Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μόνο που σκέφτομαι ρε γαμώτο είναι ότι πήραμε την Ανέτα για φτηνή και καλή και τελικά με το κόστος των αναβαθμίσεων θα μπορούσαμε να πάρουμε έτοιμο κάποιο καλύτερο, πχ τον tevo tarantula που έχει από μαμά μεταλλικό frame, bowden κλπ...

• Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Το μόνο που σκέφτομαι ρε γαμώτο είναι ότι πήραμε την Ανέτα για φτηνή και καλή και τελικά με το κόστος των αναβαθμίσεων θα μπορούσαμε να πάρουμε έτοιμο κάποιο καλύτερο, πχ τον tevo tarantula που έχει από μαμά μεταλλικό frame, bowden κλπ...

Ο tevo και αυτός έχει αρκετά θεματακια, το κατάστημα που περνώ fillament τον έχει και τον πουλάει και μου είπαν για πολλά προβλήματα τόσο που σκέφτονται να τον αποσύρουν

Για εμένα πχ το am8 frame ειν καλή περίπτωση γιατί μπορείς αλλάζοντας τα μέγεθοι από τα αλουμίνια να πας αρκετά εύκολα σε μεγαλύτερο bed

Ετοιμάζομαι να πάω σε 30x30 bed με linear rails(βασικά όταν με τι καλό έρθουν τα rail από AliExpress)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πράγματι, έτσι είναι.  Όποιος πάει να πάρει τώρα δεν πρέπει να πάρει με πλαστικό σκελετό.

Δεν μετανιώνω.  Παιδεύτηκα και έμαθα πολλά πράγματα.  Το είδα σαν χόμπι, να περνάει ευχάριστα η ώρα (όσο και αν έριχνα κατάρες γιατί δεν κολλάει στο έδρανο το νήμα) και πέρα από τις χαζομάρες που τύπωσα, έμαθα και τι να αναζητήσω σε επόμενη αγορά.

Νομίζω λύση σαν του cubetrix ή hypercube είναι μονόδρομος.

Το λέω αυτό γιατί, στην δικιά μου περίπτωση- πέρα από το σκελετό θέλω και lead screws / nuts και μοτέρ. Οπωσδήποτε μεγαλύτερο τροφοδοτικό και ήδη έχω αλλάξει extruder και ρουλεμάν.  Και θα ήθελα και doulbe extruder (οπότε νέο Motherboard)

ε, καλύτερα νέο μοντέλο.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ χαμένα τα χρήματα του A8.  Οι εκτυπώσεις του, όταν ρυθμιστεί σωστά, είναι άριστες.

(edit: Η cableworks ετοιμάζει δικό της εκτυπωτή κάπου στα 650 ευρώ)

Επεξ/σία από papars
Δημοσ.

Ναι, αλλά εγώ δεν είχα να τα δώσω όλα μαζί . Ενώ έτσι έμαθα και δύο τρία πράγματα παραπάνω.
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Όπως είπε ο από επάνω, όταν τα δίνεις σταδιακά δεν σου φαίνεται τόσο, ειδικά πράγματα όπως hotend, extruders, stepper motor κτλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα project

Δημοσ.

μα οταν μαθαινεις πως χτιζεται κατι ειναι διαφορετικοτερα οταν πας στο επομενο εισαι ποιο ψαγμενος ποιο ψημενος

Δημοσ.

Και γώ σκεφτόμουν να ξεκινήσω να στήνω σιγα σιγα κανένα D-bot αλλά τώρα με τα τελωνεία και τους χρόνους τους δεν θα έρθει και τόσο φτηνά.

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Διαβάζω ότι πολλοί έχετε επιλέξει τον Α8.

Γιατί τον επιλέξατε έναντι του Α6;;

Επίσης, όπως λέει και ο φίλος kakofonixx, είναι προτιμότερο να πας σε μια καλύτερη-ακριβότερη λύση, αλλά δεν υπάρχει μαζεμένο το "μαρούλι".

Αποφάσισα και εγώ να πάρω τον πρώτο μου εκτυπωτή, σε προσφορά, (τον Velleman k8200), αλλά μέχρι τα extra modules που απαιτούνται, βγαίνουν ακριβά.

Π.χ. το extra module για να συνδέεται με sd card, βγαίνει 98€!!!

Έτσι, αρχίζω σιγά σιγά να κοιτάω τον Α6 ή Α8 και να εκπαιδευτώ σε όλα τα προβλήματα που θα συναντήσω.

• Moderators
Δημοσ.

Οταν πηρα εγω τον Α8 ο A6 εβγαινε κοντα στα 70 ευρω πανω

Αν επερνα τωρα εκτυπωτη μαλλον θα πηγαινα στον Ε10 (ναι και αυτος εχει θεματακια αλλα λυνονται ευκολα)

Δημοσ.

Ο μεταλλικός σκελετός είναι ένα σοβαρό κριτήριο.
Αλλά και οκά τα περιφερειακά ανταλλακτικά επίσης.
Ένα upgrade kit σε εκτυπωτή 500€, θα στοιχίσει ακόμη 250€.
Στον Anet, θα στοιχίσουν 70-100€.

• Moderators
Δημοσ.

Ο μεταλλικός σκελετός είναι ένα σοβαρό κριτήριο.

Αλλά και οκά τα περιφερειακά ανταλλακτικά επίσης.

Ένα upgrade kit σε εκτυπωτή 500€, θα στοιχίσει ακόμη 250€.

Στον Anet, θα στοιχίσουν 70-100€.

Ανάλογα τι θέλεις να αναβαθμίσεις

ειδικά όταν υπάρχουν καλοί κινέζικοι κλώνοι με το 1/3 των χρημάτων(πχ e3d v6 hot end, e3d titan)

Δεν ξέρω τι άλλη αναβάθμιση είδες που κοστίζει τόσο πολύ

Δημοσ.

Ανάλογα τι θέλεις να αναβαθμίσεις

ειδικά όταν υπάρχουν καλοί κινέζικοι κλώνοι με το 1/3 των χρημάτων(πχ e3d v6 hot end, e3d titan)

Δεν ξέρω τι άλλη αναβάθμιση είδες που κοστίζει τόσο πολύ

Θα αναφερθώ για τα υλικά του Velleman K8200, που σκέφτομαι να αγοράσω:

VM8201 Velleman Kit Standalone Controller , For K8200 : 98€ + έξοδα αποστολής (οθόνη και υποδοχέας SD card)

Complete Extruder Package for K8200 : 85€ + έξοδα αποστολής

Velleman EXT8200EN EXTRUDER NOZZLE 0,5mm. : 16€ + 21€ έξοδα αποστολής

Velleman VK8200/SP CPU BOARD FOR K8200  : 125€ + 38€ έξοδα αποστολής

A4988/SP Velleman Kit Spare , Stepper Motor Driver , For K8200 : 23€ + 4,5€ έξοδα αποστολής (το 1 τεμάχιο)

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα αλλαχθούν όλα τα παραπάνω, αλλά και ακόμη όταν θα πάθει κάτι, πονάει περισσότερο απο τον Anet.

• Moderators
Δημοσ.

Θα αναφερθώ για τα υλικά του Velleman K8200, που σκέφτομαι να αγοράσω:

VM8201 Velleman Kit Standalone Controller , For K8200 : 98€ + έξοδα αποστολής (οθόνη και υποδοχέας SD card)

Complete Extruder Package for K8200 : 85€ + έξοδα αποστολής

Velleman EXT8200EN EXTRUDER NOZZLE 0,5mm. : 16€ + 21€ έξοδα αποστολής

Velleman VK8200/SP CPU BOARD FOR K8200 : 125€ + 38€ έξοδα αποστολής

A4988/SP Velleman Kit Spare , Stepper Motor Driver , For K8200 : 23€ + 4,5€ έξοδα αποστολής (το 1 τεμάχιο)

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα αλλαχθούν όλα τα παραπάνω, αλλά και ακόμη όταν θα πάθει κάτι, πονάει περισσότερο απο τον Anet.

Ολόκληρο extruder τι ακριβώς χρειάζεσαι?

Για πιο λόγο και 2η μητρική?

Ήδη μόνο από αυτά έχεις 200 που δεν χρειάζεται να ξοδεψεις τζάμπα

Άντε οθόνη και μυτες να το καταλάβω αλλά τα άλλα ειν πεταμένα λεφτά

Αν εχεις σκοπό να δώσεις τόσα λεφτά ειδικά για πρώτο printer, υπάρχουν καλύτερες λύσεις που θα δουλέψουν out of the box

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...