sphinxgr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Στις 10/11/2020 στις 9:39 ΜΜ, asana1970 είπε Θα ήθελα την βοήθεια όποιου γνωρίζει. Σπίτι στο χωριό χτισμένο το 1973, 75 τ.μ., με κεραμοσκεπή. Τα κουφώματα είναι ξύλινα. Συμφέρει να βάλω αντλία θερμότητας με φωτοβολταικό σύστημα; Το ποσοστό επιδότησης μπορεί να φθάσει το 85%λόγω χαμηλών εισοδημάτων. Το ερώτημα είναι τι κέρδος θα έχω ανεβάζοντας το κόστος. Εχω ήδη λέβητα πετρελαίου. Ισχύει το ότι δεν θα ξαναπληρώσει για την κατανάλωση; Φυσικά θα γίνει αλλαγή κουφωμάτων, αλλαγή ηλιακού, θερμοπρόσοψη, τέντες, σίτες, στόρια. Είναι πολλές οι παράμετροι. Τα τετραγωνικά της στέγης, η περιοχή που βρίσκεται κλπ Σε γενικές γραμμές αξίζουν τα φωτοβολταϊκά, ειδικά όταν είναι με επιδότηση.
Sanjuro Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ^Προφανώς θα συμφέρει με την επιδότηση, αν μπορέσει να το βάλει μέσα. Τα πάντα συμφέρουν με την επιδότηση. Το ίδιο ψάχνω να δω αν θα καταφέρω και εγώ. Γράφει ο οδηγός "Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει το γινόμενο του 1,2 ευρώ επί το συνόλο της εκτιμώμενης ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας". Επίσης, για να βάλει κάποιος φωτοβολταϊκά πρέπει να το φτάσει με παρεμβάσεις τύπου 1-4 (με αλλαγές σε κουφώματα, σκιάσεις, θερμομονώσεις, συστήματα θέρμανσης/ψύξης και παροχής ζεστού νερού όχι με τα ίδια τα φωτοβολταϊκα, smart home κλπ) σε ενεργειακή κατηγορία Β+. Κάποιος πρέπει να κάνει τα μαθηματικά να μας πει πόσο χάλια πρέπει να είναι ένα σπίτι για να φτάσει τον προϋπολογισμό στο σημείο που να μπορεί να χωρέσει φωτοβολταϊκά. Άσε που όσο πιο χάλια είναι ενεργειακά τόσο δυσκολότερο να φτάνει στο Β+! Catch-22? Μπορεί! Πρέπει να το δει με κάποια ενεργειακή επιθεωρήτρια/επιθεωρητή να πάρει τα στοιχεία να κάνει τους πολλαπλασιασμούς να του πει τις επιλογές. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από Sanjuro
meletis_m Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με ανακοίνωση που διάβασα , γράφουν τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη , θα ανακοινώσουν επίσημα το νέο οδηγό του προγράμματος . Αναμένουμε . Στις 10/11/2020 στις 9:39 ΜΜ, asana1970 είπε Θα ήθελα την βοήθεια όποιου γνωρίζει. Σπίτι στο χωριό χτισμένο το 1973, 75 τ.μ., με κεραμοσκεπή. Τα κουφώματα είναι ξύλινα. Συμφέρει να βάλω αντλία θερμότητας με φωτοβολταικό σύστημα; Το ποσοστό επιδότησης μπορεί να φθάσει το 85%λόγω χαμηλών εισοδημάτων. Το ερώτημα είναι τι κέρδος θα έχω ανεβάζοντας το κόστος. Εχω ήδη λέβητα πετρελαίου. Ισχύει το ότι δεν θα ξαναπληρώσει για την κατανάλωση; Φυσικά θα γίνει αλλαγή κουφωμάτων, αλλαγή ηλιακού, θερμοπρόσοψη, τέντες, σίτες, στόρια. Εάν μπορείς να καλύψεις το προυπολογισμό με τις παρεμβάσεις που θές , εγώ πρίν την αντλία θερμότητας θα έβαζα ως παρέμβαση και αντικατάσταση κουφωμάτων αλλά και μόνωση του κτιρίου . Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από meletis_m
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ΕΠΕΊΓΟΝ! Παιδιά καλημέρα, περιληπτικά, η τράπεζα δε μου έδινε δάνειο λόγω χαμηλού εισοδήματος της μητέρας, μάζεψα τα χρήματα για "ίδια συμμετοχή του πελάτη" και ο μηχανικός μου ζητά 6.800 για κουφώματα όλα αλουμινίου, 2 μπαλκ/ρτες, 1 πόρτα δίφυλλη (PVC) 2,7 Χ 1,7 (για το γκαραζακι), 3 πορτες (2 κεντρικές 1 μικρότερη) και τρία παράθυρα και 1 PVC.. Θερμοπρόσοψη 100 τ.μ 2 κλιματιστικά, λέβητα που τελικά δεν ήθελα να βάλω.. Και μου λέει θα μου βγάλει και καβατζα 2, 5 χιλιάρικα για κάτι που έχω σκοπό να τελειώσω σε λίγους μήνες περίπου.. Είναι πολλά?? Θα έχω κάποια επιστρεφόμενα από το κράτος?? Είναι λίγο επείγον απαντήστε παρακαλώ..! Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
sphinxgr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, TsolisParis είπε ΕΠΕΊΓΟΝ! Παιδιά καλημέρα, περιληπτικά, η τράπεζα δε μου έδινε δάνειο λόγω χαμηλού εισοδήματος της μητέρας, μάζεψα τα χρήματα για "ίδια συμμετοχή του πελάτη" και ο μηχανικός μου ζητά 6.800 για κουφώματα όλα αλουμινίου, 2 μπαλκ/ρτες, 1 πόρτα δίφυλλη (PVC) 2,7 Χ 1,7 (για το γκαραζακι), 3 πορτες (2 κεντρικές 1 μικρότερη) και τρία παράθυρα και 1 PVC.. Θερμοπρόσοψη 100 τ.μ 2 κλιματιστικά, λέβητα που τελικά δεν ήθελα να βάλω.. Και μου λέει θα μου βγάλει και καβατζα 2, 5 χιλιάρικα για κάτι που έχω σκοπό να τελειώσω σε λίγους μήνες περίπου.. Είναι πολλά?? Θα έχω κάποια επιστρεφόμενα από το κράτος?? Είναι λίγο επείγον απαντήστε παρακαλώ..! Δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση σου για 2 λόγους. Μια πόρτα μπορεί να έχει 600€, μπορεί να έχει και 2.000€. Παίζουν πάρα πολλά ρόλο για να σου πει κάποιος αν μια τιμή είναι καλή η κακή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις προσφορά για ίδια πράγματα και μάρκες, από άλλους 2 επαγγελματίες Επίσης τι σημαίνει επιστρεφόμενα?!!! Το πρόγραμμα δεν σου επιστρέφει λεφτά. Πληρώνει απευθείας τους επαγγελματίες μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες. Εσύ πληρώνεις απλά τη συμμέτοχή σου, ανάλογα με το τελικό ποσό. Αυτά τα λεφτά που ζήτησε είναι η συμμέτοχή σου. Πως να ξέρει κάποιος αν μια τιμή ειναι καλή ή όχι, αν δεν ξέρει πόσο είναι το συνολικό ποσό του έργου πόσο είναι το % της συμμέτοχής σου Αν έχεις κάνει άλλη συμφωνία με το μηχανικό για την πληρωμή Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από sphinxgr 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση σου για 2 λόγους. Μια πόρτα μπορεί να έχει 600€, μπορεί να έχει και 2.000€. Παίζουν πάρα πολλά ρόλο για να σου πει κάποιος αν μια τιμή είναι καλή η κακή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις προσφορά για ίδια πράγματα και μάρκες, από άλλους 2 επαγγελματίες Επίσης τι σημαίνει επιστρεφόμενα?!!! Το πρόγραμμα δεν σου επιστρέφει λεφτά. Πληρώνει απευθείας τους επαγγελματίες μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες. Εσύ πληρώνεις απλά τη συμμέτοχή σου, ανάλογα με το τελικό ποσό. Αυτά τα λεφτά που ζήτησε είναι η συμμέτοχή σου. Πως να ξέρει κάποιος αν μια τιμή ειναι καλή ή όχι, αν δεν ξέρει πόσο είναι το συνολικό ποσό του έργου πόσο είναι το % της συμμέτοχής σου Αν έχεις κάνει άλλη συμφωνία με το μηχανικό για την πληρωμή Σ ευχαριστώ για την απάντηση! Τι κείμενο μου ήταν λίγο απότομο και όχι αναλυτικό.. Πόρτες οι 2 με ινοξ, το συνολικό ποσό του έργου είναι 22 χιλιάρικα με ποσοστό 60% από το κράτος Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
sphinxgr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, TsolisParis είπε Σ ευχαριστώ για την απάντηση! Τι κείμενο μου ήταν λίγο απότομο και όχι αναλυτικό.. Πόρτες οι 2 με ινοξ, το συνολικό ποσό του έργου είναι 22 χιλιάρικα με ποσοστό 60% από το κράτος Εντελώς χονδρικά για θερμοπρόσοψη υπολογίζεις 30€/m2 Αλουμίνια σε καλή σειρά πάρε μια ιδέα: 2 1
Tommygre Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Την συμμετοχη σου δεν την κανεις καταθεση σε λογαριασμο του προγραμματος? Σε αυτον θα τα καταθεσεις?! Εμενα μου ειπε ο μηχανικος μου για το προσεχες εξοικονομω, οτι μολις εγκριεθι η αιτηση, θα καταθεσω την συμμετοχη μου σε ενα reference iban της αναπτυξιακης τραπεζας, οχι στον εργολαβο.
sphinxgr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Tommygre είπε Την συμμετοχη σου δεν την κανεις καταθεση σε λογαριασμο του προγραμματος? Σε αυτον θα τα καταθεσεις?! Εμενα μου ειπε ο μηχανικος μου για το προσεχες εξοικονομω, οτι μολις εγκριεθι η αιτηση, θα καταθεσω την συμμετοχη μου σε ενα reference iban της αναπτυξιακης τραπεζας, οχι στον εργολαβο. Στο εξοικονομώ ΙΙ η προκαταβολή δινόταν στον επαγγελματία απευθείας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, Tommygre είπε Την συμμετοχη σου δεν την κανεις καταθεση σε λογαριασμο του προγραμματος? Σε αυτον θα τα καταθεσεις?! Εμενα μου ειπε ο μηχανικος μου για το προσεχες εξοικονομω, οτι μολις εγκριεθι η αιτηση, θα καταθεσω την συμμετοχη μου σε ενα reference iban της αναπτυξιακης τραπεζας, οχι στον εργολαβο. Καλημέρα, απ οτι με ενημέρωσε ο λογαριασμός που θα καταχωρηθεί το ποσό είναι της κατασκευαστικής τους εταιρίας που συνεργάζεται με το κράτος για το πρόγραμμα .. 15 ώρες πριν, sphinxgr είπε Στο εξοικονομώ ΙΙ η προκαταβολή δινόταν στον επαγγελματία απευθείας. Πολύ μου τα μπερδεύεις εσύ sphinxgr ...Μήπως είσαι "δικός" τους ..!! Ε , μήπως? 😆 😂 😅
kanesaxo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, TsolisParis είπε Καλημέρα, απ οτι με ενημέρωσε ο λογαριασμός που θα καταχωρηθεί το ποσό είναι της κατασκευαστικής τους εταιρίας που συνεργάζεται με το κράτος για το πρόγραμμα .. Πολύ μου τα μπερδεύεις εσύ sphinxgr ...Μήπως είσαι "δικός" τους ..!! Ε , μήπως? 😆 😂 😅 μια χαρα σου τα λεει, απλα εσύ δε καταλαβαίνεις. Της κατασκευαστικής τους εταιρείας που συνεργάζεται με το κράτος!!! Τι άλλο θα ακούσουμε. Της κατασκευαστικής τους εταιρείας στην οποία εχεις αναθεσει τη κατασκευή του εξοικονομώ σου, τέλος. 1
Sanjuro Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Από ένα λεπτό εκπομπής στα παραπολιτικά fm... (σχετικό λινκ απ'ευθείας στο σημείο) Αναφορά σε κείμενο [το εξ οικονομώ] συμπίπτει με τον κορονοϊο, και πρέπει να συνεννοηθούμε τώρα με όλους τους εμπλεκομένους για να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις σήμερα. Οι ανακοινώσεις έχουν να κάνουν με την ημερομηνία έναρξης. Update: Αναφορά σε κείμενο Το νέο χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Περιφέρεια Θεσσαλίας 09.12.2020 Ηπείρου και Ιονίων Νήσων 11.12.2020 Αττικής 14.12.2020 Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου 16.12.2020 Δυτικής Ελλάδας 18.12.2020 Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου 21.12.2020 Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 11.01.2021 Δυτικής Μακεδονίας 13.01.2021 Κεντρικής Μακεδονίας 15.01.2021 Πολυκατοικίες 18.01.2021 Δεύτερον, το απαιτούμενο από τις Πολεοδομίες (ΥΔΟΜ) πιστοποιητικό για να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα (Βεβαίωση νομίμως εκδοθείσας οικοδομικής άδειας ή Βεβαίωση τακτοποίησης αυθαιρέτου) δεν είναι υποχρεωτικό στην παρούσα φάση και μπορεί να αντικατασταθεί από μια υπεύθυνη δήλωση, με σχετική αλλαγή που θα γίνει στο πληροφοριακό σύστημα. Η κατάθεση του πιστοποιητικού καθίσταται υποχρεωτική σε επόμενο βήμα της διαδικασίας, ως προϋπόθεση υπαγωγής. https://www.cnn.gr/oikonomia/story/243011/xekina-stis-9-dekemvrioy-to-exoikonomo-aytonomo Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από Sanjuro
Sanjuro Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Έβγαλαν και τον επίσημο οδηγό: https://ypen.gov.gr/xekina-stis-9-dekemvriou-to-exoikonomo-aftonomo-dyo-prosarmoges-logo-ton-ektakton-synthikon-tou-koronoiou/ 1
Sanjuro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στο φατσοβιβλίο κλπ μερικές απ'τις αλλαγές στην κανονική έκδοση του οδηγού... (α) Βεβαίωση από το διαχειριστή του Δικτύου (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) ότι υπάρχει σε ισχύ πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου κατά την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών ολοκλήρωσης του Έργου. Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη. (https://greenbuilding.gr/ilektrologika/πιστοποιητικο-ηλεκτρολογου/ Μάλλον μόνο και μόνο αυτό έχει κάψει πολλούς και εμένα μαζί! Δεν ξέρω πως τους ήρθε ξαφνικά!!!) (β) Απαίτηση για φωτογραφική αποτύπωση των επεμβάσεων ...με φωτογραφίες πριν και μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων. (Ποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό ακριβώς!!!) (γ) Έχει αρθεί ο περιορισμός εξωτερικής θερμομόνωσης τοίχων και ανοιγόμενων μόνο κουφωμάτων και εσωτερικής θερμομόνωσης και συρόμενων (αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο εδάφιο (iv) της υποπαραγράφου 2 της παρ. 3.3 του προδημοσιευμένου οδηγού). (δ) Τα απαιτούμενα από τις Πολεοδομίες (ΥΔΟΜ) πιστοποιητικά για να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα (Βεβαίωση νομίμως εκδοθείσας οικοδομικής άδειας ή Βεβαίωση τακτοποίησης αυθαιρέτου) δεν είναι υποχρεωτικά στην παρούσα φάση και μπορεί να αντικατασταθούν από μια υπεύθυνη δήλωση, με σχετική αλλαγή που θα γίνει στο πληροφοριακό σύστημα. (ε) Οι τέντες είναι πλέον αυτόνομη παρέμβαση και δεν είναι συμπληρωματική θερμοπρόσοψης ή κουφωμάτων. (ζ) Οι υαλοπίνακες των κουφωμάτων θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ενεργειακοί. (η) Άλλαξαν τα ανώτατα όρια δαπανών, στην Κατηγορία 1.Ζ "Συστήματα Μηχανικού Αερισμού με ανάκτηση θερμότητας" από 350/2.000/5.000 σε 750/4.000/6.000 €/μονάδα. 1
zygorito Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το β που ρωτάς έχει να κάνει με αυτό που μου είπε ο μηχανικός τις προάλλες οτι πιθανόν να μην κάνουν επιτόπιους ελέγχους μετά λόγω κορονοϊού και θέλουν φωτογραφίες; Εκτός αν είναι τίποτα άλλο. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από zygorito
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα