Προς το περιεχόμενο

Εξοικονομώ κατ' οίκον

TiMoRiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, christiD είπε

Απορία. Μου έστειλε το ΠΕΑ ο επιθεωρητής μαζί με το Παράρτημα ΙΙΙ. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις και το τελικό κόστος δηλαδή? Από το οποίο θα πληρώσω εγώ πχ 25%? Δεν έχω καταφέρει ακόμα να μιλήσω μαζί του. Έχουν πήξει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι παρεμβάσεις είναι αυτές που είπαμε αλλά στο περίπου 🙄. Κατάφερε να με βάλει στο πρόγραμμα αλλά αν είναι να δώσω τόσα. 

Σου αναγράφεται ο μέγιστος προϋπολογισμός που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απο τον οποίο θα πληρώσεις την ποσόστωση που σου αναλογεί. 

Ο προυπολογισμός που βλέπεις μπορεί να είναι μεγάλος και να βρεις πιο οικονομικά, μπορεί να είναι μικρός και να βάλεις και απο την τσέπη σου. Απο σένα εξαρτάται και τις προσφορές και τους επαγγελματίες που θα επιλέξεις vs τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα υλικά που θα επιλέξεις

Επίσης δεν κατάφερε να σε βάλει στο πρόγραμμα...αφού δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι αιτήσεις! Ένα ΠΕΑ σου έβγαλε προς το παρόν, το οποίο αν δεν μπεις θα το κρατήσεις για μελλοντική χρήση

Επεξ/σία από sphinxgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, christiD said:

Απορία. Μου έστειλε το ΠΕΑ ο επιθεωρητής μαζί με το Παράρτημα ΙΙΙ. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις και το τελικό κόστος δηλαδή? Από το οποίο θα πληρώσω εγώ πχ 25%? Δεν έχω καταφέρει ακόμα να μιλήσω μαζί του. Έχουν πήξει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι παρεμβάσεις είναι αυτές που είπαμε αλλά στο περίπου 🙄. Κατάφερε να με βάλει στο πρόγραμμα αλλά αν είναι να δώσω τόσα. 

Αρχικά δεν σε έβαλε στο πρόγραμμα ακόμα.Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις. Το παράρτημα αποτελεί πρόταση παρεμβάσεων απο το οποίο επιλέγεις εσύ, σε συνεργασία φυσικά με τον μηχανικό, ποιές θα υλοποιήσεις. Το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της οικίας κατά τρείς κατηγορίες. Αν μπορεί να επιτευχτεί αυτό με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και όχι όλες όσες σου προτείνει σαφώς μειώνεται το κόστος. Επίσης τα ποσά που αναφέρονται είναι τα ανώτατα που επιδοτεί το πρόγραμμα. Πχ ...εγκρίνει για aircondition ποσό 900 ευρώ. Αν επιλέξεις να βάλεις κλιματιστικό αξίας 400 ευρώ η συμμετοχή σου είναι είναι το 25% του 400 και όχι των 900. Τέλος το 25% επιδότηση που αναφέρεις φαντάζομαι οτι το έχετε συζητήσει με μηχανικό και έχεις βεβαιώσει οτι βρίσκεται σε αντίστοιχη κατηγορία επιδότησης. 

Επεξ/σία από didaskalop
  • Like 1

καλημέρα σας 

ίσως να έχετε ξαναμιλήσει για αυτό το θέμα ,

θα ήθελα να μου πειτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπω στο πρόγραμμα εξοικονομώ για δεύτερη κατοικία την οποία ενοικιάζω. Θα μπορούσα να κάνω κάποιες αλλαγές στην δήλωση μου ? 

είναι παλιο σπίτι και σιγουρα χρειάζεται ανακαίνιση 

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

1 λεπτό πριν, tpop είπε

καλημέρα σας 

ίσως να έχετε ξαναμιλήσει για αυτό το θέμα ,

θα ήθελα να μου πειτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπω στο πρόγραμμα εξοικονομώ για δεύτερη κατοικία την οποία ενοικιάζω. Θα μπορούσα να κάνω κάποιες αλλαγές στην δήλωση μου ? 

είναι παλιο σπίτι και σιγουρα χρειάζεται ανακαίνιση 

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Πρέπει να δηλώνεται ως 1η κατοικία , η κατοικία η οποιά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εξοικονομώ .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, didaskalop είπε

Αρχικά δεν σε έβαλε στο πρόγραμμα ακόμα.Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις. Το παράρτημα αποτελεί πρόταση παρεμβάσεων απο το οποίο επιλέγεις εσύ, σε συνεργασία φυσικά με τον μηχανικό, ποιές θα υλοποιήσεις. Το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της οικίας κατά τρείς κατηγορίες. Αν μπορεί να επιτευχτεί αυτό με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και όχι όλες όσες σου προτείνει σαφώς μειώνεται το κόστος. Επίσης τα ποσά που αναφέρονται είναι τα ανώτατα που επιδοτεί το πρόγραμμα. Πχ ...εγκρίνει για aircondition ποσό 900 ευρώ. Αν επιλέξεις να βάλεις κλιματιστικό αξίας 400 ευρώ η συμμετοχή σου είναι είναι το 25% του 400 και όχι των 900. Τέλος το 25% επιδότηση που αναφέρεις φαντάζομαι οτι το έχετε συζητήσει με μηχανικό και έχεις βεβαιώσει οτι βρίσκεται σε αντίστοιχη κατηγορία επιδότησης. 

Έχεις δίκιο όπως και ο sphinxgr. Έπρεπε να είμαι προσεκτικός με τις λέξεις. Κατάφερε με τις παρεμβάσεις που προτείνει να υπολογίσει ότι θα ανέβω 3 ενεργειακές κατηγορίες. Έχω διαβάσει κιόλας ότι μπορεί να γίνουν και λάθη όταν υποβάλλουν τόσες αιτήσεις. Για κλιματιστικά ας πούμε που ζήτησα 2 έχει βάλει 3 με ανώτατο όριο τα 1500.Έχω ήδη άλλα 2 κλιματιστικά.  Έχει βάλει επιφάνεια εσωτερικού κελύφους 100μ2. Δίνει στο μεταξύ το πρόγραμμα μέγιστη επιδότηση 55 ευρώ για εσωτερική θερμομόνωση? Νομίζω τα προηγούμενα έδιναν 25 ευρώ maximum. Τεσπα. Οφείλω να τα συζητήσω μαζί με τον μηχανικό μου όλα αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ όμως για τις διευκρινίσεις σας.

edit: Μια σημαντική ερώτηση..αν κάποιος μπει στο πρόγραμμα μπορεί να το παρατήσει χωρίς κάποιο κόστος? Πριν κάνει παρεμβάσεις εννοείται. Χρειάζεται μια υπογραφή στο Παράρτημα ΙΙΙ αλλά δεν είδα να είναι δεσμευτική..

Επεξ/σία από christiD

21 λεπτά πριν, tpop είπε

σ ευχαριστώ για την απάντηση 

αλλά καμιά πατέντα δεν μπορώ να βρώ 😏? είναι πολύ παλιό το σπίτι είναι ο μόνος τρόπος να το επισκευάσω 

Κανε διορθωτική δήλωση Ε1, πλήρωσε πρόστιμο 100€ και δήλωσε την πρώτη κατοικία. Βγάλε ΠΕΑ και όλα αυτά μέχρι αύριο που ανοίγουν οι αιτήσεις!!!

• Like 2

2 hours ago, sphinxgr said:

Όπως το έχω ψάξει,

υποθέτω δεν μας απασχολούν να είναι απολύτως ίδιες οι διευθύνσεις:

• Ε1
  • Ε9
  • ΔΕΗ

Παρότι θα έπρεπε να είναι ίδιες. Γιατί? Γιατί γίνεται έλεγχος βάσει ρολογιού ΔΕΗ σε αυτά. Μας απασχολεί όμως της οικοδομικής άδειας / νομιμοποίησης. 

Αλλά αυτά είναι δικές μου υποθέσεις. Μένουν 2 ενδεχόμενα αν βάλεις ότι οι διευθύνσεις είναι ίδιες στην ανάλογη επιλογή

• Να σου ακυρώσουν την αίτηση?
  • ή να σου πουν να φέρεις χαρτί απο ΟΤΑ που αποδεικνύει την ακριβή διεύθυνση?

Τι θα κάνουν κανείς δεν ξέρει όμως.

Και εμένα έτσι είναι. Ε1, Ε9, Δεη σωστά αλλά στην οικοδομική άδεια αναφέρεται μόνο η οδός αλλά  υπάρχει σκαρίφημα του οικοδομικού τετραγώνου που δείχνει το ακριβές σημείο του ακινήτου. Επομένως εγώ επιλέγω ναι ταυτίζεται η διεύθυνση στο σχετικό πεδίο.

2 λεπτά πριν, didaskalop είπε

Και εμένα έτσι είναι. Ε1, Ε9, Δεη σωστά αλλά στην οικοδομική άδεια αναφέρεται μόνο η οδός αλλά  υπάρχει σκαρίφημα του οικοδομικού τετραγώνου που δείχνει το ακριβές σημείο του ακινήτου. Επομένως εγώ επιλέγω ναι ταυτίζεται η διεύθυνση στο σχετικό πεδίο.

Και εγώ που έχω διαφορά στην άδεια οικοδομής και στο Ε1 , μίλησα με το Helpdesk και συμφωνήσαμε να βάλω ΝΑΙ για να μην έχουμε κανένα κόλλημα στην έγκριση , γιατί ούτως η άλλως μετά θα σου ζητηθεί η βεβαίωση αρίθμησης από το δήμο αν έχεις διαφορές.

παιδι μια ερωτηση το προγραμμα στην περιπτωση μας βρισκεται στο βημα Τρέχουσα Κατάσταση : 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης. Ειδα οτι δεν εχουμε δηλωσει IBAN οφελουμενου το εβαλα τωρα. Να πω οτι αρχικα ειχαμε δηλωση να γινει το προγραμμα μεσω τραπεζης αλλα τελικα το καναμε με δικα μας κεφαλαια μηπως εκανα πατατα που εβαλα το IBAN οφελουμενου?

16 λεπτά πριν, lak10 είπε

παιδι μια ερωτηση το προγραμμα στην περιπτωση μας βρισκεται στο βημα Τρέχουσα Κατάσταση : 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης. Ειδα οτι δεν εχουμε δηλωσει IBAN οφελουμενου το εβαλα τωρα. Να πω οτι αρχικα ειχαμε δηλωση να γινει το προγραμμα μεσω τραπεζης αλλα τελικα το καναμε με δικα μας κεφαλαια μηπως εκανα πατατα που εβαλα το IBAN οφελουμενου?

Για να πληρωθούν οι προμηθευτές πρέπει

• να έχει ένα υπόλοιπο ο λογαριασμός σου (>50€)
  • και προφανώς να έχεις δηλώσει λογαριασμό ακόμα και αν είσαι με ίδια κεφάλαια γιατί τα χρήματα των προμηθευτών μπαίνουν στιγμιαία σε αυτόν και μετά μεταφέρονται στους προμηθευτές οι οποίοι αν είναι σε άλλη τράπεζα σου τραβάει προμήθεια μεταφοράς απο το υπόλοιπο που πρέπει να έχεις

Επίσης νομίζω ότι πρέπει όλες οι πληρωμές που κάνεις, να γίνονται απο το λογαριασμο που έχεις δηλώσει.

Οπότε μάλλον είχατε κάνει πατάτα που δεν είχατε δηλώσει

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Επίσης νομίζω ότι πρέπει όλες οι πληρωμές που κάνεις, να γίνονται απο το λογαριασμο που έχεις δηλώσει.

Ξέρεις τι δεν έχω καταλάβει εγώ φίλε Sphinxgr;; Ο αριθμός καταστήματος που ζητάει από κάτω τι ρόλο βαράει. Όλες οι συναλλαγές που θα έχω σχετικά με το εξοικονομώ (όταν και αν χρειαστεί να κάνω κάτι που απαιτεί φυσική παρουσία) θα πρέπει να γίνονται μέσω του καταστήματος που δηλώνω;;

Επεξ/σία από Sanjuro

32 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Ξέρεις τι δεν έχω καταλάβει εγώ φίλε Sphinxgr;; Ο αριθμός καταστήματος που ζητάει από κάτω τι ρόλο βαράει. Όλες οι συναλλαγές που θα έχω σχετικά με το εξοικονομώ (όταν και αν χρειαστεί να κάνω κάτι που απαιτεί φυσική παρουσία) θα πρέπει να γίνονται μέσω του καταστήματος που δηλώνω;;

Αν χρειαστεί φυσική παρουσία, ακόμα και αν είσαι με δικά σου κεφάλαια, θα πρέπει να πας σε αυτο που θα δηλώσεις. Αν δεν χρειαστεί, δεν πας πουθενα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...