Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ολόκληρο extruder τι ακριβώς χρειάζεσαι?

Για πιο λόγο και 2η μητρική?

Ήδη μόνο από αυτά έχεις 200 που δεν χρειάζεται να ξοδεψεις τζάμπα

Άντε οθόνη και μυτες να το καταλάβω αλλά τα άλλα ειν πεταμένα λεφτά

Αν εχεις σκοπό να δώσεις τόσα λεφτά ειδικά για πρώτο printer, υπάρχουν καλύτερες λύσεις που θα δουλέψουν out of the box

Έχεις δίκιο, δεν σκέφτομαι να τα αλλάξω όλα, απλώς έριξα μια ματιά το κόστος τους σε περίπτωση βλάβης και τρόμαξα.

Παρακάτω ανέφερα ότι ακόμη και σε περίπτωση βλάβης, το κόστος επισκευής είναι υψηλο σε σύγκριση με του Anet.

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Οι μύτες στην Ελλάδα έχουν 1 ευρώ.

Δεν είναι ούτε jhead (τύπου e3d) ούτε mk7/8για τον εκτυπωτή που κοιτάει

Δημοσ.

ηρθαν και σε μενα τα igus σημερα και μολις το περασα

το τι σιχτηρι εριξα για να βγουν τα x axis rods δε λεγεται...  :mad:

anyway εχω ακριβως το ιδιο θεμα με  τον papars σχετικα με τον αξονα Υ

δε φταιει βεβαια το μοτερ αλλα το οτι δεν ειναι 100% παραλληλοι οι αξονες

αλλοι παντως ελυσαν το προβλημα ετσι

https://www.thingiverse.com/groups/anet-a8-prusa-i3/topic:15269

θα το δοκιμασω αυριο γιατι τωρα δεν αντεχω...  :-(

παντως η μερα με τη νυχτα ο θορυβος κατα την εκτυπωση, τωρα μονο οι ανεμιστηρες ακουγονται!

τελικα οπως αποδειχτηκε δεν ηταν θεμα παραλληλιας των Υ αξονων.

Μολις ελυσα το heatbed πανω απο το εδρανο κινησης και εβγαλα τον ιμαντα απο το μοτερ, το εδρανο αρχισε να κινειται ανετα!!

Θεωρω οτι μαλλον στραβοβιδωσα το heatbed οταν εβαλα τα igus και πιεζε ασυμετρα το εδρανο με αποτελεσμα να δημιουργει τριβες σε καποιο απο τα 4 σημεια κινησης... δε βλεπω αλλη εξηγηση...

Εν τελει εβαλα πιο προσεκτικα το bed, το εφερα στη σωστη θεση κατα Ζ, το εκανα και ενα προσεκτικο level και αυτη τη στιγμη τυπωνει τελεια και αθορυβα  :-D

overall θεωρω οτι η αλλαγη των απλων ρουλεμαν σε igus αξιζει και με το παραπανω!

Επομενη περιπετεια η μετατροπη σε e3d και bowden (τα αναμενω να μου ερθουν  :P )

Δημοσ.

Καλησπερα μολις τελειωσα την συναρμολογηση του  anex a8 αφου ακολουθησα οτι βηματα ειδα ενω η πλακα ανεβαζει θερμοκρασια της ταξης 190 η κεφαλη ειναι στο 22 και δεν ανεβαινει οταν του πατησω preheat ξερει κανεις τι παιζει τι να κοιταξω...??

Δημοσ.

Οταν λες thermistor εννοεις 2 κοκκινα καλωδια που ξεκινανε απο την κεφαλη? Αυτα εχουν καποια πολικοτητα? γιατι ιδια ειναι....να τα αλλαξω?

• Moderators
Δημοσ.

Οταν λες thermistor εννοεις 2 κοκκινα καλωδια που ξεκινανε απο την κεφαλη? Αυτα εχουν καποια πολικοτητα? γιατι ιδια ειναι....να τα αλλαξω?

Από την κεφαλή έχεις και 2 άσπρα καλώδια E_T, και μετά από το BD έχεις και άλλα2 πράσινο μπλε Β_Τ

το πιο πιθανό είναι να τα έχεις συνδέσει σε λάθος θέσεις

Δημοσ.

Από την κεφαλή έχεις και 2 άσπρα καλώδια E_T, και μετά από το BD έχεις και άλλα2 πράσινο μπλε Β_Τ

το πιο πιθανό είναι να τα έχεις συνδέσει σε λάθος θέσεις

Τα κοιταξα και ειναι οπως τα λες 2 ασπρα πανε στο ΕΤ και 2 πρασινο μπλε στο ΒΤ...

Δημοσ.

Καλημέρα σας κύριοι,

Με τα πολλά, έβαλα στην έρευνα και τον Anet E10, με σκελετό αλουμινίου, όπως είπε παραπάνω και ο papars.

Αξίζει λέτε τα λεφτά του;

Γνωρίζετε εάν έχει τα ίδια θέματα με τους προκατόχους του; (Α6 ή Α8) (Τα MOSFET βλέπω ότι τα χρειάζετε, έχουν την ίδια μητρική)

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πιστεύω αξίζει περισσότερο από A6 η Α8, αν κάνεις λίγο υπομονή μάλλον θα παίξει καλή τιμή για black Friday στα κινεζομάγαζα

Ναι θέλει mosfet, και εγώ θα πρότεινα και αλλαγή τα καλώδια που πάνε στο bed

Οι αναβαθμίσεις που ειν για την ασφάλεια πρακτικά τελειώνουν εκεί

Εδώ το καλώδιο για το bed

https://m.ebay.com/itm/222218285863?_mwBanner=1

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω αξίζει περισσότερο από A6 η Α8, αν κάνεις λίγο υπομονή μάλλον θα παίξει καλή τιμή για black Friday στα κινεζομάγαζα

Ναι θέλει mosfet, και εγώ θα πρότεινα και αλλαγή τα καλώδια που πάνε στο bed

Οι αναβαθμίσεις που ειν για την ασφάλεια πρακτικά τελειώνουν εκεί

Εδώ το καλώδιο για το bed

https://m.ebay.com/itm/222218285863?_mwBanner=1

Ο connector που πάει στο bed δημιουργεί πρόβλημα με την συνεχή κίνηση του bed. Κολλήστε κατευθείαν τα καλώδια επάνω στο bed για μεγιστη προστασία από φωτιές κλπ και χρησιμοποιήστε τον connector για να σταθεροποιήσετε με tireups τα καλώδια.

• Moderators
Δημοσ.

Ο connector που πάει στο bed δημιουργεί πρόβλημα με την συνεχή κίνηση του bed. Κολλήστε κατευθείαν τα καλώδια επάνω στο bed για μεγιστη προστασία από φωτιές κλπ και χρησιμοποιήστε τον connector για να σταθεροποιήσετε με tireups τα καλώδια.

Eπειδη εχω 2ο anet a8 εδω και 3ις μηνες με τα μανισια καλωδια και strain relief δουλευει χωρις θεμα σχεδον 24/7 , το διπλο καλωδιο + μεγαλυτερη διατομη βελτιωνει αισθητα τα πραγματα

Και εγω  στο AM8 κολλημενα τα εχω τα καλωδια στο bed

Δημοσ.

Eπειδη εχω 2ο anet a8 εδω και 3ις μηνες με τα μανισια καλωδια και strain relief δουλευει χωρις θεμα σχεδον 24/7 , το διπλο καλωδιο + μεγαλυτερη διατομη βελτιωνει αισθητα τα πραγματα

Και εγω  στο AM8 κολλημενα τα εχω τα καλωδια στο bed

Το πρόβλημα δεν είναι στην διατομή του καλωδίου αλλά στο connection που κάνει το αρσενικό με το θηλυκό βύσμα. Δημιιουργεί καρβουνάκι από μικρό σπινθήρα και κάποια στιγμή αρπάζει. Εγώ τα έχω κολλήσει πάντως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Δημοσ.

Σύμφωνοι, αλλά αυτό που δείχνει ο Inuyasha μοιράζει το φορτίο σε 2 σετ καλωδίων, οπότε είναι λογικό να μην έχει πρόβλημα.

-

In other news, έβαλα χθες για πρώτη φορά PETG (Devil Design Super Blue PETG). Για αρχή τύπωσα ένα Temp Tower για να δω σε τί θερμοκρασία αποδίδει καλύτερα.

Αν βλέπω καλά, το συγκεκριμένο φαίνεται να τυπώνει καλύτερα στους 230C. Φόρτωσα και τύπωσα κατευθείαν το έτοιμο GCODE που έδινε ο τύπος στο Thingiverse (έβαλα μόνο ένα G29 για bed leveling στην αρχή μετά τη G28) οπότε δεν ξέρω τί ρυθμίσεις είχε για Retraction αλλά δεν ήταν οι ιδανικές.

post-40534-0-77868000-1507811896_thumb.jpg

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

https://www.thingiverse.com/thing:1875869

Το παραπάνω καλώδιο με αυτό το holder και δεν θα χρειαστεί κόλλημα

Δεν έχουν όλοι τα εργαλεία και της γνώσεις για τέτοια κολλήματα

Το ξεκολλημα /κόλλημα θέλει ένα πολύ δυνατό κολλητήρι με αρκετά φαρδιά μύτη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...