Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Μια διευκρίνηση: Μένω σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι. Ο ιδιοκτήτης μένει στη Ρόδο. Μπορεί να εκμεταλλευτεί την επιδότηση για το διαμέρισμα στο οποίο μένω;

Πέρασε φέτος φυσικό αέριο και, δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να βάλει καυστήρα στο μπαλκόνι, γιατί δεν έχει, λέει, την οικονομική δυνατότητα. 

Αν το έχεις ως πρώτη κατοικία εσύ , ναι γίνεται. Βάσει των οικονομικών στοιχείων του ιδιοκτήτη και όχι των δικών σου όμως. 

Την αίτηση και τη διαδικασία την κάνει ο ιδιοκτήτης με δικά του στοιχεία.

*ναι δεν αξίζει κάποιος να δώσει λεφτά σε διαμέρισμα που δεν μένει και απλά νοικιάζει σε κάποιον , γιατι δεν θα κάνει ποτέ απόσβεση. Μέσω του εξοικονομώ και για υψηλές επιδότησεις μόνο, υπο προϋποθέσεις αξίζει. Το ότι "θα του μεινει" ως δικαιολογια δεν ευσταθεί γιατι το διαμέρισμα ειναι για ενοικίαση και όχι για ιδιοκατοίκηση και οι αναβαθμίσεις  δεν αυξάνουν αναλόγως το ενοίκιο 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δωστε προσοχη στο εξης....πρεπει να ειστε ενεργειακη κατηγορια Γ (ή χαμηλοτερα) και να πατε στην Α αλλιως δεν ειστε επιλεξιμοι

Μην κουραζεστε τσαμπα.

Δημοσ.

αν εχω κανει δωρεαν παραχωρηση το σπιτι στο παιδι μου μπορω να ενταχθω στο προγραμμα? γιατι εγω δηλωνω αλλου φιλοξενουμενος και στον γιο μου εχω κανει δωρεαν παραχωρηση το ακινητο 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δωστε προσοχη στο εξης....πρεπει να ειστε ενεργειακη κατηγορια Γ (ή χαμηλοτερα) και να πατε στην Α αλλιως δεν ειστε επιλεξιμοι

Μην κουραζεστε τσαμπα.

Bασικά για 3 πάνω λέει, άρα π.χ. από Ε πρέπει να πας Β

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν θελω να φανταστω πως ειναι ενα σπιτι με Ε 🤪

Όπως πολλά από τα σπίτια που έχουν φτιαχτεί πριν το 2012

Ένα διαμέρισμα χωρίς ηλιακό, με απλά 3άρα μόνωση μόνο στους τοίχους (και όχι στα μπετά), εσύ σε τι κατηγορία νομίζεις ότι είναι ;  

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

αν εχω κανει δωρεαν παραχωρηση το σπιτι στο παιδι μου μπορω να ενταχθω στο προγραμμα? γιατι εγω δηλωνω αλλου φιλοξενουμενος και στον γιο μου εχω κανει δωρεαν παραχωρηση το ακινητο 

Το έχει δηλώσει ως κύρια κατοικία?

24 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν θελω να φανταστω πως ειναι ενα σπιτι με Ε 🤪

Δεν είναι τόσο χάλια όσο φαντάζεσαι 😛

Το δικό μου ήταν Ε και το πήγα Β. 

Ήταν κλασική πολυκατοικία δεκαετίας 80, χωρίς ηλιακό και με αλουμίνια τα κλασικά τα μονά τα γαλβανιζέ (ασημί).

Με αλουμίνια, ηλιακό και 2 κλιματιστικά, πήγε Β. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Όπως πολλά από τα σπίτια που έχουν φτιαχτεί πριν το 2012

Ένα διαμέρισμα χωρίς ηλιακό, με απλά 3άρα μόνωση μόνο στους τοίχους (και όχι στα μπετά), εσύ σε τι κατηγορία νομίζεις ότι είναι ;  

Δεν ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι κατηγορια Ε δεν μιλαμε απλως για πριν το 2012 αλλα για πριν το 1990 

Anyway, ειναι καπως περιπλοκο το θεμα οπως το εχουν στησει, θα χρειαστει μια σειρα παρεμβασεων για να αλλαξει κανεις πολλες κατηγοριες και πιθανολογω οτι πολλοι δεν θα τις κανουν τελικα ακομα και αν ενταχθουν

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι κατηγορια Ε δεν μιλαμε απλως για πριν το 2012 αλλα για πριν το 1990 

Eπειδή δεν είσαι ειδικός, καλό είναι να μην εκφέρεις απόψεις 

Το λέω εντελώς καλοπροαίρετα :)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Ήταν κλασική πολυκατοικία δεκαετίας 80, χωρίς ηλιακό και με αλουμίνια τα κλασικά τα μονά τα γαλβανιζέ (ασημί).

Με τί κόστος αν επιτρεπεται εκανες αυτες τις αλλαγές ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και θα συμβουλευτώ μηχανικό αυτές τις ημέρες, επειδή επίκειται ολοκλήρωση αγοράς πρώτης κατοικίας και άμεση ανακαίνιση του διαμερίσματος, παρόλα αυτά θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος γνώστης ή έχων πρόσφατη προσωπική εμπειρία ανακαίνισης συνδυαστικά με "εξοικονομώ", με πληροφορήσει για τα ακόλουθα:

α) πως γίνεται ο συνδυασμός συμμετοχής στο "Εξοικονομώ" με την υπόλοιπη ανακαίνιση ειδικά εφόσον πρέπει να εκτελεστούν ως ένα συνολικό project από μία τεχνική εταιρία προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών να μπούμε στο σπίτι;

β) υπάρχει καθυστέρηση στην ένταξη στο πρόγραμμα; Αυτή η καθυστέρηση θα επηρεάσει όλο το project της ανακαίνισης;

γ) αν δικαιούμαι επιδότηση π.χ. 80%, πρακτικά αυτό τι σημαίνει; Πως το κράτος θα επιδοτήσει 80€ από κάθε 100€ που ξοδεύω για την ενεργειακή αναβάθμιση (ότι αυτή περιλαμβάνει) εκταμιεύοντας χρήματα μέσω τραπέζης; Δίνουμε όλα τα χρήματα μπροστά και παίρνουμε ως επιστροφή το ποσό της επιδότησης σε δεύτερο χρόνο; 

Επεξ/σία από DrFreeman
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

αυτος ναι το εχει δηλωσει ως κυρια κατοικια που εχει παραχωρηθει δωρεαν απο εμενα και φυσικα ανηκει σε εμενα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Αυτό, είναι πολύ ενδιαφέρον !

Στις 13/10/2020 στις 8:03 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Στην πολυκατοικία έχουμε ασανσέρ προ του 1999 που θέλει το πρόγραμμα αλλά είναι ΑΡΚΕΤΟ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ??

ΣΙΓΟΥΡΑ, η ερώτηση είναι αόριστη και πρέπει να απευθυνθω σε ειδικό αλλά θέλω μια γνώμη και στο forum.

Η πολυκατοικία τύπου Β δεν έχει ενεργοποιακο στόχο, άρα γιατί να μην καλύπτει ΜΟΝΟ το ασανσέρ ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, totalius είπε

Με τί κόστος αν επιτρεπεται εκανες αυτες τις αλλαγές ;

Είναι πολλοί παράγοντες. Χονδρικά υπολογίζεις στα αλουμίνια 1000€ το κάθε άνοιγμα (πόρτα), άλλα 1000 ο ηλιακός και κάπου 1000 ανά κλιματιστικό. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Είναι πολλοί παράγοντες. Χονδρικά υπολογίζεις στα αλουμίνια 1000€ το κάθε άνοιγμα (πόρτα), άλλα 1000 ο ηλιακός και κάπου 1000 ανά κλιματιστικό. 

Τι κλιματιστικο έβαλες 18αρι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...