pasxaliskar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, serialgreek είπε Για πήγαινε λίγο στην καρτέλα Διανομή - Θέρμανση και δείξε μας τι επιλογές σου δίνει στις τερματικές μονάδες. 9η φορα ειδικοτητα?
serialgreek Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 3 minutes ago, pasxaliskar said: 9η φορα ειδικοτητα? SPLIT στην ΘΕΡΜΑΝΣΗ????? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? 1
pasxaliskar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 5 λεπτά πριν, serialgreek είπε SPLIT στην ΘΕΡΜΑΝΣΗ????? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? η διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη ? μιλαμε για την παραγωγη θερμανσης και οχι την διανομη να τα μεταφραζουμε οπως θελουμε δλδ? επισης αυτο το split ειναι οταν βαζεις αντλια θερμοτητας για την παραγωγη με πολλαπλή διανομή μέσα στο σπιτι... και δν ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ εαν βρεις split στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ τοτε ναι εχεις δικιο 10η φορα ειδικοτητα?
serialgreek Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2 minutes ago, pasxaliskar said: η διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη ? μιλαμε για την παραγωγη θερμανσης και οχι την διανομη να τα μεταφραζουμε οπως θελουμε δλδ? επισης αυτο το split ειναι οταν βαζεις αντλια θερμοτητας για την παραγωγη με πολλαπλή διανομή μέσα στο σπιτι... 😁 και δν ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ εαν βρεις split στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ τοτε ναι εχεις δικιο 10η φορα ειδικοτητα? Το μόνο που κάνεις σωστά μέχρι τώρα είναι να μετράς από το 1 μέχρι το 10 1
pasxaliskar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, serialgreek είπε Το μόνο που κάνεις σωστά μέχρι τώρα είναι να μετράς από το 1 μέχρι το 10 διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη? με ενα ναι η με ενα οχι αφου δν μπορεις να απαντησεις στην ειδικοτητα
serialgreek Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2 minutes ago, pasxaliskar said: διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη? με ενα ναι η με ενα οχι αφου δν μπορεις να απαντησεις στην ειδικοτητα Ας πούμε όχι, να δούμε τον συλλογισμό σου. Να μου πεις όμως τι είναι τερματική μονάδα και να μου δείξεις μια split.
pasxaliskar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, serialgreek είπε Ας πούμε όχι, να δούμε τον συλλογισμό σου. Να μου πεις όμως τι είναι τερματική μονάδα και να μου δείξεις μια split. ασε τις πονηριες ασ πουμε .. ειναι ναι η οχι ? μεχρι τωρα μονο εγω απανταω σε οτι σε εχω ρωτησει δν απαντας η διαλεγεις μονο οτι σε συμφερει διαλεγοντας κομματια.. η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη χωρις ας πουμε , η εστω κλπ η διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη? ναι η οχι 1
Ikucic9 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Ρε παιδιά λίγη ηρεμία . Σε αυτό το λήμμα του φόρουμ συνήθως δεν υπαρχουν εντάσεις. Και προσπαθούμε να βοηθούμε με όσα ξέρουμε από την εμπειρία στα προγράμματα. Δεν νομίζω ότι βγάζει πουθενά η αντιπαράθεση . 2
vaggooss Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Στις 16/2/2025 στις 5:08 ΜΜ, Ikucic9 είπε Εγώ πήγα με μηχανολόγο και μου έκανε τη μελέτη και έβαλα την Α/Θ. Βέβαια ήμουν στο εξοικονομώ αυτόνομο και είχα βάλει και φωτοβολταϊκά με net metering οπότε για μένα η αντλία ήταν κατά κάποιο τρόπο μονόδρομος. Πριν θερμανση είχα τζάκι λέβητα και μιας και είμαι επαρχία και ξύλα κόβω μόνος μου κάθε χρόνο , κράτησα και αυτή την θέρμανση για ώρα ανάγκης με τοποθέτηση δοχείου αδράνειας δύο πατωματων . Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι ΝΑΙ μπορούν να μπουν και κλιματιστικά με σωστή μελετη (τα οποία τεχνικά είναι αντλίες θερμότητας) όμως δεν έχει καμία σχέση η ζέστη που αποδίδουν τα κλιματιστικά με την ζέστη που αποδίδουν τα σώματα του καλοριφέρ (με αντλία ή κάποιο λεβητα) ή πολύ περισσότερο η ενδοδαπεδια . Όταν λέω ζεστή εννοώ την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο σπίτι. Επίσης σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι το σπίτι μου παροτι παμπάλαιο (1961) είναι πολύ καλά θερμομονωμενο και με καλά κουφώματα. Άρα ο μηχανολόγος είχε τη σταθερά ότι είχε να κάνει με ένα σπίτι που έχει ελάχιστες απώλειες . Αυτό λέω ότι τα αιρκοντίσιον δεν αποδίδουν το ίδιο. Συμφωνώ,τα έχω δοκιμάσει όλα και είναι όπως τα λες. 1
d_gkal Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Σε νεόδμητο διαμέρισμα μπορω κάπως να εκμεταλλευτω το εξοικονομώ;
Ikucic9 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 14 λεπτά πριν, d_gkal είπε Σε νεόδμητο διαμέρισμα μπορω κάπως να εκμεταλλευτω το εξοικονομώ; Ως νεόδμητο δεν είναι καλής ενεργειακής κλάσης; Πώς θα ανέβει 3 κατηγορίες;
d_gkal Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 13 minutes ago, Ikucic9 said: Ως νεόδμητο δεν είναι καλής ενεργειακής κλάσης; Πώς θα ανέβει 3 κατηγορίες; Είναι. Αυτό αναρωτιέμαι αν υπαρχει κάτι ώστε να το αξιοποιήσω.
Ikucic9 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, d_gkal είπε Είναι. Αυτό αναρωτιέμαι αν υπαρχει κάτι ώστε να το αξιοποιήσω. Για να είναι επιλέξιμη η κατοικία τότε πρέπει να έχει καταταγεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ. Άρα λογικά (να μην πω σίγουρα) η οικία σου δεν είναι επιλέξιμη. Αλλά το άλλο ερώτημα είναι τι μπορεί να σου λείπει σε νεόδμητο; μόνωση θα έχεις καλή, κουφώματα επίσης, θέρμανση λογικά ναι. Οπότε όταν λες "αξιοποιήσω" τι εννοείς ακριβώς; 1
ALIEN-3- Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Παιδιά μετα από προέγκριση δανείου πόσο καιρό κάνει περίπου να με πάρει η τράπεζα για υπογραφές?
ffts Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Στις 18/2/2025 στις 9:11 ΜΜ, d_gkal είπε Σε νεόδμητο διαμέρισμα μπορω κάπως να εκμεταλλευτω το εξοικονομώ; Όλα όσα επιδοτεί το ΕΞ-25 πρέπει να τα έχει το σπίτι σου. Αυτό που ίσως να μην έχει είναι αντλίες θερμότητας. Οπότε κοίταξε το άλλο πρόγραμμα «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα» που σου δίνει 50% επιδότηση με λιγότερο τρέξιμο και απαιτήσεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα