Evaggelos1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 μονιμη δικαιολογια <κολαγε το συστημα, εκλεισε γρηγορα...> και τα σχετικα! Μα εννοειται οτι ΔΕΝ ηταν δυνατον να περασουνε ολοι! Λαθος για μενα των μηχανικων που για να πιασουνε οσο μπορουσαν περισσοτερους πελατες (λογικο), καλλιεργουσαν προδοκιες οτι < Εισαι μεσα, θε σε περασω>, αντι του (επισης λογικου) εχω δεκα πελατες, αντε να περασω 1 η 2 συμφωνα με την προτεραιότητα που οριζω εγω οπως θεωρω σωστο! (αφιξης, τακτοποιησης, καταχωρησης ΠΕΑ κλπ). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 ...και 15 δεν βλέπω να υπάρχει επιλογή να ανοίξω Κρήτη και Βορειο Αιγαίο ...μόνο Νότιο αιγαίο. Πότε να έπεσαν;; ! Στο Ναύπλιο έπεσε, λένε, το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην μπει κανένας! χαχα (Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα όλο αυτό) https://argolika.gr/2020/12/16/εξαιτίας-της-διακοπής-ρεύματος-οι-ναυ/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε μονιμη δικαιολογια <κολαγε το συστημα, εκλεισε γρηγορα...> και τα σχετικα! Μα εννοειται οτι ΔΕΝ ηταν δυνατον να περασουνε ολοι! Λαθος για μενα των μηχανικων που για να πιασουνε οσο μπορουσαν περισσοτερους πελατες (λογικο), καλλιεργουσαν προδοκιες οτι < Εισαι μεσα, θε σε περασω>, αντι του (επισης λογικου) εχω δεκα πελατες, αντε να περασω 1 η 2 συμφωνα με την προτεραιότητα που οριζω εγω οπως θεωρω σωστο! (αφιξης, τακτοποιησης, καταχωρησης ΠΕΑ κλπ). Το λάθος των μηχανικών είναι ότι δέχονται να μπουν στη διαδικασία να υποβάλουν αίτηση για τους πελάτες τους Ένα ΠΕΑ έκανα για μια φίλη και ίδρωσα από το άγχος μόνο από τα τηλέφωνα που με έπαιρνε επειδή είχαν κολλήσει όλα από την πρώτη στιγμή, που δηλαδή να είχα αναλάβει 2-3 αιτήσεις και να κόλλαγα στην 1η, επειδή δε διάβαζε το σύστημα με ΠΕΑ Άντε να εξηγείς μετά τι και πως Πραγματικά με αίτηση δεν ασχολούμαι ποτέ ξανά 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 13 λεπτά λένε η Κρήτη. Νέο ρεκόρ. Αναρωτιέμαι τι ποσοστό των αιτήσεων κατάφερε να μπει. Προβλέπω αρνητικό ρεκόρ και εκεί, δηλαδή λιγότερο από 20%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evaggelos1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Το λάθος των μηχανικών είναι ότι δέχονται να μπουν στη διαδικασία να υποβάλουν αίτηση για τους πελάτες τους Ένα ΠΕΑ έκανα για μια φίλη και ίδρωσα από το άγχος μόνο από τα τηλέφωνα που με έπαιρνε επειδή είχαν κολλήσει όλα από την πρώτη στιγμή, που δηλαδή να είχα αναλάβει 2-3 αιτήσεις και να κόλλαγα στην 1η, επειδή δε διάβαζε το σύστημα με ΠΕΑ Άντε να εξηγείς μετά τι και πως Πραγματικά με αίτηση δεν ασχολούμαι ποτέ ξανά Η ευθυνη του μηχανικου και η αντιστοιχη αμοιβη, επρεπε να περιοριστει στη συνταξη του ΠΕΑ και την υποδειξη των παρεμβασεων. Η καταχωρηση της αιτησης πρεπει να ειναι κατι επιπλεον και ξεχωριστο με αλλη συμφωνια και αμοιβη! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε Η ευθυνη του μηχανικου και η αντιστοιχη αμοιβη, επρεπε να περιοριστει στη συνταξη του ΠΕΑ και την υποδειξη των παρεμβασεων. Η καταχωρηση της αιτησης πρεπει να ειναι κατι επιπλεον και ξεχωριστο με αλλη συμφωνια και αμοιβη! Tι συμφωνία να κάνεις με αυτά που γίνονται... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Είσαι ειλικρινής... λες ακριβώς τι συμβαίνει και πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα. (Στις περισσότερες περιοχές 40-45% πιθανότητα, σε 2-3 περιοχές αισθητά λιγότερο) Λες πόσο κομπιουτεράκιας τυγχάνεις να είσαι, πως τα πας με το data entry κλπ. Λες σε τι σειρά τους έχεις βάλει την αίτηση. Πετάς την πρόταση να το κάνουν είτε οι ίδιοι είτε κάποιος συγγενής/φίλος/άσχετος επί πληρωμή και ότι βρέξει ας κατεβάσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις τελευταίες 2 περιφέρειες, προφανώς έφτιαξαν το σύστημα αναγνώρισης του ΠΕΑ και το αναγνωρίζει αμέσως. Πλέον η εισαγωγή των αιτήσεων, μέγιστο να πάρει 15 λεπτά. Όσος είναι δηλαδή ο μέσος χρόνος εισαγωγής μια αίτησης / άτομο. Στην Αττική έμεινε 45 λεπτά ανοιχτό το σύστημα γιατί τα 20 λεπτά, ήταν η αναγνώριση του ΠΕΑ! Είναι λογικό? Για μένα είναι. Κανονικά πρέπει να εισάγεται μια αίτηση ανά άτομο και όχι να γίνεται μαζικά απο κάποιους. Επίσης η εισαγωγή της αίτησης, δεν είναι δουλειά του μηχανικού. Ξεκάθαρο data entry είναι και ως data entry θα έπρεπε να πληρώνεται. Η δουλειά του μηχανικού είναι να βγάλει ΠΕΑ, να κάνει προτάσεις παρεμβάσεων, να κάνει επιστασία του έργου. Ούτε καν δουλειά του δεν είναι να ασχολείται με προγράμματα τύπου εξοικονομώ και να τα διαχειρίζεται. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από sphinxgr 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Στις τελευταίες 2 περιφέρειες, προφανώς έφτιαξαν το σύστημα αναγνώρισης του ΠΕΑ και το αναγνωρίζει αμέσως. Πλέον η εισαγωγή των αιτήσεων, μέγιστο να πάρει 15 λεπτά. Όσος είναι δηλαδή ο μέσος χρόνος εισαγωγής μια αίτησης / άτομο. Στην Αττική έμεινε 45 λεπτά ανοιχτό το σύστημα γιατί τα 20 λεπτά, ήταν η αναγνώριση του ΠΕΑ! Είναι λογικό? Για μένα είναι. Κανονικά πρέπει να εισάγεται μια αίτηση ανά άτομο και όχι να γίνεται μαζικά απο κάποιους. Επίσης η εισαγωγή της αίτησης, δεν είναι δουλειά του μηχανικού. Ξεκάθαρο data entry είναι και ως data entry θα έπρεπε να πληρώνεται. Η δουλειά του μηχανικού είναι να βγάλει ΠΕΑ, να κάνει προτάσεις παρεμβάσεων, να κάνει επιστασία του έργου. Ούτε καν δουλειά του δεν είναι να ασχολείται με προγράμματα τύπου εξοικονομώ και να τα διαχειρίζεται. https://exoikonomisi.ypen.gr/bemata-ylopoieses Ο Σύμβουλος Έργου εφόσον έχει πάρει την εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο μπορεί να μπει στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος με τους δικούς του κωδικούς taxisnet και να συμπληρώσει την αίτηση του ενδιαφερόμενου μέχρι το στάδιο πριν την τελική υποβολή της αίτησης. Άρα το να λέμε ότι δεν είναι δουλειά του μηχανικού η αίτηση, είναι σχετικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε https://exoikonomisi.ypen.gr/bemata-ylopoieses Ο Σύμβουλος Έργου εφόσον έχει πάρει την εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο μπορεί να μπει στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος με τους δικούς του κωδικούς taxisnet και να συμπληρώσει την αίτηση του ενδιαφερόμενου μέχρι το στάδιο πριν την τελική υποβολή της αίτησης. Άρα το να λέμε ότι δεν είναι δουλειά του μηχανικού η αίτηση, είναι σχετικό... O σύμβουλος έργου, μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κόψει απόδειξη. Ο οποιοσδήποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 16 hours ago, karaLRS said: Μια ζωή αυτό το κράτος εκπλήσσει. Αφού βλέπεις ότι γίνεται πανικός για να μπείς σε αυτό το πρόγραμμα και οι αιτήσεις κλείνουν σε 20 λεπτά. ΓΙΑΤΙ δεν μειώνεις λίγο την επιδότηση για να ωφεληθούν όλοι που θέλουν; 15 hours ago, ikucic said: περισσότερα χρήματα θέλει για να επωφεληθούν περισσότεροι όχι μείωση της επιδότησης Ακριβώς. Παλιότερα που είχαν όριο στην αντικειμενική αξία/τμ η συμμετοχή ήταν μικρή, γιατί αυτοί που είχαν χρήματα (αλλά όχι τόσα πολλά για να μην τους νοιάζει το να μην έχουν επιδότηση) έμεναν σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική, με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός από τα αποδυτήρια. Επίσης με το προηγούμενο "ταβάνι" επιδότησης, όσοι είχαν μονοκατοικίες με το ζόρι κάλυπταν το κόστος της θερμοπρόσοψης, λόγω μεγέθους του σπιτιού. Θα μου πεις, ας μην έχτιζαν/αγόραζαν τόσο μεγάλα σπίτια, τι την θέλουν την επιδότηση, έχουν χρήματα. 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε O σύμβουλος έργου, μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κόψει απόδειξη. Ο οποιοσδήποτε. Ναι δεν αντιλέγω, αλλά νομίζω ότι παίζουμε λίγο τις κουμπάρες αν μπούμε στη διαδικασία να βάλουμε έναν ΙΤ π.χ. να γίνει σύμβουλος έργου εξοικονομώ... Εξάλλου αν είσαι μηχανικός και αναλάβεις εξοικονομώ, σε εσένα θα έρθει ο άλλος για απορίες για το πρόγραμμα, όποιον και αν έχει βάλει σύμβουλο Είχα περίπτωση ανθρώπου που είχε βάλει σύμβουλο τον αδερφό του, επειδή ήταν πληροφορικάριος και έκοβε ΑΠΥ Εγώ σαν επαγγελματίας τι να έκανα όταν με έπαιρνε να με ρωτήσει ο άλλος το μακρύ του και το κοντό του, να του έλεγα "τράβα στον αδερφό σου να στα πει, εμένα η συμβατική μου υποχρέωση ήταν το ΠΕΑ ; " Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι πρακτικά εφικτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ναι δεν αντιλέγω, αλλά νομίζω ότι παίζουμε λίγο τις κουμπάρες αν μπούμε στη διαδικασία να βάλουμε έναν ΙΤ π.χ. να γίνει σύμβουλος έργου εξοικονομώ... Κρίμα είναι για τους καημένους τους ΙΤ. Να φάνε και αυτοί ένα κομμάτι ψωμί!!! 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g_f Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 On 19/12/2020 at 17:11, icsd06099 said: Το οποίο σημαίνει οτι κατάλαβα σωστά ή λάθος?😗 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikucic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Thresh είπε Ακριβώς. Παλιότερα που είχαν όριο στην αντικειμενική αξία/τμ η συμμετοχή ήταν μικρή, γιατί αυτοί που είχαν χρήματα (αλλά όχι τόσα πολλά για να μην τους νοιάζει το να μην έχουν επιδότηση) έμεναν σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική, με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός από τα αποδυτήρια. Επίσης με το προηγούμενο "ταβάνι" επιδότησης, όσοι είχαν μονοκατοικίες με το ζόρι κάλυπταν το κόστος της θερμοπρόσοψης, λόγω μεγέθους του σπιτιού. Θα μου πεις, ας μην έχτιζαν/αγόραζαν τόσο μεγάλα σπίτια, τι την θέλουν την επιδότηση, έχουν χρήματα. 😛 εγω έχω μεγάλο σπίτι. Ουτε το έχτισα ούτε το αγόρασα. Το κληρονομησα (οικοδομή του 1961 !) . Δύο μεγάλα διαμερίσματα. Εχω ξοδέψει εδώ και 9 χρόνια 60.000 ευρώ στο ένα για ανακαινιση (αυτό πλέον κατοικείται) . Και 25000 στο άλλο (που είναι ανολοκλήρωτο και είναι φτιαγμένο μόνο ένα δωμάτιο και η τουαλέτα ) . Ελπίζω με το εξοικονομω να ολοκληρωθεί γιατί είναι ευκαιρία. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από ikucic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα