Sanjuro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Par1s* είπε Δήλωνε πως έμενε ο πατέρας μου, έγινε μεταβίβαση σε εμένα πριν 2 μήνες. Όπως και να'χει, εγώ θα έλεγα τρία πράγματα... (α) Κάνε download ΤΩΡΑ τον οδηγό και άρχισε το διάβασμα. (β) Μπες στο https://exoikonomo2020.gov.gr/ και βάλε τα στοιχεία του ακινήτου, τα δικά σου και του πατέρα σου που έμενε μέσα ...και δες αν σου βγάζει κάποιο κόλλημα πριν το σημείο στο οποίο θα πρέπει να βάλεις το ενεργειακό πιστοποιητικό το οποίο προφανώς δεν έχεις αφού δεν έχεις απευθυνθεί σε ενεργειακή επιθεωρήτρια. (γ) Αποφάσισε αν όντως θέλεις να προσπαθήσεις να μπεις στο πρόγραμμα και ψάξε να βρεις ΤΩΡΑ ενεργειακή επιθεωρήτρια. Δεν υπάρχει χρόνος. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro 1
Par1s* Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, Sanjuro είπε Όπως και να'χει, εγώ θα έλεγα τρία πράγματα... (α) Κάνε download ΤΩΡΑ τον οδηγό και άρχισε το διάβασμα. (β) Μπες στο https://exoikonomo2020.gov.gr/ και βάλε τα στοιχεία του ακινήτου, τα δικά σου και του πατέρα σου που έμενε μέσα ...και δες αν σου βγάζει κάποιο κόλλημα πριν το σημείο στο οποίο θα πρέπει να βάλεις το ενεργειακό πιστοποιητικό το οποίο προφανώς δεν έχεις αφού δεν έχεις απευθυνθεί σε ενεργειακή επιθεωρήτρια. (γ) Αποφάσισε αν όντως θέλεις να προσπαθήσεις να μπεις στο πρόγραμμα και ψάξε να βρεις ΤΩΡΑ ενεργειακή επιθεωρήτρια. Δεν υπάρχει χρόνος. Διαβάζω τον οδηγό. Έβαλα τα στοιχεία στην δοκιμαστική λειτουργία και μου γράφει στα προσωπικά στοιχεία "Τα στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ΑΑΔΕ". Δεν βρίσκω λόγο να μην μπω στο πρόγραμμα, επικοινώνησα ήδη με 2 σήμερα, ώστε να βγάλω πιστοποιητικό και να με κατευθύνουν. 1
Sanjuro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Par1s* είπε Έβαλα τα στοιχεία στην δοκιμαστική λειτουργία και μου γράφει στα προσωπικά στοιχεία "Τα στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ΑΑΔΕ". Σε ποιο σημείο;; Μπες και στο taxisnet και κάνε copy+paste από τα σχετικά έγγραφα για να είναι όλα σωστά. Επίσης, συμπλήρωσε όλες τις καρτέλες όσο σε αφήνει. Μερικές φορές παίρνει λίγο χρόνο να τα επιβεβαίωσει, άλλες φορές κολλάει γιατί δεν είναι συμπληρωμένα άλλα στην επόμενη καρτέλα. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro
Evaggelos1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπερα Μπορει καποιος να μου επιβεβαιωσει - βοηθησει, α) Αν υπαρχουν δυο ιδιοκτητες (ζευγαρι) θα καταχωρηθουν τα στοιχεια και των δυο? Με τινος τον κωδικο θα γινει εισοδος στο συστημα? β) Αν θελουμε να κανουμε χρηση δανειου απο τραπεζα, η επιλογη της θα γινει μετα την αιτηση, στην οποια απλα θα καταχωρησουμε την προθεση μας αυτη? γ) Ποσο χρονο μετα την αποδοχη της αιτησης εχουμε προθεσμια για την ολοκληρωση των εργασιων?
sphinxgr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Evaggelos1 είπε Καλησπερα Μπορει καποιος να μου επιβεβαιωσει - βοηθησει, Αν υπαρχουν δυο ιδιοκτητες (ζευγαρι) θα καταχωρηθουν τα στοιχεια και των δυο? Με τινος τον κωδικο θα γινει εισοδος στο συστημα? Αν θελουμε να κανουμε χρηση δανειου απο τραπεζα, η επιλογη της θα γινει μετα την αιτηση, στην οποια απλα θα καταχωρησουμε την προθεση μας αυτη? Ποσο χρονο μετα την αποδοχη της αιτησης εχουμε προθεσμια για την ολοκληρωση των εργασιων? Νομίζω ναι. Μπορείς να μπεις στη δοκιμαστική εφαρμογή να το επιβεβαιώσεις 12 μήνες Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από sphinxgr 1
Evaggelos1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Νομίζω ναι. Μπορείς να μπεις στη δοκιμαστική εφαρμογή να το επιβεβαιώσεις 12 μήνες Σε ευχαριστω πολυ για τον κοπο και την προθυμια σου! 1
yiannisyia Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Και εμένα βγάζει στην δοκιμαστική λειτουργία και μου γράφει στα προσωπικά στοιχεία "Τα στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ΑΑΔΕ". Έκανα αλλαγές το Σάββατο στα τμ στο Ε9 και δείχνει να μην διαβάζει τα νέα τετραγωνικά... επίσης εμφανίζει : Γνωρίζει κάποιος γιατί δεν προχωράει;
GREGORYMO Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, yiannisyia είπε Και εμένα βγάζει στην δοκιμαστική λειτουργία και μου γράφει στα προσωπικά στοιχεία "Τα στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ΑΑΔΕ". Έκανα αλλαγές το Σάββατο στα τμ στο Ε9 και δείχνει να μην διαβάζει τα νέα τετραγωνικά... επίσης εμφανίζει : Γνωρίζει κάποιος γιατί δεν προχωράει; Δεν ενημερώνεται το σύστημα σε χρόνο dt.
Ri0Sif Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα, Για πολυκατοικία με διαμερίσματα, τα οποία ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη και είναι νοικιασμένα σε διαφορετικούς ενοικιαστές, πρέπει να γίνει μια αίτηση για κάθε διαμέρισμα όταν ανοίξουν οι αιτήσεις για τα διαμερίσματα ή όταν ανοίξουν οι αιτήσεις για πολυκατοικίες τύπου α (1 για την πολυκατοικία και 1 για κάθε διαμέρισμα)?
Sanjuro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το παρακάτω έχει μια διαφάνεια που κάνει λιανά ορισμένα πράγματα που συζητάγαμε 2-3 μέρες πριν... Στους διάφορους που βλέπω πως είναι της τελευταίας στιγμής μπορεί αυτό να τους είναι χρήσιμο... Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro 1
a_f_a Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Να κάνω και εγώ κάποιες ερωτήσεις για διαμέρισμα που κληρονόμησα (αποδοχή-μεταβίβαση 2019), που θα χρησιμοποιηθεί σα 1η κατοικία (τωρα θα ειναι κατηγορία Ω....) και που έπρεπε να ειναι ήδη ανακαινισμένο αλλά με κρέμασαν 2 εργολάβοι&αρχιτέκτονες και τρέχω. Τωρα νοικιάζω (με συζυγο και παιδί) με το συμβόλαιο να λήγει τον Απρίλη 2021. Ο νέος εργολάβος που ειναι να ξεκινησει εργασίες και να παραδόσει μέσα Μαρτη 2021 μου λέει δε προλαβαίνω να μπω εξοικονομώ με τους δικούς του μηχανικούς γιατι έχουν πολύ δουλειά ήδη. Τα ερωτήματα ειναι, αν ξεκινήσω τη προσπάθεια με δικούς μου μηχανικούς : α) Αν παω λογιστή να θέσουμε ως πρώτη κατοικία το υπο-ανακάινιση διαμέρισμα, θα φανέι στη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που νοικιάζουμε τώρα οτι αλλάξαμε κυρια κατοικία και θα φανεί οτι έχουμε σκοπό να μετακομίσουμε; Δε θα το ήθελα επειδή ΑΝ τυχον πάνε όλα χαλια, θα αναγκαστουμε να ζητησουμε παράταση απο την ιδιοκτητρια η οποια μπορεί να μη μας τη δώσει (αν και έχουμε καλές σχέσεις). Ελεγα να της το ανακοινωσω αρχες Γενάρη. β) Θεωρείτε οτι το ποσό που θα μοιράζει το εξοικονομώ θα "φύγει" μέσα σε 1-2 μέρες ή 1 βδομάδα οπότε αδικα θα πληρωσω μηχανικό για τη πρωτη έκθεση (το πριν) και το τρέξιμο στο λογιστή; γ) Αν όλα πάνε σχετικά καλά, τα τιμολόγια για Α/Θ, κουφώματα, θερμοπρόσοψη, ηλιακό (ελπιζω να ειναι αρκετά για να το ανεβάσουν 3 κλίμακες) πότε θα πρέπει να "κοπούνε"; δ) και τελευταίο... αν δε προλάβ τίποτα, ΑΝ ξανα-ανοιξει εξοικονομω το '21 ή το '22, θα μπορώ έστω τότε να προσπαθίσω να "μπω"; Γιατι ο εργολάβος μου ειπε οτι οι μηχανικοί του θα πρέπει πρωτα να προλάβουν να βαλουν πελάτες του που έχασαν το προηγούμενο ('19; αρχές '20;) Ευχαριστώ πολύ για όποιον έχει κάποια πληροφορία.
Sanjuro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, a_f_a είπε Να κάνω και εγώ κάποιες ερωτήσεις για διαμέρισμα που κληρονόμησα Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά νομίζω πως τα παρακάτω είναι σωστά... (α) Απ'οτι ξέρω δεν ενδιαφέρει το πρόγραμμα ποιος κατοικούσε στο σπίτι φτάνει κάποιος (εσύ, οι γονείς σου, κάποιος ενοικιαστής) να έχει δηλωμένο στο Ε1 του, στην σχετική κατηγορία (όχι πάνω πάνω, πιο κάτω νομίζω 4;;) το σπίτι με τα σωστά στοιχεία γραμμένα. Σκέψου με άλλα λόγια πως είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που τραβάει δεδομένα από συγκεκριμένα σημεία συγκεκριμένων δηλώσεων και ορισμένες φορές τα συγκρίνει με άλλα στοιχεία για να τα διασταυρώσει. (β) Η πραγματικότητα είναι πως δεν γνωρίζουμε, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Το διαθέσιμο ποσό έχει ανέβει, μάλλον έχουν ανέβει και οι ενδιαφερόμενοι όμως απ'την άλλη πλευρά τα κριτήρια έχουν γίνει αυστηρότερα. Τι σημαίνει αυτό;; Θα το δούμε μόνο στην πράξη τι σημαίνει. Το ποσό αν κρίνουμε από την εμπειρία προηγούμενων ετών θα φύγει μέσα σε λίγες ώρες. Έχω ακούσει όμως πως θα έχουν και άλλο πρόγραμμα που θα αρχίζει στα μέσα του έτους. (γ) Δεν ξέρω. (δ) Έχεις έναν άνθρωπο που περνάει αιτήσεις και δεν ξέρει αν θα προλάβει τις τελευταίες. Κανείς δεν ξέρει αν θα προλάβει την δικιά σου. Μπορείς εναλλακτικά είτε να αλλάξεις τον άνθρωπο είτε να την κάνεις εσύ με την καθοδήγηση του. (Να ξέρεις από πριν τι θα βάλεις που, να τον δηλώσεις σύμβουλο έργου ώστε να μπορεί να μπει, να έχετε teamviewer κλπ) Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro 2
sphinxgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Απαντάω στο γ που δεν απάντησε ο φίλος. Τα τιμολόγια πρέπει να κοπούν στους 12 μήνες που υπάρχει προθεσμία να ολοκληρωθεί το έργο. Η ημερομηνία ξεκινάει μόλις δώσει το πράσινο φως το πρόγραμμα ότι μπορείς να ξεκινήσεις και στο α Πρέπει να κάνεις διορθωτική δήλωση νομίζω του 2020 (100€) και να δηλώσεις οτι έμενες πέρυσι στο σπίτι. Τσεκάρουν τα συστήματα αριθμό παροχής ΔΕΗ. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από sphinxgr 1
Diinekis21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Επειδή έχω κάπως ιδιαίτερο feedback από τον ενεργειακό επιθεωρητή και δεν υπάρχει πολύς χρόνος να φέρω άλλον θα κάνω μερικά ερωτήματα. 1) Τοποθέτηση τεντών μπορεί να γίνει πλέον ανεξαρτήτου αλλαγής ή όχι των κουφωμάτων; Σελ 31. iv 2) Θερμομόνωση εξωτερικού κέλυφους. πχ πρόσοψης και πλαϊνού μέρους διαμερίσματος. Χωρίς μόνωση ταράτσας που υπάρχει για παράδειγμα. Σελ 32, 2iii 3)Υπάρχει κάποιος λόγος που με σπρώχνει σε φυσικό αέριο ασυζητητί και όχι πχ. σε αντλία θερμότητας. Το διαμέρισμα βρίσκεται στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας. Έχει παραπάνω δουλειά για να βγάλει το πιστοποιητικό; Eίναι αρνητικός στα 2 πρώτα ενώ βλέπω το αντίθετο στον οδηγό και στο τελευταίο λέει σα το φυσικό αέριο δεν έχει. Επίσης κλάταρε στα 5.4 σελ 37. Smart home συστήματα. Οκ τώρα που το γράφω λέω ότι πρέπει να βρω άλλον. Δεκτές όλες οι απαντήσεις/συστάσεις.
Sanjuro Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3) Ο απλός κόσμος, η κοινή λογική, λέει φυσικό αέριο όμως συνήθως κάνει λάθος γιατί δεν έχει ακούσει ΠΟΤΕ περί αντλίας θερμότητας. Μηχανικός, ειδικός κλπ δεν είμαι σε καμία περίπτωση. Από αυτά που γνωρίζω/έχω διαβάσει/μου έχουν πει απο'δω και απο'κει και σε πολύ γενικές γραμμές αν το διαμέρισμα/σπίτι είναι μικρό τότε μπορεί να συμφέρει περισσότερο το φυσικό αέριο. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που συμφέρει περισσότερο το φυσικό αέριο, δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω τίποτα για τα άλλα. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από Sanjuro 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα