sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Diinekis21 είπε Επειδή έχω κάπως ιδιαίτερο feedback από τον ενεργειακό επιθεωρητή και δεν υπάρχει πολύς χρόνος να φέρω άλλον θα κάνω μερικά ερωτήματα. 1) Τοποθέτηση τεντών μπορεί να γίνει πλέον ανεξαρτήτου αλλαγής ή όχι των κουφωμάτων; Σελ 31. iv 2) Θερμομόνωση εξωτερικού κέλυφους. πχ πρόσοψης και πλαϊνού μέρους διαμερίσματος. Χωρίς μόνωση ταράτσας που υπάρχει για παράδειγμα. Σελ 32, 2iii 3)Υπάρχει κάποιος λόγος που με σπρώχνει σε φυσικό αέριο ασυζητητί και όχι πχ. σε αντλία θερμότητας. Το διαμέρισμα βρίσκεται στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας. Έχει παραπάνω δουλειά για να βγάλει το πιστοποιητικό; Eίναι αρνητικός στα 2 πρώτα ενώ βλέπω το αντίθετο στον οδηγό και στο τελευταίο λέει σα το φυσικό αέριο δεν έχει. Επίσης κλάταρε στα 5.4 σελ 37. Smart home συστήματα. Οκ τώρα που το γράφω λέω ότι πρέπει να βρω άλλον. Δεκτές όλες οι απαντήσεις/συστάσεις. Δεν γραφει κάτι καπου ότι οι τέντες θέλουν απαραιτητα και κουφώματα Ποια είναι η ερώτηση σου? Ναι το καθένα μπορεί να γίνει ανεξάρτητα απο το άλλο Ίσως έχει μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης το αέριο και ανεβάζει κατηγορία. Ίσως έχεις παροχή στην περιοχή σου και όντως συμφέρει αν έχεις. Ίσως θέλουν περισσότερη μελέτη οι αντλίες θερμότητας για να γίνει σωστή μελέτη Smart Home. ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει να προτείνει σωστά. Ούτε οι ίδιοι που τα πουλάνε. Άσε που στους περισσότερους δεν φτάνει η επιδότηση για να τα εντάξουν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Smart Home. ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει να προτείνει σωστά. Ούτε οι ίδιοι που τα πουλάνε. Άσε που στους περισσότερους δεν φτάνει η επιδότηση για να τα εντάξουν. Όσων αφορά αυτό... έχω φάει σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο μου μιας βδομάδας πάνω στο θέμα. Η ενεργειακή επιθεωρήτρια ενώ στην αρχή μου έλεγε "ψάξτο να δούμε τι θα βάλουμε γιατί δεν ξέρουμε" τώρα μου λέει να μην ανησυχώ απλά θα το επιλέξουμε σε αυτή τη φάση και θα δούμε αργότερα. Τι ισχύει;; Δεν γνωρίζω. Έχω δει όμως απο'δω και απο'κει στο ιντερνετ αγχωμένους μηχανικούς πάνω στο θέμα και αυτό δεν με κάνει να νιώθω χαλαρός. Πάντως, παρένθεση, νιώθω πως είναι μεγάλο σφάλμα ορισμένων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Smart Home το γεγονός πως δεν έχουν έτοιμα πακέτα με αναλυτικές οδηγίες για αυτό το θέμα. Θα τους έπαιρνε πολύ λίγο χρόνο να το κάνουν και να το ανεβάσουν στο ιντερνετ... και τα χρήματα που θα πάρουν προβλέπω πως λίγα δεν θα είναι. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Sanjuro είπε Όσων αφορά αυτό... έχω φάει σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο μου μιας βδομάδας πάνω στο θέμα. Η ενεργειακή επιθεωρήτρια ενώ στην αρχή μου έλεγε "ψάξτο να δούμε τι θα βάλουμε γιατί δεν ξέρουμε" τώρα μου λέει να μην ανησυχώ απλά θα το επιλέξουμε σε αυτή τη φάση και θα δούμε αργότερα. Τι ισχύει;; Δεν γνωρίζω. Έχω δει όμως απο'δω και απο'κει στο ιντερνετ αγχωμένους μηχανικούς πάνω στο θέμα και αυτό δεν με κάνει να νιώθω χαλαρός. Πάντως, παρένθεση, νιώθω πως είναι μεγάλο σφάλμα ορισμένων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Smart Home το γεγονός πως δεν έχουν έτοιμα πακέτα με αναλυτικές οδηγίες για αυτό το θέμα. Θα τους έπαιρνε πολύ λίγο χρόνο να το κάνουν και να το ανεβάσουν στο ιντερνετ... και τα χρήματα που θα πάρουν προβλέπω πως λίγα δεν θα είναι. Το επιλέγεις και το βάζεις στον προυπολογισμό. Το πρόβλημα είναι πως αυτό θα παίξει ρόλο πόσος θα είναι ο προϋπολογισμός, ελπίζοντας να έχει γίνει σωστός υπολογισμός επειδή μπήκε. Τέλος ας φέρουμε τυχαία παραδείγματα. Τι μπορεί να βάλει κάποιος με 1500€ στο σπίτι του για να το κάνει έξυπνο?! Έχει κανείς ιδέα που απαιτείται πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου? Κάπου το είδα να αναφέρεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Τι μπορεί να βάλει κάποιος με 1500€ στο σπίτι του για να το κάνει έξυπνο?! Κοίτα, αρχικά να πούμε πως, όπως όλες οι παρεμβάσεις άρα και αυτή, δεν σε περιορίζει το πρόγραμμα απ'το να βάλεις κάτι καλύτερο, να ξεπεράσεις δηλαδή τα 1500 ευρώ στην περίπτωση αυτή. Μέσα στα πλαίσια των 1500 ευρώ τώρα, ένα κομμάτι (300? 400? ευρώ) θα πάει στον ηλεκτρολόγο / σ'αυτόν που θα κάνει την εγκατάσταση. Οπότε ουσιαστικά είναι ~1100 ευρώ. Με αυτή την λογική εγώ βρήκα προσφορά απ'την Geyer κομμένη και ραμμένη για το πρόγραμμα. Στην προσφορά μέσα έχουν το Home center lite, μονοφασικό μετρητή, 2x switch, 1x dimmer, 1x πρίζα σούκο, 1x module για έλεγχο συστημάτων σκίασης, 1x αισθητήρα καπνού, 1x αισθητήρα διαρροής νερού, 1x ανιχνευτή κίνησης/φωτεινότητας/θερμοκρασίας, 1x θερμοστάτη, 1x συσκευή ελέγχου κλιματιστικού = 1072 ευρώ με φπα. Όλοι οι άλλοι με τους οποίους έχω επικοινωνήσει μέχρι στιγμής αγρό αγοράζουν. Απαιτούν να μπει κανείς στο e-shop τους και να διαλέγει κομμάτια ένα ένα κλπ. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει πόσο ολοκληρωμένο (αν επιβάλει να έχει ο χρήστης αγοράσει λίγο από όλα ή ας πούμε μπορώ να αγοράσω 40 λάμπες hue και είμαι εντάξει) ούτε πόσο τυποποιημένο πρέπει να είναι αυτό το σύστημα. Προφανώς ένα τέτοιο σύστημα περιλαμβάνει ουσιαστικά υπολογιστή μέσα, να αγοράσω έναν ειδικά για αυτή τη δουλειά ή επειδή δεν θα έχει ονομασία τύπου Home Center Lite / Google Home κλπ θα γράφει άσχημα;; Βλέπω πως πολλοί απλά παίρνουν τον πιο basic υπολογιστή που υπάρχει (Rasberry pi) και το φορτώνουν το σύστημα του Smart Home τους εκεί, μήπως όμως γράφει και αυτό άσχημα;; Εσένα η γνώμη σου ποια είναι;; Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Sanjuro είπε Εσένα η γνώμη σου ποια είναι;; Τι να σου πω? Δεν έχω άποψη εμπεριστατωμένη. Ότι και να βάλεις μπορεί να κοπεί, μπορεί να περάσει. Smart Homes που έχω δει, έχουν κοστολόγιο 100άδων χιλιάδων €. Με 1500€ για να βελτιώσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου, το μόνο που θα σκεφτόμουν, θα ήταν συστήματα σκίασης που δουλευουν με τη γωνία του ήλιου, μηχανικός αερισμός που θα δουλευει συγκριτικά με τη σχετική υγρασία εσωτερικά / εξωτερικά κλπ Ζω και χωρίς αυτά όμως. Ο κύριος λόγος είναι ότι και τσάμπα να στα δώσουν, μελλοντικά θα έχουν τεράστια κόστη συντήρησης ή αντικατάστασης λόγω βλαβών Χώρια που πρέπει να φας άπειρες ώρες ώστε να βρεις ποιος και που θα τα βάλει και να θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να μην κάνει υπερτιμολόγηση και τελικά να είσαι βέβαιος ότι έχουν σωστές πιστοποιήσεις και θα περάστουν στο πρόγραμμα . Πραγματικά θεωρω πως τόσο χρόνο που θέλει, καλύτερα κάποιος να ασχοληθεί να κάνει σωστά και καλά τις υπολοιπες παρεμβασεις των δεκάδων χιλιάδων € Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από sphinxgr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Τι να σου πω? Δεν έχω άποψη εμπεριστατωμένη. Ότι και να βάλεις μπορεί να κοπεί, μπορεί να περάσει. Smart Homes που έχω δει, έχουν κοστολόγιο 100άδων χιλιάδων €. Με 1500€ για να βελτιώσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου, το μόνο που θα σκεφτόμουν, θα ήταν συστήματα σκίασης που δουλευουν με τη γωνία του ήλιου, μηχανικός αερισμός που θα δουλευει συγκριτικά με τη σχετική υγρασία εσωτερικά / εξωτερικά κλπ Ζω και χωρίς αυτά όμως. Ο κύριος λόγος είναι ότι και τσάμπα να στα δώσουν, μελλοντικά θα έχουν τεράστια κόστη συντήρησης ή αντικατάστασης λόγω βλαβών Χώρια που πρέπει να φας άπειρες ώρες ώστε να βρεις ποιος και που θα τα βάλει και να θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να μην κάνει υπερτιμολόγηση και τελικά να είσαι βέβαιος ότι έχουν σωστές πιστοποιήσεις και θα περάστουν στο πρόγραμμα . Πραγματικά θεωρω πως τόσο χρόνο που θέλει, καλύτερα κάποιος να ασχοληθεί να κάνει σωστά και καλά τις υπολοιπες παρεμβασεις των δεκάδων χιλιάδων € Καλά σίγουρα όλοι ζούμε και χωρίς αυτά, όμως αν περισσεύουν 1500 ευρώ απ'τον προυπολογισμό προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να μην τα αξιοποιήσω. Νιώθω πως είναι το μέλλον... σε ~5 χρόνια θα είναι μια πολυτέλεια σαν να έχεις iphone pro, σε ~10 σαν απλό smartphone και σε ~15 θα είσαι άνθρωπος των σπηλαίων (σαν αυτούς που δεν έχουν ούτε smartphone, ούτε facebook, ούτε καν υπολογιστή) αν δεν έχεις. Τώρα όσων αφορά τα περί 100άδων χιλιάδων ευρώ... μάλλον θα εννοείς με καλωδίωση παντού στο σπίτι π.χ. KNX ...πράγμα που είναι όντως ακριβό. Όμως τελευταία αυτό γίνεται πιο φθηνά με τα πρωτόκολλα wireless επικοινωνίας zigbee z-wave και wifi. Έτσι είναι ξέχωρα κομμάτια τα οποία ακόμα και αν χαλάσουν, αν δεν τα γουστάρεις κλπ απλά τα πετάς (όπως θα πέταγες π.χ. το smartphone σου) και συνεχίζεις dumb! Αυτό με τις πιστοποιήσεις είναι ένα θέμα. Ένα άλλο θέμα το οποίο δεν ανέφερα παραπάνω είναι πως αυτές οι τεχνολογίες είναι γρήγορα αναπτυσσόμενες οπότε μπορεί να είναι όλα αυτά απαρχαιωμένα σε λίγα χρόνια. Τώρα που μιλάμε π.χ. πάνε να αντικαταστήσουν σιγά σιγά το πρότυπο επικοινωνίας zigbee με το chip. Να μας τσιπαρουν όλους θέλουν, τα έλεγε ο γέροντας όμως ποιος άκουγε. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Sanjuro είπε Καλά σίγουρα όλοι ζούμε και χωρίς αυτά, όμως αν περισσεύουν 1500 ευρώ απ'τον προυπολογισμό προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να μην τα αξιοποιήσω. Νιώθω πως είναι το μέλλον... σε ~5 χρόνια θα είναι μια πολυτέλεια σαν να έχεις iphone pro, σε ~10 σαν απλό smartphone και σε ~15 θα είσαι άνθρωπος των σπηλαίων (σαν αυτούς που δεν έχουν ούτε smartphone, ούτε facebook, ούτε καν υπολογιστή) αν δεν έχεις. Τώρα όσων αφορά τα περί 100άδων χιλιάδων ευρώ... μάλλον θα εννοείς με καλωδίωση παντού στο σπίτι π.χ. KNX ...πράγμα που είναι όντως ακριβό. Όμως τελευταία αυτό γίνεται πιο φθηνά με τα πρωτόκολλα wireless επικοινωνίας zigbee z-wave και wifi. Έτσι είναι ξέχωρα κομμάτια τα οποία ακόμα και αν χαλάσουν, αν δεν τα γουστάρεις κλπ απλά τα πετάς (όπως θα πέταγες π.χ. το smartphone σου) και συνεχίζεις dumb! Αυτό με τις πιστοποιήσεις είναι ένα θέμα. Ένα άλλο θέμα το οποίο δεν ανέφερα παραπάνω είναι πως αυτές οι τεχνολογίες είναι γρήγορα αναπτυσσόμενες οπότε μπορεί να είναι όλα αυτά απαρχαιωμένα σε λίγα χρόνια. Τώρα που μιλάμε π.χ. πάνε να αντικαταστήσουν σιγά σιγά το πρότυπο επικοινωνίας zigbee με το chip. Να μας τσιπαρουν όλους θέλουν, τα έλεγε ο γέροντας όμως ποιος άκουγε. Εγω προσωπικά τι θα ήθελα και μου λείπει? Κεντρικός μετρητής ΔΕΗ με διασύνδεση με APP Κεντρικός μετρητής ΕΥΔΑΠ με διασύνδεση με APP Ηλεκτρολογικός πίνακας με διασύνδεση με APP και δημιουργία σεναρίων, απομακρυσμένης διαχείρισης κλπ Αποκλείεται να υπάρχουν και να μπαίνουν στο πρόγραμμα όμως! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xdanger Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εγω προσωπικά τι θα ήθελα και μου λείπει? Κεντρικός μετρητής ΔΕΗ με διασύνδεση με APP https://www.geyer.gr/products/qubino-exypnos-metritis/ Αναφορά σε κείμενο Κεντρικός μετρητής ΕΥΔΑΠ με διασύνδεση με APP Ηλεκτρολογικός πίνακας με διασύνδεση με APP και δημιουργία σεναρίων, απομακρυσμένης διαχείρισης κλπ Αποκλείεται να υπάρχουν και να μπαίνουν στο πρόγραμμα όμως! https://www.geyer.gr/products/fibaro-relay-switch-1x2-5kw-z-wave/ + ρελέ ισχύος για τις δυνατές συσκευές + hub για να τα ελέγχεις όλα μαζί Μια χαρά γίνεται Το θέμα είναι αν υπάρχει μηχανικός να μπορεί να υπολογίσει την εξοικονόμηση που ζητάει το πρόγραμμα Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Xdanger 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 ^Αυτό το σύστημα αξίζει άραγε;; ή θα εγκλωβιστώ μέσα του ενώ θα προτιμούσα να έχω Home Assistant που είναι μεν diy αλλά μάλλον περισσότερο ευέλικτο;; Πάντως και εγώ τα σκεφτόμουν αυτά που περιγράφει ο sphinxgr. Αφού σχεδιάζω να βάλω φωτοβολταϊκά με netmetering και θα θέλω στον εκκαθαριστικό λογαριασμό να είμαι όσο γίνεται εντός ορίων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xdanger Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 δεν σε εμποδίζει κανείς να βάλεις home assistant https://www.skroutz.gr/s/18555980/Aeotec-Z-Stick-USB-Adapter-with-Battery-Gen5.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sanjuro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ^Το υπονοούμενο είναι πως τα συστήματα της geyer είναι z-wave;; Θα συνεργάζεται το ένα σύστημα με το άλλο όμως;; ή το σύστημα της geyer θα κάνει τα δικά του και ο home assistant τα δικά του;; ...ή εννοείς πως απλά θα φορτώσω (αν/όταν θέλω) τα συστήματα της geyer στον home assistant απενεργοποιώντας το κεντρικό σύστημα (home center) της geyer;; Άραγε γίνεται κάτι τέτοιο ή είναι καλό μόνο στην θεωρία ενώ στην πραγματικότητα μπορεί π.χ. το 1/3 των μηχανημάτων να μην δουλεύει (ή να μην δουλεύει 100% όπως πρέπει, το ίδιο κάνει) λόγο ασυμβατότητας; Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xdanger Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Από όσο έχω ψάξει δεν έχω έχω δει να σε δεσμεύει στο δικό της hub, αλλά αν βάλεις το hub τους τότε το home assistant μπορεί να συνδεθεί σε αυτό Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Xdanger 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Sanjuro είπε σχεδιάζω να βάλω φωτοβολταϊκά με netmetering Και εγώ 😛 Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από sphinxgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Ρε παιδια ξερω πως θα το βρείτε αστείο το ερώτημα μου απλα για να καταλάβω στο εξοικονομώ μπαίνεις μονο αν πρέπει να πάρεις δάνειο η μπορείς και αν έχεις εσύ ένα κεφάλαιο να επενδύσεις; επίσης ένα σπίτι που ενδιαφέρομαι ειναι κυριολεκτικά αρχαίο οποτε θέλουν όλα αλλαγή κουφώματα κλπ προφανώς θα έρθει κάποιος για έλεγχο για τον προσδιορισμό του ποσου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Ducatista είπε Ρε παιδια ξερω πως θα το βρείτε αστείο το ερώτημα μου απλα για να καταλάβω στο εξοικονομώ μπαίνεις μονο αν πρέπει να πάρεις δάνειο η μπορείς και αν έχεις εσύ ένα κεφάλαιο να επενδύσεις; επίσης ένα σπίτι που ενδιαφέρομαι ειναι κυριολεκτικά αρχαίο οποτε θέλουν όλα αλλαγή κουφώματα κλπ προφανώς θα έρθει κάποιος για έλεγχο για τον προσδιορισμό του ποσου; Εσύ είσαι σε παιδικό στάδιο ερωτήσεων!!!! Και μετρητα και δάνειο Για να μπεις πρεπει να βγάλεις ενεργειακό πιστοποιητικό να σου πει ο μηχανικός τι πρέπει να κάνεις. Το κοστος ειναι περιπου 250€ στα 75μ2. Αν μπεις θα τα παρεις πίσω. Αν δεν μπεις, τα χανεις. Διάβασε εδώ τον οδηγό και ερωτήσεις / απαντήσεις https://exoikonomo2020.gov.gr/odegos Οδηγός: https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/146747/ΟΔΗΓΟΣ+Εξοικονομω+Αυτονομώ+FINAL+v.2.pdf Ερωτήσεις και απαντήσεις: https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/0/Συχνές+Ε%26Α+Εξοικονομώ+Αυτονομώ.pdf/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα