Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμάζω να φτιάξω ατσάλινο πλαίσιο για τον anet, κολλητό με 40χ20χ2mm.Θα χρειαστεί μικρή μετατροπή στα εκτυπώσιμα κομμάτια (αφαίρεση της εξοχής για τα προφίλ αλουμινίου) αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην δούλεψει.βεβαια θέλει τρύπηματα και κολαουζα (ίσως γίνει και με αυτοδιατρητες βίδες) αλλά θα είναι αρκετά πιο στιβαρό και απο το αλουμινένιο...

post-100888-0-21972000-1507815454_thumb.jpg

Επεξ/σία από babisgr
  • Like 4
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σύμφωνοι, αλλά αυτό που δείχνει ο Inuyasha μοιράζει το φορτίο σε 2 σετ καλωδίων, οπότε είναι λογικό να μην έχει πρόβλημα.

-

In other news, έβαλα χθες για πρώτη φορά PETG (Devil Design Super Blue PETG). Για αρχή τύπωσα ένα Temp Tower για να δω σε τί θερμοκρασία αποδίδει καλύτερα.

Αν βλέπω καλά, το συγκεκριμένο φαίνεται να τυπώνει καλύτερα στους 230C. Φόρτωσα και τύπωσα κατευθείαν το έτοιμο GCODE που έδινε ο τύπος στο Thingiverse (έβαλα μόνο ένα G29 για bed leveling στην αρχή μετά τη G28) οπότε δεν ξέρω τί ρυθμίσεις είχε για Retraction αλλά δεν ήταν οι ιδανικές.

attachicon.gif petg-temp-tower.jpg

Μόλις σήμερα πήρα ένα καρούλι petg. Θα το βάλω το custom gcode να δω και γω τι ψάρια πιάνει. Χρειάστηκε να ανεβάσεις το z offset πιο ψηλά; Έχω ακούσει οτι χρειάζεται περισσότερη απόσταση από το bed.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα σήμερα μου τελείωσε ένα καρούλι άσπρο PLA που είχα πάρει και μου έχει τελειώσει και ένα μπλε. Έχω ακόμα όμως διάφορα χρώματα. Ίσως να πάρω πάλι άσπρο αλλά θα μείνω σε PLA. Για τις εκτυπώσεις που κάνω δεν βρίσκω να μην με καλύπτει σε κάτι. 

To λευκό μου τελείωσε σε αυτή την εκτύπωση. Είχα βάλει και τα 16 κομμάτια να γίνονται μαζί, 10 ώρες εκτύπωση. Όταν τελείωσε είχαν μείνει γύρω στα 40 εκατοστά νήμα!

post-39345-0-19102600-1507819611_thumb.jpg

Επεξ/σία από kgian
  • Like 2
Δημοσ.

Μόλις σήμερα πήρα ένα καρούλι petg. Θα το βάλω το custom gcode να δω και γω τι ψάρια πιάνει. Χρειάστηκε να ανεβάσεις το z offset πιο ψηλά; Έχω ακούσει οτι χρειάζεται περισσότερη απόσταση από το bed.

Έβαλα το z offset 0.05 ψηλότερα. Βέβαια αφού το temp tower ξεκινά με 260°C, το πρώτο mm ήταν μια άμορφη μάζα που παρέμεινε στο heat bed όταν πήγα να ξεκολλήσω το tower στο τέλος. Μια μικρή επόμενη εκτύπωση ξεκόλλησε εύκολα από το PEI Sheet.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα σήμερα μου τελείωσε ένα καρούλι άσπρο PLA που είχα πάρει και μου έχει τελειώσει και ένα μπλε. Έχω ακόμα όμως διάφορα χρώματα. Ίσως να πάρω πάλι άσπρο αλλά θα μείνω σε PLA. Για τις εκτυπώσεις που κάνω δεν βρίσκω να μην με καλύπτει σε κάτι. 

To λευκό μου τελείωσε σε αυτή την εκτύπωση. Είχα βάλει και τα 16 κομμάτια να γίνονται μαζί, 10 ώρες εκτύπωση. Όταν τελείωσε είχαν μείνει γύρω στα 40 εκατοστά νήμα!

attachicon.gif skaki.JPG

σειρα τωρα εχει να τυπωσεις και μια ωραια σκακιερα!  :-)

https://www.thingiverse.com/search?q=chess+board

Επεξ/σία από kakofonixx
Δημοσ.

Έβαλα το z offset 0.05 ψηλότερα. Βέβαια αφού το temp tower ξεκινά με 260°C, το πρώτο mm ήταν μια άμορφη μάζα που παρέμεινε στο heat bed όταν πήγα να ξεκολλήσω το tower στο τέλος. Μια μικρή επόμενη εκτύπωση ξεκόλλησε εύκολα από το PEI Sheet.

To Devil PETG εγώ το τυπώνω σε 224C και 60 το bed. Eκτυπώνει μια χαρά, απλά θέλει προσοχή με το retraction καθώς γενικά τα PETG έχουν την τάση να έχουν stringing και oozing.

Στον CR 10 που είναι με μεγάλο bowden, το χρυσό νούμερο είναι 6,2mm/sec στο retraction.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Devil PETG εγώ το τυπώνω σε 224C και 60 το bed. Eκτυπώνει μια χαρά, απλά θέλει προσοχή με το retraction καθώς γενικά τα PETG έχουν την τάση να έχουν stringing και oozing.

Στον CR 10 που είναι με μεγάλο bowden, το χρυσό νούμερο είναι 6,2mm/sec στο retraction.

α γειά σου.. η πληροφορία που χρειαζόμουν. Και με τι retraction speed; (βέβαια είσαι με bowden οπότε ίσως διαφέρει με direct).

Επεξ/σία από trickius
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

α γειά σου.. η πληροφορία που χρειαζόμουν. Και με τι retraction speed; (βέβαια είσαι με bowden οπότε ίσως διαφέρει με direct).

σίγουρα διαφέρει!

6.2mm/sec και 40 speed παίζω εγώ το οποίο είναι τεράστιο νούμερο, για μη-bowden

ξεκίνα με 3.5mm/sec και δες τι παίζει

Επεξ/σία από tsakfot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σίγουρα διαφέρει!

6.2mm/sec και 40 speed παίζω εγώ το οποίο είναι τεράστιο νούμερο, για μη-bowden

ξεκίνα με 3.5mm/sec και δες τι παίζει

με το default του cura 6mm και 40 μου έκανε stringing σε εκτύπωση που είχε κενό ανάμεσα. Άρα και το 6 για το direct ίσως δεν είναι καλά.

Σε μικρότερα του 6 απλά τα σκ***νε. Π.χ του έβαλα 2mm και 20 και μάλλον clogαρε.

Επεξ/σία από trickius
Δημοσ.

με το default του cura 6mm και 40 μου έκανε stringing σε εκτύπωση που είχε κενό ανάμεσα. Άρα και το 6 για το direct ίσως δεν είναι καλά.

Σε μικρότερα του 6 απλά τα σκ***νε. Π.χ του έβαλα 2mm και 20 και μάλλον clogαρε.

Δες και την περίπτωση να έχει πάρει υγρασία . Τα Devil λόγω και τιμής καθώς και ημερομηνία παραγωγής δεν είναι απίθανο να έχουν θέμα και γιαυτό και η τιμή τους να είναι στο πάτωμα.

Εγώ τα βάζω στο enclosure που έχω φτιάξει , βάζω το bed στους 100 και τα αφήνω καμιά ώρα να στεγνώσουν - ειδάλλως φούρνο αν είσαι πιο τολμηρός 

Δημοσ.

Ξεκλεψα λίγο χρόνο να προχωρήσω....

δεν χρειαζεται τιποτα αλλο ...η καλυτερη βαση τα υπολοιπα πλαστικουρα

πιστευω να μην ξεχασες να εισαι 127 απο πισω μεχρι το καθετο πλαισιο

αναμενω να δω πως θα διαχειριστεις τα υπολοιπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν χρειαζεται τιποτα αλλο ...η καλυτερη βαση τα υπολοιπα πλαστικουρα

πιστευω να μην ξεχασες να εισαι 127 απο πισω μεχρι το καθετο πλαισιο

αναμενω να δω πως θα διαχειριστεις τα υπολοιπα

χεχε ειμαι ακριβως 127mm απο πίσω...πήγα σύμφωνα με το pdf

τώρα θα δείξει πως θα πάει..αν έχω ξεχάσει κάτι κλπ...δεν πειράζει,δεν έχει κόστος η κατασκευη.

Τυπώνετε η πρώτη παρτιδα τώρα και βλέπουμε...λογικά θα πάει καλα απλα θα χρειαστεί αρκετό σημάδεμα-τρύπημα-κολαούζα κλπ....αν και το πιθανότερο είναι η δουλειά να γίνει

με αυτοδιάτρητες βίδες...θα γλυτώσω αρκετό χρόνο και επιδεί τα στρατζαριστα είναι βαρέως τύπου (2mm) δεν υπάρχει φόβος κλωτσήματος 

post-100888-0-75729700-1507905044_thumb.jpg

Επεξ/σία από babisgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελεια

λιγο υπομονη θελει .....πιθανολογω οτι θα το βαψεις με ενα χρωμα αναλογο της μηχανης  :-D

η θα το αφησεις οπως το βλεπω??

Επεξ/σία από kostasbm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...