Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδες , αξιωθηκα και πηρα τζαμι απο τζαμα...και κλιπς...

Πως παει η φαση ?καθαριζω bed απο λακ και μαλακιες..πεταω πανω το τζαμι το πιανω με κλιπς και ξεκιναω εκτυπωσεις?

Απευθειας στο τζαμι?ή θα χω να ψεκαζω λακ και ιστοριες παλι ?

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

θελει λακ ,

με το τζαμι τι οφελος ειναι οτι το πρωτο layer βγανει τελειως λειο , και δεν στραβωνει οπως το αλουμινιο απο το bed

Δημοσ.

Ενταξει ειμαι τραγικος μαλακας...εκοψα το τζαμι 22χ22..οποτε καλυπτε τις βιδες..οποτε καλιμπραρισμα γιοκ...

Εκοψα λοξα το τζαμι στις γωνιες με μαιμουδιες...δεν το λες και ομορφο το αποτελεσμα..αλλα τουλαχιστον τωρα εχω προσβαση στις βιδες για να καλιμπραρω...

Αντε να δουμε τι θα γινει τωρα...

Δημοσ.

https://grobotronics.com/shaft-coupler-clamping-5mm-to-8mm.html

Ίσως έχεις πολύ χαμηλά το αλουμίνενιο Block με το nozzle, και η μύτη για το fan ρίχνει τον αέρα εκεί πάνω και στο κρυώνει, ρίξε μια ματιά στο thermistor αν είναι καλά μέσα στη τρύπα του μπλοκ

Και με αυτά τα couplers οι κάθετες βίδες-ράβδοι δεν κουνιούνται πλέον; άμα είναι να τα πάρω.

Κα εμένα η θερμοκρασία όταν παίρνει μπροστά ο ανεμιστήρας πέφτει αλλά συνεχίζει να τυπώνει μια χαρά. Χαμηλώνω τον ανεμιστήρα στο 50% και η διαφορά θερμοκρασίες είναι γύρω στους 5C.

• Moderators
Δημοσ.

Και με αυτά τα couplers οι κάθετες βίδες-ράβδοι δεν κουνιούνται πλέον; άμα είναι να τα πάρω.

Κα εμένα η θερμοκρασία όταν παίρνει μπροστά ο ανεμιστήρας πέφτει αλλά συνεχίζει να τυπώνει μια χαρά. Χαμηλώνω τον ανεμιστήρα στο 50% και η διαφορά θερμοκρασίες είναι γύρω στους 5C.

Όταν κουνάω από το μενού πάνω κάτω φαίνεται ότι γυρνάνε σωστά ενώ με τα μαμά έβλεπες ότι γυρνούσαν παρακεντρα
Δημοσ.

μπορει να επαιζε ρολο οτι τα rods να ηταν λιγο στραβα η να ειχες τεντωσεις λιγο παραπανω τον ιμαντα

αποτι καταλαβα δεν θελουν και υπερβολικο τεντωμα απλα τοσο οσο να μην πηδαει δοντακι στα γρηγορα πισω μπρος

Δημοσ.

Λοιπον με το τζαμι δεν μπορω να πω οτι εχω βελτιωση στις...ισορροπιες..

Τι εννοω...Χωρις τζαμι οταν λεβελιαζα τις 4 γωνιες...ειχα θεμα στα ενδιαμεσα των γωνιων σημεια και στο κεντρο...

Με το τζαμι καταφερα να λεβελιασω τις 3 γωνιες..η 4η δεν λεβελιαζει με τιποτα ομως..εχει βγει σχεδον η βιδα εξω..και δεν γουσταρει να ερθει η γωνια με τιποτα..ενω ολες οι αλλες 3 γωνιες..και τα ενδιαμεσα σημεια τους..ειναι στο ιδιο επιπεδο..το κεντρο χανει παλι..αλλα οχι τοσο οσο χωρις το τζαμι...αλλα χανει.

Σιγουρα θελει λακ...εβαλα τωρα μια εκτυπωση να δουμε πως θα βγει...με το ιδιο αποτελεσμα με χωρις τζαμι θαμαι ικανοποιημενος..τουλαχιστον αυτο.

Αν μη τι αλλω , δεν ταλαιπωρω το bed...ο,τι και να γινει με το τζαμι δηλ...

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να κάνεις leveling με το τζάμι ξυτρυπα με ένα 3μμ τρυπάνι τα πάσα στο "Η" και θα κάνεις leveling με της πεταλούδες

Βιδώνεις το bed μέχρι να τερματίσουν τα ελατήρια, ρυθμίζεις το Endstop ανάλογα ίσα ίσα να μην βρίσκει η μύτη στο τζάμι, κάνεις home, disable motor και ξεκινάς να κάνεις leveling

Εκτύπωσε και κάτι τέτοιο για να έχεις εύκολη ρύθμιση στο διακοπτακι

Αν μετά από όλα αυτά πάλι έχεις θέμα τότε δες μήπως έχεις στραβώσει το "H" που κρατάει το κρεβάτι

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

Ρε παιδια ειχα καποτε αν ανεπαισθητο φαινομενο "stringing" που δεν του χα δωσει και ιδιαιτερη σημασια..

Για οσους δεν γνωριζουν τον ορο , ειναι οταν μεταξυ 2 αντικειμενων υπαρχουν "τριχουλες" απο φιλαμεντ στον αερα.

Απο ο,τι διαβαζω αυτο εχει να κανει με 

1.retraction distance

2.retraction speed

3. temperature

4.movement speed

Οσοι δεν εχετε τετοιο θεμα , μοιραστειτε με την ταξη τα νουμερα σας στο 1-2-4 μιας και θεμα θερμοκρασιας δεν εχω...στα 190 παιζω...δεν νομιζω ναναι αυτο το προβλημα

θενκς..

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έγινε παιδιά και τόσο ησυχία? Όλοι διακοπές είστε?

Για retraction, δυστηχως είναι trial and error, στα 2 πρώτα ρολά primavalue δεν είχα παρατηρήσει κάτι (μαμά ρυθμίσεις cura), στο 3ο είναι ρόλο έχω κάτι ψιλά προβλήματα εκτύπωση ίδιες ταχύτητες και θερμοκρασίες

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

Μετα απο πολλες δοκιμες που εκανα σε μενα οι ρυθμισεις που δουλεψαν με μηδενικο stringing ειναι :

1. retraction distance : 3.5mm

2. retraction speed : 10mm/sec

3. travel speed : 100mm/sec

Κατι καναμε και σημερα :)

• Moderators
Δημοσ.

Μετα απο πολλες δοκιμες που εκανα σε μενα οι ρυθμισεις που δουλεψαν με μηδενικο stringing ειναι :

1. retraction distance : 3.5mm

2. retraction speed : 10mm/sec

3. travel speed : 100mm/sec

Κατι καναμε και σημερα :)

To θεμα ειναι οτι καθε ρολο θελει δοκιμη

πηρε κανεις απο το πολωνικο site να μας πει εντυπωσεις για τα fillament? κατι εκτυπωσεις που ειδα στο facebook τα αποτελεσματα ειναι αρκετα καλα , ειδικα για ~13 ευρω που εχει το κιλο

βεβαια συνφερει μονο μεγαλη παραγγελια

Δημοσ.

To θεμα ειναι οτι καθε ρολο θελει δοκιμη

Γαμησετα , και ειμαι στα τελειωματα και θα βαλω καινουργιο σε καναδυο μερες...αντε να τσεκαρω παλι σε τι θερμοκρασιες κλπ θα παιζει αυτο...και ξανα τεστ για stringing για ναμαστε καλυμενοι..

Σε δουλεια να βρισκομαστε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν βρεις καποιο που σου εκατσε μην το αλλαζεις

το prima select μου καθεται καλυτερα απο το prima value και μαλλον εκει θα αραξω προς το παρον

με 190 50 παει πολυ καλα

Επεξ/σία από kostasbm
  • Moderators
Δημοσ.

αν βρεις καποιο που σου εκατσε μην το αλλαζεις

το prima select μου καθεται καλυτερα απο το prima value και μαλλον εκει θα αραξω προς το παρον

με 190 50 παει πολυ καλα

Kαι εγω μαλλον σε primaselect θα παω , περιμενω να φερουν τα μεγαλα ρολα(2,3 κιλων) τα παιδια εδω θεσσαλονικη , το μικρο δεν συνφερει καθολου

0,75Κ 25 ευρω+φπα

2,3Κ 50 ευρω+ φπα

περιμενω βασικα τωρα να μου φερουν ενα ρολο 0,75Κ petg για να κανω δοκιμη και να προσπαθησω να εκτυπωσω με εκεινο τα κομματια για AM8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...