Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, για απόλυτο plug & play και επειδή είσαι και αρχάριος, όπως λες , νομίζω είναι μονόδρομος το Bambu Lab A1 mini.

Τώρα εεπιδή είναι λίγο δεσμευτικός ο όγκος εκτύπωσης που διαθέτει θα σου πρότεινα , λόγω κόστους φυσικά, να κοιτούσες μηπως βρεις κανένα Bambu Lab A1 μεταχειρισμένο. Και καθάρισες 😃

Επεξ/σία από Waterman
  • Like 2
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες ευκολια χωρις να παιδευεσαι με ρυθμισεις ιδιαίτερα Bambulab A1 mini

207 ευρω στο επισημο σαιτ

Επεξ/σία από alldaynews
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alldaynews είπε

Αν θες ευκολια χωρις να παιδευεσαι με ρυθμισεις ιδιαίτερα Bambulab A1 mini

207 ευρω στο επισημο σαιτ

Ωραιο το mini, μου αρεσει αρκετα και ίσως προχωρησω. Μια ερώτηση, χωρίς το AMS LITE πως στηρίζεις το filament? Θελει καμια πατεντα να το εχω απο πανω σαν ρολο χαρτι? :D

Επισης μπορω να τον εχω στο υπνοδωματιο? Βγάζει τιποτα τοξικο?

Επεξ/σία από vaggos88
Δημοσ.
8 hours ago, vaggos88 said:

Ωραιο το mini, μου αρεσει αρκετα και ίσως προχωρησω. Μια ερώτηση, χωρίς το AMS LITE πως στηρίζεις το filament? Θελει καμια πατεντα να το εχω απο πανω σαν ρολο χαρτι? :D

Επισης μπορω να τον εχω στο υπνοδωματιο? Βγάζει τιποτα τοξικο?

Εννοειται πως εχει στηριξη για μονο ρολο.Αν δουλευεις pla και petg οχι δεν βγαζουν τοξικα 

• Thanks 1
Δημοσ.

Θα μπορούσε κάποιος να δώσει μια βοήθεια;

Για ερασιτεχνική/οικιακή χρήση πάντα, έχει να προτείνει κάποιος κάποιον 3D printer?

Έριξα μια ματιά στα παρακάτω...

https://eu.store.bambulab.com/en-gr/products/a1-mini

A1 mini combo? A1 mini?

https://store.creality.com/eu/products/ender-3-v3-se-3d-printer

Ender-3 V3 SE?

https://store.creality.com/eu/products/new-halot-r6-2k-resin-3d-printer

HALOT R6 2K Resin?

Όποια άποψη ευπρόσδεκτη...επίσης χρειάζεται κάτι έξτρα για το ξεκίνημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Οι ρεζιν εκτυπωτές θελουν καλο εξαερισμό οπότε θελουν χωρο δικό τους 

Απο τους δυο fdm σιγουρα ευκολος ειναι ο bambu.Αν σε ενδιαφερει η πολυχρωμία σε εκτύπωση πας σε compo αλλα να ξερεις πως εχει και πολυ υλικο για πεταμα η πολυχρωμια.

Καλημερα

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, alldaynews είπε

Οι ρεζιν εκτυπωτές θελουν καλο εξαερισμό οπότε θελουν χωρο δικό τους 

Απο τους δυο fdm σιγουρα ευκολος ειναι ο bambu.Αν σε ενδιαφερει η πολυχρωμία σε εκτύπωση πας σε compo αλλα να ξερεις πως εχει και πολυ υλικο για πεταμα η πολυχρωμια.

Καλημερα

Καλημέρα,
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Σαν διαδικασία όλα περνάνε μέσα από μία κεφαλή;

Είτε μονόχρωμο, είτε πολύχρωμο;

Δημοσ.

Σωστά γι αυτό και υπάρχει μεγάλη σπατάλη υλικού γιατί κάθε φορά που γίνεται αλλαγή χρώματος , πρέπει να βγει πρώτα το παλιό χρώμα και να καθαρίσει η κεφαλή πριν βγάλει το καινούργιο. Και υπολόγισε οτι αυτή η διαδικασία, αναλόγως το αντικείμενο που εκτυπώνεις , μπορεί να γίνει αρκετές φορές σε κάθε σειρά!

Και για να καταλάβεις την διαφορά εγκατέστησε το Bambu Studio, διάλεξε ένα πολύχρωμο αντικείμενο από π.χ. makerworld και κατέβασε το σε μορφή 3mf , ετσι ώστε να πάρει αυτόματα όλες τις ρυθμίσεις. Κάνε το slice και δες το χρόνο αλλά και την ποσότητα από κάθε χρώμα. Στην συνέχεια στο ίδιο αντικείμενο αφαίρεσε τα υπόλοιπα χρώματα, άφησε μόνο ένα , ξανακάνε slice και δες τις διαφορές

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Waterman είπε

Σωστά γι αυτό και υπάρχει μεγάλη σπατάλη υλικού γιατί κάθε φορά που γίνεται αλλαγή χρώματος , πρέπει να βγει πρώτα το παλιό χρώμα και να καθαρίσει η κεφαλή πριν βγάλει το καινούργιο. Και υπολόγισε οτι αυτή η διαδικασία, αναλόγως το αντικείμενο που εκτυπώνεις , μπορεί να γίνει αρκετές φορές σε κάθε σειρά!

Και για να καταλάβεις την διαφορά εγκατέστησε το Bambu Studio, διάλεξε ένα πολύχρωμο αντικείμενο από π.χ. makerworld και κατέβασε το σε μορφή 3mf , ετσι ώστε να πάρει αυτόματα όλες τις ρυθμίσεις. Κάνε το slice και δες το χρόνο αλλά και την ποσότητα από κάθε χρώμα. Στην συνέχεια στο ίδιο αντικείμενο αφαίρεσε τα υπόλοιπα χρώματα, άφησε μόνο ένα , ξανακάνε slice και δες τις διαφορές

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.

Η χρήση θα είναι απλή...και καθαρά για χόμπυ...

Οπότε με βλέπω να πηγαίνω προς την απλή έκδοση...την A1 mini 🙄

Δημοσ.

Επειδή πρόσφατα αγόρασα ένα Α1 και ήμουν ανάμεσα σε αυτόν και στον Α1 mini, εάν έχεις λίγο χώρο, προτίμησε τον Α1. Ο mini έχει πολύ μικρό τραπέζι. Εάν το πρόβλημα είναι οικονομικό θα έλεγα μήπως μπορούσες να βρεις ένα μεταχειρισμένο Α1

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Waterman είπε

Επειδή πρόσφατα αγόρασα ένα Α1 και ήμουν ανάμεσα σε αυτόν και στον Α1 mini, εάν έχεις λίγο χώρο, προτίμησε τον Α1. Ο mini έχει πολύ μικρό τραπέζι. Εάν το πρόβλημα είναι οικονομικό θα έλεγα μήπως μπορούσες να βρεις ένα μεταχειρισμένο Α1

Α οκ, θενξ και πάλι 🙂

Δημοσ.

Τελικά μπήκε στο καλάθι ο Bambu Lab A1.... :)

Εν αναμονή να γίνει η παραλαβή και να επανέλθω με εμπειρία/πιθανές απορίες...

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα,

Για όσους τους ενδιαφέρει έφτιαξα ενα απλό και γρήγορο εργαλείο για την εκτίμηση του κόστους μιας 3D εκτύπωσης, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως:

Filament Cost (per Kg)

Filament Used (per grams)

Electricity Cost (per kWh)

Print Time (hours)

επίσης:

Profit Margin – Περιλαμβάνει το επιθυμητό κέρδος στο τελικό κόστος.
Labor Cost – Υπολογίζει το κόστος εργασίας ανά ώρα εκτύπωσης.
Machine Wear – Συμπεριλαμβάνει φθορά του εκτυπωτή για μεγαλύτερη ακρίβεια.
Δυναμική προσαρμογή – Οι τιμές αλλάζουν άμεσα με βάση τις εισαγόμενες παραμέτρους.

Δοκιμάστε το: theo79.github.io
Δείτε τον κώδικα: 3DPrint-Cost-Estimator

Δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum! 

Χρειάζομαι μια εκτύπωση μικρών διαστάσεων (σε κυλινδρικό σχήμα).

Να ενημερώσω πως δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο..

Κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση για το πως μπορώ να απεικονίσω το σχέδιο που θέλω, το αποτέλεσμα είναι στην εικόνα που ακολουθεί.

Υπάρχει κάποιος από την ομάδα που μπορεί να το αναλάβει (με το αντίστοιχο κόστος φυσικά);

Αν επιθυμεί κάποιος, μπορούμε να επικοινωνήσουμε μέσω πμ.
Βρίσκομαι Αθήνα.

Screenshot 2025-03-31 004417.png

Επεξ/σία από alexisgt
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, alexisgt είπε

Καλησπέρα στο forum! 

Χρειάζομαι μια εκτύπωση μικρών διαστάσεων (σε κυλινδρικό σχήμα).

Να ενημερώσω πως δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο..
Κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση για το πως μπορώ να απεικονίσω το σχέδιο που θέλω, το αποτέλεσμα είναι στην εικόνα που ακολουθεί.

Υπάρχει κάποιος από την ομάδα που μπορεί να το αναλάβει (με το αντίστοιχο κόστος φυσικά);

Αν επιθυμεί κάποιος, μπορούμε να επικοινωνήσουμε μέσω πμ.
Βρίσκομαι Αθήνα.

image.png.3fab08304b59745cf3b2916dc5318158.png

Καλημέρα! 

Στείλε μου pm με link για το αρχείο ώστε να στο εκτυπώσω (σε ABS) και απλά θα κάνεις ένα box now για να στο στείλω. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...