Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για το τροφοδοτικο πρεπει να εχει πανω απο 22-3 cm γιατι αν αλλαξεις και πας σε καποιο αξιοπρεπες καπου εκει ειναι τα μηκη

ολοι τη γνωμη μας λεμε......θα κανω μια δοκιμη αυριο με χαρτονι να δω πως βολευει του cr10

ο τυπος ου εκανε to mix στου cr10 εχει κανει καλη δουλεια αλλα ειναι 21,5 οποτε πρεπει να ειναι κεντραρισμενη 100 % η ανετα

περιμενω τον μπηχτη να κανει μια προσθηκη στο υπαρχον για 2 μοσφετ και τελευταια περιμενω εντυπωσεις απο

το https://www.amazon.com/dp/B075375HBY

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι παραπανω θα σου προσφερει το εν λογω heatbed εναντι του μαμα με προσθηκη τζαμιου?

Αν δεν κάνω λάθος, η βασική διαφορά είναι στο γυαλί που χρησιμοποιεί. Δεν είναι λείο αλλά έχει κάποιου είδους μικροσκοπικό ανάγλυφο patern που υποτίθεται πως βοηθάει στο να μην ξεκολλάει το 1ο layer.

• Like 1
Δημοσ.

μολις εβγαλα το δικο μου για καθαρισμα και παρατηρησα οτι εχει κοιλια περναει η α4 απο κατω ανετα ενω στις ακρες με δυσκολια

πιθανολογω γιαυτο μερικες φορες στα πρωτα layer ειχα θεματα στο κεντρο του κρεβατιου

αν το γυρισω αναποδα νομιζω θα εχω προβλημα στις ακρες.. 

δε νομιζω να φταιει η βαση αλλα αν ηταν μονοκομματη θα ηταν ποιο στιβαρη....

τελικα το ποιο σοβαρο κομματι των printer ειναι το κρεβατι αποτι καταλαβαινω με τις λιγες γνωσεις  που απεκτησα απο την ημερα

αγορας και μετα η κινηση x,y,z

• Moderators
Δημοσ.

Το bed να γυρίσεις ανάποδα? Δεν μπορείς θα εκτυπώνεις πάνω στο κύκλωμα στην ουσία

είτε κοιτάς αν με ελαφριά πίεση μπορείς να τι βελτιώσεις είτε αγοράζεις ένα νέο heat bed

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου από τα δικά μας μαγαζιά γύρω στο 15 δεν θυμάμαι σε πιο όμως

• Moderators
Δημοσ.

οκ

περιμενω να δω τιμες για το anycubic πακετο με τη βαση

Το παραπάνω ειν ένα headed pcb +τζάμι πιθανώς με κάποια επίστρωση τύπου BUILDTAK

Δημοσ.

Το παραπάνω ειν ένα headed pcb +τζάμι πιθανώς με κάποια επίστρωση τύπου BUILDTAK

βλεπω καλες κριτικες απο χρηστες

Δημοσ.

εμενα παντως με κοινο τζαμι απο το τζαμα της γειτονιας (=ρεταλι = τσαμπα) + λακ μαλλιων, στους 60 βαθμους το bed οι εκτυπωσεις δεν ξεκολλανε ουτε με σφυρι και καλεμι!!

πρεπει μετα την εκτυπωση να περιμενω να πεσει η θερμοκρασια κατω απο τους 40 για να ξεκολλησει

Δημοσ.

Και χωρίς λακ, με σκέτο τζάμι στους 60C τυπώνω μια χαρά σε PLA.

Για γρήγορο ξεκόλλημα, μετά την εκτύπωση βάζω το τζάμι μαζί με το αντικείμενο στο ψυγείο για 10'. Μετά ξεκολλάει αμέσως!

• Like 1
Δημοσ.

ενταξει ο καθενας εχει το τροπο του αναλογα με το κρεβατι

το vertex ειναι λυκοφαγωμα που λενε στο χωριο μου

πρεπει να ξαναζεστανεις  ....

εχω παρατηρησει οτι μεγαλες τετραγωνες επιφανειες κανουν κολπα και δε ξεκολλανε ευκολα

Δημοσ.

Παρέλαβα τα igus σήμερα.

Πραγματικά δεν συγχωρούν ατέλειες.  Το έδρανο σφηνώνει όταν έρχεται μπροστά.  Όχι πολύ, αλλά αισθητά στους 5 μπροστινούς πόντους.  Μάλλον φταίει η μπροστινή πλάκα που την έχω τυπώσει γιατί η original έσπασε.

Άλλαξα και τα ρουλεμάν στον άξονα Z.  Αυτά που έχει είναι μακρύτερα και έτσι έβαλα 2 igus στη κάθε θέση των παλαιών.

Λύνοντας το έδρανο για τα igus, είδα ότι είχε αρχίσει να μαυρίζει ο συνδετήρας της τάσης στο μαύρο καλώδιο.  Βρήκα την ευκαιρία και άλλαξα τα καλώδια με 2.5μμ2 halogen free (σιλικόνης), τα οποία τα κόλλησα πάνω στο συνδετήρα.

post-206817-0-41769900-1507569422_thumb.jpg

Όμως παρατήρησα ότι το Y μοτέρ έχει αρχίσει να κάνει σκαλάκι - το περιστρέφω και νιώθω ότι δεν κυλάει σωστά - σαν να είναι στραβός ο άξονας ή τα ρουλεμάν του έχουν αρχίσει και διαλύονται.

Επίσης σαν παλαβό κάνει και το ανεμιστηράκι κι της κεφαλής.

Πάλι σε έξοδα θα μπω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα τα igus σήμερα.

Πραγματικά δεν συγχωρούν ατέλειες.  Το έδρανο σφηνώνει όταν έρχεται μπροστά.  Όχι πολύ, αλλά αισθητά στους 5 μπροστινούς πόντους.  Μάλλον φταίει η μπροστινή πλάκα που την έχω τυπώσει γιατί η original έσπασε.

Άλλαξα και τα ρουλεμάν στον άξονα Z.  Αυτά που έχει είναι μακρύτερα και έτσι έβαλα 2 igus στη κάθε θέση των παλαιών.

Λύνοντας το έδρανο για τα igus, είδα ότι είχε αρχίσει να μαυρίζει ο συνδετήρας της τάσης στο μαύρο καλώδιο.  Βρήκα την ευκαιρία και άλλαξα τα καλώδια με 2.5μμ2 halogen free (σιλικόνης), τα οποία τα κόλλησα πάνω στο συνδετήρα.

attachicon.gif Anet-hotbed-bad-connector.jpg

Όμως παρατήρησα ότι το Y μοτέρ έχει αρχίσει να κάνει σκαλάκι - το περιστρέφω και νιώθω ότι δεν κυλάει σωστά - σαν να είναι στραβός ο άξονας ή τα ρουλεμάν του έχουν αρχίσει και διαλύονται.

Επίσης σαν παλαβό κάνει και το ανεμιστηράκι κι της κεφαλής.

Πάλι σε έξοδα θα μπω....

ηρθαν και σε μενα τα igus σημερα και μολις το περασα

το τι σιχτηρι εριξα για να βγουν τα x axis rods δε λεγεται...  :mad:

anyway εχω ακριβως το ιδιο θεμα με  τον papars σχετικα με τον αξονα Υ

δε φταιει βεβαια το μοτερ αλλα το οτι δεν ειναι 100% παραλληλοι οι αξονες

αλλοι παντως ελυσαν το προβλημα ετσι

https://www.thingiverse.com/groups/anet-a8-prusa-i3/topic:15269

θα το δοκιμασω αυριο γιατι τωρα δεν αντεχω...  :-(

παντως η μερα με τη νυχτα ο θορυβος κατα την εκτυπωση, τωρα μονο οι ανεμιστηρες ακουγονται!

Επεξ/σία από kakofonixx
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...