Προς το περιεχόμενο

Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας τη Δευτέρα στη συμμετοχή της αιολικής ενέργειας στην κατανάλωση ρεύματος


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Σωστός, αλλά και πάλι κοιτάμε το δάχτυλο και οχι το φεγγάρι. Πρώτον δε θεωρώ κακό την οικονομική υποστήριξη των απομακρυσμένων τόπων, ειτε ειναι στη στεριά ή στη θάλασσα  αλλά και παλι αυτό δεν εχει σχέση με την πραγματική είδηση. 

 

Μπορεί να μην έχει σχέση με την είδηση αλλά το μέρος του ΥΚΩ που ρίχνει την τιμή μια περιοχής στην κλασική τιμή που ισχύει σε όλη την Ελλάδα είναι μόνο για νησιά κι όχι για στεριά αν δεν κάνω λάθος. Οπότε δεν πάει σε "όλους" και δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστο.

 

Κατά τα άλλα δεν είναι κακό να υπάρχει οικονομική υποστήριξη αρκεί να μην υπάρχουν αντιρρήσεις σε λύσεις που την μειώνουν.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για πες μας πόσο στοιχίζει στην υγεία των κατοίκων της χώρας η καύση λιγνίτη;

 

Απέδειξε ότι έχεις σφαιρική εικόνα και δεν είσαι πληρωμένος ***λόγος.

Πρέπει να κατανοήσεις κάτι. Τα εργοστάσια βάσης θα καίνε ορυκτα (λιγνίτη, κάρβουνο, πυρηνικά) ΕΤΣΙ κι αλλιώς και αυτό ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει γιατί οι ΑΠΕ (ΔΕΝ βαζω μεσα τα υδροηλεκτρικά) ΔΕΝ μπορουν να παρέχουν σταθερό ρεύμα ώστε να λειτουργήσει και αναπτυχθεί η κοινωνία και η οικονομία. Το ρεύμα απο φουρφουρια ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ, δεν προυπολογίζεται και ειναι τυχαίο και μεταβλητό.

 

Αυτό σημαίνει οτι και ακομα κι αν βάλεις απο ενα φουρφουρι σε κάθε λόφο, βουνο, σπιτι, πέτρα, πάλι εισαι αναγκασμένος να καις λιγνιτη. Η κοροιδία ειναι οτι ενω λοιπον εισαι αναγκασμένος να καις ορυκτα, φυτεουν τα φουρφουρια, ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να τα αγοράσεις και επισης ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να αγοράζεις ακριβά ολο το ρεύμα που παράγουν ακομα κι αν δεν χρησιμοποιηθεί. 

 

AN υπήρχε το οικονομοτεχνικό μοντελο που οι ΑΠΕ να ειναι οικονομικές (κυριολεκτικά) και με σταθερή παροχή να εισαι σίγουρος οτι θα καναμε ολα τα εργοστάσια βασης μουσεία, αλλά ΔΕΝ. 

 

Επιπλεον ζουμε σε μεγάλη οικονομική κρίση και το κόστος για τα φουρφουρια ειναι τεράστιο, νταβατζιλίδικο και κόστος πολυτελείας. Είναι σαν να ζουσαμε στη δεκαετία του 20 ή του 50 που ο κόσμος πεινουσε και να λέγαμε "πρεπει να μπουν υποχρεωτικά ηλεκτρικές επαγωγικές εστίες γιατί το τζάκι/φουρνος που μαγειρευει ο κόσμος παράγει αιθάλη. 

 

Πρόσφατα διαβασα ένα άρθρο που στην ινδία, εταιρείες στήσουν φωτοβολταικά (οχι φουρφουρια) και πουλάνε στο κράτος το ρεύμα για 6 λεπτά του ευρω ανα kWh. Δες τώρα ποσο την αγοράζουμε υποχρεωτικά στην Ελλάδα.

 

Θέλει απλα λογική, τιποτα αλλο.

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μακάρι να ακούγαμε ποιο συχνά τέτοια νέα.

 

όχι ότι θα αλλάξει η νοοτροπία αυτής της χώρας αλλά το να βλέπεις αναλαμπές ευρωπαϊσμού σε μια χώρα που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είμασταν το κέντρο του κόσμου αντί της Αμερικής  είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα και καλοδεχούμενα.

 

Αλλά έτσι είναι αυτά δυστυχώς, μικρές δώσεις εγωκεντρισμού για το πως θα μπορούσες να είσαι αλλά ποτέ δεν θα γίνεις. 

 

τι είναι χειρότερο άραγε... :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα εσύ ή αστειεύεσαι ή δεν έχεις δει τις χρεώσεις στους τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ και συγκεκριμένα το ΥΚΩ...  

 

Και μάλλον δεν έχεις πάει σε νησί, όπως π.χ. Σκύρος, που ενώ διαθέτει τεράστιες δυνατότητες για αιολικά πάρκα και έπρεπε να έχει πολλές περισσότερες ανεμογεννήτριες, οι κάτοικοι φωνάζουν γιατί κάνουν "θόρυβο" και καλά. Ας αναπνέει τον καρκίνο ο κάτοικος της Πτολεμαϊδας.

 

Στην Ελλάδα το 30% πληρώνει για το υπόλοιπο 70%. Το θέμα είναι έως πότε.

 

Μπορεί να μην έχει σχέση με την είδηση αλλά το μέρος του ΥΚΩ που ρίχνει την τιμή μια περιοχής στην κλασική τιμή που ισχύει σε όλη την Ελλάδα είναι μόνο για νησιά κι όχι για στεριά αν δεν κάνω λάθος. Οπότε δεν πάει σε "όλους" και δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστο.

 

Κατά τα άλλα δεν είναι κακό να υπάρχει οικονομική υποστήριξη αρκεί να μην υπάρχουν αντιρρήσεις σε λύσεις που την μειώνουν.

Μα οι ΑΠΕ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ το κόστος, αυτό φωνάζω. Πάντου να βάλουν στη Σκύρο, η πτολεμαίδα θα συνεχίσει να καει. Αυτό φωνάζω.

 

Αν η πτολεμαίδα, αμύνταιο, κλπ εργοστάσια δεν καινε, ΟΛΗ η Ελλάδα δεν θα εχει σταθερό ρευμα. Θα μπανεις στο ασανσερ να πας στον 4ο και δεν θα ξέρεις που θα σταματήσεις. 

 

Θέλετε μείωση του κόστους; Μετρητές για το πόσο ρεύμα ΑΠΕ χρησιμοποιήσα, οχι πόσο παρήγαγες. Εγω χρειάστηκα 200kWh, αρα πάρε τοσο ποσο. Εμείς πληρώνουμε ΟΛΗ την παραγωγή. Σαν να λέμε οτι η ευδάπ φέρνει 500000000000κμ νερό και θα το πληρώοσυμε ολοι, ανεξάρτητα πόσο χρησιμοποιήσαμε (κι ας ειναι το μισό) και επειδή το νερό κόβετε συχνά αγοράζουμε κάθε μερα και μια 10αδα μπουκαλια για να εχουμε συνεχεια νερο. Ο ορισμός του παραλόγου. 

 

Αν ήμουν σκυριανός πρώτα θα έλεγα, βάλτε πρωτα φβ/αιολικά σε ολη την πεντελη, υμητό, παραλία και μετά ελάτε να βάλετε εδώ.

 

Αν ήμουν απο την πτολεμαίδια, κοζάνη, κλπ θα ελεγα φτιάχτε εργοστάσιο στην κηφισιά και κλείστε το δικό μας.

 

Τα αιολικά υπάρχουν μονο απο τις επιδοτήσεις. Μην τρώτε τα κουτόχορτα που μας ταιζουν οι μαρκετίστες. 

 

Edit: Τα πήρα λίγο μια και αναφερθήκαμε στους Σκυριανους αλλά το ιδιο ισχύει για ολα τα μικρά νησια. Ξέρετε πως ειναι να ζεις σε ενα νησί που το χειμώνα πίανει πλοίο αν 4-5 ημέρες και το πιο σύγρχονο που εχει το ιατρείο ειναι γάζες και λάμπα; Αυτοί δεν πληρώνουν φόρους; Δεν είναι έλληνες; Να πιάσουμε Αγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καστελόριζο; Είναι εκεί άνθρωποι και συνειδητά παλευουν με καταστάσεις γιατί γουστάρουν να ειναι ακρίτες και να κάνουν τους σκοπούς για ολους εμάς που ειμαστε "ασφαλείς" στα ενδότερα. Εχουν ενα έσοδο, τον τουρισμο για 3 μήνες και θέλουμε να τους φυτέψουμε και αχρηστα ξυλάγκουρα για να βγάζουν κέρδος 5 επιχειρήσεις. 

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Μα οι ΑΠΕ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ το κόστος, αυτό φωνάζω. Πάντου να βάλουν στη Σκύρο, η πτολεμαίδα θα συνεχίσει να καει. Αυτό φωνάζω.. 

 

Δλδ το ρεύμα από ΑΠΕ είναι ακριβότερο από το να καίνε πετρέλαιο οι γεννήτριες στο νησί? Απορία, καθόλου ειρωνία...

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα. Εννοείται ομως οτι την ημέρα εκείνη έκαιγε κανονικά το πετρέλαιο και ο λιγνίτης για να μπορεί να υπάρχει ΣΤΑΘΕΡΟ ρεύμα στην κοινωνία, διότι απλά ο άνεμος μπορεί τώρα να φυσά και το επομενο λεπτό να αράξει για καφέ. Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα.  

Η αλλιώς, πως η ασχετοσύνη και η ξερολίαση, χτυπάνε κόκκινο...

 

Σε κάθε λογαριασμό ρεύματος που μου έρχεται, αναφέρει στην προηγούμενη 12μηνη περίοδο, τι ποσοστά του ρεύματος χρησιμοποιήθηκαν από ποιά πηγή παραγωγής ενέργειας. Δε χρειάζεται να αναφέρω χώρα, αλλά δεν είμαι στη χώρα των ανέμων...

Είμαι απλά σε μια χώρα που οι άνθρωποι δεν είναι κολλημένοι με το παρελθόν και δεν κοιτάνε μόνο το προσωπικό τους συμφέρον.

 

post-417238-0-72154800-1496266890_thumb.png

 

Α, και μιλάμε για τη 2η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ρεύματος στη χώρα, όχι για κάποια που εξυπηρετεί 10 σπίτια...

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης ακόμη και οι ΑΠΕ δεν έχουν σταθερό ρεύμα, κατά την διάρκεια λειτουργίας, μπορούμε να μειώνουμε την εισαγωγή ή να μειώνουμε την κατανάλωση λιγνίτη...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δλδ το ρεύμα από ΑΠΕ είναι ακριβότερο από το να καίνε πετρέλαιο οι γεννήτριες στο νησί? Απορία, καθόλου ειρωνία...

Ωραίο το ερώτημα, ας το βάλουμε σε μια εικόνα.

 

Εστω οτι σε μια ιδανική κατάσταση, το Χ νησί εχει φουργουρια και γεννήτριες πετρελαίου μονο (καμια αλλη ηλεκτρική διασύνδεση).

Εστω τώρα οτι δεν υπολογίζουμε το κοστος εγκατάστασης ουτε της μιας μεθοδου, ουτε της αλλης.

Εστω επίσης οτι δεν υπάρχει καθορισμένη τιμή αγοράς της ενέργειας απο ΑΠΕ (που ειναι κάπου 50 λεπτά η kWh)

Εστω ακομα οτι εχουμε ικανοποιητικό αριθμό ΑΠΕ που ομως δε μαμανε το περιβάλλον και το τοπια, αλλά επαρκες με βάση τις μεσες αναγκες παραγωγής

Εστω τέλος οτι ανα πάσα χρονική στιγμή και για ολο το έτος φυσα σταθερά καλός άνεμος, δηλαδή εχεις σταθερή παραγωγή απο ΑΠΕ.

Τότε μονο και υπο αυτό το πρίσμα ΚΑΡΑΣΥΜΦΕΡΕΙ η παραγωγή απο ΑΠΕ γιατί το χειμώνα εχεις λιγοτερες αναγκες οποτε ψιλο-καλύπτεσαι απο τις ΑΠΕ και το καλοκαιρι που εχεις τουρισμο και κοσμο, βάζεις παραλληλα και το πετρέλαιο και εισαι μάγκας.

 

Από εδώ και κάτω ξεκινά το θεατρο του παραλόγου.

Οι απε δεν εχουν σταθερή απόδοση, οταν φυσα λιγο δεν παραγουν, οταν φυσα πολύ πρεπει να τις κλειδώσουν για να μη καταστραφουν (ναι δεν ισχύει, οσο περισσότερος αερας, τοσο μεγαλύτερη παραγωγή). Επισης η ταχυτητα του ανέμου μεταβάλεται συνέχεια, τώρα εχεις παραγωγή, μετα απο 5 λεπτά νηνεμία. Αυτό και μονο κάνει αναγκαίο να εχεις παραλληλα το πετρέλαιο να καει συνεχεια για να εχεις σταθερό ρευμα. Αρα η υπαρξη απε ΔΕΝ ισοδυναμει με μείωση ή κατάργηση καυσης ορυκτων. Αν δεν το κάνεις αυτό θα εχεις συνεχεια black outs και ζημιες στο δίκτυο (άντε τους πελατες καταναλωτές τους εχουμε χεσμένους)

 

Ακόμα κι αν πάμε στο μοντέλο, ρουφάμε απο ΑΠΕ και αν πέσει το αεράκι περνουν μπρος οι γεννήτριες (και το αναποδο) πάλι ειναι ασυμφορο γιατί ως γνωστόν η αυξομείωση σε κινητήρες καυσεως εχει μεγαλύτερη κατανάλωση και μεγαλη φθορα υλικών (φαντάσου το αυτοκίνητο οτι το οδηγεις σταθερά στις 3000 στοφές με σταθερή ταχύτητα και απο την αλλη επιταχύνεις-επιβραδύνεις συνέχεια)

 

Πάνω σε αυτό έρχεται αυτο που λέμε εγγυημένη τιμή αγορας απο ΑΠΕ. Ακόμα κι αν το πετρέλαιο το αγοράζεις φθηνά σαν κράτος (ειδικές συμφωνίες) και σου κοστίζει φθηνά, απο την αλλη εχεις συμφωνήσει να αγοράζεις την ενεργεια απο την απε στα 50 λεπτά/κWh (κι ας την πουλάς 9 λεπτα στο λογαριασμό - ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΥΩΚ)

 

Το ακομα πιο παραλογο ειναι οτι θα την αγοράσεις ακομα κι αν δεν τη χρησιμοποιήσεις. Δηλαδη στην περιπτωση του νησιου, εστω οτι χρειάζεσαι περίπου 500kWh, θα καις το πετρέλαιο σταθερά (για να εχεις σταθερό ρεύμα) ώστε να παραγεις 400kWh και αν κάποια ημέρα φυσά καλά και παραχτουν 2000kWh από απε θα πληρώσεις 2000*0,5=1000 ευρω ακομα κι αν εσένα σου χρειάζονταν 100kWh (δηλαδή 100*0,5=50 ευρω)

 

Επειδή λοιπον ΔΕΝ ζουμε σε ιδανικές συνθήκες, ναι με τις παρούσες πραγματικές συνθήκες ειναι πιο ακριβό να εχεις απε παρά απο γεννήτριες.

 

Οι φουρφουράδες λένε οτι με πολλές εγκαταστασεις και διασπορα, θα μπορούμε να εκτρέπουμε την ενεργεια εκει που χρειάζεται αλλά κανεις δεν παραδέχεται οτι δεν γίνεται να σταματήσουν τα εργοστασια βασης να καινε ορυκτα. Λένε πχ οτι εχουμε ονομαστική παραγωγή 2000kW αλλά αυτά στην πραγματικότητα δεν αποδίδουν πάνω απο 200 κμο. Και μην ξεχνάμε οτι ολα τα φουρφουρια και τα καλωδια συνδεσης (απειρα χιλιομετρα) παραγονται σε αλλες χώρες, δηλαδη δεν κερδίζουμε τιποτα απο την υπεραξία. 

 

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα να καταλάβεις.

 

Η λύση που θα σταματήσει ολη αυτή τη βλακεία ειναι οι ψυχρή σύντηξη. Εκεί θα εχεις πρακτικά άπειρη ΣΤΑΘΕΡΗ ενέργεια, με αστειο κόστος. Μέχρι τοτε οι πρακτικες λύσεις ειναι τέσσερις και λέγονται υδροηλεκτρικά, πυρηνικά, λιγνίτης και γεωθερμία. Τα άλλα ειναι μαρκετίστικα κολπα.  

Επίσης ακόμη και οι ΑΠΕ δεν έχουν σταθερό ρεύμα, κατά την διάρκεια λειτουργίας, μπορούμε να μειώνουμε την εισαγωγή ή να μειώνουμε την κατανάλωση λιγνίτη...

οχι δε γινεται. Δες το παραδειγμα που εγραψα παραπανω με το αυτοκινητο. Σε καρβουνο και πυρηνικά δεν ανοιγοκλείνεις το διακόπτη ετσι απλα. Είναι τεχνικό το θέμα. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδες, μην ριχνουμε το φταιξημο στους νησιωτες αλλα στα διαφορα "κεφαλια" της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ που τοσα χρονια δεν ριξανε καλωδια για να συνδεσουμε τα νησια στο δικτυο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να κατανοήσεις κάτι. Τα εργοστάσια βάσης θα καίνε ορυκτα (λιγνίτη, κάρβουνο, πυρηνικά) ΕΤΣΙ κι αλλιώς και αυτό ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει γιατί οι ΑΠΕ (ΔΕΝ βαζω μεσα τα υδροηλεκτρικά) ΔΕΝ μπορουν να παρέχουν σταθερό ρεύμα ώστε να λειτουργήσει και αναπτυχθεί η κοινωνία και η οικονομία. Το ρεύμα απο φουρφουρια ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ, δεν προυπολογίζεται και ειναι τυχαίο και μεταβλητό.

 

Αυτό σημαίνει οτι και ακομα κι αν βάλεις απο ενα φουρφουρι σε κάθε λόφο, βουνο, σπιτι, πέτρα, πάλι εισαι αναγκασμένος να καις λιγνιτη. 

Φυσικα και παλι θα εισαι αναγκασμενος να καις λιγνιτη.

Αλλα λιγοτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλλιώς, πως η ασχετοσύνη και η ξερολίαση, χτυπάνε κόκκινο...

 

Σε κάθε λογαριασμό ρεύματος που μου έρχεται, αναφέρει στην προηγούμενη 12μηνη περίοδο, τι ποσοστά του ρεύματος χρησιμοποιήθηκαν από ποιά πηγή παραγωγής ενέργειας. Δε χρειάζεται να αναφέρω χώρα, αλλά δεν είμαι στη χώρα των ανέμων...

Είμαι απλά σε μια χώρα που οι άνθρωποι δεν είναι κολλημένοι με το παρελθόν και δεν κοιτάνε μόνο το προσωπικό τους συμφέρον.

 

attachicon.gifwind.png

 

Α, και μιλάμε για τη 2η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ρεύματος στη χώρα, όχι για κάποια που εξυπηρετεί 10 σπίτια...

Σου επιστρέφω και ενισχύω του χαρακτηρισμους.

 

Εδωσες μια εικόνα, χωρίς κανενα αλλο στοιχείο, για μια περιπτωση μαλλον μη εφαρμόσιμη στα δεδομένα της παρουσας συζήτησης και τέλος την εμπλούτισες με συναισθηματικά λόγια.

 

Συγνώμη φίλε μου, αλλά αυτό δεν ειναι διάλογος, αλλά ειναι "ελληνικός συνδικαλισμός"

 

Επιβεβαίωσε μου αν αναφέρεσαι ή οχι στη Δανία. 

Παιδες, μην ριχνουμε το φταιξημο στους νησιωτες αλλα στα διαφορα "κεφαλια" της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ που τοσα χρονια δεν ριξανε καλωδια για να συνδεσουμε τα νησια στο δικτυο.

ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

Και στην Κρητη δεν έπεφτε καλώδιο γιατί σύμφερε κάποιιους να μεταφέρουν και να πουλάνε πετρέλαιο. 

 

(το παρακατω δεν εχει σχεση με το σχολιο σου)

Βέβαια απο την άλλη, οι απεαδες τωρα γκαρίζουν για διασύνδεση για να μπορουν να βάλουν επιπλεον απε. Κάθε καιρος εχει τη σκοπιμότητα του .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα οι ΑΠΕ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ το κόστος, αυτό φωνάζω. Πάντου να βάλουν στη Σκύρο, η πτολεμαίδα θα συνεχίσει να καει. Αυτό φωνάζω.

 

Αν η πτολεμαίδα, αμύνταιο, κλπ εργοστάσια δεν καινε, ΟΛΗ η Ελλάδα δεν θα εχει σταθερό ρευμα. Θα μπανεις στο ασανσερ να πας στον 4ο και δεν θα ξέρεις που θα σταματήσεις.

 

Θέλετε μείωση του κόστους; Μετρητές για το πόσο ρεύμα ΑΠΕ χρησιμοποιήσα, οχι πόσο παρήγαγες. Εγω χρειάστηκα 200kWh, αρα πάρε τοσο ποσο. Εμείς πληρώνουμε ΟΛΗ την παραγωγή. Σαν να λέμε οτι η ευδάπ φέρνει 500000000000κμ νερό και θα το πληρώοσυμε ολοι, ανεξάρτητα πόσο χρησιμοποιήσαμε (κι ας ειναι το μισό) και επειδή το νερό κόβετε συχνά αγοράζουμε κάθε μερα και μια 10αδα μπουκαλια για να εχουμε συνεχεια νερο. Ο ορισμός του παραλόγου.

 

Αν ήμουν σκυριανός πρώτα θα έλεγα, βάλτε πρωτα φβ/αιολικά σε ολη την πεντελη, υμητό, παραλία και μετά ελάτε να βάλετε εδώ.

 

Αν ήμουν απο την πτολεμαίδια, κοζάνη, κλπ θα ελεγα φτιάχτε εργοστάσιο στην κηφισιά και κλείστε το δικό μας.

 

Τα αιολικά υπάρχουν μονο απο τις επιδοτήσεις. Μην τρώτε τα κουτόχορτα που μας ταιζουν οι μαρκετίστες.

 

Edit: Τα πήρα λίγο μια και αναφερθήκαμε στους Σκυριανους αλλά το ιδιο ισχύει για ολα τα μικρά νησια. Ξέρετε πως ειναι να ζεις σε ενα νησί που το χειμώνα πίανει πλοίο αν 4-5 ημέρες και το πιο σύγρχονο που εχει το ιατρείο ειναι γάζες και λάμπα; Αυτοί δεν πληρώνουν φόρους; Δεν είναι έλληνες; Να πιάσουμε Αγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καστελόριζο; Είναι εκεί άνθρωποι και συνειδητά παλευουν με καταστάσεις γιατί γουστάρουν να ειναι ακρίτες και να κάνουν τους σκοπούς για ολους εμάς που ειμαστε "ασφαλείς" στα ενδότερα. Εχουν ενα έσοδο, τον τουρισμο για 3 μήνες και θέλουμε να τους φυτέψουμε και αχρηστα ξυλάγκουρα για να βγάζουν κέρδος 5 επιχειρήσεις.

Αρες μαρες κουκουναρες...

 

Βαριέμαι πολύ να απαντήσω σε όλα όσα γράφει έτσι κ αλλιώς δεν θα πιάσουν τόπο..

 

Θα σχολιασω μόνο ότι το ρεύμα από ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι ποτέ σταθερό και θα καίμε πάντα πετρέλαιο και λιγνίτη..

 

Να λοιπόν μια ιδέα που δεν την έχεις σκεφτεί...αν λοιπόν έχεις αρκετά φ/β πάρκα και ανεμογεννήτριες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και όχι όλα στον Υμηττό που φαγωθηκες να τα βάλουμε...όταν δεν φυσάει στη Σκύρο θα φυσάει στον Υμηττό...όταν δεν έχει ήλιο στην Αθήνα θα έχει η Θεσσαλονίκη κοκ...Αν λοιπόν έχεις σωστά τοποθετημένα τα παρκα σου βάση μελετών που γίνονται για αυτά τα πράγματα μία χαρά ρεύμα σταθερό θα έχεις...το θέμα είναι ότι πρέπει να βάλεις παντού...ακόμα και μεσοπέλαγα...ώστε όταν ο καιρός δεν ευνοεί την παραγωγή σε ένα σημείο θα την ευνοεί σε ένα άλλο...

 

Και επειδή είμαι σίγουρος ότι θα μου πεις ότι υπάρχουν μέρες που δεν φυσάει πουθενά και δεν έχει πουθενά ήλιο ταυτόχρονα..ε σε αυτή την περίπτωση ας βάζουν μπροστά τους εφεδρικός σταθμούς να συμπληρώνουν την απαιτούμενη ενέργεια...

 

Τον τελευταίο χρόνο μένω στην Ολλανδία. Οι άνθρωποι εδώ έχουν καταφέρει και τροφοδοτούν όλες τις συγκοινωνίες τους από ΑΠΕ.. και όταν λέμε για συγκοινωνίες εδώ δεν εννοούμε τους καρβουνιάρηδες που έχουμε στην Ελλάδα...εδώ έχουν τόσα τραίνα και τραμ που καίνε περισσότερο ρεύμα από ότι καίμε στην Ελλάδα στα σπίτια μας...

 

Οπότε αυτά τα δεν γίνονται κτλ άφησε τα στην άκρη καλύτερα...

 

Τέλος το να φτάσεις μια μέρα να τροφοδοτείται η Ελλάδα και η κάθε χώρα μόνο με ΑΠΕ δεν είναι ένα έργο που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη...αν λοιπόν δεν φτιάχνεις πάρκα από δω και από κει...μην περιμένεις να ξυπνήσεις μια μέρα και όλη η Ελλάδα να είναι γεμάτη Φ/Β και ανεμογεννήτριες...

 

Και μέσα σε όλα αυτά δεν σου έβαλα καμιά άλλη μορφή εναλλακτικής ενέργειας πέραν από ηλιακή αιολική...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και παλι θα εισαι αναγκασμενος να καις λιγνιτη.

Αλλα λιγοτερο.

Το κέρδος σε ογκο λιγνίτη ειναι αστείο. Είναι καθαρα μηχανολογικό το θέμα. Για το λογιστικό, ασε, ακομα πιο αστειο.

 

Από την άλλη για αυτό το αστειο κέρδος χτίζεις ολοκληρες πόλεις απο Απε, τραβάς ισημερινους απο καλώδια και το κοστος δεν ειναι καθολου αστειο (και το πληρώνουμε)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιβεβαίωσε μου αν αναφέρεσαι ή οχι στη Δανία. 

Όχι δεν αναφέρομαι στη Δανία, αλλά σε άλλη βορειοευρωπαϊκή χώρα, όπου μένω κάποια χρόνια, είχω τύχει μίας και μοναδικής διακοπής ρεύματος, λόγω βλάβης στο σύστημα παροχής από κεραυνό και το UPS εδώ είναι άγνωστη λέξη γιατί το ρεύμα έχει διακυμάνσεις κάτω του 3%.

Καλά όλα αυτά που λες, ενδιαφέροντα, αλλά προσωπικά νομίζω ότι έχεις υποστεί τεράστια πλύση εγκεφάλου από τους συνδικαλιστές και παρατρεχάμενους που ζουν και βασιλεύουν με το λιγνίτη και τα στοιχεία που έχεις, τεχνικά και ποσοστιαία, είναι άσχετα με την πραγματικότητα.

Εμείς εδώ στο εξωτερικό, έχουμε άλλη εικόνα για την κατάσταση και οι εταιρίες πάνε φούλ για ΑΠΕ κάθε είδους.

Εσείς εκεί στο Ελλάντα, ζείτε ακόμα με τεχνολογία 200 ετών.

Λυπάμαι, δε μπορώ να μπω σε τεχνικά ζητήματα, δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις να σε αντικρούσω, βλέπω όμως τα νούμερα και αυτό μου φτάνει, δε χρειάζεται να γνωρίζω το γιατί.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κέρδος σε ογκο λιγνίτη ειναι αστείο. Είναι καθαρα μηχανολογικό το θέμα. Για το λογιστικό, ασε, ακομα πιο αστειο.

 

Από την άλλη για αυτό το αστειο κέρδος χτίζεις ολοκληρες πόλεις απο Απε, τραβάς ισημερινους απο καλώδια και το κοστος δεν ειναι καθολου αστειο (και το πληρώνουμε)

Οι αφορισμοι χωρις στοιχεια που κανεις δεν ισχυουν.

 

Μπορεις να δεις σε αλλες χωρες πως εχουν μειωσει η ΑΠΕ την χρηση ορυκτων.

Δεν ειναι μαλιστα τυχαιο οτι τωρα πια οι ΑΠΕ σε βαθος 30ετιας ειναι σχεδον σε παρομοιο κοστος με τις αλλες πηγες.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...