deligkos Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Ένα νέο malware ονόματι “Judy” κρυμμένο, σε δεκάδες εφαρμογές για το λειτουργικό Android ανακάλυψε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Checkpoint, το οποίο εγκαθιστούσε λογισμικό ad-click στο smartphone οποιουδήποτε χρήστη “κατέβαζε” κάποια από αυτές τις application. 41 από αυτά προγράμματα προέρχονταν από την νοτιοκορεατική Enistudio, αν και εταιρεία εντόπισε το malware και σε τίτλους άλλων προγραμματιστών. Αν και πλέον η Google έχει αφαιρέσει τις συγκεκριμένες εφαρμογές από το Google Play, μετά την ενημέρωσή της από την Checkpoint, σύμφωνα με την εταιρεία τουλάχιστον μία από αυτές βρισκόταν στο Google Play για περισσότερο από έναν χρόνο. Παρόλο που είναι δύσκολο να υπολογισθεί ο αριθμός των κρουσμάτων του “Judy”, η Checkpoint εκτιμά πως ενδεχομένως αγγίζουν τα 35,6 εκατομμύρια. Κατά κύριο λόγο οι εφαρμογές με το malware ήταν παιχνίδια με θέμα τη μαγειρική και τη μόδα, οι περισσότερες μάλιστα με τίτλους που περιλάμβαναν τη λέξη “Judy” (π.χ. “Chef Judy: Picnic Lunch Maker). Σύμφωνα με την εταιρεία, ο βασικότερος λόγος που δεν είχε εντοπισθεί το πρόβλημα έως τώρα ήταν ότι το malware “κατέβαινε” στη συσκευή μετά την εγκατάσταση των εφαρμογών, και μάλιστα από έναν server που δεν είχε καμία σχέση με την Google. Με την ενεργοποίηση του “Judy”, το malware χρησιμοποιούσε το smartphone για τη συλλογή κλικ σε διαφημίσεις, τα οποία “μεταφράζονταν” σε έσοδα για τους δημιουργούς του. Site: Fortune
Predatorkill Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Και υστερα τσακωνεστε στη διπλα ειδηση οτι δηθεν παραπλανει η apple με τα σποτακια της. Πως να μην εκμεταλευτει ολες τις τρυπες του Android; 8
forgotten Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Και υστερα τσακωνεστε στη διπλα ειδηση οτι δηθεν παραπλανει η apple με τα σποτακια της. Πως να μην εκμεταλευτει ολες τις τρυπες του Android; ναι τωρα πειστηκα να παω πισω στο καλοκλειδωμενο λειτουργικο με καμια ελευθερια πλην αυτης που πληρωνω... αν ξερεις τι κατεβαζεις δεν εχεις θεμα ειτε εισαι σε ανδροιντ ειτε σε pc ,και προσωπικα εγω προτιμω να κανω τις επιλογες για το τι βαζω στη συσκευη μονος μου... 20
manolis940 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Έχει βγάλει η checkpoint βίντεο και γι αυτό; Εμένα πάντως το original άρθρο δεν έπεισε με ένα δείγμα κώδικα δήθεν από την εφαρμογή.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Για δες και τα μαζεμένα patches για 41 vulnerabilities πρίν 2 εβδομάδες σε iOS και mac os: -- https://support.apple.com/en-us/HT207798 -- https://support.apple.com/en-us/HT207797 Ευπάθειες υπάρχουν (και θα υπάρχουν) παντού έχει ειπωθεί πόσες φορές.
manolis940 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Για δες και τα μαζεμένα patches για 41 vulnerabilities πρίν 2 εβδομάδες σε iOS και mac os: -- https://support.apple.com/en-us/HT207798 -- https://support.apple.com/en-us/HT207797 Ευπάθειες υπάρχουν (και θα υπάρχουν) παντού έχει ειπωθεί πόσες φορές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Απλά και εγώ θα μπορούσα να γράψω κώδικα και να λέω ότι είναι του facebook app. Θέλω να πω ότι δεν είναι απόδειξη όλο αυτό που παρουσιάζει η checkpoint. Και το βιντεάκι με τους υπότιτλους που είχε βγάλει τις προάλες επίσης εύκολο να το φτιάξεις.
