Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Ηχογράφησε τον να στο λέει και αφού ξεμπερδέψεις με όλα αυτά κάνε καταγγελία όπου και αν μπορείς.

Ηχογράφηση δίχως άδεια είναι παρανομη

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ramshi είπε

Διαμερισμα που μου εχει παραχωρηθει δωρεαν απο γονεις μπορω να κανω εγω αιτηση για το προγραμμα?

Μπορείς αρκει

Τη αίτηση να την κάνει ο γονέας του (που έχει δικαίωμα λογικά πλήρη κυριότητα) 

Να το έχεις δηλώσει στο προηγούμενο Ε1 ως κύρια κατοικία (ως δωρεάν παραχώρηση κατοικία) και ο γονέας σου στο Ε2.

Επεξ/σία από ikucic
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ikucic είπε

Δηλ η οικοδομική άδεια γράφει ότι πρόκειται για ένα ακίνητο 244 τμ ή για δύο με συνολική επιφάνεια 244 τμ?

Η άδεια δεν έχει ξεχωριστά τους δύο φόρους? 

Ως ανεξάρτητα διαμερίσματα δηλ.

Δε ξέρω κατά πόσο η απάντηση μου θα σε καλύψει. Υπάρχει μια οικοδομική άδεια η οποία λέει υπόγειο 50 τετρ βοηθητικοί χώροι,ισόγειο 122 και 1ος όροφος 122 τετρ. Σύνολο κυρίων χωρών 244. Εννοείται θα μιλήσω με το μηχανικό απλά το συζητάω μήπως δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν αυτά τα 2 κουτάκια στη 2η φώτο. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Απλά θα γράψω τον πόνο μου! 

Τελικά ο ενεργειακός με πούλησε. 2 μέρες πριν την έναρξη του προγράμματος μου λέει, "δεν θέλω τα 285 € που δικαιολογεί το πρόγραμμα για το ΠΕΑ, θέλω το μέγιστο που είναι 400€" και στο τέλος καταλήγει να βρω άλλον αφού αυτή είναι η ταρίφα του ανεξαρτήτως τετραγωνικων, και θυμήθηκε να το πει 2 μέρες πριν. 

Για σπίτι που απόλυτα νόμιμο με κατόψεις, έτοιμη προμετρηση παραθύρων ( ούτε μια μέτρηση δεν χρειαζόταν να κάνει) και που θα του έδινα και δώρο τα 350€ ως συμβουλο έργου γιατί θα τα έκανα όλα μόνος μου χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθεί με τίποτα κλπ. 

*Και ναι γνωρίζω απόλυτα πως από το ποσό που πληρώνουμε, καθαρό μένει το μισό...

Έπεσες στήν περίπτωση μη επαγγελματία . Δέν γινεται πρίν 2 μέρες να αφήνεις ξεκρέμαστο τόν πελάτη. 

Επειδή έγω έχω βοηθήσει το πατέρα μου ( πολ.μηχ) , πρώτα από όλα  ανέλαβε μόνο 2 καινούργιους . Τους ξεκαθάρισε εξ αρχής οτι προτεραιότητα έχουν 2 ιδιοκτήτες πού δέν είχαν ενταχθεί στο β κύκλο εξοικονομώ δέν προλάβαν τα χρήματα .

Τώρα όσο αφορά τις πληρωμές του Α ΠΕΑ είναι συμφωνία του πελάτη με το σύμβουλο έργου .

Για μένα κάντην την αίτηση μόνος σου , δέν έχεις να χάσεις τίποτα , καλή οργάνωση στα στοιχεία θέλει . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, giorgiopsim είπε

Δε ξέρω κατά πόσο η απάντηση μου θα σε καλύψει. Υπάρχει μια οικοδομική άδεια η οποία λέει υπόγειο 50 τετρ βοηθητικοί χώροι,ισόγειο 122 και 1ος όροφος 122 τετρ. Σύνολο κυρίων χωρών 244. Εννοείται θα μιλήσω με το μηχανικό απλά το συζητάω μήπως δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν αυτά τα 2 κουτάκια στη 2η φώτο. 

Εκτιμω ότι τα τα ακίνητα του 1ου και 2ου ορόφου είναι ξεχωριστές ιδιοκτησίες σε κτίσμα που χτίστηκε με μια οικοδομική άδεια.Συν μια αποθήκη ή πάρκινγκ στο ισόγειο.

Από αυτά που διαβάζω ως τώρα οκ μου ακούγεται.

Και αν είναι ξεχωριστές ιδιοκτησίες θα βάλεις τα 122 τμ και όχι ολο το κτίσμα αφού θα πας για το ένα διαμέρισμα να μπει στο πρόγραμμα. 

Αλλά είναι λίγες οι πληροφορίες.

Οπότε, όπως είπες θα απευθυνθείς στο μηχανικό σου και και επιτυχία! Να πάνε όλα καλά 

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.

Εδώ οι οδηγίες και οι φωτογραφίες για την διαδικασία!

https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/0/%CE%95%CE%B3%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82+%CE%91%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD+%CE%9C%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD-%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BA+%CE%95%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8E+-+%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8E.pdf/4a80c602-f75b-4150-a6d6-8b5b76268272#%5B%7B%22num%22%3A63%2C%22gen%22%3A0%7D%2C%7B%22name%22%3A%22XYZ%22%7D%2C69%2C746%2C0%5D

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ikucic είπε

Εκτιμω ότι τα τα ακίνητα του 1ου και 2ου ορόφου είναι ξεχωριστές ιδιοκτησίες σε κτίσμα που χτίστηκε με μια οικοδομική άδεια.Συν μια αποθήκη ή πάρκινγκ στο ισόγειο.

Από αυτά που διαβάζω ως τώρα οκ μου ακούγεται.

Και αν είναι ξεχωριστές ιδιοκτησίες θα βάλεις τα 122 τμ και όχι ολο το κτίσμα αφού θα πας για το ένα διαμέρισμα να μπει στο πρόγραμμα. 

Αλλά είναι λίγες οι πληροφορίες.

Οπότε, όπως είπες θα απευθυνθείς στο μηχανικό σου και και επιτυχία! Να πάνε όλα καλά 

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ. Και σε σένα καλή επιτυχία αν κάνεις αίτηση και καλές γιορτές 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, oasisAthens είπε

Ας απαντήσω και εγώ κάτι που ξέρω μπας και βοηθήσω. Σε δήλωση που έκανα για τακτοποίηση πήρα τηλέφωνο για να κανονίσω ραντεβού για δήλωση των επιπλέον τετραγωνικών δτο κτηματολόγιο και μου είπαν ότι δεν κάνουν καινούργια δήλωση στο κτηματολογιο για τακτοποίηση αλλά μόνο όταν υπάρχει καινούργια συμβολαιογραφική πράξη. Αλλιώς δεν χρειάζεται.

ok εγω θα μπω στο επομενο....εκανα τοπογραφικο και την τακτοποιηση ,πληρωσα το προστιμο και εχω 24 τετραγωνικα επιπλεον στο συνολικο εμβαδο λαθος.Θα το δηλωσω στο Ε9......στο κτηματολογιο δεν θα το δηλωσω???δε χρειαζεται ??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Extoller είπε

Καλησπέρα μια,δύο,ερώτησεις και από εμένα επειδή μάλλον δεν έχω καταλάβει καλά , μπορούμε από κάθε κατηγορία να βάλουμε ότι κ όσα θέλουμε? Δηλαδή μπορώ να βάλω αντλία θερμότητας και aircondition και τζάκι? Η ένα από όλα αυτά ? Άμα έχει βγάλει ο μηχανικός το πεα μετά μπορούμε να κάνουμε κάποια αλλαγή,η άπαξ και πάρεις την έγκριση πάει κλείδωσε σε ότι έχεις βάλει πρίν?? Μπορώ να ξέρω από πριν πόση εξοικονόμηση ενέργειας πετυχαίνω με τις αλλαγές κνπαρβασεις η πρέπει να γίνει καταχώρηση και στο βγάζει μετά;; Υπάρχει κάποια εφαρμογή για δοκιμές?? Ευχαριστώ

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, wannaplay είπε

Καλησπέρα μια,δύο,ερώτησεις και από εμένα επειδή μάλλον δεν έχω καταλάβει καλά , μπορούμε από κάθε κατηγορία να βάλουμε ότι κ όσα θέλουμε? Δηλαδή μπορώ να βάλω αντλία θερμότητας και aircondition και τζάκι? Η ένα από όλα αυτά ? Άμα έχει βγάλει ο μηχανικός το πεα μετά μπορούμε να κάνουμε κάποια αλλαγή,η άπαξ και πάρεις την έγκριση πάει κλείδωσε σε ότι έχεις βάλει πρίν?? Μπορώ να ξέρω από πριν πόση εξοικονόμηση ενέργειας πετυχαίνω με τις αλλαγές κνπαρβασεις η πρέπει να γίνει καταχώρηση και στο βγάζει μετά;; Υπάρχει κάποια εφαρμογή για δοκιμές?? Ευχαριστώ

Σε αυτά θα σου απαντήσει ο μηχανικός.

Βέβαια αν διαβάσεις τον οδηγό που έχει στο site.του υπουργείου θα πάρεις μια γεύση.

Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι άλλο ΠΕΑ άλλο πρόταση παρεμβάσεων για το εξοικονομω. 

Και τα 2 είναι προαπαιτούμενα αλλά οι παρεμβάσεις και ο προϋπολογισμός κλειδώνουν βάσει της πρότασης παρέμβασης 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ikucic είπε

Σε αυτά θα σου απαντήσει ο μηχανικός.

Βέβαια αν διαβάσεις τον οδηγό που έχει στο site.του υπουργείου θα πάρεις μια γεύση.

Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι άλλο ΠΕΑ άλλο πρόταση παρεμβάσεων για το εξοικονομω. 

Και τα 2 είναι προαπαιτούμενα αλλά οι παρεμβάσεις και ο προϋπολογισμός κλειδώνουν βάσει της πρότασης παρέμβασης 

Ναι τον έχω διαβάσει τον οδηγό και κάθε μέρα σκέφτομαι μην έκανα βλακεία που έβαλα αυτό αντί για αυτό κ ο μηχανικός δε σηκώνει ούτε τηλέφωνο, είναι ευκαιρία τώρα να βάλεις πιστεύω ότι καλύτερο ,που έχεις + 20  τα 100 μπόνους,το πεα σου λέει απλά σε ποια κατηγορία ανοίκει το κτίριο σου? Κ μετά προσθέτεις εσύ πράγματα και ανεβαίνεις στη φόρμα των παρεμβάσεων ν μόνο η και στο πεα που θα εκδώθει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα στοιχεια που αντλει απο το ΠΕΑ ειναι η ενεργειακη κλαση που εχεις ΠΧ Δ . ΑΝ με τις παρεμβασεις ανεβεις 2 κατηγοριες περνεις το μπονους, Οπωτε καποιες παρεμβασεις ειναι απαραιτητες για να ανεβεις ενω καποιες αλλες οχι (τεντες) Πολυ ποσοστο δινει ο ηλιακος. Εγω πχ εβαλα αντλια για θερμοτητα και air condition για ψηξη γιατι δεν επιδοτει τα  fun coil που ειναι ακριβα και για τον λογο να δουλευει η αντλεια το χειμωνα και το καλοκαιρι τα air condition ωστε εταιρα να ¨ξεκουραζονται¨ . Αν εχεις αντλια και για ζεστη/κρυο δουλευει 365 το χρονο, Αποψη μου ετσι απλα το σκεφτηκα χωρις αιτιολογια  

Επεξ/σία από oyk152
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

ok εγω θα μπω στο επομενο....εκανα τοπογραφικο και την τακτοποιηση ,πληρωσα το προστιμο και εχω 24 τετραγωνικα επιπλεον στο συνολικο εμβαδο λαθος.Θα το δηλωσω στο Ε9......στο κτηματολογιο δεν θα το δηλωσω???δε χρειαζεται ??

Εγώ απλώς σου μεταφέρω τι μου είπαν 2 υπάλληλοι του Κτηματολογιου τηλεφωνικά (πήρα 2 φορές τηλ άλλες ημέρες μπας και μου είπε καμία μπούρδα την πρώτη φορά). Καλό είναι να πάρεις και εσύ. Εμένα μου είπαν ότι εαν δεν υπάρξει καινούργια συμβολαιογραφική πράξη δεν κάνουν κάτι στο κτηματολογιο

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, oyk152 είπε

Τα στοιχεια που αντλει απο το ΠΕΑ ειναι η ενεργειακη κλαση που εχεις ΠΧ Δ . ΑΝ με τις παρεμβασεις ανεβεις 2 κατηγοριες περνεις το μπονους, Οπωτε καποιες παρεμβασεις ειναι απαραιτητες για να ανεβεις ενω καποιες αλλες οχι (τεντες) Πολυ ποσοστο δινει ο ηλιακος. Εγω πχ εβαλα αντλια για θερμοτητα και air condition για ψηξη γιατι δεν επιδοτει τα  fun coil που ειναι ακριβα και για τον λογο να δουλευει η αντλεια το χειμωνα και το καλοκαιρι τα air condition ωστε εταιρα να ¨ξεκουραζονται¨ . Αν εχεις αντλια και για ζεστη/κρυο δουλευει 365 το χρονο, Αποψη μου ετσι απλα το σκεφτηκα χωρις αιτιολογια  

Οπότε έτσι έπρεπε να το κάνω κ εγώ κ εμένα μου πε για να πιάσουμε το μπόνους πρέπει να βάλουμε fancoils με την αντλία ,οπότε έβαλα μόνο τα κλιματιστικά χαζομάρα έκανα,

9 λεπτά πριν, oasisAthens είπε

Εγώ απλώς σου μεταφέρω τι μου είπαν 2 υπάλληλοι του Κτηματολογιου τηλεφωνικά (πήρα 2 φορές τηλ άλλες ημέρες μπας και μου είπε καμία μπούρδα την πρώτη φορά). Καλό είναι να πάρεις και εσύ. Εμένα μου είπαν ότι εαν δεν υπάρξει καινούργια συμβολαιογραφική πράξη δεν κάνουν κάτι στο κτηματολογιο

Δε μπορούσε να κάνει κανονικά αίτηση υποβολής και να έμπαινε μετά σε ρύθμιση αυθαίρετου? Νομίζω λόγω κοβιντ μόνο με μια υπεύθυνη δήλωση προχωρούσε, μπορεί να κάνω και λάθος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...