Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. 

Έχω ψηθεί για την αγορά του bambu labs a1.

Ξέρετε να παίζει κανένας εκπτωτικος κωδικός ή αν μετά την αγορά από εκεί σου δίνουν κάποιο κουπόνι για επόμενη αγορά;

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι επίφοβο για την υγεία ένας 3D εκτυπωτής να βρίσκεται κ να τυπώνει μέσα σε υπνοδωμάτιο; Δεν βρίσκω στο τεράστιο thread εάν το αναφέρετε κάπου.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zoranb είπε

Είναι επίφοβο για την υγεία ένας 3D εκτυπωτής να βρίσκεται κ να τυπώνει μέσα σε υπνοδωμάτιο; Δεν βρίσκω στο τεράστιο thread εάν το αναφέρετε κάπου.

Σε γενικες γραμμες δεν ειναι σωφρων να τυπωνεις σε υπνοδωματιο. Ρητινες σιγουρα οχι. Αλλα και οι εκτυπωτες νηματων εκλυουν επικυνδυνα αερια (Πχ το ABS ειναι πιο επικυνδυνο απο το PLA κλπ). 
Δες αρθρο της Elegoo που φτιαχνει 3d εκτυπωτες
https://www.elegoo.com/blogs/learn/3d-printing-fumes-overview

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Ρητινες σίγουρα όχι. 

Αν έχεις enclosure με φίλτρο τοτε είσαι οκ.

Αν όχι τότε καλύτερα απέφευγε το όταν κοιμάσαι. Ακόμα και PLA PETG.

Προσωπικά τυπώνω σε άλλο δωμάτιο το οποίο αερίζω μόλις τελειώσει η εκτύπωση. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, totomis είπε

Καλημέρα. 

Έχω ψηθεί για την αγορά του bambu labs a1.

Ξέρετε να παίζει κανένας εκπτωτικος κωδικός ή αν μετά την αγορά από εκεί σου δίνουν κάποιο κουπόνι για επόμενη αγορά;

Δίνει η Thes3D για επόμενη αγορά...

2 ώρες πριν, zoranb είπε

...και εγώ σε άλλο δωμάτιο τον έχω.

Δεν θα τον έβαζα σε υπνοδωμάτιο!

Δημοσ.
6 hours ago, zoranb said:

και εγω σε αλλο δωματιο συγεκριμενα στο σαλονι που ειναι μεγαλο και αεριζεται παροτι που το pla δεν ειναι abs χρειαζεται να εχει εξαερισμο ο χωρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει άλλο δωμάτιο. Μπορώ να τον βγάζω στο μπαλκόνι όταν τυπώνει; Είναι βαρύς ο Α1 ή ακόμα κ όταν τελειώνει η εκτύπωση θα εκπέμπονται κάποιες μυρωδιές, δεν ξέρω ίσως από τα καρούλια;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zoranb είπε

Δεν υπάρχει άλλο δωμάτιο. Μπορώ να τον βγάζω στο μπαλκόνι όταν τυπώνει; Είναι βαρύς ο Α1 ή ακόμα κ όταν τελειώνει η εκτύπωση θα εκπέμπονται κάποιες μυρωδιές, δεν ξέρω ίσως από τα καρούλια;

μπαλκονι δεν συνιστατε .. ο αερας θα αλλαζει τα φωτα στις θερμοκρασιες. Προτιμοτερο το σαλονι

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zoranb είπε

Για να βγει σε εξωτερικό χώρο θα πρότεινα να τον βάλεις μέσα σε καμπίνα...

Εκτός από αλλαγή θερμοκρασιών σε εξωτερικό χώρο "χύμα" είναι και η εκδοχή από σκόνες κλπ κλπ.

Βάρος μεγάλο δεν έχει... Για μεταφορά.

Αν η σκέψη και η ανάγκη κλίνει για εξωτερικό χώρο δες κάποια άλλη κατηγορία ίσως...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Βαρύς δεν είναι αλλα κανονικά οταν τον αλλάζεις θέση πρεπει να τρέξεις εκ νέου τα calibration.
Μυρωδίες ενω δεν εκτυπώνεις δεν έχεις. Οταν ζεσταίνεται το πλαστικό τότε κάποιες μάρκες ίσως μυρίσουν λίγο. Τα VOCs είναι αυτα που πρέπει να σε ανησυχουν ομως.
Αν είναι να μπεις στην διαδικασία να τον μεταφέρεις ολόκληρο θα το κανεις 10-20 φορές και μετα θα το βαρεθείς 100%. Και το βάλε βγάλε μπορει να επηρεάσει και τον εκτυπωτή. Εδω βαριώμαστε να αλλάξουμε καρούλι.
Προτείνω να κοιτάξεις κάτι που είναι enclosed με φίλτρο αν σκοπεύεις να κοιμασαι μαζι του.

ΥΓ . Δεν βάζουμε τον Α1 σε enclosure αν δεν ειμαστε διατεθιμένοι να βάλουμε ανεμιστήρες για airflow. Η μητρίκη δεν ψύχεται και οι αυξημένες θερμοκρασίες ενδέχεται να μειώσουν την διάρκεια ζωής της.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kormos είπε

Για να βγει σε εξωτερικό χώρο θα πρότεινα να τον βάλεις μέσα σε καμπίνα...

Εκτός από αλλαγή θερμοκρασιών σε εξωτερικό χώρο "χύμα" είναι και η εκδοχή από σκόνες κλπ κλπ.

Βάρος μεγάλο δεν έχει... Για μεταφορά.

Αν η σκέψη και η ανάγκη κλίνει για εξωτερικό χώρο δες κάποια άλλη κατηγορία ίσως...

10 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Βαρύς δεν είναι αλλα κανονικά οταν τον αλλάζεις θέση πρεπει να τρέξεις εκ νέου τα calibration.
Μυρωδίες ενω δεν εκτυπώνεις δεν έχεις. Οταν ζεσταίνεται το πλαστικό τότε κάποιες μάρκες ίσως μυρίσουν λίγο. Τα VOCs είναι αυτα που πρέπει να σε ανησυχουν ομως.
Αν είναι να μπεις στην διαδικασία να τον μεταφέρεις ολόκληρο θα το κανεις 10-20 φορές και μετα θα το βαρεθείς 100%. Και το βάλε βγάλε μπορει να επηρεάσει και τον εκτυπωτή. Εδω βαριώμαστε να αλλάξουμε καρούλι.
Προτείνω να κοιτάξεις κάτι που είναι enclosed με φίλτρο αν σκοπεύεις να κοιμασαι μαζι του.

ΥΓ . Δεν βάζουμε τον Α1 σε enclosure αν δεν ειμαστε διατεθιμένοι να βάλουμε ανεμιστήρες για airflow. Η μητρίκη δεν ψύχεται και οι αυξημένες θερμοκρασίες ενδέχεται να μειώσουν την διάρκεια ζωής της.

@zoranb

FYI

Δημοσ.

Για PLA και PETG δεν εχει θεμα και σε υπνοδωματιο. Απλα προφανως μη κοιμασαι διπλα και ανοιγε 5 λεπτα κανα παραθυρο οταν τελειωσει η εκτυπωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, kormos είπε

@zoranb

FYI

+150 ευρω δηλαδη για το enclosure. Καλύτερα να πάει σε P1S
Επίσης το τεστ που κάνει έχει εξωτερική θερμοκρασια 16-19 βαθμους και λεει του πήγε μεχρι 29 μέσα..
Στην Ελλάδα το καλοκαίρι άνετα θα πιανει 40+ μέσα.

Επεξ/σία από Grfoxz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...