Ikucic9 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Μη λέτε τέτοια.... μόλις πριν από δύο μέρες λάβαμε την υπαγωγή στο εξοικονομώ 2023...ας ελπίσουμε οτι θα κυλήσουν όλα ομαλά... Ομαλα κυλούν αλλά αργούν
hf77 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα και καλό μήνα κανένα νέο για το εξοικονομώ του 2021???
bill999r Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, hf77 είπε Καλημέρα και καλό μήνα κανένα νέο για το εξοικονομώ του 2021??? Ουδέν νεότερο από το μέτωπο. Μόνο τις παρατηρήσεις που μου έστειλαν πρίν κανένα 2μηνο , τις οποίες και τακτοποιήσαμε άμεσα και από τότε σιγή ασυρμάτου...
haris013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας, Έχω ένα σπίτι το οποίο χρίζει αναβάθμιση-ανακαίνιση καθώς έχει ξύλινα κουφώματα, θελει μόνωση και φυσικά θέρμανση καθώς δεν έχει. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα η θα ανοίξει στο προσεχές μέλλον ώστε να εξοικονομησω κάποια χρήματα από το να τα κάνω όλα με δικό μου κεφάλαιο? Εάν μπω σε κάποιο πρόγραμμα πόσο χρόνο μετά ξεκινούν οι εργασίες από την εμπειρία σας ?
meletis_m Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, haris013 είπε Καλησπέρα σας, Έχω ένα σπίτι το οποίο χρίζει αναβάθμιση-ανακαίνιση καθώς έχει ξύλινα κουφώματα, θελει μόνωση και φυσικά θέρμανση καθώς δεν έχει. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα η θα ανοίξει στο προσεχές μέλλον ώστε να εξοικονομησω κάποια χρήματα από το να τα κάνω όλα με δικό μου κεφάλαιο? Εάν μπω σε κάποιο πρόγραμμα πόσο χρόνο μετά ξεκινούν οι εργασίες από την εμπειρία σας ? Έχει μια διαδικασία ώστε να ενταχθεί. Να είναι κύρια κατοικία, να μη έχει παραβάσεις ή να έχουν ρυθμιστεί, να είσαι σωστά όσο αφορά τα Ε9 / παροχή ρεύματος, και θα χρειαστει για τη υποβολή αίτησης να εκδοθεί Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης με τα τωρινά δεδομένα . Αφού κάνει αίτηση συνήθως μετά από 2-3 μήνες προχωράει σε περίπτωση δανείου .
haris013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 29 λεπτά πριν, meletis_m είπε Έχει μια διαδικασία ώστε να ενταχθεί. Να είναι κύρια κατοικία, να μη έχει παραβάσεις ή να έχουν ρυθμιστεί, να είσαι σωστά όσο αφορά τα Ε9 / παροχή ρεύματος, και θα χρειαστει για τη υποβολή αίτησης να εκδοθεί Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης με τα τωρινά δεδομένα . Αφού κάνει αίτηση συνήθως μετά από 2-3 μήνες προχωράει σε περίπτωση δανείου . Έαν είναι το μοναδικό σπίτι που έχω στην κατοχή μου αλλά εγώ μένω αλλού και νοικιάζω, μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο προγραμμα ?
meletis_m Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 41 λεπτά πριν, haris013 είπε Έαν είναι το μοναδικό σπίτι που έχω στην κατοχή μου αλλά εγώ μένω αλλού και νοικιάζω, μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο προγραμμα ? Νομίζω δε έχει θέμα . Αρκεί να δηλώνεται κύρια κατοικία . Ρώτησε τον σύμβουλο που θα αναλάβει ίσως αλλάξουν οι προϋποθέσεις . Θέλει προετοιμασία εάν αποφασίσεις για ένταξη στο προγραμμα
GREGORYMO Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, haris013 είπε Καλησπέρα σας, Έχω ένα σπίτι το οποίο χρίζει αναβάθμιση-ανακαίνιση καθώς έχει ξύλινα κουφώματα, θελει μόνωση και φυσικά θέρμανση καθώς δεν έχει. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα η θα ανοίξει στο προσεχές μέλλον ώστε να εξοικονομησω κάποια χρήματα από το να τα κάνω όλα με δικό μου κεφάλαιο? Εάν μπω σε κάποιο πρόγραμμα πόσο χρόνο μετά ξεκινούν οι εργασίες από την εμπειρία σας ? Υπάρχουν διάφορα προγράμματα. Δεν είναι 1. Αναγκαστικά σε σύμβουλο έργου θα απευθυνθείς.
Tommygre Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 1/12/2024 στις 10:28 ΠΜ, bill999r είπε Ουδέν νεότερο από το μέτωπο. Μόνο τις παρατηρήσεις που μου έστειλαν πρίν κανένα 2μηνο , τις οποίες και τακτοποιήσαμε άμεσα και από τότε σιγή ασυρμάτου... Εγω παλι καλα μονο δυο υπευθυνες δηλωσεις μου ζητησαν και ξανα την μελετη μικρης κλιμακας και μετα απο μια βδομαδα μου απαντησαν θετικα οτι εγκριθηκε η αιτηση μου επιτυχως. Περιμενω τωρα να μπουν τα τελευταία χρηματα. Ξερει κανεις αν θα μπουν τα δικα μου χρηματα που ειχα δωσει για τις μελετες, στο δικο μου λογαριασμο η σε αυτο που ειχε δημιουργησει το εξοικονομω για τους προμηθευτες; 1
SofosChoriou Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για το Εξοικονομώ. Αλλά χρειάζομαι κάποιες επεξηγήσεις. Το σπίτι μου αποτελείται από 2 τμήματα, το αρχικό, που χτίστηκε από τα πεθερικά μου γύρω στο '65-'70 και την επέκταση που κάναμε εμείς αρχές δεκαετίας του '90. Στο αρχικό το 2010 αντικατέστησα κουφώματα, αλουμίνιο με διπλό τζάμι. Η επέκταση έχει ξύλινα 3 παράθυρα και 2 πόρτες, θέλω αυτά να αλλάξω με το Εξοικονομώ, συν την κεντρική εξώπορτα. Όμως κάποιος μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω όλα τα κουφώματα αν μπω στο πρόγραμμα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχω καλοριφέρ πετρελαίου και κλιματιστικό. Θέλω να βάλω αντλία θερμότητας η οποία να συνδεθεί με την εγκατάσταση των καλοριφέρ. Τι τύπο αντλία να βάλω; Το σπίτι δεν χρειάζεται μόνωση, ή τουλάχιστον μόνο ο ένας τοίχος. Μπορώ να το κάνω ή θα μου επιβάλλουν να το κάνω ολόκληρο; Προς το παρόν αυτά
nickol-us Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, SofosChoriou είπε Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για το Εξοικονομώ. Αλλά χρειάζομαι κάποιες επεξηγήσεις. Το σπίτι μου αποτελείται από 2 τμήματα, το αρχικό, που χτίστηκε από τα πεθερικά μου γύρω στο '65-'70 και την επέκταση που κάναμε εμείς αρχές δεκαετίας του '90. Στο αρχικό το 2010 αντικατέστησα κουφώματα, αλουμίνιο με διπλό τζάμι. Η επέκταση έχει ξύλινα 3 παράθυρα και 2 πόρτες, θέλω αυτά να αλλάξω με το Εξοικονομώ, συν την κεντρική εξώπορτα. Όμως κάποιος μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω όλα τα κουφώματα αν μπω στο πρόγραμμα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχω καλοριφέρ πετρελαίου και κλιματιστικό. Θέλω να βάλω αντλία θερμότητας η οποία να συνδεθεί με την εγκατάσταση των καλοριφέρ. Τι τύπο αντλία να βάλω; Το σπίτι δεν χρειάζεται μόνωση, ή τουλάχιστον μόνο ο ένας τοίχος. Μπορώ να το κάνω ή θα μου επιβάλλουν να το κάνω ολόκληρο; Προς το παρόν αυτά Πάντα είναι καλύτερα να μιλάς με τον/την μηχανικό που θα αναλάβει να σου φτιάξει το φάκελο. Αυτός/η θα ξέρει να σε κατατοπίσει σχετικά, αφού κάθε πρόγραμμα έχει τις "ιδιαιτερότητές" του με τις ανάλογες απαιτήσεις του. Στο πρόγραμμα του 2023 που εντάχθηκα εγώ πχ, είχε ως απαίτηση την αναβάθμιση της οικίας τουλάχιστον 2 κλίμακες ενεργειακές. Αν εσύ πληροίς τα συγκεκριμένα, μόνο με τα κουφώματα που θες να αλλάξεις και τη μόνωση στον ένα τοίχο, δε βλέπω λόγω εξαναγκασμού για μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Όπως και να έχει, βρες μηχανικό που θα ναλάβει να σε εντάξει στο πρόγραμμα, ο οποίος θα γνωρίζει να σε κατατοπίσει σχετικά
SofosChoriou Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Εννοείται ότι ο μηχανικός θα με κατατοπίσει. Ήδη έχω επικοινωνήσει με έναν που ξέρω και έχω συνεργαστεί, αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν με έβαλε κοντά, μου είπε όταν βγει το πρόγραμμα θα σε καλέσω να τα δούμε όλα. Εγώ ρώτησα εδώ μέσα από εμπειρία όσοι γνωρίζετε να μου πείτε. 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Αν εσύ πληροίς τα συγκεκριμένα, μόνο με τα κουφώματα που θες να αλλάξεις και τη μόνωση στον ένα τοίχο, δε βλέπω λόγω εξαναγκασμού για μεγαλύτερες παρεμβάσεις Και αντλία θερμότητας. Ευχαριστώ
nickol-us Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 53 λεπτά πριν, SofosChoriou είπε μου είπε όταν βγει το πρόγραμμα θα σε καλέσω να τα δούμε όλα. Όπως είπ κι εγώ α, κάθε εξοικονομώ, έχει τις δικές του απαιτήσεις. Σου έφερα παράδειγμα από το εξοικονομώ του 2023. Ανάλογα λοιπόν τις απαιτήσεις θα πάρεις και την απάντηση. Για την ώρα μπορείς να σχηματίσεις εικόνα στο περίπου. Δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπεράσματα. Σύμφωνα με του 2023, δεν ήταν υποχρεωτικό να αλλάξεις όλα τα κουφώματα. Σύμφωνα με του 2024...; Είδωμεν. Εφόσον έχεις μηχανικό, όταν βγει το πρόγραμμα θα τα ρωτήσεις όλα. Μην αποκλείεις την πιθανότητα του να μην συμφέρει να μπεις.
antonis1979 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα, έχει συνεργαστεί κάποιος με εταιρεία για υλοποίηση του προγράμματος; Ρωτάω γιατί προσπαθώ να σχηματίσω εικόνα σχετικά με πληροφορίες που παίρνω απο γνωστούς και φίλους. Ευχαριστώ!
Ikucic9 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Στις 1/12/2024 στις 3:44 ΜΜ, haris013 είπε Καλησπέρα σας, Έχω ένα σπίτι το οποίο χρίζει αναβάθμιση-ανακαίνιση καθώς έχει ξύλινα κουφώματα, θελει μόνωση και φυσικά θέρμανση καθώς δεν έχει. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα η θα ανοίξει στο προσεχές μέλλον ώστε να εξοικονομησω κάποια χρήματα από το να τα κάνω όλα με δικό μου κεφάλαιο? Εάν μπω σε κάποιο πρόγραμμα πόσο χρόνο μετά ξεκινούν οι εργασίες από την εμπειρία σας ? https://news.b2green.gr/53662/οδηγός-προγράμματος-εξοικονομώ-2025-ένα Στις 5/12/2024 στις 9:09 ΠΜ, antonis1979 είπε Καλημέρα, έχει συνεργαστεί κάποιος με εταιρεία για υλοποίηση του προγράμματος; Ρωτάω γιατί προσπαθώ να σχηματίσω εικόνα σχετικά με πληροφορίες που παίρνω απο γνωστούς και φίλους. Ευχαριστώ! τι εννοείς εταιρία ; αν εννοείς μηχανικό που να σου κάνει και τις παρεμβάσεις εγώ όχι πήγα ξεχωριστά σε κάθε προμηθευτή - ανάδοχο. γενικά υπάρχουν μηχανικοί που αναλαμβάνουν όλο το έργο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα