Uberalles_gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Μόνος μου, μπορώ να κάνω την αίτηση και γενικά να το τρέξω μόνος μου;Δηλαδή να προχωρήσω στην αίτηση, να πάρω προσφορές, να καταχώρησω ότι δικαιολογητικά θα χρειαστούν κτλπ κτλπ. Δεν έχω ιδέα καθόλου
GREGORYMO Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Μόνος μου, μπορώ να κάνω την αίτηση και γενικά να το τρέξω μόνος μου;Δηλαδή να προχωρήσω στην αίτηση, να πάρω προσφορές, να καταχώρησω ότι δικαιολογητικά θα χρειαστούν κτλπ κτλπ. Δεν έχω ιδέα καθόλου Άμα διαβάσεις το οδηγό. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από GREGORYMO Συμπληρώμα
meletis_m Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 21 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Μόνος μου, μπορώ να κάνω την αίτηση και γενικά να το τρέξω μόνος μου;Δηλαδή να προχωρήσω στην αίτηση, να πάρω προσφορές, να καταχώρησω ότι δικαιολογητικά θα χρειαστούν κτλπ κτλπ. Δεν έχω ιδέα καθόλου Θα χρειαστείς σίγουρα Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης για το πώς έχει τωρα η κατάσταση . Έπειτα με τίς παρεμβάσεις πρέπει να ανέβεις το ελάχιστον 3 ενεργειακές τάξεις . Καλό θα ήταν να βρεις κάποιο σύμβουλο έργου
Uberalles_gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 42 minutes ago, GREGORYMO said: Άμα διαβάσεις το οδηγό. 38 minutes ago, meletis_m said: Θα χρειαστείς σίγουρα Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης για το πώς έχει τωρα η κατάσταση . Έπειτα με τίς παρεμβάσεις πρέπει να ανέβεις το ελάχιστον 3 ενεργειακές τάξεις . Καλό θα ήταν να βρεις κάποιο σύμβουλο έργου Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Silverage Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, meletis_m είπε Άγαμος και εξαρτώμενα τεκνη 0 . Αυτά τα ζητήματα είναι περισσότερο λογιστικά. Να έχεις δίπλα σου Ε1 &Ε9 θα σου χρειαστουν παρακατω για Αριθμό Παροχής , τ.μ. Έχει εξαρτώμενο τέκνο. Το έβαλα μονογονεϊκή και το δέχτηκε. Άγαμος με εξαρτώμενο τέκνο δεν το δέχεται και δεν μπορείς να αλλάξεις το νούμερο, είναι προσυμπληρωμένο. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από Silverage 2
_^ThEo^_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Καλημέρα, γνωρίζει κανείς αν πχ έχεις δηλώσει στο εξοικονομώ ότι θα πάρεις αντλία θερμότητας, αν γίνεται άλλος επαγγελματίας να ειναι ο προμηθευτής της αντλίας θερμότητας και άλλος επαγγελματίας να κάνει την εγκατάσταση;
meletis_m Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, _^ThEo^_ είπε Καλημέρα, γνωρίζει κανείς αν πχ έχεις δηλώσει στο εξοικονομώ ότι θα πάρεις αντλία θερμότητας, αν γίνεται άλλος επαγγελματίας να ειναι ο προμηθευτής της αντλίας θερμότητας και άλλος επαγγελματίας να κάνει την εγκατάσταση; Ναι δε έχεις πρόβλημα , αρκεί να μπορεί να δουλέψει για εξοικονομώ και να τον δηλώσεις με ΑΦΜ / IBAN στη κατάλληλη καρτέλα προμηθευτών .
li@m Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Ερωτησεις προς γνωστες 1) Αν ανηκεις σε 2 κατηγοριες, ητοι πληγεντες θεσσαλιας και Αμεα τι δηλωνεις; Μπορεις και τα 2 για περισσοτερες πιθανοτητες ενταξης; 2) Τα ποσα για ΕΤΚ, ΠΕΑ αποζημιωνονται;
meletis_m Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, li@m είπε Ερωτησεις προς γνωστες 1) Αν ανηκεις σε 2 κατηγοριες, ητοι πληγεντες θεσσαλιας και Αμεα τι δηλωνεις; Μπορεις και τα 2 για περισσοτερες πιθανοτητες ενταξης; 2) Τα ποσα για ΕΤΚ, ΠΕΑ αποζημιωνονται; Για το 1ο μπορείς να ρωτήσεις γραπτώς . Έχουν άμεση εξυπηρέτηση στο help desk Για το 2ο έχει πίνακα στον οδηγό που τα αναγράφει αναλυτικά
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, li@m είπε Ερωτησεις προς γνωστες 1) Αν ανηκεις σε 2 κατηγοριες, ητοι πληγεντες θεσσαλιας και Αμεα τι δηλωνεις; Μπορεις και τα 2 για περισσοτερες πιθανοτητες ενταξης; 2) Τα ποσα για ΕΤΚ, ΠΕΑ αποζημιωνονται; Πας με το μεγαλύτερο. Δεν αθροίζονται
walex Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) On 05/01/2025 at 18:35, ffts said: Συμβουλή από παθόντα (που έχασα το πρόγραμμα από εγκατάλειψη συμβουλου) : Μην ξεκινησεις συνεργασία με κανέναν αν δεν σου υπογράψει από την αρχή ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ. Ενα απλό χαρτί δηλαδή που να λέει ΤΙ θα κάνει, ΠΟΤΕ θα το κάνει και ΠΟΣΑ θα πάρει (φροντίζεις να εξασφαλιστείς ότι θα είναι ΚΑΙ σύμβουλος έργου) Άλλοι κοιτανε να αρπάξουν τα ψιλά (ΗΤΚ, Α-ΠΕΑ) και μετά εξαφανίζονται. Άλλοι κοιτάνε να σου κάνουν ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ με δικά τους συνεργεία (στην διπλή τιμή). Και όχι ότι είναι απατεώνες, αλλά αν στο μεσοδιάστημα του προγράμματος σου, έχουν ξεκινήσει αυτοί 2-3 ανακαινισεις ιδιωτών ...... σιγά μην βρουν χρόνο για να στέλνουν τιμολόγια, προκαταβολές και 500 διευκρινήσεις/διορθώσεις στο Εξοικονομώ, για 250 ευρω αμοιβή. Και το βασικότερο, η αλλαγή σύμβουλου εργου κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΗ (παρόλο που θεωρητικά γίνεται). Πρακτικά τον σύμβουλο/εταιρία θα τον δεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην αρχή (ένταξη, ητκ, α-πεα) και μετά από 1 χρόνο πάλι. Είναι μεγάααααλο το διάστημα για να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του σχετικά με το Εξοικ/μω, ή να έχει ξεκινήσει περισσότερα έργα από αυτά που μπορει να υποστηρίξει. Δυστυχώς λίστα εταιριων/συμβουλων δεν υπάρχει στην πλατφόρμα του ΕΞ. (παρόλο που θα έπρεπε) όυτε σου λένε από την τηλ. εξυπηρέτηση του ΕΞΟΙΚ. Μόνος σου φίλος ο Google και το τηλέφωνο, αλλά πολύ καλύτερα αν έχεις σύσταση από γνωστό/φίλο που ολοκλήρωσε επιτυχώς το ΕΞΟΙΚ. Προσωπικά μπορώ να σου συστήσω μόνο ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΠΟΤΕ ! Υπάρχει κάποιος που μπορεί να συστήσει εταιρεία – σύμβουλο έργου όπου έμεινε ευχαριστημένος για να μην ψάχνουμε στο κουτουρού? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από walex
MiJ16 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:58 μμ Μια ερώτηση ρε παιδιά για να έχω μια πολύ γενική εικόνα για το πρόγραμμα. Υπάρχει ένα οίκημα με δύο διαμερίσματα (το καθένα με δική του παροχή ρεύματος) τα οποία ανήκουν και τα 2 στον ιδιοκτήτη Α. Ο ιδικοτήτης Α έχει ως κύρια κατοικία το ένα διαμέρισμα. Στο δεύτερο διαμέρισμα, μέσω οικοιοθελούς παραχώρησης μένει συγγενικό του πρόσωπο (αγία ελληνική οικογένεια 😝). Προφανώς ο ιδιοκτήτης Α μπορεί να αιτηθεί το πρόγραμμα για το ένα διαμέρισμα που έχει ως κύρια κατοικία. Ο δεύτερος δεν μπορεί να το αιτηθεί για το δεύτερο διαμέρισμα γιατί δεν έχει εμπράγματο δικαίωμα. Αλλά απ' όσο καταλαβαίνω μπορεί να το αιτηθεί αυτός που έχει εμρπάγματο δικαίωμα, δλδ ο ιδιοκτήτης Α για δεύτερη φορά. Ισχύει;
Ikucic9 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:14 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:14 μμ 14 λεπτά πριν, MiJ16 είπε Μια ερώτηση ρε παιδιά για να έχω μια πολύ γενική εικόνα για το πρόγραμμα. Υπάρχει ένα οίκημα με δύο διαμερίσματα (το καθένα με δική του παροχή ρεύματος) τα οποία ανήκουν και τα 2 στον ιδιοκτήτη Α. Ο ιδικοτήτης Α έχει ως κύρια κατοικία το ένα διαμέρισμα. Στο δεύτερο διαμέρισμα, μέσω οικοιοθελούς παραχώρησης μένει συγγενικό του πρόσωπο (αγία ελληνική οικογένεια 😝). Προφανώς ο ιδιοκτήτης Α μπορεί να αιτηθεί το πρόγραμμα για το ένα διαμέρισμα που έχει ως κύρια κατοικία. Ο δεύτερος δεν μπορεί να το αιτηθεί για το δεύτερο διαμέρισμα γιατί δεν έχει εμπράγματο δικαίωμα. Αλλά απ' όσο καταλαβαίνω μπορεί να το αιτηθεί αυτός που έχει εμρπάγματο δικαίωμα, δλδ ο ιδιοκτήτης Α για δεύτερη φορά. Ισχύει; Πώς δηλώνεται τώρα η κατοικία αυτή ; Ως κύρια κατοικία με δωρεάν παραχώρηση ή ως δευτερεύουσα;
MiJ16 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:34 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:34 μμ (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, Ikucic9 said: Πώς δηλώνεται τώρα η κατοικία αυτή ; Ως κύρια κατοικία με δωρεάν παραχώρηση ή ως δευτερεύουσα; Κύρια με οικειοθελή παραχώρηση Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:35 μμ από MiJ16
Ikucic9 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:47 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:47 μμ 10 λεπτά πριν, MiJ16 είπε Κύρια με οικειοθελή παραχώρηση Δηλ δηλώνεται στο ε1 του συγγενικού σου προσώπου ως "δωρεάν παραχώρηση " (οικειοθελης δεν υπάρχει φορολογικά ) και στο δικό σου Ε2. Σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα