Προς το περιεχόμενο

Εξοικονομώ κατ' οίκον

TiMoRiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει σχετικά με το ΠΕΑ.

Έκανα την πληρωμή στον μηχανικό με έναν λογαριασμό μου στην Πειραιώς. Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω τον ίδιο λογαριασμό, όταν κάνω την αίτηση, για την επιστροφή των χρημάτων ή μπορώ να χρησιμοποιήσω λογαριασμό άλλης τράπεζας στην αίτηση, καθότι θέλω να πάρω το δάνειο από άλλη τράπεζα και όχι την Πειραιώς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Astreos είπε

Παιδιά, μήπως ξέρει κάποιος να απαντήσει σχετικά με το ΠΕΑ.

Έκανα την πληρωμή στον μηχανικό με έναν λογαριασμό μου στην Πειραιώς. Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω τον ίδιο λογαριασμό, όταν κάνω την αίτηση, για την επιστροφή των χρημάτων ή μπορώ να χρησιμοποιήσω λογαριασμό άλλης τράπεζας στην αίτηση, καθότι θέλω να πάρω το δάνειο από άλλη τράπεζα και όχι την Πειραιώς

Αίτηση Δανείου με ποια τράπεζα επέλεξες ;

Στο λογαριασμό που έκανες κατάθεση τη αμοιβή του ΠΕΑ , λογικά ήταν ο επαγγελματικός βρουν μηχανικού

15 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Αίτηση Δανείου με ποια τράπεζα επέλεξες ;

Στο λογαριασμό που έκανες κατάθεση τη αμοιβή του ΠΕΑ , λογικά ήταν ο επαγγελματικός βρουν μηχανικού

Δεν έχω κάνει ακόμη αίτηση, θα κάνω στις 14. Αίτηση δανείου θέλω να επιλέξω την Αττικής. Τον μηχανικό των πλήρωσα με κατάθεση στον επαγγελματικό του λογαριασμό από τράπεζα Πειραιώς. Η απορία μου είναι αν θα υπάρχει πρόβλημα στο να μου επιστραφούν τα χρήματα.

8 ώρες πριν, Astreos είπε

Δεν έχω κάνει ακόμη αίτηση, θα κάνω στις 14. Αίτηση δανείου θέλω να επιλέξω την Αττικής. Τον μηχανικό των πλήρωσα με κατάθεση στον επαγγελματικό του λογαριασμό από τράπεζα Πειραιώς. Η απορία μου είναι αν θα υπάρχει πρόβλημα στο να μου επιστραφούν τα χρήματα.

Απ ότι μου είχε πει ο δικός μου καλό θα ήταν ο λογαριασμός να με έχει πρώτο όνομα και να γίνουν όλα από έναν λογαριασμό. Αλλιώς θα χρειαζόταν κάποιες περεταίρω διατυπώσεις (νομίζω κάτι υπεύθυνες δηλώσεις)

• Like 1

41 λεπτά πριν, ikucic είπε

Απ ότι μου είχε πει ο δικός μου καλό θα ήταν ο λογαριασμός να με έχει πρώτο όνομα και να γίνουν όλα από έναν λογαριασμό. Αλλιώς θα χρειαζόταν κάποιες περεταίρω διατυπώσεις (νομίζω κάτι υπεύθυνες δηλώσεις)

Αυτό ξέρω και εγώ.

9 ώρες πριν, Astreos είπε

Ερώτηση και μένα ο μηχανικός με είπε να του κατάθεσω τα χρώματα για το πεα στον λογαριασμό του. 400€.

Με Αυτα τα χρήματα λέει πως θα πληρώθει το πεα,και εγώ μετά στην αίτηση που θα κάνω θα ανεβάσω δηλαδή την μεταφορά που έκανα σε αυτόν το ποσό 400€? 

Κάτι δεν με κολλάει, η θα με στείλει κάποιο άλλο χαρτί μετά; 

1 λεπτό πριν, Triple_HR21 είπε

Ερώτηση και μένα ο μηχανικός με είπε να του κατάθεσω τα χρώματα για το πεα στον λογαριασμό του. 400€.

Με Αυτα τα χρήματα λέει πως θα πληρώθει το πεα, και εγώ μετά στην αίτηση που θα κάνω θα ανεβάσω δηλαδή την μεταφορά που έκανα σε αυτόν το ποσό 400€? 

Κάτι δεν με κολλάει, η θα με στείλει κάποιο άλλο χαρτί μετά; 

400€, πόσα τετραγωνικά? Βάσει του προγράμματος αυτό είναι το κόστος για 125m2 (βέβαια ο καθένας φυσικά μπορεί να ζητήσει, όσα θέλει)

Σωστά στα λέει πάντως. Πληρώνεις, και αν μπεις, θα βάλεις αποδεικτικό κατάθεσης και απόδειξη και θα τα πάρεις πίσω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

400€, πόσα τετραγωνικά? Βάσει του προγράμματος αυτό είναι το κόστος για 125m2 (βέβαια ο καθένας φυσικά μπορεί να ζητήσει, όσα θέλει)

Σωστά στα λέει πάντως. Πληρώνεις, και αν μπεις, θα βάλεις αποδεικτικό κατάθεσης και απόδειξη και θα τα πάρεις πίσω. 

140τμ είναι εμένα το σπίτι. Μηπως με έβγαλε πολλά; 

Επίσης στην ερώτηση μου αν πρέπει να πληρωθεί το πεα με είπανε σίγουρα πως πρέπει, και στην αίτηση να στείλω το αποδεικτικό. 

Δηλαδή θα στείλω το απόκομμα της μεταφοράς μου στο μηχανικό; 

Και γιατί να μη στείλω πχ μια παλιά κατάθεση 400€ όταν κάνω την αίτηση και να γλυτώσω τα 400€; εφόσον θα στείλω ένα χαρτί με μια μεταφορά απλή στην πλατφόρμα μέσα. 

Επεξ/σία από Triple_HR21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Triple_HR21 είπε

140τμ είναι εμένα το σπίτι. Μηπως με έβγαλε πολλά; 

Επίσης στην ερώτηση μου αν πρέπει να πληρωθεί το πεα με είπανε σίγουρα πως πρέπει, και στην αίτηση να στείλω το αποδεικτικό. 

Δηλαδή θα στείλω το απόκομμα της μεταφοράς μου στο μηχανικό; 

Και γιατί να μη στείλω πχ μια παλιά κατάθεση 400€ όταν κάνω την αίτηση και μα γλυτώσω τα 400€; εφόσον θα στείλω ένα χαρτί με μια μεταφορά απλή. 

400€ είναι η μέγιστη χρέωση που μπορεί να γίνει στο πρόγραμμα. Η χρέωση πάει βάσει τετραγωνικών. Ο μηχανικός σου έκανε καλύτερη τιμή εν ολίγοις, απ΄ οσο θα έπρεπε να πάρει κανονικά. Το ΠΕΑ με τις προτάσεις παρεμβάσεων, θέλει ώρες. Δεν είναι μια υπογραφή ή 5 λεπτά δουλειας.

Αν δεν τον πληρώσεις, δεν θα σου βγάλει το ΠΕΑ. Προφανώς και του πληρώνεις τα 400€ για να στο εκδώσει, μπεις δεν μπεις. Είναι το ticket για να κάνεις την αίτηση το ΠΕΑ και τα 400€, είναι το κόστος αυτού. Αν μπεις θα τα πάρεις πίσω. Αν δεν μπεις, έπαιξες και έχασες 400€. Προσπαθείς ξανά την επόμενη φορά.

Το πώς θα γλιτώσεις τα 400€ απο τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει κάνει δουλειά και πρέπει να πληρωθεί για αυτήν, δεν το καταλαβαίνω....

Επεξ/σία από sphinxgr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

400€ είναι η μέγιστη χρέωση που μπορεί να γίνει στο πρόγραμμα. Η χρέωση πάει βάσει τετραγωνικών. Ο μηχανικός σου έκανε καλύτερη τιμή εν ολίγοις, απ΄ οσο θα έπρεπε να πάρει κανονικά. Το ΠΕΑ με τις προτάσεις παρεμβάσεων, θέλει ώρες. Δεν είναι μια υπογραφή ή 5 λεπτά δουλειας.

Αν δεν τον πληρώσεις, δεν θα σου βγάλει το ΠΕΑ. Προφανώς και του πληρώνεις τα 400€ για να στο εκδώσει, μπεις δεν μπεις. Είναι το ticket για να κάνεις την αίτηση το ΠΕΑ και τα 400€, είναι το κόστος αυτού. Αν μπεις θα τα πάρεις πίσω. Αν δεν μπεις, έπαιξες και έχασες 400€. Προσπαθείς ξανά την επόμενη φορά.

Το πώς θα γλιτώσεις τα 400€ απο τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει κάνει δουλειά και πρέπει να πληρωθεί για αυτήν, δεν το καταλαβαίνω....

Οχι απλά ρωτάω να μάθω τι γίνεται. Και τα ρωτάω αυτά γιατί ο μηχανικός με ζήτησε 1.000€ αν ενταχθω στο πρόγραμμα, και με φάνηκε υπερβολή όταν είδα και έψαξα ότι είναι το περίπου στα 200€+ από άλλους μηχανικούς. 

Και επίσης αμοιβή γιατί με ζητάει; εγώ μόνος μου θα κάνω την αιτηση+με τύπωσε ένα χαρτί εμ οδηγίες πως θα την κάνω. 

Επίσης ο μηχανικός με έχει στείλει ήδη το τιμολόγιο της πληρωμής. 

Με έχει κόψει δηλαδή το χαρτί.

Αρα μπορώ εγώ αυτο το χαρτί όταν ανοίξει το πρόγραμμα να το περάσω κανονικά σωστά; γράφει ότι είναι η αμοιβή μηχανικού για το πεα. 

Επεξ/σία από Triple_HR21

3 λεπτά πριν, Triple_HR21 είπε

Οχι απλά ρωτάω να μάθω τι γίνεται. Και τα ρωτάω αυτά γιατί ο μηχανικός με ζήτησε 1.000€ αν ενταχθώ στο πρόγραμμα, και με φάνηκε υπερβολή όταν είδα και έψαξα ότι είναι το περίπου στα 200€+ από άλλους μηχανικούς. 

Και επίσης αμοιβή γιατί με ζητάει; εγώ μόνος μου θα κάνω την αιτηση+με τύπωσε ένα χαρτί εμ οδηγίες πως θα την κάνω. 

Επίσης ο μηχανικός με έχει στείλει ήδη το τιμολόγιο της πληρωμής. 

Με έχει κόψει δηλαδή το χαρτί.

Αρα μπορώ εγώ αυτο το χαρτί όταν ανοίξει το πρόγραμμα να το περάσω κανονικά σωστά; γράφει ότι είναι η αμοιβή μηχανικού για το πεα. 

Δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις κάνει με το μηχανικό. Μπορεί τα 1000€ να στα ζήτησε για την επιστασία του έργου. Να συντονίσει και να βρει συνεργεία κλπ που είναι λογικό.

Κατά την αίτηση επειδή μάλλον δεν τα έχεις καταλάβει καλά, δεν ανεβάζεις καμία απόδειξη και κανένα αποδεικτικό κατάθεσης. Αυτά γίνονται όταν ολοκληρωθουν οι παρεμβάσεις.

3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις κάνει με το μηχανικό. Μπορεί τα 1000€ να στα ζήτησε για την επιστασία του έργου. Να συντονίσει και να βρει συνεργεία κλπ που είναι λογικό.

Κατά την αίτηση επειδή μάλλον δεν τα έχεις καταλάβει καλά, δεν ανεβάζεις καμία απόδειξη και κανένα αποδεικτικό κατάθεσης. Αυτά γίνονται όταν ολοκληρωθουν οι παρεμβάσεις.

Καμία σχέση όλα εγώ θα τα αναλάβω ο συγκεκριμένος μηχανικός εξαρχής κατάλαβα ότι ήθελε να βγάλει όσα ποιο πολλά μπορούσε από εμένα. 

Άρα με λίγα λόγια δεν είναι υποχρεωτικό να το πληρώσω τώρα το πέα στην αίτηση σωστά; 

Αυτό γίνεται και αργότερα αφού ενταχθω στο πρόγραμμα; 

• Like 1

Στις 2/1/2021 στις 10:13 ΜΜ, Triple_HR21 είπε

ε ναι απλα ρωτησα αν μπορω μπας και γλυτωσω το 400αρι γιατι γινεται χαμος με τις αιτησεις καθε φορα και σιγα μην προλαβω να μπω στο προγραμμα παλι.

2 λεπτά πριν, Triple_HR21 είπε

Καμία σχέση όλα εγώ θα τα αναλάβω ο συγκεκριμένος μηχανικός εξαρχής κατάλαβα ότι ήθελε να βγάλει όσα ποιο πολλά μπορούσε από εμένα. 

Άρα με λίγα λόγια δεν είναι υποχρεωτικό να το πληρώσω τώρα το πέα στην αίτηση σωστά; 

Εν ολίγοις ρωτάς αν μπορείς να πιστολιάσεις το μηχανικό?!!!!!

1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Εν ολίγοις ρωτάς αν μπορείς να πιστολιάσεις το μηχανικό?!!!!!

Το τιμολόγιο το έχω ήδη αρα θεωρητικά μπορώ. 

Αλλά εννοείται δεν θα το κάνω αυτο.

Το θέμα είναι αυτό το τιμολόγιο θα στείλω εγώ στην αίτηση; 

4 λεπτά πριν, Triple_HR21 είπε

Δυστυχώς το ΠΕΑ είναι υποχρεωτικό για να κάνεις την αίτηση άσχετα αν θα καταφέρεις τελικά να ενταχθείς. Αυτό σημαίνει ότι το πληρώνεις και τα λεφτά θα τα πάρεις πίσω μόνο αν καταφέρεις να ενταχθείς. Άρα ο μηχανικός πρέπει να πληρωθεί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Τώρα αν σου έβγαλε το ΠΕΑ και σου το έδωσε πριν πληρωθεί, πάλι το ηθικό και σωστό είναι να τον πληρώσεις.

2 λεπτά πριν, Triple_HR21 είπε

Το τιμολόγιο το έχω ήδη αρα θεωρητικά μπορώ. 

Αλλά εννοείται δεν θα το κάνω αυτο.

Το θέμα είναι αυτό το τιμολόγιο θα στείλω εγώ στην αίτηση; 

Όχι. Πρώτα θα κάνεις την αίτηση. Θα βάλεις τα στοιχεία του ΠΕΑ. Όχι το τιμολόγιο. Το τιμολόγιο θα το βάλεις μετά αφού κάνεις την αίτηση και μόνο αν επιλεχθείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...