Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το " Εξοικονομώ 2021 "  θα ξεκινήσει τις υλοποιήσεις το 2023 και οι πληρωμές των συνεργείων θα γίνουν τέλη 2023 και αρχές 2024.  Τα βλέπει αυτά τα χάλια κάποιος αρμόδιος ;

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, lazarnik είπε

Καλημέρα, ειμαι με το εξοικονομω 2020 χθες μπήκα στην κατάσταση 10. Τα χρήματα θα σταλθούν αυτόματα στους προμηθευτές ή πρέπει να πάω στην τράπεζα να υπογράψω και να τα στείλω? Είμαι χωρίς δάνειο με ίδια κεφάλαια (αν παίζει κάποιο ρολο).

Θα πάνε αυτόματα στους λογαριασμούς των προμηθευτών αφού πρώτα μπουν στον δικό σου. Πρόσεξε μόνο αν η τράπεζα σου είναι η Α και ο προμηθευτής σου έχει δηλωμένη Β τράπεζα τότε θα πρέπει να πας στην δικιά σου τράπεζα με ένα χαρτί που βγαίνει μέσα στο σύστημα για να πληρώσεις την μεταφορά του ποσού από την μια τράπεζα στην άλλη. 11 ευρώ ήταν από Eurobank σε Εθνική.

Επεξ/σία από kax54638
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cbamak είπε

Το " Εξοικονομώ 2021 "  θα ξεκινήσει τις υλοποιήσεις το 2023 και οι πληρωμές των συνεργείων θα γίνουν τέλη 2023 και αρχές 2024.  Τα βλέπει αυτά τα χάλια κάποιος αρμόδιος ;

Φέτος υπάρχει επιπλέον η ΗΤΚ.

Εληγε 19-07 και έδωσαν παράταση.

Μα μην δώσουν δηλαδή επειδή εσύ πρόλαβες?

33 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Θα πάνε αυτόματα στους λογαριασμούς σου. Πρόσεξε μόνο αν η τράπεζα σου είναι η Α και ο προμηθευτής σου έχει δηλωμένη Β τράπεζα τότε θα πρέπει να πας στην δικιά σου τράπεζα με ένα χαρτί που βγαίνει μέσα στο σύστημα για να πληρώσεις την μεταφορά του ποσού από την μια τράπεζα στην άλλη. 11 ευρώ ήταν από Eurobank σε Εθνική.

Είναι σίγουρο αυτό?

Δεν μπαίνουν κατευθείαν στον προμηθευτή?

ΓΙΑΤΙ τότε κάποιοι ζητάνε ιδιωτικα συμφωνητικα ότι θα επιστρέψουν τα λεφτά, αν ΔΕΝ μπαίνουν στο λογαριασμό τους !!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Φέτος υπάρχει επιπλέον η ΗΤΚ.

Εληγε 19-07 και έδωσαν παράταση.

Μα μην δώσουν δηλαδή επειδή εσύ πρόλαβες?

Είναι σίγουρο αυτό?

Δεν μπαίνουν κατευθείαν στον προμηθευτή?

ΓΙΑΤΙ τότε κάποιοι ζητάνε ιδιωτικα συμφωνητικα ότι θα επιστρέψουν τα λεφτά, αν ΔΕΝ μπαίνουν στο λογαριασμό τους !!!!

Sorry αν σε μπέρδεψα. Μπαίνουν τα χρήματα στον λογαριασμό σου και αυτόματα πάνε στον προμηθευτή χωρίς δικιά σου ενέργεια ή χρέωση εφόσον είστε και οι 2 στην ίδια τράπεζα. Έχεις υπογράψει μέσω του εξοικονομώ σχετική εντολή. Αν είστε σε διαφορετική τράπεζα, τα χρήματα του προμηθευτή μένουν στον δικό σου λογαριασμό μέχρι να προσκομίσεις στην τράπεζα εντολή ώστε να πάνε στον προμηθευτή σου και να πληρώσεις φυσικά τα έξοδα της διαδικασίας. Πχ σε εμένα σε όλους του προμηθευτές πήγαν από eurobank σε eurobank αυτόματα τα λεφτά. Στον σύμβουλο έργο όμως επειδή είχε μόνο λογαριασμό εθνικής τα χρήματα του έμειναν στον δικό μου λογαριασμό και έπρεπε να πάω εγώ στην eurobank μια βεβαίωση από την πλατφόρμα του εξοικονομώ και να πληρώσω 11 ευρώ για να πάνε τα χρήματα στον σύμβουλο.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω κάνει αίτηση για το εξοικονομώ 2021, είμαι στις επιλαχούσες αιτήσεις (και όχι ιδιαίτερα ψηλά).

Υπάρχει ανάγκη παρεμβάσεων καθώς με τα νέα δεδομένα στην ενέργεια ο χειμώνας αν δεν προχωρήσω σε μονώσεις και αλλαγή κουφωμάτων θα είναι οδυνηρός.

Θεωρείτε ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πριν τον χειμώνα απόφαση για αύξηση προυπολογισμού? 

Μπορώ να κάνω τώρα παρεμβάσεις και ΑΑΑΝ μετά από κάποιους μήνες ενταχθώ στο πρόγραμμα να εντάξω αυτές τις εργασίες στο πρόγραμμα? 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Sorry αν σε μπέρδεψα. Μπαίνουν τα χρήματα στον λογαριασμό σου και αυτόματα πάνε στον προμηθευτή χωρίς δικιά σου ενέργεια ή χρέωση εφόσον είστε και οι 2 στην ίδια τράπεζα. Έχεις υπογράψει μέσω του εξοικονομώ σχετική εντολή. Αν είστε σε διαφορετική τράπεζα, τα χρήματα του προμηθευτή μένουν στον δικό σου λογαριασμό μέχρι να προσκομίσεις στην τράπεζα εντολή ώστε να πάνε στον προμηθευτή σου και να πληρώσεις φυσικά τα έξοδα της διαδικασίας. Πχ σε εμένα σε όλους του προμηθευτές πήγαν από eurobank σε eurobank αυτόματα τα λεφτά. Στον σύμβουλο έργο όμως επειδή είχε μόνο λογαριασμό εθνικής τα χρήματα του έμειναν στον δικό μου λογαριασμό και έπρεπε να πάω εγώ στην eurobank μια βεβαίωση από την πλατφόρμα του εξοικονομώ και να πληρώσω 11 ευρώ για να πάνε τα χρήματα στον σύμβουλο.

Δηλαδή, στην περίπτωση διαφορετικής τράπεζας μπορείς να τον 'πιέσεις' αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, cbamak είπε

Αυτοί που τα σχεδιάζουν τα υλοποιούν τα αξιολογούν τα εγκρίνουν τα καθυστερούν τα στέλνουν για πληρωμένες δημοσιεύσεις σε όλα τα ΜΜΕ και συνεχίζουν να δίνουν  ανεξοδες υποσχέσεις είναι ταυτόχρονα και οι πλέον αρμόδιοι. Πιο αρμόδιοι δεν γίνεται.

Δεν είναι ο διαβόητος δημόσιος υπάλληλος (αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα κακα) που καθυστέρησε να βάλει τη σφραγίδα . Εδώ μιλάμε για κυβέρνηση, υπουργείο, ΤΕΕ και φυσικά τις ιδιωτικές εταιρίες που έχουν βάλει για να 'βοηθησουν' με το αζημιωτο (βλέπε χελπ ντεσκ που κάνεις μια ερώτηση και ή δεν ξέρουν καν τι ρωτάς ή στην καλύτερη σου διαβάζουν τη σελίδα του οδηγού ).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Δηλαδή, στην περίπτωση διαφορετικής τράπεζας μπορείς να τον 'πιέσεις' αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα?

Ίσως. Εμένα είχαν μείνει τα λεφτά στον δικό μου λογαριασμό και δεν το είχα καταλάβει ούτε με ειδοποίησε κανένας. Με πήρε ο ίδιος και μου είπε να πάω να το κάνω για να αποδεσμευτούν και να τα πάρει. Εγώ δεν είχα θέμα με εκκρεμότητες. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν πήγαινα στην τράπεζα. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, cbamak είπε

Το επόμενο εξοικονομώ θα ξεκινούσε το 23, αλλά αν ξεκινήσει το 23 το εξοικονομώ 21, δεν θα υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει το εξοικονομώ 23, αφού θα τρέχει το εξοικονομώ 21. 

Θα σε συμβούλευα να μην βιάζεσαι γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει, αγάλι αγάλι γίνεται η αγουριδα μέλι κτλ κτλ κουράγιο 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tounion είπε

Το επόμενο εξοικονομώ θα ξεκινούσε το 23, αλλά αν ξεκινήσει το 23 το εξοικονομώ 21, δεν θα υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει το εξοικονομώ 23, αφού θα τρέχει το εξοικονομώ 21. 

Θα σε συμβούλευα να μην βιάζεσαι γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει, αγάλι αγάλι γίνεται η αγουριδα μέλι κτλ κτλ κουράγιο 

Μα, ΑΝ τελικά τους πάρουν όλους όπως είπαν (η έστω 90%), είναι σαν να έχουμε 2 εξοικονομώ σε 1.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μα, ΑΝ τελικά τους πάρουν όλους όπως είπαν (η έστω 90%), είναι σαν να έχουμε 2 εξοικονομώ σε 1.

Καλά εσύ και το 2034 να τελειώσει επιτυχημένο θα το θεωρήσεις. Αφού αναρωτιέμαι τελικά μήπως είσαι ο σκρεκας ...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ikucic είπε

Καλά εσύ και το 2034 να τελειώσει επιτυχημένο θα το θεωρήσεις. Αφού αναρωτιέμαι τελικά μήπως είσαι ο σκρεκας ...

Να μην μπουν δηλαδή ΑΛΛΟΙ επειδή αυτό θα δημιουργήσει καθυστέρηση στους υπάρχοντες?

Δημοσ.
17 ώρες πριν, tounion είπε

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν βιάζεται να προχωρήσει το πρόγραμμα για να κάνει τις παρεμβάσεις του άμεσα, γνωρίζοντας την κατάσταση που θα επικρατήσει τον ερχόμενο χειμώνα αλλά και τις συνεχόμενες ανατιμήσεις των υλικών. Δεν είναι δυνατόν όμως ένα πρόγραμμα να προχωράει με αυτούς τους ρυθμόυς. Καταλαβαίνω ότι οι αιτήσεις είναι πολλαπλάσιες των προηγούμενων και αργούν. Επομένως θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες ( μηχανογραφικές ή μή ) προκειμένου να "τρέξει το πρόγραμμα πιο γρήγορα".  Πολλές αιτήσεις είναι ακόμα στην κατάσταση υπό έλεγχο και ακολουθούν αρκετά βήματα μετά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cbamak είπε

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν βιάζεται να προχωρήσει το πρόγραμμα για να κάνει τις παρεμβάσεις του άμεσα, γνωρίζοντας την κατάσταση που θα επικρατήσει τον ερχόμενο χειμώνα αλλά και τις συνεχόμενες ανατιμήσεις των υλικών. Δεν είναι δυνατόν όμως ένα πρόγραμμα να προχωράει με αυτούς τους ρυθμόυς. Καταλαβαίνω ότι οι αιτήσεις είναι πολλαπλάσιες των προηγούμενων και αργούν. Επομένως θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες ( μηχανογραφικές ή μή ) προκειμένου να "τρέξει το πρόγραμμα πιο γρήγορα".  Πολλές αιτήσεις είναι ακόμα στην κατάσταση υπό έλεγχο και ακολουθούν αρκετά βήματα μετά.

Οι αιτησεις είναι λίγο περισσότερες από τα τα προηγούμενα πρόγραμμα όχι πολλαπλάσιες. 

Επίσης ο προϋπολογισμός του νέου εξοικονομώ είναι σαφώς μικρότερος του προηγούμενου (που ούτε αυτό έχει ολοκληρωθεί με σχεδόν τους μισούς δικαιούχους να μην έχουν φτάσει σε τελική εκταμίευση ).

Επεξ/σία από ikucic
Δημοσ.
18 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Να μην μπουν δηλαδή ΑΛΛΟΙ επειδή αυτό θα δημιουργήσει καθυστέρηση στους υπάρχοντες?

Είναι δυνατόν, κάποιος να υποστηρίζει τις παρατάσεις;

Βγαίνει ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ιδιωτες που έχουν ανάγκες και προσπαθούν να προγραμματίσουν τις ζωες τους, σε  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που προσπαθούν οργανωσουν τις δουλειές τους, να κάνουν προϋπολογισμούς κλπ κλπ.

Βγαίνουν κάποιες προθεσμίες, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΎΝΤΑΙ; πέφτει το σύστημα; Ωραία, 3 μέρες παράταση, όχι 2 μήνες.. και ξέρω πολλούς που τα αφήνουν όλα για τελευταία στιγμή, και άλλους που αναλαμβάνουν εργασίες και πελάτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν χρονικά. 

Όσο και να το αφήσεις ανοιχτό, ποτέ δεν θα σταματήσουν να βάζουν αιτήσεις.

ΠΡΟΧΩΡΑ ΒΡΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΈΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ, ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΛΠ.

και εάν θες, βάλε και άλλους. Αλλά τήρησε καμία προθεσμία. Ξέρεις πόσοι έχουν αγχωθει και περιμένουν μέρα με την μέρα;

Συγνώμη για τον τόνο, αλλά όσοι είναι "βολεμενοι" δεν τους νοιάζει για τους άλλους που περιμένουν από τον Δεκέμβριο, είναι σωστοί σε όλα και όλο τους το αναβάλουν.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι υπάρχει θέμα εκταμιευσεων, καθώς μαζί με την υπαγωγή πρέπει να μπει και το 70% της επιδότησης. Επειδή εάν υπήρχαν τα λεφτά, το κράτος θα έδινε το οκ για να εισπράξει ΦΠΑ κλπ μία ώρα αρχυτερα.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...