Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες και καλό μήνα.

Έχω ένα θέμα με το windows 10 file explorer.

Το έχω κάνει pin to taskbar για γρήγορη πρόσβαση. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν ήθελα να ανοίξω ένα καινούργιο file explorer, έκανα δεξί κλικ στο εικονίδιο του taskbar και επέλεγα File Explorer, και άνοιγε νέο παράθυρο. Επίσης, αν ήθελα να ανοίξω το Documents, Pictures κλπ, ή οποιοδήποτε frequently used folder, πάλι με δεξί κλικ στο εικονίδιο του taskbar μπορούσα να ανοίξω απ'ευθείας.

Μετά από ένα update των windows που έγινε τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ πλέον να ανοίξω νέο file explorer με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω. Αν είναι ένα file explorer ανοιχτό, δεν μπορώ να ανοίξω δεύτερο από το taskbar,

Δοκίμασα sfc/scannow, δοκίμασα και

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Όταν άρχισε το πρόβλημα δεν είχα βάλει κανένα πρόσθετο πρόγραμμα ή παιχνίδι. Το PC τρέχει με τα ίδια προγράμματα που είχα βάλει μετά το clean install προ ενός μηνός.

Επίσης, δοκίμασα να το κάνω unpin και pin...

Ακόμα, έτρεξα avast και malwarebytes και είναι καθαρό.

Ψάχνοντας να βρω λύση, είδα πως αντίστοιχα προβλήματα είχαν κάποιοι με windows 8.1 στο παρελθόν, αλλά δεν βρήκα πουθενά λύση.

Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει στο δικό του PC να μου πει αν η συμπεριφορά είναι ίδια;

Έχεις κάποιος να προτείνει κάποια λύση;

Δημοσ.

@BlueBlood7

Μάλλον αναφέρεται στο update που βγήκε για το... update :).

Δεν έχω πάρει ακόμα εγώ το creators για να το δω. Αν το έχει πάρει κάποιος ας το δοκιμάσει γιατί η ms δηλώνει για το update...

Microsoft is not currently aware of any issues with this update.

@accipio

Απ' ότι κατάλαβα δεν είναι το πρόβλημα πως να ανοίξει ο explorer αλλά η γρήγορη πρόσβαση από τη taskbar.

bJDOdQ.jpg

Δημοσ.

Μάλιστα. Το creators το έβαλα με φορματ αλλά ούτε εγώ μπορώ να δω το παραπάνω update μιας και το κύριο pc όπου έχω τα win 10 είναι off εδώ και 2 εβδομάδες λόγω μητρικής(καπούτ)

Δημοσ.

@BlueBlood7

Μάλλον αναφέρεται στο update που βγήκε για το... update :).

Δεν έχω πάρει ακόμα εγώ το creators για να το δω. Αν το έχει πάρει κάποιος ας το δοκιμάσει γιατί η ms δηλώνει για το update...

@accipio

Απ' ότι κατάλαβα δεν είναι το πρόβλημα πως να ανοίξει ο explorer αλλά η γρήγορη πρόσβαση από τη taskbar.

bJDOdQ.jpg

ακριβώς.

στην φωτό που παράθεσες, και με ένα explorer ανοιχτό, όταν πατούσα "Εξερεύνηση αρχείων", ή "Έγγραφα", "Στοιχεία λήψης" κλπ, άνοιγε νέο παράθυρο explorer.

Πλέον όμως, δεν ανοίγει τίποτα...

Πάλι καλά που έβαλες το screenshot γιατί δεν ήξερα πως να το εξηγήσω καλύτερα!

Δημοσ.

Και στα δικά μου μηχανήματα με win 10 δεν λειτουργεί όπως παλιότερα.

Κάτι πρέπει να παίζει με τα προσωπικά δεδομένα αλλά δεν βγάζω άκρη.

Κάποιες παρεμβάσεις είναι με δεξί κλικ στη γρήγορη πρόσβαση στον εξερευνητή αρχείων + επιλογές, λογικά από εκεί έπρεπε να τα έκοβε - τώρα να υπάρχει και άλλη επιλογή σε συνέργεια στο κέντρο ενεργειών μόνο η mocrosoft γνωρίζει όπως τα έκανε!

Πάντως ότι καρφιτσώνεις φαίνεται αυτό καταλαβαίνω όπως είναι τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...