολυκατοικίες και μετά απο κανένα 2μηνο περίπου. 

5 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Πήρα τηλέφωνο τον μηχανικό να τον ενημερώσω και μου είπε αφού βγήκε το ΠΕΑ δεν γίνεται να το αλλάξει πλέον και ότι δεν το ζητάει το ΚΑΕΚ κάπου στο εξοικονομώ οπότε δεν θα έχω πρόβλημα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Το ΚΑΕΚ δεν το ζητάει πουθενά. Για να αλλάξει το ΠΕΑ πρέπει να γίνει ανάκληση και θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Πρέπει να κάνει ανάκληση ΠΕΑ για να το αλλάξει, γενικά το υπουργείο δε συμπαθεί ιδιαίτερα αυτή την διαδικασία να ξέρεις

Πάντως στο εξοικονομώ δε μπλέκει κάπου το ΚΑΕΚ

• Like 1

2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Πρέπει να κάνει ανάκληση ΠΕΑ για να το αλλάξει, γενικά το υπουργείο δε συμπαθεί ιδιαίτερα αυτή την διαδικασία να ξέρεις

Πάντως στο εξοικονομώ δε μπλέκει κάπου το ΚΑΕΚ

μήπως εννοεί το ΑΤΑΚ;

39 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

μήπως εννοεί το ΑΤΑΚ;

Όχι φίλε μου, το ΚΑΕΚ μου ζήτησε και του έδωσα λάθος. Το οποίο υποθέτω το έδωσε λάθος ο συμβολαιογράφος στον λογιστή μου όταν έγινε το συμβόλαιο και περάστηκε λάθος στο Ε9 (στο οποίο πρέπει να είναι και προαιρετική αν κατάλαβα καλά η αναγραφή του ΚΑΕΚ). Το ΑΤΑΚ βγαίνει αυτόματα μου είπε από το σύστημα. Όταν μου το ζήτησε ο μηχανικός του το έδωσα από εκεί. Δεν σκέφτηκα να το τσεκαρω. Κοιτώντας όμως το συμβόλαιο βλέπω την βεβαίωση από το κτηματολόγιο και την περιγραφή μέσα στο κείμενο του συμβολαίου ότι το ΚΑΕΚ είναι άλλο. Το ξέρω και εγώ ότι δεν σου ζητάει κάπου το ΚΑΕΚ στην αίτηση. Απλά ρωτησα αν κάποιος γνωρίζει αν γίνεται κάποια διασταυρωση που δεν φαίνεται στον χρήστη. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Για ολα τα στρεβλα του προγραμματος που συζητατε, πεα κτλ γιατι δεν βαζετε μεσα και τις υπερτιμολογησεις που γινονται; πχ  δηλαδη ενα κλιματιστικο 9αρι με εγκατασταση κοστιζει 900; 18αρι 1500;; ναι αμα πας σε toshiba ισως και παλι χλωμο..λεβητας αεριου 3500 σε ολες τις περιπτωσεις;  απλα κοβονται τιμολογια στο max που δινει το προγραμμα και κατοπιν συννενοησης, ο προμηθευτης τα γυρνα στον ωφελουμενο σε ρευστο οσα περισσεψουν..Αναλογως και τη συμφωνια..Ηλιακος 1500;;Με 1100  βαζω ηλιακο 200αρι επωνυμο.. Που θελω να καταληξω..Αν κοβοντουσαν τιμολογια στις πραγματικες αξιες, τοτε συνολικα θα γινοταν πιστευω μεγαλη εξοικονομηση, θα εμεναν χρηματα που θα χε σαν συνεπεια την επιδοτηση ακομη περισσοτερων..Δε ξερω αν το σκεφτομαι σωστα, για πειτε..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Για ολα τα στρεβλα του προγραμματος που συζητατε, πεα κτλ γιατι δεν βαζετε μεσα και τις υπερτιμολογησεις που γινονται; πχ  δηλαδη ενα κλιματιστικο 9αρι με εγκατασταση κοστιζει 900; 18αρι 1500;; ναι αμα πας σε toshiba ισως και παλι χλωμο..λεβητας αεριου 3500 σε ολες τις περιπτωσεις;  απλα κοβονται τιμολογια στο max που δινει το προγραμμα και κατοπιν συννενοησης, ο προμηθευτης τα γυρνα στον ωφελουμενο σε ρευστο οσα περισσεψουν..Αναλογως και τη συμφωνια..Ηλιακος 1500;;Με 1100  βαζω ηλιακο 200αρι επωνυμο.. Που θελω να καταληξω..Αν κοβοντουσαν τιμολογια στις πραγματικες αξιες, τοτε συνολικα θα γινοταν πιστευω μεγαλη εξοικονομηση, θα εμεναν χρηματα που θα χε σαν συνεπεια την επιδοτηση ακομη περισσοτερων..Δε ξερω αν το σκεφτομαι σωστα, για πειτε..

και αυτό θα μπορούσαν να το ελέγξουν καλύτερα.  Γιατί γίνεται γενικά.  Βέβαια σε κάποιες κατηγορίες (πχ φωτοβολταϊκό) που σκοπεύω να βάλω (αν μου πει το οκ ο δεδδηε) δεν βλέπω να παίζει. Σε αντλία πάλι που επίσης θα βάλω ούτε και ξέρω αλλά σαν πολλά μου φαίνονται αυτά που δικαιολογεί το πρόγραμμα. Βέβαια προσωπικά δεν θα τα εξάντλησω. Δουλειές τέτοιες πονηρές δεν θα κάνω.

Πάντως από τα λίγα που καταλαβαίνω ένας ελεγκτής αν δει μια χ αντλία που στην αγορά κάνει Υ ευρώ και τελικά υπερτιμολογηθει πολύ νομίζω μπορεί και πρέπει να το κόψει.

Οπως και αν δει για ένα σπίτι 100 τμ να μπαίνει μια αντλία ξενοδοχείου (για να πιάσει και το δίπλα) πάλι μπορεί να το κόψει 

Επεξ/σία από ikucic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τιμές της αντλίας πχ συμπεριλαμβάνει την αποξήλωση του λέβητα, και τις Σωληνώσεις. Επίσης αν βάλουμε έναν ηλιακό σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου σε μια 5οροφη οικοδομή το κόστος των υλικών ανεβαίνει. Θέλω να πω ότι μπορεί ας κάποιες περιπτώσεις οι τιμές να είναι υψηλές αλλά έχουν και εργασίες που δεν φαίνονται. 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, energy52 είπε

Ενα 9άρι καλό κλιματιστικό χωρίς εγκατάσταση πάει 900€. Και η σωστή εγκατάσταση με 5μ σωλήνες και  απόδειξη πάει πάνω απο 120€.

Ο ηλιακός επίσης με δοχεία διαστολής και καλή εγκατάσταση, πάλι πάει παραπάνω. Εγώ ας πούμε, είχα να πληρώσω και 100 μέτρα σωληνώσεις με 5€/μ. Ο Nobel Classic Glass 200l 4m2, μου βγήκε πάνω από 2000€.

Δεν έχουν όλοι ιδανικές συνθήκες εγκατάστασης εν ολίγοις...

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 5

33 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ενα 9άρι καλό κλιματιστικό χωρίς εγκατάσταση πάει 900€. Και η σωστή εγκατάσταση με 5μ σωλήνες και  απόδειξη πάει πάνω απο 120€.

Ο ηλιακός επίσης με δοχεία διαστολής και καλή εγκατάσταση, πάλι πάει παραπάνω. Εγώ ας πούμε, είχα να πληρώσω και 100 μέτρα σωληνώσεις με 5€/μ. Ο Nobel Classic Glass 200l 4m2, μου βγήκε πάνω από 2000€.

Δεν έχουν όλοι ιδανικές συνθήκες εγκατάστασης εν ολίγοις...

έχεις δίκιο

απλά υπάρχει και άλλη λογική που λέει ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις δύσκολες ή πολύ δύσκολες

π.χ στην περιπτώσή μου και η αντλία και ο ηλιακός και πολλά άλλα είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση.

η επαρχία έχει το καλό της "άπλας" και των περισσοτέρων μονοκατοικιών ή σπιτιών με αποθήκες με αυλή κ.α.

Επίσης, προφανώς και τα εργατικά παίζουν σημαντικό ρόλο και σε κάποιες περιπτώσεις κοστίζουν παραπάνω από τα υλικά.

• Like 2

Να υπενθυμίσω στους δυνητικούς ωφελούμενους ότι οι προμηθευτές δουλέυουν με προκαταβολές και το τελικό ποσό (και η εξόφληση τους) έρχεται με την εκταμιευση (δηλαδή μετά απο 2 μήνες από την κατάθεση των δικαιολογητικών). Σε αυτό το διάστημα τρέχουν τα έξοδα τους και ειδικά σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον.

Ο ωφελούμενος ασχολείται μόνο με το ποσό της συμμετοχής του. 

48 λεπτά πριν, becoming_I είπε

Να υπενθυμίσω στους δυνητικούς ωφελούμενους ότι οι προμηθευτές δουλέυουν με προκαταβολές και το τελικό ποσό (και η εξόφληση τους) έρχεται με την εκταμιευση (δηλαδή μετά απο 2 μήνες από την κατάθεση των δικαιολογητικών). Σε αυτό το διάστημα τρέχουν τα έξοδα τους και ειδικά σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον.

Ο ωφελούμενος ασχολείται μόνο με το ποσό της συμμετοχής του. 

Επίσης ο ωφελούμενος πρέπει να είναι σωστός και να κάνει όλες τις εργασίες μαζί. Οχι τη μια τώρα και την άλλη σε 11 μήνες και να περιμένει την πληρωμή ο επαγγελματίας, επειδή ο ωφελούμενος είναι ζώο, και  "δεν θα πάθει και τίποτα ο επαγγελματίας, τόσα λεφτά θα πάρει και έχουμε κρίση και πρέπει να πει και ευχαριστώ" 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Επίσης ο ωφελούμενος πρέπει να είναι σωστός και να κάνει όλες τις εργασίες μαζί. Οχι τη μια τώρα και την άλλη σε 11 μήνες και να περιμένει την πληρωμή ο επαγγελματίας, επειδή ο ωφελούμενος είναι ζώο, και  "δεν θα πάθει και τίποτα ο επαγγελματίας, τόσα λεφτά θα πάρει και έχουμε κρίση και πρέπει να πει και ευχαριστώ" 

το προγραμμα αν δε κανω λαθος σου δινει 12 μηνες να ολοκληρωσεις τις παρεμβασεις απο την εγκριση (δεν εχει γινει εγκριση ακομα, κατα Μαρτη Μερια)

Οι προμηθευτες πληρωνονται 2 μηνες μετα. Δηλαδη, χοντρικα, οι προμηθευτες θα πληρωθουν κατα Μαιο 2022. Και σε γενικες γραμμες ολοι το ξερουν

το αναφερω γιατι καποιες παρεμβασεις πρεπει να εχουν γινει μεχρι πες Οκτωβριο ... πχ μονωσεις, δε μπορεις να πεις θα περιμενω να κανω μονωση Φεβρουαριο του 22

Επεξ/σία από fredd0

3 ώρες πριν, fredd0 είπε

Οι προμηθευτες πληρωνονται 2 μηνες μετα. Δηλαδη, χοντρικα, οι προμηθευτες θα πληρωθουν κατα Μαιο 2022. Και σε γενικες γραμμες ολοι το ξερουν

Το γεγονός ότι το ξέρουν δε σημαίνει ότι είναι καλή πρακτική. Αν οι ωφελούμενοι του τρέχοντος προγράμματος βγουν κατά Μάρτη μεριά καλό θα είναι μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσουν τις εργασίες ούτως ώστε μέχρι αρχές Οκτώβρη να βγει και το 2ο ΠΕΑ και να προσκομιστούν τα χαρτιά για την τελική εκταμίευση. Τότε ο προμηθευτής ενδεχομένως να πληρωθεί και εντός του 2021. 

Στο προηγούμενο ΕΚΟ τρέξαν σχετικά γρήγορα η πληρωμές.

• Like 1

γνωριζει καποιος αν το προγραμμα συνεχιστει με νεες αιτησεις εντος του ετους για οσους δεν προλαβαν το διαστημα αυτο? η εδω καλα καλα δεν ξερετε τι θα γινει με το υπαρχον?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...