Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Strumphie είπε

Εχετε καμια ιδεα εαν μπορω να μπω στο εξοικονομω ενω εχω παραθυρα αλουμινιου (οχι πορτα) και μονωση σε μονοκατοικια του '70? Δεν εχω προχωρήσει ακομα σε ΠΕΑ

Δεν νομίζω να μπαίνεις εύκολα. Μπαίνεις σχετικά εύκολα, χωρίς ενεργειακά κουφώματα, ηλιακό και μονωση. Αν έχεις κάτι από αυτά, αρχίζει κ δυσκολεύει αρκετά 

• Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Strumphie είπε

Εχετε καμια ιδεα εαν μπορω να μπω στο εξοικονομω ενω εχω παραθυρα αλουμινιου (οχι πορτα) και μονωση σε μονοκατοικια του '70? Δεν εχω προχωρήσει ακομα σε ΠΕΑ

Λίγο πιο συγκεκριμένα για τη μόνωση...

Που είναι στην στέγη, στο δώμα, στους κάθετους τοίχους.

Τα αλουμίνιο επίσης είναι του 70?

Εκτιμώ θα βγεις πολύ χαμηλά αν είναι παλιά όλα αυτά 

Επισης τι θέρμανση έχεις?  Και το βασικό: 

Τι παρεμβασεις θέλεις να κάνεις?? 

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.

"Άμεσα το δεύτερο εξοικονομώ κατ' οίκον τους επόμενους μήνες" λέει τώρα μόλις στις ειδήσεις στην τηλεόραση...

Σχετικές ειδήσεις δε βρήκα ακόμα online. Ό,τι καταλάβατε, κατάλαβα. Για να δούμε...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε

"Άμεσα το δεύτερο εξοικονομώ κατ' οίκον τους επόμενους μήνες" λέει τώρα μόλις στις ειδήσεις στην τηλεόραση...

Σχετικές ειδήσεις δε βρήκα ακόμα online. Ό,τι καταλάβατε, κατάλαβα. Για να δούμε...

Το είχε πει και μίστερ Χατζηδάκης πριν 10 μέρες σε συνέντευξή τύπου.

Εκτιμώ ότι θα γίνει με το ίδιο σύστημα διότι εντός 5μηνου να φτιάξουν νεο σύστημα χλωμό. Προσωπικη εκτίμηση (συνήθως πέφτω μέσα)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξου ξου (για την πρόβλεψη).
Η λογική αυτό λέει πάντως.

Είχε πει και ότι θα είναι από ιδίους πόρους αυτό; Νομίζω κάτι τέτοιο άκουσα στο ρεπορτάζ, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Επεξ/σία από DownUNDERground
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε

Ξου ξου (για την πρόβλεψη).
Η λογική αυτό λέει πάντως.

Είχε πει και ότι θα είναι από ιδίους πόρους αυτό; Νομίζω κάτι τέτοιο άκουσα στο ρεπορτάζ, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Αν δυστυχώς πάει έτσι τότε... 

Υπάρχουν χιλιάδες που έχουν ΠΕΑ από την προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθεια. 

Πολλοί μηχανικοί εδώ στην περιοχή μου είπαν ήδη ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν αυστηρά ως μια ή δύο αιτήσεις (οι υπόλοιποι μόνοι σας).

Πολλοί είμαστε ήδη προπονημενοι στην πλατφόρμα.

Οπότε προβλέπω αναβίωση της σφαγής του Δράμαλη... 

Αν δεν διπλασιάσουν έστω οι πόροι θα γίνουν νέα περιφερειακά ρεκόρ κλεισίματος της πλατφόρμας.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ikucic είπε

Λίγο πιο συγκεκριμένα για τη μόνωση...

Που είναι στην στέγη, στο δώμα, στους κάθετους τοίχους.

Τα αλουμίνιο επίσης είναι του 70?

Εκτιμώ θα βγεις πολύ χαμηλά αν είναι παλιά όλα αυτά 

Επισης τι θέρμανση έχεις?  Και το βασικό: 

Τι παρεμβασεις θέλεις να κάνεις?? 

Εχω μονωση 10 εκ στους τοιχους +αλουμινια 4 ετων (σχετικα φθηνα, δεν εχουν θερμοδιακοπη)

Λεβητα πετρελαιου 15 ετων

Θελω καινουργια κουφωματα, πορτα, ηλιακο θερμοσιφωνα, λεβητα αεριου, τεντες, μονωση στεγης, οτι θα μου επετρεπε η επιδοτηση

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Strumphie είπε

Εχω μονωση 10 εκ στους τοιχους +αλουμινια 4 ετων (σχετικα φθηνα, δεν εχουν θερμοδιακοπη)

Θελω καινουργια κουφωματα, πορτα, ηλιακο θερμοσιφωνα, λεβητα αεριου, τεντες, μονωση στεγης, οτι θα μου επετρεπε η επιδοτηση

Αν δεν έχεις μόνωση στη στέγη και βάλεις μια κατηγορία την έχεις σίγουρα. 

Λογικά με λέβητα αερίου κΑι ηλιακό (αν δεν έχεις φυσικά) έχεις μια κατηγορία ακομη

Κουφώματα (αν μπορούν να αντικατασταθούν κουφώματα 4ετιας) τέντες (απειροελάχιστη επίπτωση στην εξοικονόμηση) και κάνα δύο κλιματιστικά ίσως πιάσεις και την Τρίτη κατηγορία (με λίγο " μασάζ").

Προσωπική χονδρική εκτίμηση 

2 λεπτά πριν, ikucic είπε

Αν δεν έχεις μόνωση στη στέγη και βάλεις μια κατηγορία την έχεις σίγουρα. 

Λογικά με λέβητα αερίου κΑι ηλιακό (αν δεν έχεις φυσικά) έχεις μια κατηγορία ακομη

Κουφώματα (αν μπορούν να αντικατασταθούν κουφώματα 4ετιας) τέντες (απειροελάχιστη επίπτωση στην εξοικονόμηση) και κάνα δύο κλιματιστικά ίσως πιάσεις και την Τρίτη κατηγορία (με λίγο " μασάζ").

Προσωπική χονδρική εκτίμηση 

Η πιο συνετή ενέργεια που έχεις να κάνεις είναι η εξής:

Να πας τώρα που είναι νωρίς σε έναν σοβαρό πολιτικό μηχανικό.  Να του εκθέσεις την κατάσταση. Να σου απαντήσει αν είναι το πολύ κατηγορία Γ αρα μπορείς να μπεις στο πρόγραμμα (θεωρώ ότι δεν θα είσαι πάνω από Δ, είσαι και μονοκατοικία , έχεις πολλές απώλειες) και να δείτε με ηρεμία τι παρεμβάσεις θα κάνεις. Και να βγάλεις νωρίς ΠΕΑ και να είσαι έτοιμος και οργανωμένος. 

Μην κάνεις αυτό που κάνουν πολλοί και τρέχουν την τελευταία βδομάδα.  Και αγχώνονται και τους κάνουν "πατάτες" οι μηχανικοί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια σορυ εγω τους ζητησα αναβολη για ψυχολογικους λογους δε νιωθω ετοιμος για τη δοκιμασια να δω λιγο survivor να μπω στο πνευμα

τελικα αντικατασταση σε 1. τεντες 2. στορια(κουτι ρολο) παιζει; νομιζω κατι ειχε γραφει σε προηγουμενες σελιδες οτι για τεντες γινεται μονο τοποθετηση οταν δεν υπαρχουν, τι ισχυει;

ο οδηγος γραφει

1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων.Βάσει των απαιτήσεων του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμες:.....

(iii )Η τοποθέτηση εξωτερικών προστατευτικών φύλλων (σύστημα κουτί-ρολό, εξώφυλλα) ως συμπληρωματικές (και όχι αυτοτελείς) δαπάνες της αντικατάστασης κουφωμάτων ή μόνο των υαλοπινάκων. Στην περίπτωση που επιλέγεται επικαθήμενο σύστημα κουτί-ρολό, αυτό θα πρέπει να είναι θερμοδιακοπτόμενο.(iv )Η τοποθέτηση σταθερών ή κινητών συστημάτων σκίασης (σκίαστρα και τέντες, συμπε ριλαμβανομένων του εξοπλισμού στήριξης και των εργασιών εγκατάστασης των συστημάτων αυτών)

1.Ε1 Εξωτερικό προστατευτικό φύλλο (σύστημα ΚουτίΡολό, ή Εξώφυλλο) (2) (3) (4)- - 1.Ε2 Λοιπά σταθερά ή κινητά συστήματα σκίασης (2) (4)

(2)Ανώτατο όριο δαπάνης ανεξαρτήτως συντελεστή θερμοπερατότητας U. Για την καταχώρηση στον πίνακα παρεμβάσεων επιλέγεται κατηγορία U I. (3) Συμπληρωματικές παρεμβάσεις (επιλογή υποχρεωτικά σε συνδυασμό με αντικατάσταση κουφώματος ή μόνο υαλοπινάκων).(4)Παρέμβαση μη επιλέξιμη ως κοινόχρηστη (για αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α, Β)

Επεξ/σία από JohnnySilverhand
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JohnnySilverhand είπε

τελικα αντικατασταση σε 1. τεντες 2. στορια(κουτι ρολο) παιζει; νομιζω κατι ειχε γραφει σε προηγουμενες σελιδες οτι για τεντες γινεται μονο τοποθετηση οταν δεν υπαρχουν, τι ισχυει;

αν αλλαξεις κουφωματα μεσω εξωκονομω μπορεις να αλλαξεις και ρολα. Μονα τους οχι. 

Τεντες (σκιαστρα) μονο τοποθετηση οπου δεν υπαρχουν οχι αντικατασταση

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Strumphie είπε

Προσωπική γνώμη, και προφανώς με κάθε επιφύλαξη, με αέριο, ηλιακό και μόνωση στέγης (εφόσον αυτή είναι αμόνωτη), είναι πολύ πιθανόν να πιάνεις 3 κατηγορίες

• Like 2
Δημοσ.

10 εκ. μόνωση τη δεκαετία του '70 δεν έβαζαν φίλε μου.  Ούτε του '80 ούτε του '90 εδώ που τα λέμε. Άρα την έκανες σχετικά πρόσφατα.  Να υποθέσω είναι εξωτερική?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...