Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Help!! εκανα μαλακια!

Βουλωσε το tip στο hotend και στην προσπαθεια μου να το βγαλω για να το καθαρισω εκοψα τα καλωδια του thermistor!! Εχει μεινει μεσα στο μεταλλικο μπλοκ και δεν μπορω να το βγαλω!!

και τωρα τι κανουμε??

σκεφτομαι να παραγγειλω μια νεα κεφαλη κλονο E3D αλλα δε θα μπορεσω να τυπωσω τη νεα βαση που απαιτειται...

Μηπως εχει κανει κανεις μετατροπη σε αλλη κεφαλη ωστε να μου δωσει την παλια τη δικη του εστω και για λιγο καιρο μεχρι να ερθει η E3D?

ή θα μπορουσε καποιος να μου τυπωσει τη βαση για την E3D??

:cry:  :cry:

post-51430-0-21300400-1505462852_thumb.jpg

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατ'αρχάς χρειάζεσαι καινούριο thermistor. Δεύτερον, το καινούριο μπορεί να χωράει μέσα στην τρυπούλα και ας μείνει το υπόλειμμα. Ή ίσως να μπορέσεις να το βγάλεις με ένα εργαλειάκι, βελόνα ή κάτι άλλο. Τέλος, το heating block και το thermistor ακόμα και από Ελλάδα έχουν αμελητέο κόστος.

Ανταλλακτικά για Anet από Ελλάδα για γρήγορα έχει εδώ https://3dedge.eu/el/

Μπορεί να μην υπάρχει στην σελίδα, πάρε όμως τηλ και ζήτα τους ότι θέλεις και λογικά θα το έχουν. Εγώ όταν μου είχε χαλάσει το heating cartridge (το βαρελάκι που ζεσταίνει) εκεί βρήκα άμεσα και πολύ φτηνά. Μάλιστα μίλησα με τον τεχνικό γιατί δεν ήμουν σίγουρος ότι είναι αυτό και μου έλυσε πολλές απορίες για τον Anet. 

ΥΓ. Δεν έχω καμία σχέση με το παραπάνω κατάστημα, απλά είμαι ένας ευχαριστημένος πελάτης. 

• Like 1
Δημοσ.

Help!! εκανα μαλακια!

Βουλωσε το tip στο hotend και στην προσπαθεια μου να το βγαλω για να το καθαρισω εκοψα τα καλωδια του thermistor!! Εχει μεινει μεσα στο μεταλλικο μπλοκ και δεν μπορω να το βγαλω!!

και τωρα τι κανουμε??

σκεφτομαι να παραγγειλω μια νεα κεφαλη κλονο E3D αλλα δε θα μπορεσω να τυπωσω τη νεα βαση που απαιτειται...

Μηπως εχει κανει κανεις μετατροπη σε αλλη κεφαλη ωστε να μου δωσει την παλια τη δικη του εστω και για λιγο καιρο μεχρι να ερθει η E3D?

Ψάξε εδώ .

http://www.skroutz.gr/c/1600/aisthitires.html?from=catspan&keyphrase=thermistor

και ο grobo παίζει να έχει . Κόστος κοντά στο 1 ευρώ. Κόλα το στα παλιά καλώδια και απλά χώστο μέσα, ακόμα και αν δεν βγάλεις το παλιό! 

Δημοσ.

υπερβολικο το βρισκω το 210...αν σου δουλευει βεβαια..δεν μας πεφτει λογος..αλλα πολυ πιθανο να σου δουλευει και πιο χαμηλα.

Οταν ειχα παρει φιλαμεντ απο τους 3dexperts , καποιο athena αν θυμαμαι καλα..ο,τι πιο φθηνο ειχανε δηλ..επαιζα με 190/60 και ειχα βγαλει πολυ καλες εκτυπωσεις...

δουλεύει μια χαρά στους 210 αλλα τωρα που το λες θα το δοκιμάσω 190 και βλεπουμε...ναι αυτο το ethena είναι.

Τυπωσε και βάλε κάποιο fun duct υψηλής απόδοσης (πχ Spriya ή mistral) ώστε να δουλεύεις τον ανεμιστήρα σε χαμηλότερες στροφές (70%) όπου ακούγεται ελάχιστα.

Υ.Γ. Ναι, το octoprint είναι θεϊκό!

εχω ήδη duct ημηκυκλιο νομίζω δουλεύει καλα....το spirya και mistral λές είναι καλήτερα?...είναι άσχημα πάντως!

• Moderators
Δημοσ.

Help!! εκανα μαλακια!

και τωρα τι κανουμε??

https://www.cableworks.gr/3d-printers/thermistors/100k-ohm-ntc-3950-thermistors-with-cable-for-3d-printer-reprap/

εδω εισαι , απλα θελει κολλητηρι και να κολλησεις καλωδια , ειχα παρει 10αδα απο κινα αλλα καπου εχασα το σακουλακι :S

Δημοσ.

Καλά, απο κίνα δεν το συζητάμε ότι βρίσκεις ξεφτίλα τιμή. Το θέμα είναι ο άνθρωπος να τα έχει άμεσα. 

Και εγώ αυτές τις ημέρες ασχολήθηκα λίγο με τον εκτυπωτή. Τύπωσα front και rear brace. Στην συνέχεια τύπωσα belt tensioners και για τους 2 ιμάντες. Τέλος παρήγγειλα και 2 μέτρα από τους καλούς, αυτούς εδώ. http://www.ebay.co.uk/itm/2M-GATES-6mm-2GT-GT2-RF-Fiber-Glass-Reinforced-Rubber-Timing-Belt-for-3D-Printer/141938661911?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Α, τέλος λάδωσα όλα τα ρουλεμάν και τους κάθετους βιδωτούς άξονες που μου έκαναν έναν ανατριχιαστικό θόρυβο καθώς κατέβαιναν. Ο θόρυβος εξαφανίστηκε. Τωρα θέλω να βάλω και ένα λαστιχώδες υπόστρωμα κάτω από τον εκτυπωτή για να μειώσω τους κραδασμούς και τον θόρυβο περαιτέρω. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, απο κίνα δεν το συζητάμε ότι βρίσκεις ξεφτίλα τιμή. Το θέμα είναι ο άνθρωπος να τα έχει άμεσα. 

Και εγώ αυτές τις ημέρες ασχολήθηκα λίγο με τον εκτυπωτή. Τύπωσα front και rear brace. Στην συνέχεια τύπωσα belt tensioners και για τους 2 ιμάντες. Τέλος παρήγγειλα και 2 μέτρα από τους καλούς, αυτούς εδώ. http://www.ebay.co.uk/itm/2M-GATES-6mm-2GT-GT2-RF-Fiber-Glass-Reinforced-Rubber-Timing-Belt-for-3D-Printer/141938661911?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Α, τέλος λάδωσα όλα τα ρουλεμάν και τους κάθετους βιδωτούς άξονες που μου έκαναν έναν ανατριχιαστικό θόρυβο καθώς κατέβαιναν. Ο θόρυβος εξαφανίστηκε. Τωρα θέλω να βάλω και ένα λαστιχώδες υπόστρωμα κάτω από τον εκτυπωτή για να μειώσω τους κραδασμούς και τον θόρυβο περαιτέρω. 

Και μενα κανουν αυτον τον θορυβο..τους λαδωσα σε καποια σημεια..αλλα μαλλον ηταν τα λαθος σημεια..εσυ που τα λαδωσες?Σε ποια σημεια?

Δημοσ.

Και μενα κανουν αυτον τον θορυβο..τους λαδωσα σε καποια σημεια..αλλα μαλλον ηταν τα λαθος σημεια..εσυ που τα λαδωσες?Σε ποια σημεια?

Στις μεγάλες βιδωτές ράβδους έριξα σε όλο το μήκος τους. 

Έβαλα και το λαστιχώδες υπόστρωμα, έσφιξα και άλλο τους ιμάντες αλλά τώρα που τυπώνει κάνει θόρυβο απο συντονισμό, καθώς και από τα front/rear braces που τρίβονται με τον ακρυλικό σκελετό. Φαντάσου τι ζόρι τραβάει ο σκελετός και τι φλεξ παίρνει. 

Δημοσ.

Βρήκα τελικά thermistor στο grobo έτοιμο με το καλώδιο του, πήρα και ένα καινούριο nozzle να μην ασχολούμαι να καθαρίσω το παλιό :)

Θα καθήσω πιο μετά να τα μονταρω και είμαι back to business :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους σήμερα τύπωσα ένα calibration cube  μετά τις μόντες που έκανα στον anet., το πρώτο μου γενικώς. 

Είχα πολύ καλή σταθερότητα διαστάσεων, εκτός από το ύψος που είχα τηνν μύτη πολύ κοντά στο τραπέζι, οπότε το πρώτο Layer βγήκε πλακέ και έκανε λίγο elephant foot. Κατα τα άλλα μάλλον καλό φαίνεται. 

post-39345-0-82080100-1505572104_thumb.jpg

post-39345-0-76624400-1505572131_thumb.jpg

post-39345-0-78310600-1505572156_thumb.jpg

post-39345-0-89648800-1505572179_thumb.jpg

Επεξ/σία από kgian
Δημοσ.

@kgian

Αδελφε , δεν θελω να στο χαλασω..αλλα νομιζω ο κυβακος σου εχει θεματα :)

Καλα και ο δικος μου εχει θεματα αλλα οχι σε τετοιο βαθμο οπως εσενα.

Δες τον δικο μου : https://www.dropbox.com/s/7d33qg7tcq0jq1h/20170916_200513.jpg?dl=0

Αν ζουμαρω και τον φωτογραφισω απο πιο κοντα θα φανουν περισσοτερο τα θεματα του..οκ μην περιμενουμε τελειοτητα αλλα και παλι.

Αυτα που βλεπω στον δικο σου ειναι τα εξης.

1.Ακμες του Χ και Υ δεν ειναι καν ισιες..κανουν ζιγκ ζαγκ :)

2.Φαινονται εντονα τα layers..Στο Ζ δεν καταλαβα τι παιζει..εκεινα τα στρογγυλα που φαινονται εντονα ειναι τα τελειωματα στις ακμες ?

Τα βλεπω και στο εσωτερικο της επιφανειας..εχεις βαλει καποιο συγκεκριμενο pattern στο τελευταιο layer?γιατι αν δεν απατωμαι η πλευρα Ζ ειναι το top τελευταιο layer.

Αν ισχυει κατι τετοιο..αλλαξε το..δεν ειναι ομορφο/δεν δουλευει σωστα.

Δες το δικο μου..απο μεση αποσταση δεν φαινονται καν layers..αν ζουμαρω θα φανουν και layers και ατελειες..αλλα απο μεση αποσταση ειναι αποδεκτο το αποτελεσμα...

Φιλικα , μπηχτης :)

Δημοσ.

Ρε συ μπήχτη, οι ακμές του X και Ψ το ξέρω πως δεν είναι ίσιες. Πιστεύω οφείλονται στην υψηλή ταχύτητα όποτε φρενάρει απότομα και έχει αδράνεια και ξεφεύγει λίγο.

Αυτά που λες στρογγυλά είναι το πλάτος της γραμμής πλαστικού που βγάζει η μύτη. Και τα layers που κες ότι φαίνονται έντονα είναι λόγω της φωτογραφικής. Είναι τούμπανο η συγκεκριμένη και τα βλέπει όλα. Αν βγάλω από μικρομεσαία απόσταση με καλό κινητό δεν φαίνεται τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kgian

Σε τι ταχυτητα τυπωνεις? αν και δεν θα πρεπε να ξεφευγει λογω αδρανειας..μειωσε την να δεις αν υπαρχει διαφορα.

Στην φωτο https://www.dropbox.com/s/twvzkm6g7i7grn5/Sketch_cube.png?dl=0 αυτο που εχω κυκλωσει ειναι οι γραμμες που βγαζει η μυτη?

Τι στο διαολο..στα ποσα τυπωσες? τυπωσε τον κυβο στα 0,1mm (100 microns) να δεις τι ψαρια πιανει..

Η μη-ισιες ακμες μηπως ειναι προβλημα στον Ζ αξονα?κανα wobble effect ξερωγω?ρυθμισε σωστα τα couplers αν δεν το εχεις κανει ηδη.

Δες τον δικο μου ..στην Ζ πλευρα..απο κοντινη ληψη...οπως βλεπεις εχει θεματα..αλλα οι γραμμες..ουτε καν φαινονται...στα 0.1mm τυπωμενο.

Γενικως εχω παρατηρησει οτι αν τα layers (γενικως μιλαω) ειναι διακριτα στο ματι..θελει αυξηση στην θερμοκρασια μυτης...

https://www.dropbox.com/s/unbkvos9ae8b42f/20170917_021940.jpg?dl=0

Το αριστερο σε 190/60 το δεξι σε 195/60 ...ουτε μισο layer δεν βλεπεις στο δεξι :)

Παιξε και με την θερμοκρασια να δεις τι θα γινει..

Αυταααα

ΕΔΙΤ : γενικως ευθειες επιφανειες απο οσο εχω καταλαβει παντα θα χουν θεματα ή τουλαχιστον ο,τι ελαχιστη ατελεια εχει θα φαινεται περισσοτερο..οσες "προτομες" εχω τυπωσει ή αντικειμενα με ανωμαλες επιφανειες..δεν φαινεται τοσο καποια ατελεια αν εχει και γενικοτερα τυπωνονται με λιγοτερα θεματα...

Επεξ/σία από mphxths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...