SakislolGR Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 ναι τωρα πειστηκα να παω πισω στο καλοκλειδωμενο λειτουργικο με καμια ελευθερια πλην αυτης που πληρωνω... αν ξερεις τι κατεβαζεις δεν εχεις θεμα ειτε εισαι σε ανδροιντ ειτε σε pc ,και προσωπικα εγω προτιμω να κανω τις επιλογες για το τι βαζω στη συσκευη μονος μου... γιατί ρε τι να την κάνεις τόση ελευθερία που έχει το android? πες μου κάτι χρήσιμο που δεν μπορείς να το κάνεις σε Ios. ε μας πια! μιλάτε για ηλίθια features χωρίς καμιά χρησιμότητα. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Τα πρόσφατα cve για kodi/vlc είναι ακόμα υπό ανάλυση, ασχέτως του τι λέει και το πως παρουσιάζει η (κάθε) checkpoint, έχει γίνει confirmed σε git πως κάτι "γίνεται" ή αν θές μπορεί να γίνει.
ChimairaX Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μου κάθεστε εκεί με τα Android και τα Windows. Ρε βάλτε linux να σωθείτε ναπούμε που δεν έχουν ιούς όπως διάβασα να λέγεται εδώ στο insomnia. 2
forgotten Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 γιατί ρε τι να την κάνεις τόση ελευθερία που έχει το android? πες μου κάτι χρήσιμο που δεν μπορείς να το κάνεις σε Ios. ε μας πια! μιλάτε για ηλίθια features χωρίς καμιά χρησιμότητα. customization ,την δυνατοτητα να αλλαξω την εμφανιση του κατα το πως θελω, την δυνατοτητα να κατεβαζω on the fly τορρεντς ,να στελλω πραγματα μεσω nfc-blueootooth χωρις τριτη εφαρμογη ,και αλλα διαφορα ασημαντα για σενα μαλλον....
randomcat Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 γιατί ρε τι να την κάνεις τόση ελευθερία που έχει το android? πες μου κάτι χρήσιμο που δεν μπορείς να το κάνεις σε Ios. ε μας πια! μιλάτε για ηλίθια features χωρίς καμιά χρησιμότητα. Πήγαινε γράψε αυτήν την αποψάρα σου στους XDA-Developers. 4
xaerialtwistx Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 γιατί ρε τι να την κάνεις τόση ελευθερία που έχει το android? πες μου κάτι χρήσιμο που δεν μπορείς να το κάνεις σε Ios. ε μας πια! μιλάτε για ηλίθια features χωρίς καμιά χρησιμότητα. Recovery Menus (Image Backup / Rom Flashing / etc) [άχρηστο να αλλάζεις roms και να ξέρεις ότι αν κάτι πάει στραβα δεν τρέχει απολυτως τίποτα], Sideload Apps [άχρηστο να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος εγκατάστασης εφαρμογών αλλά αυτό έτσι και αλλιώς έχει χρησιμοτητα σε εφαρμογές συστήματος οπότε το iOS δεν θα το χρειαστει ποτέ], Launchers [άχρηστο να αλλάζεις 100% την εμφάνιση του μενού), Hacking Tools [άχρηστο να έχεις ολόκληρη σουίτα εργαλειων ασφαλειας στο κινητό σου, ok αυτό δεν είναι για όλους αλλά δεν παύει να είναι ένας τρόπος να δεις πόσο ανοικτό είναι ένα λειτουργικό], άπειρα System Tools για καθε πιθανη και απιθανη χρηση ενω το iOS έχει... μηδέν (κατά τα άλλα smartphone - εκτός και αν το κανεις Jailbreak και στραφείς στο Cydia ενώ η Google δεν φοβαται να τα βάλει στο δικό της κατάστημα αφού απευθύνεται σε κάθε χρήστη). Ελευθερία μεταφοράς αρχείων από / σε υπολογιστή και από / σε κινητό [άχρηστο]. Downgrade [άχρηστο]. Τραγικά μεγάλη παραμετροποίηση [άχρηστο]. 13
Predatorkill Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 ναι τωρα πειστηκα να παω πισω στο καλοκλειδωμενο λειτουργικο με καμια ελευθερια πλην αυτης που πληρωνω... αν ξερεις τι κατεβαζεις δεν εχεις θεμα ειτε εισαι σε ανδροιντ ειτε σε pc ,και προσωπικα εγω προτιμω να κανω τις επιλογες για το τι βαζω στη συσκευη μονος μου... Δε χρειαζεται να κατεβασεις, το αγοραζεις ετοιμο: http://thehackernews.com/2016/11/hacking-android-smartphone.html?m=1 1
Neg Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 και μετά μου λέγανε στο άλλο Thread τα googleόπαιδα ότι είναι ασφαλές το "ελεύθερο" λειτουργικό τους και ότι η Apple λέει μ..ς. Άντε και περαστικά σας για άλλη μια φορά. Απολαύστε την δήθεν ελευθερία σας πακετάκι με τα Malware ενώ εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τακτικά Updates σε πολλές συσκευές και σταθερότητα δίχως φρουφρού και Gimmicks για σπεκολάγνους. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα