totalius Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Το έχει δηλώσει ως κύρια κατοικία? Δεν είναι τόσο χάλια όσο φαντάζεσαι 😛 Το δικό μου ήταν Ε και το πήγα Β. Ήταν κλασική πολυκατοικία δεκαετίας 80, χωρίς ηλιακό και με αλουμίνια τα κλασικά τα μονά τα γαλβανιζέ (ασημί). Με αλουμίνια, ηλιακό και 2 κλιματιστικά, πήγε Β. Με τί κόστος αν επιτρεπεται εκανες αυτες τις αλλαγές ;
DrFreeman Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν και θα συμβουλευτώ μηχανικό αυτές τις ημέρες, επειδή επίκειται ολοκλήρωση αγοράς πρώτης κατοικίας και άμεση ανακαίνιση του διαμερίσματος, παρόλα αυτά θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος γνώστης ή έχων πρόσφατη προσωπική εμπειρία ανακαίνισης συνδυαστικά με "εξοικονομώ", με πληροφορήσει για τα ακόλουθα: α) πως γίνεται ο συνδυασμός συμμετοχής στο "Εξοικονομώ" με την υπόλοιπη ανακαίνιση ειδικά εφόσον πρέπει να εκτελεστούν ως ένα συνολικό project από μία τεχνική εταιρία προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών να μπούμε στο σπίτι; β) υπάρχει καθυστέρηση στην ένταξη στο πρόγραμμα; Αυτή η καθυστέρηση θα επηρεάσει όλο το project της ανακαίνισης; γ) αν δικαιούμαι επιδότηση π.χ. 80%, πρακτικά αυτό τι σημαίνει; Πως το κράτος θα επιδοτήσει 80€ από κάθε 100€ που ξοδεύω για την ενεργειακή αναβάθμιση (ότι αυτή περιλαμβάνει) εκταμιεύοντας χρήματα μέσω τραπέζης; Δίνουμε όλα τα χρήματα μπροστά και παίρνουμε ως επιστροφή το ποσό της επιδότησης σε δεύτερο χρόνο; Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από DrFreeman
eidikos33 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Το έχει δηλώσει ως κύρια κατοικία? Δεν είναι τόσο χάλια όσο φαντάζεσαι 😛 Το δικό μου ήταν Ε και το πήγα Β. Ήταν κλασική πολυκατοικία δεκαετίας 80, χωρίς ηλιακό και με αλουμίνια τα κλασικά τα μονά τα γαλβανιζέ (ασημί). Με αλουμίνια, ηλιακό και 2 κλιματιστικά, πήγε Β. αυτος ναι το εχει δηλωσει ως κυρια κατοικια που εχει παραχωρηθει δωρεαν απο εμενα και φυσικα ανηκει σε εμενα
GREGORYMO Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, sphinxgr είπε Το έχει δηλώσει ως κύρια κατοικία? Δεν είναι τόσο χάλια όσο φαντάζεσαι 😛 Το δικό μου ήταν Ε και το πήγα Β. Ήταν κλασική πολυκατοικία δεκαετίας 80, χωρίς ηλιακό και με αλουμίνια τα κλασικά τα μονά τα γαλβανιζέ (ασημί). Με αλουμίνια, ηλιακό και 2 κλιματιστικά, πήγε Β. Αυτό, είναι πολύ ενδιαφέρον ! Στις 13/10/2020 στις 8:03 ΜΜ, GREGORYMO είπε Στην πολυκατοικία έχουμε ασανσέρ προ του 1999 που θέλει το πρόγραμμα αλλά είναι ΑΡΚΕΤΟ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ?? ΣΙΓΟΥΡΑ, η ερώτηση είναι αόριστη και πρέπει να απευθυνθω σε ειδικό αλλά θέλω μια γνώμη και στο forum. Η πολυκατοικία τύπου Β δεν έχει ενεργοποιακο στόχο, άρα γιατί να μην καλύπτει ΜΟΝΟ το ασανσέρ ?
sphinxgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, totalius είπε Με τί κόστος αν επιτρεπεται εκανες αυτες τις αλλαγές ; Είναι πολλοί παράγοντες. Χονδρικά υπολογίζεις στα αλουμίνια 1000€ το κάθε άνοιγμα (πόρτα), άλλα 1000 ο ηλιακός και κάπου 1000 ανά κλιματιστικό. 1
GREGORYMO Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Είναι πολλοί παράγοντες. Χονδρικά υπολογίζεις στα αλουμίνια 1000€ το κάθε άνοιγμα (πόρτα), άλλα 1000 ο ηλιακός και κάπου 1000 ανά κλιματιστικό. Τι κλιματιστικο έβαλες 18αρι ?
sphinxgr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 13 ώρες πριν, DrFreeman είπε Αν και θα συμβουλευτώ μηχανικό αυτές τις ημέρες, επειδή επίκειται ολοκλήρωση αγοράς πρώτης κατοικίας και άμεση ανακαίνιση του διαμερίσματος, παρόλα αυτά θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος γνώστης ή έχων πρόσφατη προσωπική εμπειρία ανακαίνισης συνδυαστικά με "εξοικονομώ", με πληροφορήσει για τα ακόλουθα: α) πως γίνεται ο συνδυασμός συμμετοχής στο "Εξοικονομώ" με την υπόλοιπη ανακαίνιση ειδικά εφόσον πρέπει να εκτελεστούν ως ένα συνολικό project από μία τεχνική εταιρία προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών να μπούμε στο σπίτι; β) υπάρχει καθυστέρηση στην ένταξη στο πρόγραμμα; Αυτή η καθυστέρηση θα επηρεάσει όλο το project της ανακαίνισης; γ) αν δικαιούμαι επιδότηση π.χ. 80%, πρακτικά αυτό τι σημαίνει; Πως το κράτος θα επιδοτήσει 80€ από κάθε 100€ που ξοδεύω για την ενεργειακή αναβάθμιση (ότι αυτή περιλαμβάνει) εκταμιεύοντας χρήματα μέσω τραπέζης; Δίνουμε όλα τα χρήματα μπροστά και παίρνουμε ως επιστροφή το ποσό της επιδότησης σε δεύτερο χρόνο; Θέμα τεχνικών προτεραιοτήτων είναι. Έρχεται ο μηχανικός και βγάζει ενεργειακό πιστοποιητικό και καταγραφει πως ειναι το σπίτι. Μετά η διαδικασία αναβάθμισης και ανακαίνισης (το ενα στο επιδοτεί και το άλλο όχι), ξεκινάει με τη σειρά που προτείνει ο εργολάβος. Πχ πρώτα αλλάζεις σωλήνες και μετά βάφεις. Δεν γίνεται αντίστροφα. Τη σειρά δηλαδή, την ξέρει ο εργολάβος. Λογιστικά θα σου κόψει ο εργολάβος ξεχωριστά τιμολογια για το εξοικονομώ βάσει όσων προτεινει ο ενεργειακός μηχανικός. Αν μπεις στο πρόγραμμα συνήθως σε κανα μηνα μπορείς να ξεκινήσεις. Το βασικό είναι να είσαι σίγουρος ότι έχεις ενταχθεί. Αν είσαι σίγουρος, ξεκινάς αμέσως Εσύ πληρώνεις μόνο το ποσό που σου αναλογεί. Τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα κατάθεση στους επαγγελματίες όταν ολοκληρώσουν τα έργα τους. Αυτό παει σε συμφωνία όμως. Μερικοί τα θέλουν όλα μπροστά και στα επιστρέφουν στο τέλος (και ο λόγος που το κάνουν είναι , γιατί μπορεί να μην τελειώσεις ποτέ εσύ και να μην πάρουν ποτέ τα λεφτα αυτοί) 12 ώρες πριν, eidikos33 είπε αυτος ναι το εχει δηλωσει ως κυρια κατοικια που εχει παραχωρηθει δωρεαν απο εμενα και φυσικα ανηκει σε εμενα Διάβασε τον οδηγό https://energypress.gr/sites/default/files/media/prodimosieysi_odigoy_exoikonomo-aytonomo.pdf Διάβασε το ακόλουθο ποστ και χονδρικά δες αυτο: 9 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τι κλιματιστικο έβαλες 18αρι ? Αν δεις το πρόγραμμα, σου δίνει 2000€ για περισσότερα απο 12.000btu. Οπότε επέλεξα απο τα πιο καλά Mitsubishi που βρήκα, σε Btu κοντά στις 12.000 ώστε να μπω στην επιδότηση των 2000€. Στην τιμή ειναι και η εγκατάσταση που την χρεώνουν κοντα 250€ εφόσον είναι μέσω εξοικονομώ. *Όταν βάζετε κλιματιστικό, να βάζετε 5μ σωλήνων να θυμάστε.
vagos789 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Φιλος μηχανικος μου ειπε οτι στο παλιο (πλεον) εξοικονομω εκανε επιτυχως 18 αιτησεις Μολις ενας το ετρεξε και το τελειωσε κανονικα,ενας εκανε τα μισα και οι υπολοιποι απολυτως τιποτα Ο κοσμος τρεχει να παρει την επιδοτηση αλλα μετα συνειδητοποιει οτι δεν εχει να βαλει την συμμετοχη του
sphinxgr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, vagos789 είπε Φιλος μηχανικος μου ειπε οτι στο παλιο (πλεον) εξοικονομω εκανε επιτυχως 18 αιτησεις Μολις ενας το ετρεξε και το τελειωσε κανονικα,ενας εκανε τα μισα και οι υπολοιποι απολυτως τιποτα Ο κοσμος τρεχει να παρει την επιδοτηση αλλα μετα συνειδητοποιει οτι δεν εχει να βαλει την συμμετοχη του Θεωρώ δεν είναι μόνο το οικονομικό. Ξεκάθαρα έχει σχέση με το χρόνο που πρέπει να αφιερώσεις, να βρεις επαγγελματίες, να επιλέξεις υλικά , να συντονίσεις συνεργεία, να πάρεις καλές προσφορές που είναι σύμφωνες με τις προτάσεις του ενεργειακού επιθεωρητή και στο τέλος να βγεις κερδισμένος. Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει. Θέλει κάποιος να το αναλάβει και να του παραδώσει έτοιμα όλα χωρίς να ασχοληθεί καθόλου. Μόλις όμως καταλάβει πως αυτό πληρώνεται και τελικά δεν έχει κέρδος αν πληρώνει άλλους να τα κάνουν, τα παρατάει. Έχει ξαναγραφεί πολλές φορές. ΝΑΙ το πρόγραμμα δίνει πολλά λεφτά και συμφέρει. Αρκεί να ασχοληθεί απο τον προσωπικό του χρόνο ο κόσμος. Να μην περιμένει ότι σε μια ώρα θα έχει τελειώσει ή θα τα δώσει κάπου και θα τα κάνουν άλλοι για αυτόν. Και δυστυχώς αν κάποιος δεν έχει τεχνική αντίληψη και παράλληλα χρόνο, στον τέλος...ή δεν θα τελειώσει ή θα τον εκμεταλλευτούν. 1
g_f Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Είχα δοκιμάσει να ενταχθώ στο περσινό πρόγραμμα, ο μηχανικός είχε βγάλει κανονικά το ενεργειακό πιστοποιητικό και είχε κάνει προτάσεις αναβάθμισης. Ο ίδιος υπέβαλε την αίτηση και θα ήταν ο σύμβουλος έργου. Δυστυχώς δεν ήμουν απο τους τυχερούς που έγινε επιτυχώς η υποβολή. Είχε φτάσει μόνο στο πολύ αρχικό στάδιο απο οτι είδα. Φέτος θα δοκιμάσω και πάλι, αλλά φοβούμενος μήπως πάλι έχει μαζέψει ένα σωρό αιτήσεων σκέφτομαι να υποβάλω αίτηση μόνος μου, και απλά να τον βάλω σαν σύμβουλο έργου, κατόπιν συνεννόησης. Απο όσο διάβασα τις περσινές οδηγίες δεν φαίνεται κάτι δύσκολο. Θα ήθελα να ρωτήσω α) αν έχει υποβάλει κανείς μόνος του με επιτυχία και γενικά αν είναι εφικτή η επιτυχής υποβολή αίτησης απο ιδιώτη β)για το φετινό εξοικονομώ μπορώ να χρησιμοποιήσω τις περσινές του προτάσεις ή πρέπει να ανανεωθούν? Θα μιλήσω βέβαια και μαζί του απλά να έχω μια πρωτη εικόνα. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από didaskalop
sphinxgr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, didaskalop είπε Είχα δοκιμάσει να ενταχθώ στο περσινό πρόγραμμα, ο μηχανικός είχε βγάλει κανονικά το ενεργειακό πιστοποιητικό και είχε κάνει προτάσεις αναβάθμισης. Ο ίδιος υπέβαλε την αίτηση και θα ήταν ο σύμβουλος έργου. Δυστυχώς δεν ήμουν απο τους τυχερούς που έγινε επιτυχώς η υποβολή. Είχε φτάσει μόνο στο πολύ αρχικό στάδιο απο οτι είδα. Φέτος θα δοκιμάσω και πάλι, αλλά φοβούμενος μήπως πάλι έχει μαζέψει ένα σωρό αιτήσεων σκέφτομαι να υποβάλω αίτηση μόνος μου, και απλά να τον βάλω σαν σύμβουλο έργου, κατόπιν συνεννόησης. Απο όσο διάβασα τις περσινές οδηγίες δεν φαίνεται κάτι δύσκολο. Θα ήθελα να ρωτήσω α) αν έχει υποβάλει κανείς μόνος του με επιτυχία και γενικά αν είναι εφικτή η επιτυχής υποβολή αίτησης απο ιδιώτη β)για το φετινό εξοικονομώ μπορώ να χρησιμοποιήσω τις περσινές του προτάσεις ή πρέπει να ανανεωθούν? Θα μιλήσω βέβαια και μαζί του απλά να έχω μια πρωτη εικόνα. Δύσκολο δεν είναι, όμως ναι θα εχεις απορίες που πρέπει να λύσεις εκείνη την ώρα σε δευτερόλεπτα και να έχεις απόλυτη οργάνωση των αρχείων σου σε ψηφιακή μορφή. Εγω τη δική μου αίτηση με αστραπιαία ταχύτητα και πολλές δοκιμές απο άλλες περιφέρειες που άνοιξαν πριν και είχα δει το interface την εκανα σε 30 λεπτά. Στα 40 λεπτά είχε πέσει το σύστημα και γενικά έγινε χαμός. Παράλληλα είχα standby μηχανικό και λογιστή να λύσω στο μπαμ 2-3 απορίες του τι σημαίνουν κάποια πεδία (και πληρώθηκαν κανονικά σαν να έκαναν αυτοί την αίτηση). *όπως έχουμε πει ξανά για περιφέρειες όπως η Αττική, που κλείνει το σύστημα σε λιγότερο απο ώρα, δεν πρόκειται να ενταχθεί κανείς αν περιμένει μηχανικό να του την κανει. Εκτός αν είναι ο μόνος που θα έχει να κανει αίτηση. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από sphinxgr 2 1
meletis_m Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, didaskalop είπε Είχα δοκιμάσει να ενταχθώ στο περσινό πρόγραμμα, ο μηχανικός είχε βγάλει κανονικά το ενεργειακό πιστοποιητικό και είχε κάνει προτάσεις αναβάθμισης. Ο ίδιος υπέβαλε την αίτηση και θα ήταν ο σύμβουλος έργου. Δυστυχώς δεν ήμουν απο τους τυχερούς που έγινε επιτυχώς η υποβολή. Είχε φτάσει μόνο στο πολύ αρχικό στάδιο απο οτι είδα. Φέτος θα δοκιμάσω και πάλι, αλλά φοβούμενος μήπως πάλι έχει μαζέψει ένα σωρό αιτήσεων σκέφτομαι να υποβάλω αίτηση μόνος μου, και απλά να τον βάλω σαν σύμβουλο έργου, κατόπιν συνεννόησης. Απο όσο διάβασα τις περσινές οδηγίες δεν φαίνεται κάτι δύσκολο. Θα ήθελα να ρωτήσω α) αν έχει υποβάλει κανείς μόνος του με επιτυχία και γενικά αν είναι εφικτή η επιτυχής υποβολή αίτησης απο ιδιώτη β)για το φετινό εξοικονομώ μπορώ να χρησιμοποιήσω τις περσινές του προτάσεις ή πρέπει να ανανεωθούν? Θα μιλήσω βέβαια και μαζί του απλά να έχω μια πρωτη εικόνα. Στο β εξοικονομω - κύκλο αρκετοί δεν πρόλαβαν να ενταχθούν . Τα κεφάλαια καλύφθηκαν γρήγορα. Ο χρονικός περιορισμός ήταν απαράδεκτος . ΠΕΑ λογικά δέν έχεις πρόβλημα , θα ξανά χρησιμοποιηθούν τα ίδια , όπως και προτάσεις παρεμβάσεων Σε πολλούς υπήρχαν εκρεμμότητες με το Ε1 / Ε9 που δεν είχαν ενημερώσει , και έπρεπε να το μαντέψεις Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από meletis_m 1 1
g_f Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις. Ειδικότερα η ιδέα της "δοκιμαστικής" αίτησης σε άλλη περιφέρεια είναι κάτι που θα κάνω οπότε και θα αποφασίσω ανάλογα αν θα την κάνω μόνος ή όχι. Θεωρητικά απο πέρσι έχει υποσχεθεί οτι θα έχω προτεραιότητα φέτος αλλά.... Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από didaskalop
meletis_m Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, didaskalop είπε Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις. Ειδικότερα η ιδέα της "δοκιμαστικής" αίτησης σε άλλη περιφέρεια είναι κάτι που θα κάνω οπότε και θα αποφασίσω ανάλογα αν θα την κάνω μόνος ή όχι. Θεωρητικά απο πέρσι έχει υποσχεθεί οτι θα έχω προτεραιότητα φέτος αλλά.... Εάν έχεις κάνει τη κατάλληλη προετοιμασία στα αρχεία που ζητάει σε ψηφιακή μορφή - σαρώσεις και τα έχεις σε μια σειρά όλα τα έγγραφα , δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα . Επιπλέον κάνεις και ένα έλεγχο στο Ε1 ΚΑΙ Ε9 οτι είναι σωστά όσο αφορά την κατοικία που θές να εντάξεις στο πρόγραμμα. Στο λέω γιατι μου έτυχε περίπτωση που άλλα μου έλεγε ο ιδιοκτήτης και το λάθος ήταν του λογιστή του. Η πλατφόρμα έκανε ανάκτηση μέσω του AAΔΕ Όλοι αναμένουμε να δούμε πως θα προχωρήσει το νέο εξοικονομώ Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από meletis_m 1 1
sphinxgr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Κάπως έτσι αν τα έχεις όλα και ξέρεις με ακρίβεια τι γράφει το κάθε έντυπο που έχεις, είσαι καλά προετοιμασμένος: 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα