Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, tpop είπε

σ ευχαριστώ για την απάντηση 

αλλά καμιά πατέντα δεν μπορώ να βρώ 😏? είναι πολύ παλιό το σπίτι είναι ο μόνος τρόπος να το επισκευάσω 

Κανε διορθωτική δήλωση Ε1, πλήρωσε πρόστιμο 100€ και δήλωσε την πρώτη κατοικία. Βγάλε ΠΕΑ και όλα αυτά μέχρι αύριο που ανοίγουν οι αιτήσεις!!!

• Like 2
  • Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 hours ago, sphinxgr said:

Όπως το έχω ψάξει,

υποθέτω δεν μας απασχολούν να είναι απολύτως ίδιες οι διευθύνσεις:

• Ε1
  • Ε9
  • ΔΕΗ

Παρότι θα έπρεπε να είναι ίδιες. Γιατί? Γιατί γίνεται έλεγχος βάσει ρολογιού ΔΕΗ σε αυτά. Μας απασχολεί όμως της οικοδομικής άδειας / νομιμοποίησης. 

Αλλά αυτά είναι δικές μου υποθέσεις. Μένουν 2 ενδεχόμενα αν βάλεις ότι οι διευθύνσεις είναι ίδιες στην ανάλογη επιλογή

• Να σου ακυρώσουν την αίτηση?
  • ή να σου πουν να φέρεις χαρτί απο ΟΤΑ που αποδεικνύει την ακριβή διεύθυνση?

Τι θα κάνουν κανείς δεν ξέρει όμως.

Και εμένα έτσι είναι. Ε1, Ε9, Δεη σωστά αλλά στην οικοδομική άδεια αναφέρεται μόνο η οδός αλλά  υπάρχει σκαρίφημα του οικοδομικού τετραγώνου που δείχνει το ακριβές σημείο του ακινήτου. Επομένως εγώ επιλέγω ναι ταυτίζεται η διεύθυνση στο σχετικό πεδίο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, didaskalop είπε

Και εμένα έτσι είναι. Ε1, Ε9, Δεη σωστά αλλά στην οικοδομική άδεια αναφέρεται μόνο η οδός αλλά  υπάρχει σκαρίφημα του οικοδομικού τετραγώνου που δείχνει το ακριβές σημείο του ακινήτου. Επομένως εγώ επιλέγω ναι ταυτίζεται η διεύθυνση στο σχετικό πεδίο.

Και εγώ που έχω διαφορά στην άδεια οικοδομής και στο Ε1 , μίλησα με το Helpdesk και συμφωνήσαμε να βάλω ΝΑΙ για να μην έχουμε κανένα κόλλημα στην έγκριση , γιατί ούτως η άλλως μετά θα σου ζητηθεί η βεβαίωση αρίθμησης από το δήμο αν έχεις διαφορές.

Δημοσ.

παιδι μια ερωτηση το προγραμμα στην περιπτωση μας βρισκεται στο βημα Τρέχουσα Κατάσταση : 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης. Ειδα οτι δεν εχουμε δηλωσει IBAN οφελουμενου το εβαλα τωρα. Να πω οτι αρχικα ειχαμε δηλωση να γινει το προγραμμα μεσω τραπεζης αλλα τελικα το καναμε με δικα μας κεφαλαια μηπως εκανα πατατα που εβαλα το IBAN οφελουμενου?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, lak10 είπε

παιδι μια ερωτηση το προγραμμα στην περιπτωση μας βρισκεται στο βημα Τρέχουσα Κατάσταση : 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης. Ειδα οτι δεν εχουμε δηλωσει IBAN οφελουμενου το εβαλα τωρα. Να πω οτι αρχικα ειχαμε δηλωση να γινει το προγραμμα μεσω τραπεζης αλλα τελικα το καναμε με δικα μας κεφαλαια μηπως εκανα πατατα που εβαλα το IBAN οφελουμενου?

Για να πληρωθούν οι προμηθευτές πρέπει

• να έχει ένα υπόλοιπο ο λογαριασμός σου (>50€)
  • και προφανώς να έχεις δηλώσει λογαριασμό ακόμα και αν είσαι με ίδια κεφάλαια γιατί τα χρήματα των προμηθευτών μπαίνουν στιγμιαία σε αυτόν και μετά μεταφέρονται στους προμηθευτές οι οποίοι αν είναι σε άλλη τράπεζα σου τραβάει προμήθεια μεταφοράς απο το υπόλοιπο που πρέπει να έχεις

Επίσης νομίζω ότι πρέπει όλες οι πληρωμές που κάνεις, να γίνονται απο το λογαριασμο που έχεις δηλώσει.

Οπότε μάλλον είχατε κάνει πατάτα που δεν είχατε δηλώσει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Επίσης νομίζω ότι πρέπει όλες οι πληρωμές που κάνεις, να γίνονται απο το λογαριασμο που έχεις δηλώσει.

Ξέρεις τι δεν έχω καταλάβει εγώ φίλε Sphinxgr;; Ο αριθμός καταστήματος που ζητάει από κάτω τι ρόλο βαράει. Όλες οι συναλλαγές που θα έχω σχετικά με το εξοικονομώ (όταν και αν χρειαστεί να κάνω κάτι που απαιτεί φυσική παρουσία) θα πρέπει να γίνονται μέσω του καταστήματος που δηλώνω;;

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Ξέρεις τι δεν έχω καταλάβει εγώ φίλε Sphinxgr;; Ο αριθμός καταστήματος που ζητάει από κάτω τι ρόλο βαράει. Όλες οι συναλλαγές που θα έχω σχετικά με το εξοικονομώ (όταν και αν χρειαστεί να κάνω κάτι που απαιτεί φυσική παρουσία) θα πρέπει να γίνονται μέσω του καταστήματος που δηλώνω;;

Αν χρειαστεί φυσική παρουσία, ακόμα και αν είσαι με δικά σου κεφάλαια, θα πρέπει να πας σε αυτο που θα δηλώσεις. Αν δεν χρειαστεί, δεν πας πουθενα.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stelakis1914 είπε

Όταν παραλάβατε το ΠΕΑ από τον μηχανικό, σας δώθηκε συμπληρωμένο και το ένυπο πρότασης παρεμβάσεων; 

Είναι αναλόγως τη συνεννοήση με το μηχανικό . Συνήθως το κάνει εξαγωγή αυτόματα αφού φτιάχνει ήδη το ΠΕΑ σε έγγραφο κειμένου .

• Thanks 1
Δημοσ.

Είχα την (λανθασμένη) εντύπωση ότι ήταν ο πίνακας στην δεύτερη σελίδα του Π.Ε.Α. που έχει τον τίτλο "Συστάσεις για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης". Τώρα ζήτησα να μου σταλεί και το έντυπο συμπληρωμένο για να κλείσω την εκκρεμότητα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Για να πληρωθούν οι προμηθευτές πρέπει

• να έχει ένα υπόλοιπο ο λογαριασμός σου (>50€)
  • και προφανώς να έχεις δηλώσει λογαριασμό ακόμα και αν είσαι με ίδια κεφάλαια γιατί τα χρήματα των προμηθευτών μπαίνουν στιγμιαία σε αυτόν και μετά μεταφέρονται στους προμηθευτές οι οποίοι αν είναι σε άλλη τράπεζα σου τραβάει προμήθεια μεταφοράς απο το υπόλοιπο που πρέπει να έχεις

Οπότε μάλλον είχατε κάνει πατάτα που δεν είχατε δηλώσει

ολες οι πληρωμες εγιναν απο ενα λογαριασμο αυτον που δηλωσα  σημερα μαλιστα εχω παει τα καταθετηρια στον μηχανικο μονο οι αμοιβη του μηχανικου (Πληρωμη ΕΤΕ) εγινε απο εθνικη απο τον λογαριασμο της μητερας μου γιατι μονο η εθνικη εχει πληρωμη ΕΤΕ

Δημοσ.

Στο ε9 γράφει κύριοι χώροι 84,93 και βοηθητικοι χωροι 7,13.Στην ΔΕΗ και στο ε1 μου γράφει 85.Αυτα τα 7,13 τα μετράω κάπου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Όπως το έχω ψάξει,

υποθέτω δεν μας απασχολούν να είναι απολύτως ίδιες οι διευθύνσεις:

• Ε1
  • Ε9
  • ΔΕΗ

Παρότι θα έπρεπε να είναι ίδιες. Γιατί? Γιατί γίνεται έλεγχος βάσει ρολογιού ΔΕΗ σε αυτά. Μας απασχολεί όμως της οικοδομικής άδειας / νομιμοποίησης. 

Αλλά αυτά είναι δικές μου υποθέσεις. Μένουν 2 ενδεχόμενα αν βάλεις ότι οι διευθύνσεις είναι ίδιες στην ανάλογη επιλογή

• Να σου ακυρώσουν την αίτηση?
  • ή να σου πουν να φέρεις χαρτί απο ΟΤΑ που αποδεικνύει την ακριβή διεύθυνση?

Τι θα κάνουν κανείς δεν ξέρει όμως.

Το δευτερο εκανα, δηλαδη βεβαιωση οδοαριθμησης απο τον δημο μιας και η οικοδομικη αδεια ειναι με Ο. Τ διευθυνση, δηλαδη οικοδομικο τετραγωνο και μετα απο τρια χρονια εγινε ονομασια οδου. 

Οποτε, καταφερα να αλλαξω παντου την ονομασια οδου:

Ε1 2019 (προστιμο 100 € και αμοιβη λογιστριας 30€)

Ε9 2019

ΔΕΔΔΗΕ, ωστε να αλλαξει ο παροχος ρευματος την διευθυνση παροχης. 

Εκτος απο την οικοδονικη αδεια, και για αυτο το λογο θα υποβαλλω υην βεβαίωση του Δημου, ειναι το δευτερο κεφαλαξο στα δικαιολογητικα υποβολης

Η διαδικασια βεβαιωσης απο τον δημο μου που ειναι μικρος σε πληθυσμο, πηρε 3 εβδομαδες, οποτε αν θελετε βεβαιωση οδοαριθμησης, καλη τυχη η καλο μεσο να ευχηθω, ειδικα τωρα που οι δημοσιες υπηρεσιες υπολειτουργουν και ταχα μου "τηλεργασια"

Επεξ/σία από Tommygre
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, XronisR είπε

Στο ε9 γράφει κύριοι χώροι 84,93 και βοηθητικοι χωροι 7,13.Στην ΔΕΗ και στο ε1 μου γράφει 85.Αυτα τα 7,13 τα μετράω κάπου;

Όχι. Οι βοηθητικοι δεν χρειάζονται. Αν είχες μπει στη δοκιμαστική πλατφόρμα θα το είχες δει τι μπαίνει που

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...