Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, kormos said:

Έχω πάρει PLA, φωτιά έχει πάρει... :P

Αν και θέλω να εστιάσω λίγο στο fusion, μπας και βγάλω άκρη γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με σχεδιαστικές εφαρμογές... 

καλά κανείς........για να έχει ενδιαφέρον το χομπυ

• Like 1
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 05/04/2025 at 20:31, Nemo1776 said:

αυτά που λες ανήκουν στο παρελθών,όλα αυτά μπορεί να γίνουν μόνο αν δεν ξέρεις ,φιλικά πάρε ένα https://eibos3d.com/pages/easdry-introduce είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο στο 3d printing.

Έχω πάρει το  Polyphemus και δεν το μετάνιωσα.

12 hours ago, kormos said:

Έχω πάρει PLA, φωτιά έχει πάρει... :P

Αν και θέλω να εστιάσω λίγο στο fusion, μπας και βγάλω άκρη γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με σχεδιαστικές εφαρμογές... 

Για το Fusion θα βρεις αρκετούς οδηγούς στο youtube αλλά να έχεις στα υπόψιν ότι έχουν γίνει κάποιες ψιλοαλαγές στα menu.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, coffeex είπε

Έχω πάρει το  Polyphemus και δεν το μετάνιωσα.

Για το Fusion θα βρεις αρκετούς οδηγούς στο youtube αλλά να έχεις στα υπόψιν ότι έχουν γίνει κάποιες ψιλοαλαγές στα menu.

Σε macOS το έχω εγκατεστημένο

Δημοσ.

Παρέλαβα τον Α1 σήμερα μέσα στην τρελή χαρά, αλλά τελικά στάθηκα άτυχος. Έχω επικοινωνήσει με Bambu support. Και σε άλλους που έψαξα τριγύρω, με νέα οθόνη που στείλαν ήταν οκ μετά.a1_screen_issue_2025-04-10.jpg.0ccd5130066c94f38ed996396a6d89db.jpg

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, anon987 είπε

Παρέλαβα τον Α1 σήμερα μέσα στην τρελή χαρά, αλλά τελικά στάθηκα άτυχος. Έχω επικοινωνήσει με Bambu support. Και σε άλλους που έψαξα τριγύρω, με νέα οθόνη που στείλαν ήταν οκ μετά.a1_screen_issue_2025-04-10.jpg.0ccd5130066c94f38ed996396a6d89db.jpg

Πίκρα και καταλαβαίνω το ξενέρωμα γιατί και εγώ ως νέος στο είδος δε θα ήθελα να αντικρίσω κάτι τέτοιο.

Βέβαια τον πήρα από Ελλάδα εγώ...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, anon987 είπε

Σήμερα μου απάντησαν από το support. Να δούμε πόσο θα κάνει να έρθει.

image.png.ba7f9ef52fc84203f85f876a08f98c08.png

Καλό όμως πέρα των άλλων αυτό :)

Δημοσ.
Στις 10/4/2025 στις 9:09 ΜΜ, anon987 είπε

Μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό μπορείς να χειριστείς τον εκτυπωτή από το bambu studio. Μικρό το κακό θα έλεγα. 

Αλλά ξενερα όντως.

Δημοσ.

Να συνεχίσω...τις ερωτήσεις/απορίες.

...για την ώρα παίρνω της ίδιας εταιρείας filaments.

Είναι αναγκαίο να είναι έτσι ή υπάρχουν και από άλλες εταιρίες;

Υπάρχει θέμα να προκύψει κάτι;

Θενξ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Waterman είπε

Όχι βέβαια 

Μπορείς να χρησιμοποιείς όποια εταιρεία θέλεις 

Διαφέρει σε ποιότητα; Χρειάζεται πχ κάποια άλλη κεφαλή;

Δημοσ.

Εάν το νήμα είναι της ίδιας κατηγορίας (π.χ. pla) το μόνο που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις είναι οι θερμοκρασίες εκτύπωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο κάθε κατασκευαστής νήματος 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Waterman είπε

Εάν το νήμα είναι της ίδιας κατηγορίας (π.χ. pla) το μόνο που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις είναι οι θερμοκρασίες εκτύπωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο κάθε κατασκευαστής νήματος 

Α εντάξει!

Θενξ :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kormos είπε

Να συνεχίσω...τις ερωτήσεις/απορίες.

...για την ώρα παίρνω της ίδιας εταιρείας filaments.

Είναι αναγκαίο να είναι έτσι ή υπάρχουν και από άλλες εταιρίες;

Υπάρχει θέμα να προκύψει κάτι;

Θενξ

Τουλάχιστον για τα basic θεωρώ ότι της εταιρείας έχουνε σχετικά ανταγωνιστική τιμή. Ειδικά αν αγοράζεις 4+ μαζί. Οπότε και εγώ συνήθως bambu lab filaments χρησιμοποιω. 

Αν πάρεις κάποιο άλλης εταιρείας κανονικά θα πρέπει να κάνεις ένα calibration για να δεις τις παραμέτρους που χρειάζεται να βάλεις ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί για το πώς. 

Προσωπικά όμως του έχω πετάξει διάφορες μάρκες και με τις default επιλογές και την επιλογή flow dynamics είχα πάντα good enough αποτέλεσμα με 0 calibration 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Τουλάχιστον για τα basic θεωρώ ότι της εταιρείας έχουνε σχετικά ανταγωνιστική τιμή. Ειδικά αν αγοράζεις 4+ μαζί. Οπότε και εγώ συνήθως bambu lab filaments χρησιμοποιω. 

Αν πάρεις κάποιο άλλης εταιρείας κανονικά θα πρέπει να κάνεις ένα calibration για να δεις τις παραμέτρους που χρειάζεται να βάλεις ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί για το πώς. 

Προσωπικά όμως του έχω πετάξει διάφορες μάρκες και με τις default επιλογές και την επιλογή flow dynamics είχα πάντα good enough αποτέλεσμα με 0 calibration 

Α ωραία, κι εγώ της Bambu Lab έχω πάρει έως τώρα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες 🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...