Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζεται να βγάλω ΑΦΜ για να μπω στο εξοικονόμω (πολυκατοικία Α) και χρειάζεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.

Το θέμα είναι ότι είμαστε οικογένειακη πολυκατοικία και δεν έχουμε φτιάξει.

Δεν υπάρχει λύση χωρίς να μπούμε στη διαδικασία αφού προς το παρόν δεν μας χρειάζεται ?

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

^Πάρε στο help desk: 2106241829 07:00 με 21:00 και ρώτα. Βέβαια καλό θα ήταν να γνωρίζεις προκαταβολικά πως και αυτοί άνθρωποι είναι. Το πρόγραμμα δεν είναι απλό, έχει πολλές παραμέτρους και λεπτομέρειες αρκετά δύσκολες κατά περίπτωση. Δεν τα γνωρίζουν όλα, μάλιστα αρκετά συχνά (έτυχε σε εμένα 3 φορές!) απλά κάνουν λάθος ή δεν καταλαβαίνουν τι τους ρωτάς.

Εγώ έχω την εξής ερώτηση... Όλοι μου λένε κάτι σε στυλ: "βάλε αντλία θερμότητας, μην το συζητάς καν", όμως απ'οτι καταλαβαίνω δεν είναι ένας ο τύπος της αντλίας κλπ, ξέρει κάποιος να μου πει τις διάφορες επιλογές σε αυτό τον τομέα;;  Μου είναι δύσκολο πολύ να βρω στο τηλέφωνο και έναν φίλο πολιτικό μηχανικό και την ενεργειακή επιθεωρήτρια, ώστε να μου τα κάνουν αυτοί λιανά, οπότε σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να εξερευνήσω τις επιλογές μόνος μου, μπας και βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Όταν τους βρω μπορεί να είναι το ιδανικότερο να γνωρίζω εκ των προτέρων πάνω-κάτω τι θέλω.

Δημοσ.
Στις 24/11/2020 στις 1:40 ΜΜ, Sanjuro είπε

Δεν ξέρω. Λογαριάζοντας πως... (α) Μετέτρεψαν τα δύσκολα δικαιολογητικά σε υπεύθυνες δηλώσεις. (β) Βιάζονται να ρίξουν χρήμα στην αγορά μπας και δεν τους πάρουν με τις πέτρες. και (γ) Λογαριάζοντας το γεγονός πως το σχέδιο καταπολέμησης του κορωνοϊου που έχουν μοιάζει να είναι να μας βγάζουν και μπάζουν σε λοκνταουν με μεσοδιαστήματα μικρά ελευθερίας μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Με άλλα λόγια περίοδος πάνω από 2-3 βδομάδες χωρίς λοκντάουν δεν φαίνεται κάπου στους προσεχείς 3-4 μήνες. Οπότε πιθανολογώ πως δεν υπάρχει, απ'την οπτική της κυβέρνησης, λόγος για πολλές περαιτέρω καθυστερήσεις.

Βασικά η όλη κατάσταση είναι εντελώς γελοία

Αν εγώ π.χ. είμαι μηχανικός και θέλει να έρθει ένας ενδιαφερόμενος στο γραφείο μου για εξοικονομώ, τυπικά δεν μπορεί 

Ούτε αυτό δεν φρόντισαν οι κόπανοι του υπουργείου να εξασφαλίσουν

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Βασικά η όλη κατάσταση είναι εντελώς γελοία

Αν εγώ π.χ. είμαι μηχανικός και θέλει να έρθει ένας ενδιαφερόμενος στο γραφείο μου για εξοικονομώ, τυπικά δεν μπορεί 

Ούτε αυτό δεν φρόντισαν οι κόπανοι του υπουργείου να εξασφαλίσουν

Απο ποια άποψη δεν μπορεί? Απαγόρευσης κυκλοφορίας?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Απο ποια άποψη δεν μπορεί? Απαγόρευσης κυκλοφορίας?

Ε ναι

Τι μήνυμα θα πρέπει να στείλει κάποιος δηλαδή ;

Και αν γίνει έλεγχος στο γραφείο μου, εγώ δεν είμαι υπόλογος ; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ε ναι

Τι μήνυμα θα πρέπει να στείλει κάποιος δηλαδή ;

Και αν γίνει έλεγχος στο γραφείο μου, εγώ δεν είμαι υπόλογος ; 

Για αυτό είναι καραντίνα!

Για να μην μπορεί να βγαίνει ο καθένας για κάθε λόγο που του έρθει στο κεφάλι έξω! Και πάλι για πολλούς λόγους (εργασίας) υπάρχει ήδη αιτιολόγηση να βγαίνει κάποιος.

Αλλιώς δεν θα ήταν καραντίνα!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sphinxgr είπε

Για αυτό είναι καραντίνα!

Για να μην μπορεί να βγαίνει ο καθένας για κάθε λόγο που του έρθει στο κεφάλι έξω! Και πάλι για πολλούς λόγους (εργασίας) υπάρχει ήδη αιτιολόγηση να βγαίνει κάποιος.

Αλλιώς δεν θα ήταν καραντίνα!

Ναι δεν αντιλέγω

Για αυτό εν μέσω καραντίνας δεν ξεκινάς τέτοιο πρόγραμμα ή φροντίζεις τουλάχιστον να το νομιμοποιείς 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Ναι δεν αντιλέγω

Για αυτό εν μέσω καραντίνας δεν ξεκινάς τέτοιο πρόγραμμα ή φροντίζεις τουλάχιστον να το νομιμοποιείς 

Για αυτο πιστευω θα πάρει και άλλες παρατάσεις. Θα δείξει!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sanjuro είπε

^Πάρε στο help desk: 2106241829 07:00 με 21:00 και ρώτα. Βέβαια καλό θα ήταν να γνωρίζεις προκαταβολικά πως και αυτοί άνθρωποι είναι. Το πρόγραμμα δεν είναι απλό, έχει πολλές παραμέτρους και λεπτομέρειες αρκετά δύσκολες κατά περίπτωση. Δεν τα γνωρίζουν όλα, μάλιστα αρκετά συχνά (έτυχε σε εμένα 3 φορές!) απλά κάνουν λάθος ή δεν καταλαβαίνουν τι τους ρωτάς.

Εγώ έχω την εξής ερώτηση... Όλοι μου λένε κάτι σε στυλ: "βάλε αντλία θερμότητας, μην το συζητάς καν", όμως απ'οτι καταλαβαίνω δεν είναι ένας ο τύπος της αντλίας κλπ, ξέρει κάποιος να μου πει τις διάφορες επιλογές σε αυτό τον τομέα;;  Μου είναι δύσκολο πολύ να βρω στο τηλέφωνο και έναν φίλο πολιτικό μηχανικό και την ενεργειακή επιθεωρήτρια, ώστε να μου τα κάνουν αυτοί λιανά, οπότε σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να εξερευνήσω τις επιλογές μόνος μου, μπας και βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Όταν τους βρω μπορεί να είναι το ιδανικότερο να γνωρίζω εκ των προτέρων πάνω-κάτω τι θέλω.

Αυτό είναι θέμα ΔΟΥ, αλλά έλεγα μήπως έχει τύχει σε κανέναν.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/11/2020 στις 12:46 ΠΜ, sphinxgr είπε

Είναι προ απαίτηση του προγράμματος να μένει κάποιος και να το έχει ως κυρια κατοικία. Μέχρι εκεί είναι η εμπλοκή σου. Τίποτα αλλο. 

Το μόνο μπλέξιμο που θα έχεις, αν θα έχεις, είναι να γίνει το σπίτι καινούργιο με τις αναβαθμίσεις που θα του γίνουν και ή θα σου ανέβει το ενοίκιο ή θα σε διώξει να μείνει αυτός. 

Γιατί με αναβάθμιση πολλών χιλιάδων € και το ίδιο ενοίκιο, δύσκολο το βλέπω. 

*επίσης δεν παίρνει επιδότηση / λεφτά κλπ. Τα λεφτά πάνε απευθείας στους επαγγελματιες που θα αναλάβουν το έργο, εφόσον όλοι τους το ολοκληρώσουν

** αν έχεις ήδη φύγει, τη γλίτωσες! 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Επικοινώνησα με το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον και συγκεκριμένα με τη γραμμή 2106241829.

Ενημερώθηκα ότι πρέπει να αναλάβει λογιστής να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά/ψηφιακά διασταύρωση με το ΑΦΜ μου για το ότι το έτος αναφοράς 2019 το σπίτι νοικιαζόταν από μένα και ήταν κύρια κατοικία μου. Μου είπαν ότι ο λογιστής ξέρει να κάνει κάτι τέτοιο. 

Μου είπαν ότι το Ε1 μου δεν ειμαι υποχρεωμένος να το κοινοποιήσω πουθενά και σε καμία περίπτωση καθώς περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και οικονομικά στοιχεία.

Αυτό όμως δεν είναι εμπόδιο για να πάρει ο ιδιοκτήτης το πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης είναι καλυμμένος και μπορεί να αποδείξει ότι το νοίκιαζα και ήταν κύρια κατοικία μου και χωρίς το Ε1 μου.

Επιπλέον έχω φύγει από το σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, drago21n είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Επικοινώνησα με το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον και συγκεκριμένα με τη γραμμή 2106241829.

Ενημερώθηκα ότι πρέπει να αναλάβει λογιστής να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά/ψηφιακά διασταύρωση με το ΑΦΜ μου για το ότι το έτος αναφοράς 2019 το σπίτι νοικιαζόταν από μένα και ήταν κύρια κατοικία μου. Μου είπαν ότι ο λογιστής ξέρει να κάνει κάτι τέτοιο. 

Μου είπαν ότι το Ε1 μου δεν ειμαι υποχρεωμένος να το κοινοποιήσω πουθενά και σε καμία περίπτωση καθώς περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και οικονομικά στοιχεία.

Αυτό όμως δεν είναι εμπόδιο για να πάρει ο ιδιοκτήτης το πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση ο ιδιοκτήτης είναι καλυμμένος και μπορεί να αποδείξει ότι το νοίκιαζα και ήταν κύρια κατοικία μου και χωρίς το Ε1 μου.

Επιπλέον έχω φύγει από το σπίτι.

ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

Δεν το δίνουμε στον καθένα ......

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά,

Επειδή πιθανότερο είναι να βρω τον πλανητάρχη στο τηλέφωνο παρά την ενεργειακή επιθεωρήτρια. 

Κάποιος να μου εξηγήσει... Πόσο λεπτομερές είναι αυτό που συμπληρώνουμε σε πρώτη φάση;; Τι περιθώρια αλλαγών υπάρχουν;; Όσο διαβάζω περί αντλιών τόσο καταλαβαίνω πως θέλει μηχανικό να κάνει σχετική μελέτη για να γίνει σωστά, αυτή η μελέτη θα μπορεί να γίνει αφού μπω στο πρόγραμμα ή θα δεθούν τα χέρια μου από πριν με τις επιλογές που θα έχω κάνει;;

Γενικότερα... Τι πράγματα θα πρέπει να ψάξω ακριβώς;; Τι αποφάσεις θα πρέπει να πάρω σε πρώτη φάση;;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Ρε παιδιά,

Επειδή πιθανότερο είναι να βρω τον πλανητάρχη στο τηλέφωνο παρά την ενεργειακή επιθεωρήτρια. 

Κάποιος να μου εξηγήσει... Πόσο λεπτομερές είναι αυτό που συμπληρώνουμε σε πρώτη φάση;; Τι περιθώρια αλλαγών υπάρχουν;; Όσο διαβάζω περί αντλιών τόσο καταλαβαίνω πως θέλει μηχανικό να κάνει σχετική μελέτη για να γίνει σωστά, αυτή η μελέτη θα μπορεί να γίνει αφού μπω στο πρόγραμμα ή θα δεθούν τα χέρια μου από πριν με τις επιλογές που θα έχω κάνει;;

Γενικότερα... Τι πράγματα θα πρέπει να ψάξω ακριβώς;; Τι αποφάσεις θα πρέπει να πάρω σε πρώτη φάση;;

Εσυ θεωρητικά δεν κάνεις τίποτα. Όταν σου βγάλει το ενεργειακό πιστοποιητικό ο μηχανικός, ταυτόχρονα σου έχει γράψει και τις επεμβάσεις που πρέπει να κάνεις και τι ποσό δικαιούσε. Δεν επιλέγεις εσυ εν ολίγοις. Ο μηχανικός επιλέγει και με δική σου καθοδήγηση. 

Μετά την αίτηση μπορείς να μειώσεις παρεμβάσεις, όχι όμως να αυξήσεις. Τις παρεμβάσεις τις δηλώνεις στην αρχή με ακρίβεια για να βγει ο προϋπολογισμός. 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εσυ θεωρητικά δεν κάνεις τίποτα. Όταν σου βγάλει το ενεργειακό πιστοποιητικό ο μηχανικός, ταυτόχρονα σου έχει γράψει και τις επεμβάσεις που πρέπει να κάνεις και τι ποσό δικαιούσε. Δεν επιλέγεις εσυ εν ολίγοις. Ο μηχανικός επιλέγει και με δική σου καθοδήγηση. 

Μετά την αίτηση μπορείς να μειώσεις παρεμβάσεις, όχι όμως να αυξήσεις. Τις παρεμβάσεις τις δηλώνεις στην αρχή με ακρίβεια για να βγει ο προϋπολογισμός. 

Οπότε πρακτικά πρέπει να κάνω γιατί αλλιώς πιθανόν να γράψει ο,τι της κατέβει ή μήπως εννοείς πως μπορεί να βάλει αυτή π.χ. πανάκριβη αντλία θερμότητας κλπ ώστε εγώ να την μετατρέψω σε οτιδήποτε αντλία γουστάρω (μετά από σχετική μελέτη αφού μπω στο πρόγραμμα) αργότερα;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...