myst77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 οχι ρε παιδια εγω ημουν ξεκαθαρος απο την αρχη. Ειπα θελω να βαλω ΦΑ ΜΟΝΟ Ηρθαν, ειδα κατοψη σπιτιου που ειχα απο εργολαβο, μετρησαν διαστασεις στο σπιτι, σημειωσαν μεσα / εξω τι ειδαν κτλ. Εβγαλαν αλλο ΠΕΑ εδωσα κοντα 250 ευρω. Μετα δεν προλαβαν να καταχωρησουν την αιτηση δυστυχως Τωρα που θα ξαναγινει το εξοικωνομο μου εδωσαν δειγμα να κανω εγω στο δοκιμαστικο μηπως τη καταχωρησω εγω και οταν ειδα αυτα και ρωτησα τι ειναι ολα τα εξτρα ειπαν (δεν θυμαμαι ακριβως τη διατυπωση) "μη σε ανησυχουν, δεν επηρεαζουν κατι" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fredd0 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, myst77 είπε ευχαριστω που αφιερωνετε χρονο και απαντατε α) με τη κουβεντα που κανουμε και αυτα τα δεδομενα δεν θα μπω γιατι δεν ανεβαινω 3 επιπεδα; σε αυτη τη περιπτωση μπορω να παρω πισω τα περιπου 250 ευρω που εδωσα για το ΠΕΑ; β) εδω αν προχωρησει θα εχω επιπτωσεις εγω; πηγαμε να το κανουμε το 2018/2019 αλλα δεν προλαβαμε να καταχωρησουμε την αιτιση εκεινο το πρωινο. Αυτη τη φορα για αυτο που θα ανοιξει σε λιγες μερες μου ειπε οτι 'τωρα η επιδοτηση θα ειναι μεγαλυτερη περιπου στο 80%" α) κανονικα ο μηχανικος επρεπε να σου πει οτι δε πληρεις τα κριτηρια για το εξοικονομω (αναβθμιση 3 ενεργειακες κατηγοριες) οποτε αν θελεις ΦΑ η πληρωσε το απο την τσεπη σου, η περιμενε να βγει καποια επιδοτηση μονο για ΦΑ [πχ https://edaattikis.gr/gr/house/cost-offers/financing-espa] Δυσκολο να παρεις πισω τα 250ε, εκτος αν τον απειλησεις με συνεπειες για το μαιμου ΠΕΑ που εξεδωσε β) φυσικα εχεις συνεπειες, στα χαρτια εσυ κανεις την απατη. Στο δικο σου ονομα ειναι η αιτηση, στο δικο σου ονομα θα βγουν τα μαιμου τιμολογια, εσυ θα πρεπει να αποδιξεις οτι δε πηρες τα φραγκα και τα μοιραστηκε ο μηχανικος με τους οποιους του βγαλουν τα μαιμου τιμολογια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, myst77 είπε οχι ρε παιδια εγω ημουν ξεκαθαρος απο την αρχη. Ειπα θελω να βαλω ΦΑ ΜΟΝΟ Ηρθαν, ειδα κατοψη σπιτιου που ειχα απο εργολαβο, μετρησαν διαστασεις στο σπιτι, σημειωσαν μεσα / εξω τι ειδαν κτλ. Εβγαλαν αλλο ΠΕΑ εδωσα κοντα 250 ευρω. Μετα δεν προλαβαν να καταχωρησουν την αιτηση δυστυχως Τωρα που θα ξαναγινει το εξοικωνομο μου εδωσαν δειγμα να κανω εγω στο δοκιμαστικο μηπως τη καταχωρησω εγω και οταν ειδα αυτα και ρωτησα τι ειναι ολα τα εξτρα ειπαν (δεν θυμαμαι ακριβως τη διατυπωση) "μη σε ανησυχουν, δεν επηρεαζουν κατι" Άρα για να το ξεκαθαρίσουμε . Εσύ θα λάβεις υπ όψιν το τελευταίο ΠΕΑ που σού έχουν δώσει τώρα . Σε αυτό το ΠΕΑ τι ενεργειακή κατάταξη είσαι τώρα έτσι όπως έχουν τα πράγματα . Για να μπορέσεις να ενταχθείς στο εξοικονομώ αυτονομώ πρέπει να ανέβεις 3 ενεργειακές κλάσεις απο οτι είσαι τώρα . Μόνο ΦΑ δέν μπορείς να βάλεις με το εξοικονομώ αυτονομώ. ( είναι 1 παρέμβαση ) Κανονικά πρέπει να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που σου έχει γράψει στο έντυπο παρεμβάσεων . Εάν δέν γίνουν και κοπούν εικονικά τιμολογία , σε περίπτωση ελέγχου θα υπάρξει θέμα τόσο σε εσένα όσο και στο μηχανικό - ενεργεικό επιθεωρητη . Επιπλέον τι κατηγορία κτιρίου είσαι. Για πλέον μόνο για πολυκατοικίες γίνονται δεκτές οι αιτήσεις. Ανοίγουν είτε 16 ή 18 Ιανουαρίου δέν θυμάμαι Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από meletis_m Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikucic Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, myst77 είπε οχι ρε παιδια εγω ημουν ξεκαθαρος απο την αρχη. Ειπα θελω να βαλω ΦΑ ΜΟΝΟ Ηρθαν, ειδα κατοψη σπιτιου που ειχα απο εργολαβο, μετρησαν διαστασεις στο σπιτι, σημειωσαν μεσα / εξω τι ειδαν κτλ. Εβγαλαν αλλο ΠΕΑ εδωσα κοντα 250 ευρω. Μετα δεν προλαβαν να καταχωρησουν την αιτηση δυστυχως Τωρα που θα ξαναγινει το εξοικωνομο μου εδωσαν δειγμα να κανω εγω στο δοκιμαστικο μηπως τη καταχωρησω εγω και οταν ειδα αυτα και ρωτησα τι ειναι ολα τα εξτρα ειπαν (δεν θυμαμαι ακριβως τη διατυπωση) "μη σε ανησυχουν, δεν επηρεαζουν κατι" δηλ πήγε να μπει τώρα (πριν λίγες μέρες) και δεν μπήκε. Και τώρα σου είπε για το επόμενο εξοικονομω... Πχ σε 6 μήνες (αν γίνει) Σου είπε Να μπεις εσύ μόνος σου... Με το ΠΕΑ πυ εβγαλες για το εξοικονομω 2020. 2ον το παλιό ΠΕΑ (που μας είπες). σε έβγαζε κατηγορία Γ? Και πως έκδοσε καινούργιο με όλα αυτά τα καινούργια που έχεις βάλει και είσαι πάλι Γ ή και λιγότερο? Αρα πάτησε στο παλιότερο και θα δείξει μούφα φωτογραφίες. Και ίσως πάρει τα χρήματα με εικονικά..... Αλλαξε μηχανικό μην έχεις μπλεξίματα. Και ζητά του τα χρήματα πισω Προσοχή προς όλους όλα τα ΠΕΑ όλες οι άδειες όλες οι τακτοποίησεις . Οτι υπάρχει θα μπει στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου. Προσέξτε για να γλιτώσετε κάποια λεφτά τώρα μην σας βγουν αλλά αργότερα. Προσωπικά την έχω πατήσει από τέτοιο "επαγγελματία" και "επιστήμονα" σε άλλη υπόθεση πολεοδομικής φύσης... Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από ikucic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, myst77 είπε οχι ρε παιδια. Στο σπιτι έχω και AC και τέντες και ηλιακό και παραθυρα με διπλό τζάμι. Το μονο που θέλω να αλλάξω είναι το είδος θερμανσης. αυτο συνεννοηθηκαμε Το αν έχεις AC και τέντες δεν σημαίνει κάτι, μπορεις να βάλεις και άλλα αν υπάρχουν χώροι που δεν έχουν. Για τα διπλά τζάμια δεν ξέρω τι ισχύει (αν δικαιολογείται αλλαγή) όμως όπως και ναχει μπορεί απλά να τα αντικαταστήσει με καλύτερα. Ο ηλιακός σίγουρα δεν δικαιολογείται η αντικατάσταση του. Προσωπικά περίεργο μου φαίνεται που κάνατε τέτοια συνενόηση. Ομως εγώ μάλλον είμαι σούπερ ψείρας... Έχω διαβάσει τον οδηγό δύο φορές, έχω ρωτήσει δεύτερη γνώμη μηχανικού, έχω ρωτήσει πράγματα σε φόρουμ, Facebook, υποψήφιους μελλοντικούς προμηθευτές, φίλους μάστορες κλπ ...και δεν άφηνα τον επιθεωρητή να κάνει ούτε βήμα χωρίς να είμαι σίγουρος πως είναι το σωστό. Βέβαια έχω έναν γνωστό που απλά το έχει αφήσει όλο σε επιθεωρητή και ο θεός βοηθός ...οπότε μάλλον σε αυτή την κατηγορία είσαι και εσύ. Τώρα ποιος γνωρίζει (αφού δεν γνωρίζεις εσύ) γιατί έγιναν έτσι τα πράγματα. 2 ώρες πριν, fredd0 είπε β) φυσικα εχεις συνεπειες, στα χαρτια εσυ κανεις την απατη. Στο δικο σου ονομα ειναι η αιτηση, στο δικο σου ονομα θα βγουν τα μαιμου τιμολογια, εσυ θα πρεπει να αποδιξεις οτι δε πηρες τα φραγκα και τα μοιραστηκε ο μηχανικος με τους οποιους του βγαλουν τα μαιμου τιμολογια. Δεν έχει μπει, δεν υπάρχει καμία απάτη. Μόνο ψεύτικο ΠΕΑ μπορεί να υπάρχει ναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myst77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 το ΠΕΑ που εκδοδηκε απο αλλον λιγο πριν αγορασω το σπιτι ελεγε κατηγορια Γ . Το σπιτι ηταν ημιτελες, ειχε μονο το εξωτερικα κουφωματα (διπλο τζαμι). Αφου το πηραμε βαλαμε ηλιακο, ενα AC, τεντες σε ολα τα μπαλκονια, ηλιακο, λεβητα πετρελαιου. Ζητησα απο αυτους μονο ΦΑ. με ρωτησε κανα 2 φορες αν θελω κατι αλλο (εξωτερικη μονωση), ειπα οχι. Ηρθαν, ειδαν τη κατοψη του διαμερισματος απο τον εργολαβο, παρολα αυτα εβγαλαν και φωτογραφιες παντου, σημειωσαν απο την αρχη διαστασεις κτλ. εβγαλαν νεο ΠΕΑ και εδωσα 250 ευρω περιπου σε πρωτη φαση τα οποια αν εγκριθει ειπαν θα τα παρω πισω. Ολα αυτα ηταν για το 2019 οπου δεν προλαβαν να καταχωρησουν στα λιγα λεπτα την αιτηση μου. Τωρα ανοιγει ξανα σε λιγες μερες και μου ειπαν οτι επειδη γινεται χαμος και μπορει να μη προλαβουν αν θελω να μου δειξουν τη διαδικασια για να κανω εγω τη καταχωρηση εκεινο το πρωι. μου εδωσαν οδηγιες, ολα τα δικαολογητικα που θα επισυναψω κτλ. Επισης μου ειπαν οτι τωρα η επιδοτηση ειναι περισσοτερη, περιπου 80/90 %. Το 19 συμφωνα με το εισοδημα ηταν 50% νομιζω. Εκανα τη δοκιμαστικη διαδικασια και ειδα οτι ειναι ευκολη απλα ειδα οτι εκτος το ΦΑ ειχαν κουφωματα, τεντες, μονωση στη σκεπη, AC κτλ με ενα ποσο που εφτανε κοντα στα 25χιλιαρικα. Οταν ρωτησα δεν θυμαμαι τι ακριβως ειπαν αλλα ηταν κατι του στυλ "δεν πειραζει μη σε απασχολει" Η αιτηση ειναι σε λιγες μερες και τωρα δεν ξερω τι θα κανω Αλλοι γνωστοι μου λενε πως για φυσικο αεριο μονο δεν αξιζει να μπω στο προγραμμα Επισης αν ειναι ολο αυτο με ξυνιζει αν το κανανε ετσι γιατι εγω ειχα φερθει καλα σε κατι που χρειαστηκε αυτος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DownUNDERground Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Οκ, τώρα που αναφέρεις όλο το στόρυ φαίνεται σα να πάνε να σε πιάσουν κώτσο από κάπου. Ίσως πχ. να ελπίζουν να μην προλάβεις να ενταχθείς εξ αρχής, οπότε ξεμπερδεύουν νωρίς και για φέτος (ενώ έχουν τσεπώσει το 250ρι). Ή αν μπεις μετά να τσεπώσουν και από τα μαϊμουδίσια της αίτησης. Πρόσωπα και κατστάσεις εσύ ξέρεις καλύτερα πάντως για να κρίνεις. Είναι εμπιστοσύνης σου ή απλά τους βρήκες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, myst77 είπε το ΠΕΑ που εκδοδηκε απο αλλον λιγο πριν αγορασω το σπιτι ελεγε κατηγορια Γ . Το σπιτι ηταν ημιτελες, ειχε μονο το εξωτερικα κουφωματα (διπλο τζαμι). Αφου το πηραμε βαλαμε ηλιακο, ενα AC, τεντες σε ολα τα μπαλκονια, ηλιακο, λεβητα πετρελαιου. Ζητησα απο αυτους μονο ΦΑ. με ρωτησε κανα 2 φορες αν θελω κατι αλλο (εξωτερικη μονωση), ειπα οχι. Ηρθαν, ειδαν τη κατοψη του διαμερισματος απο τον εργολαβο, παρολα αυτα εβγαλαν και φωτογραφιες παντου, σημειωσαν απο την αρχη διαστασεις κτλ. εβγαλαν νεο ΠΕΑ και εδωσα 250 ευρω περιπου σε πρωτη φαση τα οποια αν εγκριθει ειπαν θα τα παρω πισω. Ολα αυτα ηταν για το 2019 οπου δεν προλαβαν να καταχωρησουν στα λιγα λεπτα την αιτηση μου. Τωρα ανοιγει ξανα σε λιγες μερες και μου ειπαν οτι επειδη γινεται χαμος και μπορει να μη προλαβουν αν θελω να μου δειξουν τη διαδικασια για να κανω εγω τη καταχωρηση εκεινο το πρωι. μου εδωσαν οδηγιες, ολα τα δικαολογητικα που θα επισυναψω κτλ. Επισης μου ειπαν οτι τωρα η επιδοτηση ειναι περισσοτερη, περιπου 80/90 %. Το 19 συμφωνα με το εισοδημα ηταν 50% νομιζω. Εκανα τη δοκιμαστικη διαδικασια και ειδα οτι ειναι ευκολη απλα ειδα οτι εκτος το ΦΑ ειχαν κουφωματα, τεντες, μονωση στη σκεπη, AC κτλ με ενα ποσο που εφτανε κοντα στα 25χιλιαρικα. Οταν ρωτησα δεν θυμαμαι τι ακριβως ειπαν αλλα ηταν κατι του στυλ "δεν πειραζει μη σε απασχολει" Η αιτηση ειναι σε λιγες μερες και τωρα δεν ξερω τι θα κανω Αλλοι γνωστοι μου λενε πως για φυσικο αεριο μονο δεν αξιζει να μπω στο προγραμμα Επισης αν ειναι ολο αυτο με ξυνιζει αν το κανανε ετσι γιατι εγω ειχα φερθει καλα σε κατι που χρειαστηκε αυτος Ας τα γράψουμε ακόοοοοοοομα μια φορά. Για να σε πληρώσει το πρόγραμμα, πρέπει να ανέβεις 3 κατηγορίες. Αν δεν ανέβεις, δεν σε πληρώνει. Το να μπείς, μπαίνεις, το να βγείς και να πληρωθούν οι παρεμβάσεις σου είναι το δύσκολο. Στη δική σου περίπτωση λοιπόν τι γίνεται? Το ΠΕΑ που σου έβγαλαν είναι ψέμα. Σε κατέβασαν ενεργειακή κλάση, αποκρύπτοντας τις παρεμβάσεις που ήδη έχεις. Αυτό σημαίνει ότι σε έριξαν σαν ενεργειακή κλάση για να ανέβεις πιο εύκολα. Που είναι το κακό? Σε ενδεχόμενο έλεγχο θα την πατήσει άσχημα ο μηχανικός που έβγαλε το ΠΕΑ. Εσύ μάλλον δεν παθαίνεις τίποτα Θα σου βάλουν το φυσικό αέριο, θα πληρώσεις τη συμμετοχή σου και όλα καλά μέχρι εδώ. Οι ψέμα παρεμβάσεις που έχουν γραφεί στο πρώτο ΠΕΑ όμως, πρέπει να γίνουν και να υπάρχουν τιμολόγια για αυτές. Διαφορετικά δεν θα ανέβεις 3 κατηγορίες...και θα πληρώσεις απο την τσέπη σου το φυσικό αέριο. Πως θα γίνουν οπότε? Με ψεύτικα τιμολόγια και κάποιος θα τσεπώσει τα 20.000€.... Ποιος θα βγάλει το 2ο ΠΕΑ? Μάλλον κάποιος γνωστός του τύπου που έβγαλε το 1ο ΠΕΑ.... Γιατί άγνωστος μηχανικός, μάλλον κάτι θα υποψιαστεί. Αν και δεν τον απασχολεί το 2ο μηχανικό τόσο. Ότι βλέπει, αυτό θα καταγράψει. Τέλος, προφανώς και ΝΑΙ, δεν αξίζει να μπει κάποιος στο εξοικονομώ για μια μόνο παρέμβαση. Και ο λόγος είναι, ότι δεν πρόκειται ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση να επιδοτηθεί για αυτή Τέλος #2, το ΠΕΑ που σου έβγαλαν πριν λίγα χρόνια, δεν έχει ακρίβεια. Ένα γρήγορο φθηνό ΠΕΑ είναι που έχει χρησιμότητα για πώληση ή ενοικίαση. Καμία σχέση με το ΠΕΑ που απαιτει το εξοικονομω 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myst77 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) τους βρηκα απο σποντα απο μια αλλη επαγγεματικη συνεργασια. φερθηκα καλα και θεωρησα οτι θα "ανταποδωσουν" αν το προχωρησω με αυτους Αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι αν ισχυει η νεα επιδοτηση που μου ειπαν τωρα περιπου 80/90% ή δεν ισχυει και ειναι γιατι θα τσεπωσουν και αυτοι παραπανω λεφτα EDIT: @sphinxgr αυτος που ηρθε για τις φωτο και τις μετρησεις ειναι απο την εταιρια τους/τεχνικο γραφειο. οποτε ο μηχανικος που εβγαλε το ΠΕΑ για το εξοικονομωπροπερσι ειναι απο αυτους. Σε αυτα που μου εδωσαν για επισυναψη στην αιτηση εχει ενα εγγραφο "Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων βάσει της 1ης Ενεργειακής Επιθεώρησης" και μεσα λεει "Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις θα επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση, τουλάχιστον κατά τρεις (3) κατηγορίες κατάταξης, δηλαδή από υφιστάμενη κατηγορία Η σε Γ" και δεξια απο αυτο σε κουτακι εχει επιλεγμενο το ΝΑΙ Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από myst77 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikucic Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, myst77 είπε τους βρηκα απο σποντα απο μια αλλη επαγγεματικη συνεργασια. φερθηκα καλα και θεωρησα οτι θα "ανταποδωσουν" αν το προχωρησω με αυτους Αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι αν ισχυει η νεα επιδοτηση που μου ειπαν τωρα περιπου 80/90% ή δεν ισχυει και ειναι γιατι θα τσεπωσουν και αυτοι παραπανω λεφτα EDIT: @sphinxgr αυτος που ηρθε για τις φωτο και τις μετρησεις ειναι απο την εταιρια τους/τεχνικο γραφειο. οποτε ο μηχανικος που εβγαλε το ΠΕΑ για το εξοικονομωπροπερσι ειναι απο αυτους. Σε αυτα που μου εδωσαν για επισυναψη στην αιτηση εχει ενα εγγραφο "Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων βάσει της 1ης Ενεργειακής Επιθεώρησης" και μεσα λεει "Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις θα επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση, τουλάχιστον κατά τρεις (3) κατηγορίες κατάταξης, δηλαδή από υφιστάμενη κατηγορία Η σε Γ" και δεξια απο αυτο σε κουτακι εχει επιλεγμενο το ΝΑΙ δηλαδή εκδόθηκε παλιότερα ΠΕΑ και έγραφε κατηγορία Γ (και ήταν και ανολοκλήρωτο και βγήκε Γ!!!!) και τώρα γράφει κατηγορία Η. (βέβαια έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού αλλά από Γ, Η μεταγενέστερο ΠΕΑ;) όπως και να χει για μία παρέμβαση και να βγάλουν αεριτζίδικα λεφτά το εν λόγω γραφείο μαζί με τους πρόθυμους προμηθευτές ε όχι δεν αξίζει. κοίτα να είσαι 2,5 κατηγορίες πάνω και να τα μαγειρέψει λίγο να πάει στις τρεις δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και ανήθικο μιας που οι τρεις κατηγορίες είναι δύσκολο να πιαστούν... αλλά να ανέβει πραγματικά μία κατηγορία και εικονικά άλλες δύο νομίζω ότι ξεφεύγει και εσύ δεν γλυτώνεις και κανά φοβερό ποσό. το έχω ξανακούσει και αλλού αλλά είχαν μερίδιο από τα "αεριτζίδικα" και οι ιδιώτες.... ούτε αυτό είναι σωστό και ούτε ηθικό. όσο για την επιδότηση το μέγιστο είναι 85% εφόσον είσαι κάτω από 10000 ατομικό ή 20000 οικογενειακό εισόδημα και κατηγορία τουλάχιστον Ζ,Η και να ανέβεις Β. εσύ δηλαδή για να πιάσεις το 75% πρέπει να είσαι στο χαμηλό εισοδηματικό κλιμάκιο (10000 ή 20000 οικογενειακό) και για να πάρεις το έξτρα 10% πρέπει από Η να πας Β (δηλαδή 5 κατηγορίες πάνω!!!) αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από ikucic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, myst77 είπε Αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι αν ισχυει η νεα επιδοτηση που μου ειπαν τωρα περιπου 80/90% ή δεν ισχυει και ειναι γιατι θα τσεπωσουν και αυτοι παραπανω λεφτα Η επιδότηση βγαίνει βάσει του ακόλουθου πίνακα βάσει του οικογενειακού εισοδήματος σου, που υπολογίζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Το μέγιστο που μπορείς να πας είναι 65%+10% αν έχεις έως 20.000€, εκτός αν ανήκεις στους δήμους απολιγνιτοποίησης που παίρνεις +10% Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από sphinxgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikucic Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Η επιδότηση βγαίνει βάσει του ακόλουθου πίνακα βάσει του οικογενειακού εισοδήματος σου, που υπολογίζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Το μέγιστο που μπορείς να πας είναι 65%+10% αν έχεις έως 20.000€, εκτός αν ανήκεις στους δήμους απολιγνιτοποίησης που παίρνεις +10% Συν 10% ενεργειακό premium αν από Ζ ή Η πας τουλάχιστον Β. Αλλά για πάει εκεί ο φίλος μας πρέπει πραγματικά ο μηχανικος να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ μούφας (με βάση τα όσα έχουμε διαβάσει). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Πρός του μηχανολόγους στης παρέας... Εχω μια απορία, για το κόστος της παρέμβασης του Φ/Β. Το ποσό που πληρώνει το πρόγραμμα μου φαινεται πολυ οριακό! κάνω καπου λάθος; το έχει ψάξει κανείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikucic Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Πρός του μηχανολόγους στης παρέας... Εχω μια απορία, για το κόστος της παρέμβασης του Φ/Β. Το ποσό που πληρώνει το πρόγραμμα μου φαινεται πολυ οριακό! κάνω καπου λάθος; το έχει ψάξει κανείς; Δεν είμαι μηχανολόγος αλλά πήρα ήδη πρόσφερες για 5αρι μονοφασικο με ενεργειακό συμψηφισμό. Εχω ήδη 5 Προσφορες στα χέρια μου. Οι προσφορές που έστειλαν κυμαίνονται από 6550 έως 6900 δηλαδή οριακά κάτω από τα 7000 του προγράμματος. Δηλαδή φτάνουν. Κατέληξα με ποιον θα συνεργαστώ. Εκτός είναι το κόστος της δεδδηε (450 ευρώ νομίζω). Εδωσα μπροστά 200 ευρώ (θα αφαιρεθούν από την προσφορά) για τον φάκελο (μονογραμμικο , κάτοψη, συν τα χαρτιά που μάζεψα εγώ). Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι αν θα μου εγκριθεί η αίτηση (την έστειλα την προηγούμενη βδομάδα) πήρε αριθμό πρωτοκόλλου στην δεδδηε Ιωαννίνων και τα δικαιολογητικά ήταν οκ. Αλλά κάτι μου λένε να δουν αν το δίκτυο είναι κορεσμένο και άλλα τέτοια. Εχει κάνεις καμία εικόνα? Εδώ επαρχία (Θεσπρωτία) δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν θα είναι σίγουρη η σύνδεση. Κατά τα άλλα τα λεφτά από το εξοικονομω φτάνουν. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από ikucic 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, ikucic είπε Δεν είμαι μηχανολόγος αλλά πήρα ήδη πρόσφερες για 5αρι μονοφασικο με ενεργειακό συμψηφισμό. Εχω ήδη 5 Προσφορες στα χέρια μου. Οι προσφορές που έστειλαν κυμαίνονται από 6550 έως 6900 δηλαδή οριακά κάτω από τα 7000 του προγράμματος. Δηλαδή φτάνουν. Κατέληξα με ποιον θα συνεργαστώ. Εκτός είναι το κόστος της δεδδηε (450 ευρώ νομίζω). Εδωσα μπροστά 200 ευρώ (θα αφαιρεθούν από την προσφορά) για τον φάκελο (μονογραμμικο , κάτοψη, συν τα χαρτιά που μάζεψα εγώ). Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι αν θα μου εγκριθεί η αίτηση (την έστειλα την προηγούμενη βδομάδα) πήρε αριθμό πρωτοκόλλου στην δεδδηε Ιωαννίνων και τα δικαιολογητικά ήταν οκ. Αλλά κάτι μου λένε να δουν αν το δίκτυο είναι κορεσμένο και άλλα τέτοια. Εχει κάνεις καμία εικόνα? Εδώ επαρχία (Θεσπρωτία) δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν θα είναι σίγουρη η σύνδεση. δεν εχει καθολου περιθώριο για εργολαβικη δουλειά. Εμένα αυτό με καίει. Και η τιμή που εθεσαν στο πρόγραμμα ειναι ΥΠΟΠΤΑ κοντά στη τιμή της πιάτσας...Για να τους βαλουν μόνους τους, στο παιχνίδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα